Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 22 Ιουνίου


ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Στην Κατερίνη βρέθηκε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος το βράδυ του Σαββάτου, όχι για ρεπορτάζ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες επειδή ενδιαφέρεται να προβεί σε αγορά γης, κάπου στη βόρεια Πιερία. Η είδηση, έκανε το γύρω της Κατερίνης σε χρόνο ρεκόρ, ενώ από το στέκι όπου κάθισε για αρκετή ώρα, πέρασαν πολλοί παράγοντες του τόπου (Γ. Αμοιρίδης, Γ. Παπαστεργίου, Θ. Παπαγεωργίου) για να του πουν ένα «γειά» και ουχί ελπίζουμε για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους, στον Ταρζάν της Ελληνικής δημοσιογραφίας. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, στάθμευσε το πολυτελές τζιπ (πόρσε) πάνω στο πεζοδρόμιο της Παρθενίου Βαρδάκα (ως γνήσιος Νεοέλλην, όπως αποδεικνύεται από τη φωτογραφία), ουδόλως ενδιαφέρθηκε για τους πεζούς που προσπαθούσαν να διασχίσουν το πεζοδρόμιο, ήπιε την μπίρα του και …την έκανε για άγνωστη κατεύθυνση.

Την Τρίτη το απόγευμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος ή ο αρμόδιος υφυπουργός, θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Αμοιρίδη, επί του βήματος της Βουλής, για το πρόβλημα που προέκυψε στο νομό μας, από τα διόδια. Εκεί, οι όποιες απαντήσεις θα είναι επίσημες και όχι σε «κλειστό κύκλο», αν και δεν αναμένεται κάτι θεαματικότερο από όσα ήδη ξέρουμε.

Παρά το ότι τα σχολεία έκλεισαν, παρά το δύσκολο της ώρας, η ημερίδα στην Κ. Μηλιά από το Γυμνάσιο της περιοχής, σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία. Την ατάκα της βραδιάς την είπε ο Πάσχος Μανδραβέλλης, απευθυνόμενος προς το Μάκη Παπαδημητρίου: «Δήμαρχε, αν δεν υπήρχε αυτό το όμορφο σχολείο, να διοργανώσει μια τόσο σημαντική εκδήλωση, δεν θα μάθαινα ποτέ ούτε για την Κάτω Μηλιά, ούτε για το Δήμο Πέτρας». Σαν καμπανιά, μου φάνηκε…

Δεν αμφιβάλλω ότι οι κυκλικοί κόμβοι, που γίνονται στην Κατερίνη βοηθούν στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά πρόκειται για τόσο σημαντική παρέμβαση, που σε κάθε έναν πέριξ αυτών πρέπει να τοποθετηθούν τρεις(!) πινακίδες που αναφέρονται στο έργο; Δηλαδή, αν κάποια στιγμή τελειώσει το νοσοκομείο (λέμε «αν»), πόσες πινακίδες θα τοποθετηθούν; Εκτός κι αν οι κυκλικοί κόμβοι γίνονται με Ευρωπαϊκά κονδύλια, οπότε πάω πάσο…

Μπροστά σε νέα οικονομικά προβλήματα φαίνεται ότι βρίσκεται και πάλι η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, το Δ.Σ της οποίας κάλεσε το πρωί του περασμένου Σαββάτου τους βουλευτές και τον νομάρχη, να βρουν λύση. Δεν ήμασταν εκεί, δεν μας κάλεσαν, γι’ αυτό δεν μπορούμε να σας πούμε τι ειπώθηκε. Απλά, το γραφείο του τέως υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου, φρόντισε να μας στείλει χθες την παραπάνω φωτογραφία, με μερικά ψήγματα πληροφοριών, όπως: «Το Δ.Σ ενημέρωσε τους βουλευτές για την πορεία της Μέριμνας, ενώ πρότεινε τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικά προβλήματα», και «αποφασίστηκε να ενταθεί η Μέριμνα σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης» και «να συμβάλλουν οικονομικά και οι δήμοι του νομού». Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι όλα αυτά δεν συνιστούν «βιώσιμη λύση αξιοπρέπειας», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο τέως υφυπουργός Υγείας (όταν, όντας βουλευτής της αντιπολίτευσης στο νομό, πρωτοστατούσε, το 2003, στις κινητοποιήσεις των ατόμων με αναπηρίες, των οικογενειών τους και του προσωπικού που χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στα άτομα αυτά), αλλά ένα ακόμη (άσκοπο) «μπάλωμα» στη μαύρη τρύπα της κρατικής αδιαφορίας. Του κράτους που αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντι στα άτομα με αναπηρίες και τα αφήνει στη φιλανθρωπική διάθεση του καθενός, για να αισθάνονται ζήτουλες και επαίτες. Και να θυμίσουμε (για να μην ξεχνιόμαστε) ότι η μετατροπή της Μέριμνας από Φιλανθρωπικό Σωματείο σε δημόσια υπηρεσία, ήταν μια προεκλογική δέσμευση που την προωθούσε ο τέως υφυπουργός Υγείας, αλλά η υπόθεση κόλλησε στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο (λέει) δεν μπορούσε να βρει τρόπο να αλλάξει μια σειρά από μια λάθος (του) συστατική συμβολαιογραφική πράξη για τη μετατροπή της Μέριμνας σε Ίδρυμα (κατ’ αρχήν) και (αμέσως μετά) σε δημόσιο φορέα, με εξασφαλισμένη τη δημόσια χρηματοδότηση των δομών που εξυπηρετούν 150 παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Πιερία. Αυτές ήταν οι τελευταίες περσινές (Δεκέμβρης του 2008) πληροφορίες. Έκτοτε δεν είχαμε νεώτερα. Αλλά, για να αποφάσισαν πάλι να ζητήσουν τη συνδρομή των δήμων, σημαίνει πως δεν «ξεκόλλησε» τίποτε στο Υπουργείο Υγείας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: