Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η Κομισιόν ζητά πλήρες τσεκ-απ στην οικονομία

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 09 , ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ενώ ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει "τέλειωσαν τα ψέματα, μειώνουμε το έλλειμμα ή βουλιάζουμε", η Κομισιόν όχι μόνον ζητά λεπτομερή αναφορά για τα εισπρακτικά μέτρα που θα ληφθούν, αλλά "στριμώχνει" την κυβέρνηση να δώσει αξιόπιστα στοιχεία για την ανεργία, τα χρέη των νοικοκυριών, τις επισφάλειες των τραπεζών και την έκθεση τους σε μελλοντικούς κινδύνους.
Τυπικά πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που αποβλέπει στην καλύτερη προετοιμασία της ελληνικής πλευράς για τις "εξετάσεις" που θα κληθεί να δώσει τον Οκτώβριο, όταν θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πλήρες πακέτο μέτρων και πολιτικών για τη για τη δημοσιονομική προσαρμογή στα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας.
Ουσιαστικά όμως, ζητείται εμμέσως από την ελληνική κυβέρνηση να δει όλες τις παραμέτρους του δημοσιονομικού προσβλήματος, σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις της κρίσης. Για να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις στα ερωτήματα της Κομισιόν, θα χρειασθεί να κινηθούν πολλά "γρανάζια' της δημόσιας διοίκησης και να βοηθήσει η ΤτΕ, προσφέροντας όχι μόνον στοιχεία αλλά και την απαραίτητη γνώση για την αξιολόγηση και την ανάλυση τους.
Με το αναλυτικό ερωτηματολόγιο που έχει ήδη αποστείλει, η Επιτροπή ζητά να πληροφορηθεί:
* Ποιά πρόσθετα μέτρα θα ληφθούν για , τι έσοδα θα αποφέρουν και ποιά από αυτά θα είναι μόνιμου χαρακτήρα
* Ποια μέτρα θα ληφθούν για τη μείωση του δημοσίου χρέους, που αυξήθηκε κατά 20 δισ. ευρώ σε ένα μόνο τρίμηνο. * Πόσο εκτεθειμένες είναι οι ελληνικές τράπεζες -ειδικά στα Βαλκάνια- και τι κινδύνους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν. * Αν υπάρχει ή όχι επαρκής ρευστότητα στην αγορά για τις επιχειρήσεις και πόσα είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
* Τι αλλαγές ετοιμάζουν στο ασφαλιστικό και στο σύστημα υγείας για να περιοριστεί μελλοντικά το δημόσιο χρέος.
* Αν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση στην αγορά εργασίας και πώς υλοποιούνται τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, που χρηματοδοτούνται από κοινοτικό χρήμα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Real estate ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρη Η εκλογική επιτυχία φέρνει άνοδο τιμών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 09 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Πέρα από τις έντονες διεργασίες που προκαλεί σε πολιτικό επίπεδο, η επιτυχία του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές θα επηρεάσοει τελικά και την... αγορά ακινήτων: Σε μια περίοδο καθίζησης της κτηματαγοράς κι ενώ οι τιμές κατοικιών στην Αθήνα εκτιμάται ότι θα πέσουν 10-15% το επόμενο 12μηνο, στο υποβαθμισμένο κέντρο που θα "εκκαθαριστεί" από (λαθρο)μετανάστες, έρχεται ανάκαμψη.
Ισως ο Γ. Καρατζαφέρης να μην έχει αγοράσει ακίνητα στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας, αν και δείχνει μεγάλη έφεση σε τέτοιες επενδύσεις, έχοντας ήδη στην κατοχή του 37(!) διαμερίσματα. Οποιοι αγόρασαν πάντως, "τρίβουν τα χέρια" τους.
Η κυβέρνηση απορρίπτει μέχρι στιγμής το "πολιτικό φλερτ" του αρχηγο'ύ του ΛΑΟΣ, σιωπηρά όμως υιοθετεί τις απόψεις του για τους μετανάστες και τη λαθρομετανάστευση, που αποτέλεσαν και το βασικό μοτίβο της εκλογικής του καμπάνιας.
Ενα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη δημιουργία "κέντρων υποδοχής"-στρατοπέδων μεταναστών, άρχισαν εκτεταμένες επιχειρήσεις-σκούπα, με αθρόες συλλήψεις και κυνήγι στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον 7.000 παράνομοι μετανάστες υπολογίζεται ότι θα σταλούν το επόμενο 15ήμερα σ'αυτά τα ατρατόπεδα-κέντρα υποδοχής.
Οι αστυνομικές επιχειρ'ησεις θα συνεχισθούν με μαγαλύτερη ένταση, συχνότητα και συντονισμό, ώσπου το υποβαθμισμένο κέντρο να "καθαρίσει".
Πού θα οδηγήσουν τα μέτρα που "επέβαλαν" ο κ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ με την εκλογική επιτυχία τους, είναι προφανές:
Δεν προκειται βέβαια να υπάρξουν "περισσότερες δουλειές για τους Ελληνες" - αγαπημένη φράση των στελεχών του ΛΑΟΣ - ούτε θ'ανεβούν τα μεροκάματα.
Θ'ανεβούν όμως οι τιμές των ακινήτων στην Ομόνοια, στην Πλατεία Βάθης, στον Αγιο Παντελεήμονα - σ'ολες τις περιοχές όπου κυριαρχούν τώρα οι λαθρομετανάστες. Οι τιμές εκεί έχουν υποχωρήσει πολύ, ενώ η ζήτηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Κάποιοι φρόντιζαν να αγοράζουν διακριτικά τους τελευταίους μήνες, εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) η κατάσταση θ'αλλάξει. Θα είναι οι πλέον κερδισμένοι...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Όταν φωτογραφίζεσαι έτσι πρέπει να ξέρεις ότι κάποτε θα ξαναβγούν οι φωτογραφίες

Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2009

Τώρα είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά δεν νομίζουμε ότι ξεπερνάμε τα όρια. Η ίδια φωτογραφήθηκε και δεν είναι από προσωπικό της άλμπουμ.
Είναι μια παλιά φωτογράφηση. Και την έκανε εν γνώσει ότι μετά από χρόνια θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Εμείς βάλαμε τις πιο σεμνές!
Είναι η ...


δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ρίκα Βαγιάννη. Το γιατί θα μας το απαντήσει η ίδια. Είναι σε δημόσια θέα οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο οπότε μάλλον δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Προφανώς θέλει να μας πει ότι είναι καλλιτεχνικές;


ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Μεγάλη ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ.Πληροφορίες λένε ότι θα προσέλθει και ο κ Τσίπαρας, στη σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου εγκαινιάζεται μια κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον του σχηματισμού, αφού οι εξελίξεις πρόκειται να είναι πυκνές. Στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης θα τεθεί η απόφαση για παραίτηση του Αλέκου Αλαβάνου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των συνιστωσών.Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά στην αριστερά μετά απο πολλά χρόνια αποκαλούν κάποιον "πρόεδρο".Δείγμα της μεγάλης αγωνίας που επικρατεί και της σύγχυσης.Μάλιστα κατά πρωτότυπο τρόπο πολλά sms, με τα οποία στηρίζεται και καλείται ο Αλέκος Αλαβάνος να μήν παραιτηθεί..Σε λίγες ώρες τα σπουδαία.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Δείτε απο την MPALA TV τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις.Νέα για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού αλλά και του ΠΑΟ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ


ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Αίσχος για τα εγκλήματα στην Τεχεράνη.Δείτε στην εικόνα απο βιντεο κινητού (καλά που υπάρχει και το διαδίκτυο) τη στιγμή της δολοφονίας της 16χρονης ΝΕΝΤΑ. Και δέν φαίνεται στον ορίζοντα να σταματούν οι αναταραχές, μετά και τα πολλά θύματα της κυβερνητικής βαραβρότητας, αφού λόγω των επεισοδίων, τουλάχιστον 457 άτομα συνελήφθησαν στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου γύρω από τη πλατεία Αζαντί, ενώ σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίσθηκαν όταν οι διαδηλωτές, που αμφισβητούν το εκλογικός αποτέλεσμα και τη νίκη Αχμεντινετζάντ, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Να δούμε πότε και απο ποιούς θα σταματήσουν τα επεισόδια...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εξετάζονται μέτρα ενίσχυσης των καπνοκαλλιεργητών













ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
- ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
EKΠPOΣΩΠOYΣ ενεργών καπνοπαραγωγών, μεταποιητικών μονάδων καπνού και εργαζομένων στους τομείς μεταποίησης του προϊόντος, συνάντησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Κιλτίδης, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές της καπνοκαλλιέργειας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής Δημήτριος Μπαμπίλης και υπηρεσιακοί παράγοντες διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων αναφορικά με τη στήριξη των καπνοκαλλιεργητών που διατηρούν ιστορικά δικαιώματα και σε ό,τι αφορά τα θέματα της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της εν γένει ενίσχυσης των υποδομών και της καπνοκαλλιέργειας.

Αναφερόμενος στις προθέσεις του υπουργείου για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι εξετάζεται δέσμη υποστηρικτικών μέτρων για την ενδυνάμωση της καπνοκαλλιέργειας καθώς και για την ανάπτυξη προγραμμάτων αναδιάρθρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι μελετώνται δράσεις:

• για την ολοκληρωμένη διαχείριση του καπνού, μέτρο το οποίο

εκτιμάται ότι θα απορροφήσει 20.000.000 ευρώ,

• τη βελτίωση των καπνοχώραφων (15.000.000 ευρώ),

• την πρώτη δάσωση της γεωργικής γης (10.000.000 ευρώ)

• και τη στήριξη γεωργικών εκμεταλλεύσεων που βρίσκονται στη διαδικασία αναδιάρθρωσης, μέτρο που θα απορροφήσει περί τα 200.000.000 ευρώ και θα ωφελήσει κατεξοχήν τους μικρούς καπνοπαραγωγούς που έχουν ιστορικά δικαιώματα.

Μετά από πρόταση του υφυπουργού, συμφωνήθηκε να συσταθεί ολιγομελής ευέλικτη επιτροπή με τη συμμετοχή καλλιεργητών καπνού, εκπροσώπων στον τομέα της μεταποίησης, εργαζομένων στον τομέα αυτό και υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου, που θα συνεδριάζει ανά τακτά διαστήματα, με σκοπό την προώθηση επίλυσης ζητημάτων που αφορούν την καπνοκαλλιέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΝΟΥ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Olympus Party 2009 - ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΡΑΔΥΕΣ ΣΤΗ ΒΡΟΝΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

3–5 Ιουλίου - Στο ρέμα Αγίας Τριάδας, στον Όλυμπο

Το Olympus Party, θα διοργανωθεί φέτος για πρώτη χρονιά σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες, στον Όλυμπο. Πρόκειται για ένα νεανικό, κατασκηνωτικό, τριήμερο φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Δίου και φιλοδοξεί να γίνει πολύ σύντομα ο αγαπημένος φεστιβαλικός προορισμός των νέων όλης της Ελλάδας!

Πρόγραμμα

  • Παρασκευή 3 Ιουλίου

    Αλκίνοος Ιωαννίδης

  • Παρασκευή 4 Ιουλίου

    Χάρις Αλεξίου

  • Κυριακή 5 Ιουλίου

    Δήμος Αναστασιάδης

Αφίσα

Πληροφορίες /Εισιτήρια/Εισιτήριο ημέρας:€15/Εισιτήριο τριήμερου:€30

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ: Κατερινη:Εκδοτήριο Πλατείας Ελευθερίας/Κονταριωτισσα:KΕΠ Δήμου Δίου/Διον:Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου/
Αγορα εισιτηριων online:LiveTickets
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ SITE: http://www.olympusparty.gr/
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συλλήψεις και νεκροί στην Τεχεράνη

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Τουλάχιστον 457 άτομα συνελήφθησαν στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου γύρω από τη πλατεία Αζαντί, ενώ σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίσθηκαν όταν οι διαδηλωτές, που αμφισβητούν το εκλογικός αποτέλεσμα και τη νίκη Αχμεντινετζάντ, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Επίσης σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, που επίσης επικαλείται αστυνομικές πηγές, 40 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και 34 δημόσια κτήρια υπέστησαν ζημιές.
Οι ιρανικές αρχές έχουν αναπτύξει χιλιάδες άντρες ασφαλείας στους δρόμους της Τεχεράνης για την καταστολή των όποιων διαδηλώσεων από τους υποστηριχτές της αντιπολίτευσης. Ήδη γίνεται λόγος για εκατοντάδες συλλήψεις αλλά και για νεκρούς, ενώ οι αρχές προβαίνουν και στη φίμωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως έγινε γνωστό ζητήθηκε από τον ανταποκριτή του BBC να εγκαταλείψει τη χώρα.
Η οργάνωση "Ρεπόρτερς χώρις σύνορα" ανέφερε ότι τουλάχιστον 23 δημοσιογράφοι και μπλόγκερς έχουν συλληφθεί από τις ιρανικές αρχές.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου όταν μεγάλη μερίδα του λαού αμφισβήτησε τα εκλογικά αποτελέσματα που έδωσαν τη νίκη στον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κάνοντας λόγο για παρατυπίες.
Οι υποστηριχτές του βασικότερου στελέχους της αντιπολίτευσης,του Μιρ Χουσέιν Μουσαβί διαμαρτύρονται ζητώντας τη διενέργεια νέων εκλογών. Ωστόσο η ομιλία του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλι Χαμενέι, την Παρασκευή, ήταν υποστηρικτική για τον Αχμαντινετζάντ και στην ουσία αν και έκανε έκκληση για ηρεμία διευκρίνισε ότι περαιτέρω κινητοποιήσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Αναλυτές σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκτιμούν ότι η ομιλία του Ανώτατου πνευματικού ηγέτη την Παρασκευή έδωσε το πράσινο φως στις δυνάμεις ασφαλείας για να ανοίξουν πυρ.
Έπειτα από τις συγκρούσεις του Σαββάτου οι διαδηλωτές την Κυριακή δεν προέβησαν σε καμία κίνηση, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν ιδιαίτερα εμφανή την παρουσία τους στους δρόμους της Τεχεράνης. Ωστόσο αρκετοί κάτοικοι στη βόρεια Τεχεράνη ανεβασμένοι στις στέγες των σπιτιών τους φώναζαν συνθήματα όπως "Θάνατος στον δικτάτορα"ή " ο Θεός είναι μεγάλος".
Επίσης οι ιρανικές αρχές την Κυριακή συνέλαβαν μέλη της οικογένειας του πρώην προέδρου της χώρας, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσατζανί, ο οποίος είναι ένας από τους ισχυρότερους αντίπαλους του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Την ίδια ώρα ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών στο Ιράν, Μιρχοσεΐν Μουσαβί, κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες αλλά να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
"Στις διαμαρτυρίες σας συνεχίστε να δείχνετε αυτοσυγκράτηση. Αναμένω ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα αποφύγουν την αμετάκλητη καταστροφή" αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.
Ο Μουσαβί καταδίκασε εξάλλου τις "μαζικές συλλήψεις" των οπαδών του. "Τέτοιες μαζικές συλλήψεις ανθρώπων θα δημιουργήσουν ένα χάσμα μεταξύ της κοινωνίας και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας", προειδοποίησε.
Χθες ο Aμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του για τη βία και τις "άδικες ενέργειες" εναντίον των Ιρανών διαδηλωτών, σε συνάντηση που είχε με τους συμβούλους του, που τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στην ισλαμική δημοκρατία.
"Στη συνάντηση ο πρόεδρος επανέλαβε τις ανησυχίες του για τη βία και τις άδικες ενέργειες που γίνονται εναντίον του ιρανικού λαού",αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αγώνας αντοχής για την κυβέρνηση, υπομονής για το ΠΑΣΟΚ και εξάντλησης για τον ΣΥΝ

ke210609-telikojpg

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ούτε σύνθημα για διακοπές δίνει η κυβέρνηση, ούτε για εκλογές, αλλά αντιθέτως για έναν μακρύ αγώνα αντοχής μέχρι τους πρώτους μήνες του 2010, στον οποίο μάλιστα τίθεται επικεφαλής.
Κυβερνητικά στελέχη, τα οποία από την αρχή της άνοιξης εφιστούσαν την προσοχή στους δημοσιογράφους να μην παρασύρονται από τα σενάρια περί πρόωρων ή διπλών εκλογών τον Ιούνιο, δείχνουν τώρα προς τη μεριά του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι, και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εκλογές το φθινόπωρο, και τον Κάρολο Παπούλια θα προτείνει για δεύτερη θητεία.
Πληροφορίες από το αποκαλούμενο καραμανλικό στρατόπεδο θέλουν τον πρωθυπουργό αποφασισμένο να προχωρήσει με στόχο αν όχι να εξαντλήσει την τετραετία, πάντως να πιάσει την τριετία και στη δεύτερη θητεία του, ακόμα και αν είναι υποχρεωμένος να βαδίσει επί ξηρού ακμής, λόγω της οριακής πλειοψηφίας του «συν ενός». Ανταρσίες μικρές ή μεγάλες δεν πρόκειται να τον πτοήσουν, εκτός και αν κάποιοι αναλάβουν την ευθύνη να τον ανατρέψουν, κάτι όμως που δεν είναι ορατό.
Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θέλουν να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσαν με την ευκαιρία των ευρωεκλογών να δημιουργήσουν «ρεύμα νίκης». Έτσι, έχοντας ανοιχτούς λογαριασμούς με τον ΛΑΟΣ, του οποίου τους ψηφοφόρους θα προσπαθήσει να επαναπατρίσει στη ΝΔ, και περιμένοντας τις εξελίξεις στην Αριστερά, θα μπει στο 2010 εκδηλώνοντας μόνο πολιτικές πρωτοβουλίες, με τις οποίες πιστεύει ότι θα βελτιώσει το κλίμα για την κυβέρνηση.
Αδύναμη Αριστερά, και ιδίως ισχνό ΣΥΝ δεν επιθυμεί κανείς στη ΝΔ, λένε οι αναλυτές του Μαξίμου και της Ρηγίλλης, διότι κάτι τέτοιο λειτουργεί υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως ένας ισχυρός ΣΥΝ θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ιπποκράτους και θα της αδυνατίσει το όραμα για αυτοδυναμία.
Γνωρίζοντας αυτές τις προσδοκίες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταστρώνει τη στρατηγική της ανεξαρτήτως των εξελίξεων στην Κουμουνδούρου. Ο χώρος στον οποίο πρωτίστως προσβλέπει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο αποκαλούμενος του μεσαίου χώρου, αυτός ο οποίος είναι δυσαρεστημένος από τη σημερινή κυβέρνηση σε όλους τους τομείς: Τη λειτουργία του κράτους, την οικονομική κατάσταση, την απουσία αισθήματος ασφάλειας, την αβεβαιότητα για την ανάπτυξη, την κακή καθημερινότητα του πολίτη. Ακόμα πιο ευαίσθητος και δυσπρόσιτος λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης γενικά στο πολιτικό σύστημα, είναι ο χώρος της νέας γενιάς. Γι’ αυτό και έχει δώσει εντολή για νέες πρωτοβουλίες.
Μεταξύ αυτών θα είναι και η προβολή των δυνατοτήτων δημιουργίας μιας νέας κοινωνίας, η οποία, όπως λένε στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα βαρύνεται από την ανακολουθία των αποφάσεων και κατευθύνσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, κυρίως για το μέλλον των νέων ανθρώπων.
Σ’ αυτόν τον αγώνα αντοχής μπαίνει και ο ΣΥΝ με τις χειρότερες προϋποθέσεις, καθώς εξαντλεί τις δυνάμεις του σε απίστευτης έκτασης και έντασης εσωτερικές διαμάχες και συγκρούσεις με το συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, είναι ότι για τις 5 το απόγευμα, την ώρα που θα συνεδριάσει εκ νέου η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέκο Αλαβάνο παρόντα, κάποιες «συνιστώσες» του ετοιμάζουν δυναμική συγκέντρωση συμπαράστασης στον υπό παραίτηση πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έξω από τα γραφεία, στην οδό Βαλτετσίου. Στο μεταξύ, έχει κάνει την εμφάνισή του και ένα blog με την ονομασία «Ένωση Οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο στρέφεται ευθέως εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και αποκαλεί τον Αλέκο Αλαβάνο «αρχηγό». Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας συστήνει στους συνεργάτες του ψυχραιμία και μελετά την πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΝ με αφορμή την εκλογή νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και νέας Πολιτικής Γραμματείας, στις αρχές του επόμενου μηνός.
Για αύριο Τρίτη, ετοιμάζει τη δική της συγκέντρωση η Ανανεωτική Πτέρυγα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία τάσσεται κατά της συνέχισης του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον με τη σημερινή μορφή του.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ

ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Αλλάζουν άρδην πολλά στον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ.
Με απόφαση της νέας Διοίκησης, στην πρώτη συνεδρίασή του στις 17-6-2009, αποφάσισετη σύσταση επιτροπής μεταγραφών.Μόνο η έννοια αυτής της επιτροπής και ο λόγος σύστασής της, σημαίνει ότι στα τμήματα υποδομής και στην ομάδα νέων, η οποία ναί μέν ανήκει τυπικά στην ΠΑΕ, αλλά η διαχείρηση και λειτουργία θα ανήκει στον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ, με σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ.
Τί θα γίνει λοιπόν στον Πιερικό; Με δεδομένου ότι για πολλά χρόνια τα τμήματα υποδομής ήταν απαξιωμένα (εκτός απο την προσπάθεια των δύο τελευταίων ετών), ήλθε ο καιρός ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ να εμφανίζει τμήματα υποδομής αντάξια του ονόματός του.
Για να γίνει πράξη αυτό, έπρεπε να υπάρξει ανάλογη διοκητική και τεχνική δομή, με προγραμματισμό σε αυτή την κατέυθυνση.Ε λοιπόν έφτασε ο καιρός αυτο να γίνει πραγματικότητα.
Γιαυτό απο πλευράς ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ θα γίνει "επίθεση φιλίας στα Σωματεία της Πιερίας" , με συμφωνίες επ ωφελεία και των σωματείων και θα προχωρήσει σε μεταγραφές νεαρών - ταλέντων για να βελτιώσουν τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής.Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα δύο χρόνια απο το παιδικό τμήμα θα μπορεί να επιλεγούν πληθώρα ικανών ποδοσφαιριστών για να επανδρώσουν την "ομάδα νέων" του Πιερικού και κατ επέκταση να υπάρχει ποιοτικό υλικό να επιλεγεί στην επαγγελματική ομάδα.Ετσι ίσως πετύχουμε σε 5 το πολύ χρόνια να δούμε μεγάλο αριθμό παικτών της Πιερίας να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα του Πιερικού, όχι γιατί θα κατάγονται απο την Πιερία, αλλά γιατί θα είναι ικανοί ποδοσφαιριστές έτοιμοι αγωνιστικά να βοηθήσουν τον Πιερικό και να κάνουν καριέρα.
Με αυτή την λογική και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ξεκίνησε φέτος δειλά - δειλά και η ΠΑΕ, όπου με σύμφωνη γνώμη του προπονητή Μάκη Κατσαβάκη, θα ακολουθήσουν την προετοιμασία της πρώτης ομάδος, ποδοσφαιστές - ταλέντα απο την Πιερία, που θα κριθεί άν είνια κατάλληλοι να αγωνιστούν στην επαγγελματική ομάδα του Πιερικού.
Βέβαια για να πετύχουν όλα αυτά χρειάζεται και η στήριξη και των σωματείων της Πιερίας, που πιστέυω ότι θα ξεφύγουν απο παλιές αγκυλώσεις και θα συμβάλλουν θετικά στην πρόοδο του Πιερικού ποδοσφαίρου και στο καλύτερο μέλλον των παιδιών - ταλέντων της Πιερίας.Ελπίζω αυτό να γίνει πράξη.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από τα εγκαίνια του νέου αντλιοστασίου στη Μεγάλη Γέφυρα Αιγινίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009







Το νέο αντλιοστάσιο στη Μεγάλη Γέφυρα Αιγινίου εγκαινίασε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σήμερα το απόγευμα. Το νέο αντλιοστάσιο θα συμβάλει κατά πολύ στην εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής, αφού θα μπορούν να αρδεύουν πάνω από 4.500 στρέμματα για τις καλλιέργειες τους. Στην τελετή των εγκαινίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ Αγαθονίκου, μίλησαν ο υπουργός κ Καλαφάτης, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου και ο δήμαρχος Αιγινίου Βασίλης Κοντός, ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Κώστας Κουκοδήμος και Αντώνης Καρπούζας, ο δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Πέτρος Παπανικολάου. Δώρα προσέφεραν στον υπουργό ο δήμαρχος Αιγινίου και ο Νομάρχης Πιερίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Ενόψει δικαστικής απόφασης που φαίνεται να καθιστά τη Μονή Αγίου Διονυσίου ιδιοκτήτη επίμαχων εκτάσεων στον Όλυμπο
Το θέμα της δικαστικής διαμάχης, μεταξύ Μονής Αγίου Διονυσίου, δημόσιου, δήμου και δημοτών Λιτοχώρου, για εκτάσεις στον Όλυμπο, θα απασχολήσει και πάλι το δημοτικό συμβούλιο Λιτοχώρου μεθαύριο Τετάρτη, σε ειδική συνεδρίαση. Όπως είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ, την περασμένη Τετάρτη, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διεκδικήσεων της Μονής προετοιμάζει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με αφορμή, αυτή τη φορά, την προσπάθεια εφαρμογής αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία το Μοναστήρι, με αντίδικο το δημόσιο, γίνεται ιδιοκτήτης μιας έκτασης 4.250 στρεμμάτων, σε μια περιοχή που ξεκινά από τα γήπεδα στο Λιτόχωρο, μέχρι το δρόμο που οδηγεί στο Μετόχι και από εκεί προς Δίον μέχρι τους αμπελώνες του Τσάνταλι και μέχρι το Σταυρό. Μια έκταση όπου δημότες του Λιτοχώρου υποστηρίζουν ότι έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ ιδιοκτήτης φέρεται και ο δήμος Λιτοχώρου. Στην ειδική συνεδρίαση, το απόγευμα της Τετάρτης, το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις και οι σύμβουλοι θα κληθούν να πάρουν απόφαση για να διοργανώσουν από κοινού με τη Δημοτική Επιτροπή Αγώνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γκρίζες υποθέσεις… που χρήζουν εισαγγελικής έρευνας

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία
Για «ανακολουθία λόγων και έργων», αλλά και για «πολυδάπανες αναθέσεις και πολλές γκρίζες υποθέσεις», που μάλιστα «χρήζουν εισαγγελικής έρευνας», κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Κορινού ο νεοσύστατος Σύλλογος Δικαιούχων του παραλιακού οικισμού «Ολυμπιάδα».
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η διοίκηση του Συλλόγου Δικαιούχων, ο πρόεδρός του και δημοτικός σύμβουλος Κορινού Σάββας Οφείδης, επεσήμανε πως οκτώ μήνες μετά την τοποθέτηση της θεμέλιου λίθου στον οικισμό, από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κανένα έργο υποδομής δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Ο ίδιος χαρακτήρισε «επικοινωνιακή φούσκα» τις τότε δηλώσεις του δημάρχου Κορινού Νίκου Αβραμίδη περί εγκαινιασμού και της έναρξης έργων υποδομής στον οικισμό, αφού, όπως τόνισε, οκτώ μήνες μετά ο δήμαρχος ομολογεί πως δεν υπάρχουν εφαρμόσιμες μελέτες στη διάθεση της Δημοτικής Επιχείρησης». «Αυτό που προκύπτει ύστερα από δυόμισι χρόνια διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής», υποστήριξε ο κ. Οφείδης, «είναι μια προχειρότητα σχεδόν σε όλα τα θέματα, μια ανακολουθία σε αυτά που λέει με αυτά που πράττει, επίσης έντονη οικονομική κακοδιαχείριση σε άσκοπες και πολυδάπανες αναθέσεις, καθώς και πολλές γκρίζες υποθέσεις που χρήζουν εισαγγελικής έρευνας». Μελέτες που πληρώθηκαν, αλλά … δεν υπήρχαν Σύμφωνα με τον κ. Οφείδη «γκρίζα υπόθεση», συνιστά το θέμα των μελετών για τα έργα ύδρευσης, οδοποιίας και αποχέτευσης του οικισμού, οι οποίες εκπονήθηκαν στο παρελθόν και πληρώθηκαν («προκύπτει», είπε, «από τα παραστατικά της Δημοτικής Επιχείρησης») με το ποσό των 300 εκ. δραχμών, ενώ ο σημερινός δήμαρχος Κορινού αρνήθηκε την ύπαρξή τους, αποδεχόμενος την ύπαρξη μιας μόνο (μελέτης αποχέτευσης), η οποία όμως, υποστήριξε ότι κρίθηκε ανεφάρμοστη. Την ίδια στιγμή, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Δικαιούχων του οικισμού, η διοίκηση «σύρθηκε να ψηφίσει ομόφωνα» μια οικονομική προσφορά επικαιροποίησης των συγκεκριμένων μελετών της τάξης των 10.000 ευρώ για κάθε μία, που κατέθεσε ο Σύλλογος, προκειμένου να μην παραγγελθούν νέες που θα κόστιζαν στη Δημοτική Επιχείρηση πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το ερώτημα που έθεσε ωστόσο ο κ. Οφείδης είναι τι θα έκανε η δημοτική αρχή, αν ο Σύλλογος δεν είχε ανακαλύψει ότι υπάρχουν οι συγκεκριμένες έτοιμες μελέτες. Ερώτημα επίσης, είπε, συνιστά το πώς, τον Ιανουάριο του 2008, ο δήμαρχος καθόρισε το τίμημα για το κόστος των έργων υποδομής ανά δικαιούχο, αφού οι μελέτες, βάσει των οποίων θα προέκυπτε το τίμημα, σύμφωνα με τον κ. Αβραμίδη, δεν υπήρχαν. Θέα στη θάλασσα, έναντι 1.410 ευρώ Από την άλλη, χαρακτήρισε («άλλο ένα μεγάλο») σκάνδαλο τη μίσθωση χώρου δέκα στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα για δεκαέξι χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 1.410 ευρώ. Όπως ανέφερε, η σημερινή διοίκηση προχώρησε στις 17 του Φλεβάρη τρέχοντος έτους στη μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες και κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας (Π.Δ. 270/1981) χωρίς να δημοσιευτεί σε καμία εφημερίδα η περίληψη της διακήρυξης. «Η υπόθεση αυτή», τόνισε ο κ. Οφείδης, «σίγουρα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με ενέργειες που ήδη έχει πάρει ο Σύλλογος Δικαιούχων, διότι δεν επιθυμούμε να επαναληφτεί η γνωστή σε όλους μας ιστορία της μίσθωσης του χώρου κάμπινγκ». Τέλος, τα μέλη του Συλλόγου Δικαιούχων του οικισμού δήλωσαν πως ο Σύλλογός τους θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται με περισσή διάθεση για όλα τα θέματα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, «με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων του οικισμού και των δικαιούχων». Επίσης δήλωσαν «αρωγοί» σε οποιαδήποτε σωστή πρωτοβουλία πάρει η σημερινή διοίκηση. «Τείνουμε χείρα βοηθείας στον Δήμαρχο», είπε ο κ. Οφείδης. «Πιστεύουμε βαθειά πως η αξιοποίηση του παραλιακού οικισμού είναι η πιο κορυφαία αναπτυξιακή πρωτοβουλία του Δήμου μας και γι’ αυτό θα εργαζόμαστε ακούραστοι προς αυτή την κατεύθυνση».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σαν να μην έγινε ποτέ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς
Το Πα.Σο.Κ. δεσμεύεται για κατάργηση του φόρου που εισπράττει το Κράτος από τα διόδια, «χωρίς να σημαίνει αυτό το ότι δεν θα επανεξεταστεί το αν πρέπει να υπάρχουν τόσα πολλά διόδια στο νομό», καθώς και για «επαναδιαπραγμάτευση» της σύμβασης με την Αιγαίο Α.Ε., ανέφερε ο Γιάννης Μαλτζάρης, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης «κομματικών φίλων» με το Γ. Σουφλιά.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης της Πιερικής αντιπροσωπείας με το Γιώργο Σουφλιά, αμφισβήτησε ευθέως ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ., λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αυτή «είναι σαν να μην έγινε ποτέ». Αναπτύσσοντας τη θέση του κόμματός του, για τα διόδια στην Πιερία, είπε ότι το Πα.Σο.Κ. έχει δεσμευτεί για την κατάργηση του συγκεκριμένου έμμεσου φόρου, μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε. και για «επανεξέταση» της λειτουργίας των διοδίων στο νομό. Το πρωί του Σαββάτου, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Πα.Σο.Κ., έδωσε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, με βασικό θέμα τη συνάντηση των τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του Νομάρχη Πιερίας και του προέδρου του ΕΒΕ, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σουφλιά. Ο κ. Μαλτζάρης, έκανε λόγο για συνάντηση χωρίς ατζέντα, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από 4,5 μήνες αναμονής της Πιερίας, στον προθάλαμο του υπουργικού γραφείου, καθώς και για συνάντηση, κατά την οποία ο κ. Σουφλιάς «δέχθηκε κομματικούς φίλους». Αμφισβητώντας ευθέως τα αποτελέσματα, υποστήριξε ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που συναντήθηκαν με τον ΥΠΕΧΩΔΕ «γυρίσανε στην Πιερία και μας είπανε, ότι έγινε ένα θετικό βήμα και ότι οι πολίτες της Πιερίας όταν θα γίνουν, γιατί μας είπαν με βεβαιότητα ότι θα γίνουν τα διόδια στο Αιγίνιο, θα απολαμβάνουν έκπτωση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς». Ο Γιάννης Μαλτζάρης, εκτίμησε ότι ο κ. Σουφλιάς δεν είπε στην Πιερική αντιπροσωπεία, τίποτα παραπάνω «από αυτά που αρχικά τους έλεγε δηλαδή ότι θα μπουν διόδια στο Αιγίνιο και ότι η τιμή ανά χιλιόμετρο θα είναι 0,04 ευρώ συν ΦΠΑ», καθώς και για μείωση της τιμής των διοδίων στη Λεπτοκαρυά. Ο Γραμματέας της Ν.Ε. του Πα.Σο.Κ., έκανε λόγο για «κοροϊδία» η οποία πρέπει να σταματήσει, διότι «δεν μπορούν να παίζουν με τις συνειδήσεις μας και με την κρίση μας. Δεν πέτυχε κανείς απολύτως τίποτα στη συνάντηση της Αθήνας. Εμείς θεωρούμε ότι η συνάντηση είναι σαν να μην έγινε. Μια συνάντηση στην οποία δεν ήταν όλοι οι βουλευτές, ακούγοντας φθηνές δικαιολογίες για το γιατί δεν ήταν», είπε ο κ. Μαλτζάρης, σημειώνοντας ότι από τη συνάντηση δεν έλειπε μόνο ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, αλλά και οι δήμαρχοι των οποίων οι δήμοι θίγονται άμεσα από τη λειτουργία των διοδίων. Αναφερόμενος στη θέση του κόμματός του, επισήμανε ρητά, ότι το Πα.Σο.Κ. θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση με την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο Α.Ε., εξηγώντας πως «Το ΠΑΣΟΚ ρητά λέει, ότι ο έμμεσος φόρος (των διοδίων) θα καταργηθεί, υπέρ των πολιτών. Δηλαδή θα μειωθεί το κόμιστρο, όποιο κι αν είναι, τουλάχιστον κατά 68%, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επανεξεταστεί η λειτουργία των διοδίων στο Νομό Πιερίας. Αυτό σημαίνει ότι ο έμμεσος νεοφιλελεύθερος φόρος, ο οποίος υπάρχει στο κόμιστρο των διοδίων και που φτάνει περίπου στο 68%, είναι ένας φόρος τον οποίο εισπράττει το κράτος». Ο κ. Μαλτζάρης, είπε ότι αυτή η θέση του κόμματός του, διαμορφώθηκε και ειπώθηκε από στελέχη του κινήματος τα οποία επισκέφθηκαν το νομό, χαρακτηρίζοντας «υπερβολικό το να έχει τόσα διόδια ο Νομός Πιερίας». Ο Γραμματέας της Ν.Ε., απαντώντας στο τι εννοεί επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Αιγαίο, απάντησε: «Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι ο έμμεσος φόρος θα καταργηθεί. Το ΠΑΣΟΚ, το δηλώνει ξεκάθαρα. Ο φόρος αυτός, ο οποίος είναι το περισσότερο από το μισό της τιμής των διοδίων, θα καταργηθεί υπέρ του πολίτη. Δηλαδή θα φθηνύνουν πολύ τα διόδια, χωρίς να σημαίνει αυτό το ότι δεν θα επανεξεταστεί το αν πρέπει να υπάρχουν τόσα πολλά διόδια, στο νομό Πιερίας».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 22 Ιουνίου


ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Στην Κατερίνη βρέθηκε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος το βράδυ του Σαββάτου, όχι για ρεπορτάζ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες επειδή ενδιαφέρεται να προβεί σε αγορά γης, κάπου στη βόρεια Πιερία. Η είδηση, έκανε το γύρω της Κατερίνης σε χρόνο ρεκόρ, ενώ από το στέκι όπου κάθισε για αρκετή ώρα, πέρασαν πολλοί παράγοντες του τόπου (Γ. Αμοιρίδης, Γ. Παπαστεργίου, Θ. Παπαγεωργίου) για να του πουν ένα «γειά» και ουχί ελπίζουμε για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους, στον Ταρζάν της Ελληνικής δημοσιογραφίας. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, στάθμευσε το πολυτελές τζιπ (πόρσε) πάνω στο πεζοδρόμιο της Παρθενίου Βαρδάκα (ως γνήσιος Νεοέλλην, όπως αποδεικνύεται από τη φωτογραφία), ουδόλως ενδιαφέρθηκε για τους πεζούς που προσπαθούσαν να διασχίσουν το πεζοδρόμιο, ήπιε την μπίρα του και …την έκανε για άγνωστη κατεύθυνση.

Την Τρίτη το απόγευμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος ή ο αρμόδιος υφυπουργός, θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Αμοιρίδη, επί του βήματος της Βουλής, για το πρόβλημα που προέκυψε στο νομό μας, από τα διόδια. Εκεί, οι όποιες απαντήσεις θα είναι επίσημες και όχι σε «κλειστό κύκλο», αν και δεν αναμένεται κάτι θεαματικότερο από όσα ήδη ξέρουμε.

Παρά το ότι τα σχολεία έκλεισαν, παρά το δύσκολο της ώρας, η ημερίδα στην Κ. Μηλιά από το Γυμνάσιο της περιοχής, σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία. Την ατάκα της βραδιάς την είπε ο Πάσχος Μανδραβέλλης, απευθυνόμενος προς το Μάκη Παπαδημητρίου: «Δήμαρχε, αν δεν υπήρχε αυτό το όμορφο σχολείο, να διοργανώσει μια τόσο σημαντική εκδήλωση, δεν θα μάθαινα ποτέ ούτε για την Κάτω Μηλιά, ούτε για το Δήμο Πέτρας». Σαν καμπανιά, μου φάνηκε…

Δεν αμφιβάλλω ότι οι κυκλικοί κόμβοι, που γίνονται στην Κατερίνη βοηθούν στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά πρόκειται για τόσο σημαντική παρέμβαση, που σε κάθε έναν πέριξ αυτών πρέπει να τοποθετηθούν τρεις(!) πινακίδες που αναφέρονται στο έργο; Δηλαδή, αν κάποια στιγμή τελειώσει το νοσοκομείο (λέμε «αν»), πόσες πινακίδες θα τοποθετηθούν; Εκτός κι αν οι κυκλικοί κόμβοι γίνονται με Ευρωπαϊκά κονδύλια, οπότε πάω πάσο…

Μπροστά σε νέα οικονομικά προβλήματα φαίνεται ότι βρίσκεται και πάλι η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, το Δ.Σ της οποίας κάλεσε το πρωί του περασμένου Σαββάτου τους βουλευτές και τον νομάρχη, να βρουν λύση. Δεν ήμασταν εκεί, δεν μας κάλεσαν, γι’ αυτό δεν μπορούμε να σας πούμε τι ειπώθηκε. Απλά, το γραφείο του τέως υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου, φρόντισε να μας στείλει χθες την παραπάνω φωτογραφία, με μερικά ψήγματα πληροφοριών, όπως: «Το Δ.Σ ενημέρωσε τους βουλευτές για την πορεία της Μέριμνας, ενώ πρότεινε τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικά προβλήματα», και «αποφασίστηκε να ενταθεί η Μέριμνα σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης» και «να συμβάλλουν οικονομικά και οι δήμοι του νομού». Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι όλα αυτά δεν συνιστούν «βιώσιμη λύση αξιοπρέπειας», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο τέως υφυπουργός Υγείας (όταν, όντας βουλευτής της αντιπολίτευσης στο νομό, πρωτοστατούσε, το 2003, στις κινητοποιήσεις των ατόμων με αναπηρίες, των οικογενειών τους και του προσωπικού που χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στα άτομα αυτά), αλλά ένα ακόμη (άσκοπο) «μπάλωμα» στη μαύρη τρύπα της κρατικής αδιαφορίας. Του κράτους που αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντι στα άτομα με αναπηρίες και τα αφήνει στη φιλανθρωπική διάθεση του καθενός, για να αισθάνονται ζήτουλες και επαίτες. Και να θυμίσουμε (για να μην ξεχνιόμαστε) ότι η μετατροπή της Μέριμνας από Φιλανθρωπικό Σωματείο σε δημόσια υπηρεσία, ήταν μια προεκλογική δέσμευση που την προωθούσε ο τέως υφυπουργός Υγείας, αλλά η υπόθεση κόλλησε στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο (λέει) δεν μπορούσε να βρει τρόπο να αλλάξει μια σειρά από μια λάθος (του) συστατική συμβολαιογραφική πράξη για τη μετατροπή της Μέριμνας σε Ίδρυμα (κατ’ αρχήν) και (αμέσως μετά) σε δημόσιο φορέα, με εξασφαλισμένη τη δημόσια χρηματοδότηση των δομών που εξυπηρετούν 150 παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Πιερία. Αυτές ήταν οι τελευταίες περσινές (Δεκέμβρης του 2008) πληροφορίες. Έκτοτε δεν είχαμε νεώτερα. Αλλά, για να αποφάσισαν πάλι να ζητήσουν τη συνδρομή των δήμων, σημαίνει πως δεν «ξεκόλλησε» τίποτε στο Υπουργείο Υγείας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)