Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009
Σκληροί διαπραγματευτές οι τραπεζίτες. Δεν κάμπτονται και τόσο εύκολα από τις πιέσεις της Κατσέλη για εξάλειψη χρεών και δυσμενών στον Τειρεσία. Στείλτε επειγόντως Ανωμερίτη.
***
Πασαλείμματα για τα δάνεια, πασαλείμματα στον Τειρεσία. Οι εξαλείψεις βαφτίστηκαν ρυθμίσεις και βελτιώσεις και τ’είχες Γιάννη, τ’είχα πάντα.
***
Σιγά μη τρέχει ο κόσμος στα Ειρηνοδικεία. Εξωδικαστικές ....ρυθμίσεις περιμέναμε. Να μπλέκουμε πάλι με δικηγόρους;
***
Τώρα όσο για τον Τειρεσία που είναι ουσιαστικά ο ρουφιάνος των Τραπεζιτών και δεν προστατεύει ούτε προσωπικά δεδομένα ούτε υπηρετεί τον πολίτη, καλό θα ήταν να περάσει σε άλλα χέρια, κάτι σαν ανεξάρτητη αρχή και να αποσύρει τους αποικιοκρατικούς όρους που επέβαλλε στην αγορά.
***
Η μεγίστη επιβαλλόμενη ποινή υπό μορφή αποκλεισμού είναι τα 15 έτη κυρία Κατσέλη, ενώ αν θυμάμαι καλά και οι ανθρωποκτονίες παραγράφονται μετά από 10 χρόνια.
***
Και πέραν τούτου είναι δυνατόν οι τράπεζες να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους πέραν της δεκαετίας, ενώ ο Τειρεσίας τα διατηρεί για 15 χρόνια;
***
Ας μη γελιόμαστε. Μπήκες μια φορά στον Τειρεσία, μαύρισες για όλη σου τη ζωή. Λειτουργούν όπως τα ποινικά μητρώα.
***
Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αναθερμάνει την αγορά και γνωρίζει το τι έγινε με τα ΤΕΜΠΕ και πού και πώς κατευθύνθηκε το χρήμα. Και ελπίζουμε να μην δούμε το έργο.
***
Όμως η αναθέρμανση περνάει σαφώς μέσα απ’την κατανάλωση που προϋποθέτει αυξημένα εισοδήματα κατά κύριο λόγο. Τότε μόνο θα μιλάμε για ανάκαμψη.
***
Δυστυχώς όμως κι εδώ μιλάμε μόνο για πάγωμα μισθών και συντάξεων για επιβολή έμμεσων φόρων και δεν άκουσα τίποτε για πάγωμα τιμών ούτως ώστε να είναι λίγη η χασούρα.
***
Εξακολουθούμε κυρία Κατσέλη να είμαστε από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης και τα εν Ελλάδι πολυκαταστήματα να φιγουράρουν με κέρδη από 30 έως 170 εκ. ευρώ ετησίως.
***
Συμφωνώ  να απαρνηθούμε όλοι μέρος της αγοραστικής μας δύναμης (αν και το βλέπω ολέθριο) με την προϋπόθεση να υπάρξει γενικό πάγωμα όλων των τιμών. Όχι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας κυρίων αλλά στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που εκπέμπει SOS και είναι έτοιμη για όλα. (ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: