Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Κυβέρνηση σε ομηρεία

 Κυβέρνηση σε ομηρεία

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009 -ΕΘΝΟΣ

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «μεγάλη ήττα της κυβέρνησης» τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Καραμανλή τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με τη στάση τους είναι σε πλήρη ομηρία των συμφερόντων, που υπηρετούν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Siemens για την οποία έχουν κατηγορηθεί και οι δύο παρατάξεις, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Καραμανλής έχασε μεγάλη ευκαιρία να ερευνηθεί η υπόθεση και να τεθούν κανόνες διαφάνειας. Η ΝΔ δεν τόλμησε, γιατί δεν ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια, αλλά μόνο να είναι στην εξουσία για να υπηρετεί συμφέροντα».

Αύριο, Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.

Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε, επίσης, πως «η διαφθορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», καθώς, όπως είπε, «το ευρύτερο πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη αντίληψη διακυβέρνησης».

«Γι' αυτό, το ζητούμενο δεν είναι η στοχοποίηση του α΄ και του β΄ προσώπου, ή κάποιου κόμματος, αλλά να αλλάξουμε την αντίληψη διακυβέρνησης», είπε και υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την πολιτική βούληση».

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι στη διάρκεια της πενταετίας κατασπαταλήθηκε το αναπτυξιακό και κοινωνικό απόθεμα της χώρας, ενώ μιλώντας για τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε λόγο για «πλήρη δημοσιονομική αποτυχία για την οποία δεν ευθύνεται κυρίως η διεθνής κρίση, αλλά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση».

Προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στη λήψη περιοριστικών μέτρων, κάτι που, «είναι ό,τι χειρότερο σε περίοδο ύφεσης» και πρόσθεσε ότι «είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει διαφορετική πορεία στον τρόπο διαχείρισης των αναπτυξιακών πόρων».

Νίκη και αυτοδυναμία οι στόχοι

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης, στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και έθεσε ως στόχους τη νίκη στις ευρωεκλογές και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

«Όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει τη χώρα στη βαθύτερη κρίση από τη μεταπολίτευση», πρόσθεσε.

«Οι εκλογές -ανέφερε- θα είναι μια σκληρή μάχη απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα και απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό».

Εξέφρασε δε, αισιοδοξία ότι «παρ΄ολα αυτά, το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει την ανατροπή, χωρίς να έχει συμβιβαστεί και αυτό γιατί πιστεύουμε σε καθαρές σχέσεις, ώστε να λειτουργούν οι θεσμοί προς όφελος του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος».

«Οι ευρωεκλογές δεν θα είναι μόνο μια εθνική μάχη, αλλά μια μάχη για την κατεύθυνση της Ευρώπης. Η απάντηση απέναντι στις επιθέσεις, που δέχεται το ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει να δέχεται, είναι ηχηρή και είναι η ισχυρή παρουσία του Κινήματος η συστράτευση, η ομόνοια και η ενότητα», υποστήριξε τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

kraxtis-gr.blogspot.com

Διαβάστε νόμο που έκανε ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ στην ΤΟΥΡΚΙΑ για διαφάνεια στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ...ΜΠΡΑΒΟ του!

Τρίτη, 5 Μάϊος 2009


Εδώ και λίγους μήνες είναι σε ισχύ στην ΤΟΥΡΚΙΑ ο συγκεκριμένος νόμος σχετικά με τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ της χώρας...όταν αυτά βρίσκονται στην φάση της Προκήρυξης,δλδ,της αναζήτησης αναδόχου εταιρείας...εκεί που στην δική μας χώρα...η μίζα πάει σύννεφο...για να πάρουνε τα έργα...`οι δικοί μας εργολάβοι``!
Συγκεκριμένα:
Καλεί τα ΜΜΕ της χώρας,με on line τις κάμερες,ανοίγουν όλοι οι φάκελοι από τις προτάσεις που έχουν γίνει από τις αντίστοιχες εταιρείες που θέλουνε να αναλάβουνε να φτιάξουνε τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ,και παρουσία εισαγγελέα,παίρνουν εκείνη την απόφαση,που συμφέρει το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Κράτος!
Σωστός ο τρόπος...
Αυτό θα πεί διαφάνεια κύριοι Βουλευτές του Ελληνικού Κράτους!
Και που;...σε μια χώρα σαν την Τουρκία,που έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα!
Αυτό το τελευταίο...το ακούω χρόνια...σαν καραμέλα...μόνο που δεν είναι έτσι!
Μήπως εμείς είμαστε χρόνια πίσω από την Τουρκία;
Μήπως λέω...γιατί η μίζα στην Ελλάδα...ζεί και βασιλεύει!

Μετασυνουσιακή θλίψη...

Τρίτη, Μάϊος 05, 2009

Η κυβέρνση έπεσε από την Ακρόπολη...

ΤΡΙΤΗ 5.5.09








Υποστηρίζει ο Ιησουίτης Ντερμπεντέρης...
Ο Πρετεντέρης πολύ εύκολα, με την κλασσική μέθοδο των μελών του τάγματος των Ιησουιτών, βάφτισε το ψάρι κρέας, για να στηρίξει για άλλη μια φορά τον Καραμανλή.
"Η κυβέρνηση έπεσε από την Ακρόπολη και στάθηκε όρθια. Πέρασε ανώδυνα αυτήν την ψηφοφορία" .
Αλήθεια;
Κύριε Ντερμπεντέρη, πότε άλλοτε έχει συμβεί η πλειοψηφία της Βουλής, σε μια σημαντική ψηφοφορία, να είναι μειοψηφία και η μειοψηφία να είναι πλειοψηφία;
146 ήταν οι ψήφοι υπέρ της παραπομπής και 144 ήταν οι κατά. Αυτή η ηθική ήττα ήταν μια ανώδυνη διαδικασία για την κυβέρνηση; ...

Η σημερινή δημοσκόπηση της Metronanalysis για τον Παυλίδη

Τρίτη, 5 Μάϊος 2009




ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ










Διαβάστε Περισσότερα

Στον πρωθυπουργό οι Πρωταθλητές Ευρώπης!

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009


To 2007 ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είχε δεξιωθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Παναθηναϊκό μετά την κατάκτηση του Final Four της Αθήνας, τώρα είναι η σειρά του Πρωθυπουργού να συγχαρεί πρώτος από κοντά τους «πράσινους» για το πέμπτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο...

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα δεξιωθεί αύριο στις 2.30μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου τους Πρωταθλητές Ευρώπης, ώστε να τους συγχαρεί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα στο Βερολίνο.
Γιάννης Ράμμας
http://www.gazzetta.gr/content/view/32955/178/

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009
Η βουλευτής της Β΄ Αθηνών με τη Ν.Δ., η οποία και μετέχειι στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης- Δημόσιας Τάξης- Δικαιοσύνης, στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων , θα βρεθεί την Παρασεκυή στην Κατερίνη σε εκδήλωση της ΤΟ Ν.Δ Παραλίας Κατερίνης ,αφού πρώτα επισκεφτεί τα γραφεία της ΤΟ Κέντρου της ΝΔ.
kraxtis-gr.blogspot.com

Η πατρίδα, τους αγνόησε όλους...

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009

31 MK 1964 – 1974: Η Ηρωικότερη μοίρα καταδρομών της Κύπρου


«Όσοι από σας θα επιλέξετε τις Καταδρομές, θέλω από τώρα να ξέρετε πως, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας θα πεινάσετε, θα διψάσετε, θα ταλαιπωρηθείτε, θα χάσετε κάθε επαφή με τους δικούς σας. Θα ξεχάσετε την καλοπέραση και τις εξόδους, αλλά να είστε βέβαιοι, ότι στο τέλος θα είστε υπερήφανοι λοκατζήδες. Οι λεβέντες της 31 Μοίρας Καταδρομών. Όσοι ενδιαφέρεστε, να περάσετε τώρα δεξιά»

Ταγματάρχης Γεώργιος Καρούσος
Γράφει ο Σάββας Δ. Βλάσσης
Άνδρες της 31 ΜΚ με τον Λοχαγό Κωνσταντίνο Μπεκιάρη,
επιδεικνύοντας λάφυρα από την μάχη της Μανσούρας

Η συγκρότηση της Εθνικής Φρουράς και των Δυνάμεων Καταδρομών της στην Κύπρο,.........


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!
kraxtis-gr.blogspot.com

«Μικρό Φεστιβάλ 2»


ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009

Δελτίο Τύπου

«Μικρό Φεστιβάλ 2»

μία συνάντηση νέων θεατρικών σχημάτων

Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα 25 Απριλίου – 17 Μαΐου 2009

Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «Μικρό Φεστιβάλ», μία συνάντηση νέων θεατρικών σχημάτων. Το «Μικρό Φεστιβάλ» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Ούγκα Κλάρα. Η πρώτη διοργάνωση στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Το «Μικρό Φεστιβάλ 2» θα πραγματοποιηθεί από 25 Απριλίου έως και 17 Μαΐου 2009 στο Χώρο Τέχνης 3ος Όροφος, Καθολικών 4, τηλέφωνο 231053747. Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνολικά 8 παραστάσεις, 6 εργαστήρια και μία έκθεση φωτογραφίας. Μεταξύ αυτών θα παρουσιαστεί μία παράσταση χοροθεάτρου, μία παιδικού θεάτρου, ένας μονόλογος και μία μουσικοθεατρική παράσταση.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Στο «μικρό φεστιβάλ» θα λάβουν μέρος οι ομάδες:

· 25-26 Απριλίου Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι με το έργο Μια φορά την εβδομάδα του Ρένου Πρελορέτζου, στις 21:30

· 27-28 Απριλίου Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο με το έργο Ένα μπαλόνι μυστικά των Β. Παπαδημητράκη, Ν. Καραγιάννη, παιδικό θέατρο, στις 18:00

· 3-4 Μαΐου Θέατρο χωρίς σύνορα με το έργο Και μετά τίποτε της Μαργκερίτ Ντυράς, στις 21:30

· 5-6 Μαΐου Εργαστήρι Υποκριτικής Ούγκα Κλάρα σε συνεργασία με τη Φοιτητική Εβδομάδα του Α.Π.Θ. με την παράσταση Τρία σε ένα, στις 21:30

· 7-8 Μαΐου Levantes Dance Theatre με την παράσταση Room Temperature Romance των Ελένη Εδιπίδη και Bethanie Harrison, στις 21:30

· 10-11 Μαΐου Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου Εικ’ Άσμα με το έργο Υπόθεση Κάφκα του Φραντς Κάφκα, στις 21:30

· 12 Μαΐου Ανθή Θάνου και Παναγιώτης Κούλελης με την παράσταση Πικάντικα Παραμύθια,μόνο για ενήλικες, στις 21:30

· 13 Μαΐου No Knock Entry με τη μουσικοθεατρική παράσταση Paravan, στις 21:30

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και έξι εργαστήρια–workshops:

v 30 Απριλίου Θεατρικό Μακιγιάζ από τη Μαρία Σαββαΐδου, ώρα 17:00-20:00

v 5-6 Μαΐου Αναζητώντας την χαμένη ανάγνωση, workshop υποκριτικής από τον σκηνοθέτη Γιάννη Ρήγα, ώρα 16:00-19:00

v 8 Μαΐου Σκηνική μάχη, workshop από τον Βαγγέλη Μανιτάκη, ώρα 16:00-19:00

v 9 Μαΐου Workshop Κινησιολογίας από τις χορογράφους Ελένη Εδιπίδη και την Bethanie Harrison, ώρα 12:00-16:00

v 15 & 17 Μαΐου Εισαγωγή στο σωματικό θέατρο, workshop από την performer Αλίκη Δουρμάζερ, ώρες: 16:00-20:00 & 11:00-15:00

v 16 Μαΐου Μάσκες για τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, workshop από τον σκηνογράφο Νίκο Καλαϊτζίδη, ώρες: 16:00-19:00

Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: Το ταξίδι μιας αγελάδας στο café Cofix, Λώρη Μαργαρίτη 11, με φωτογραφίες από όλες τις παραστάσεις και τα δρώμενα που παρουσίασε η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα από το 2004 έως και σήμερα.

Ταυτότητα της εκδήλωσης:

Οργάνωση: Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα

Χρόνος διεξαγωγής: 25 Απριλίου – 17 Μαΐου 2009

Τόπος διεξαγωγής: Χώρος Τέχνης 3ος Όροφος, Καθολικών 4, Θεσσαλονίκη

Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ. Η παράσταση του Εργαστηρίου Υποκριτικής της Ούγκα Κλάρα έχει ελεύθερη είσοδο και είναι στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας 2009

Πληροφορίες: 2310 535747, www.ougaklara.gr

Ώρες παραστάσεων: 21:30 εκτός από Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο,Ένα μπαλόνι μυστικά που είναι παιδική παράσταση και έχει ώρα έναρξης τις 18:00

Πληροφορίες για τα εργαστήρια–workshops:

Αριθμός συμμετεχόντων: 10-15 άτομα ανά εργαστήριο. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα εργαστήρια θα πρέπει να συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση online στην ιστοσελίδα www.ougaklara.gr ή να φέρνουν την αίτηση αυτοπροσώπως στην Καθολικών 4 κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, 2310535747

Ποσό συμμετοχής:

  • Μονοήμερα workshop: 15 ευρώ
  • Διήμερα workshop: 25 ευρώ

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni73@ougaklara.gr, dafni@ougaklara.gr


Φιλικά
Δάφνη Μουστακλίδου
Υπεύθυνη επικοινωνίας
Κινητό: 6972294695
E-mail: dafni73@gmail.com, dafni@ougaklara.gr

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΚΟΠΟΥΛΟΣ;

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009
Με άκρως επιθετική δήλωση ο Α. Βγενόπουλος τόνισε πως η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός και πως δεν θα δώσει άλλοθι παραμένοντας, αν συνεχιστεί η μιζέρια της τελευταίας δεκαετίας - ΔΕΊΤΕ ΠΛΉΡΕΣ ΆΡΘΡΟ ΕΔΩ!! (sport24.gr)ς




Τώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μπάλλας
( δείτε το άρθρο εδω!!) και μετά τη συμμαχία Παύλου και Τζίγκερ, ίσως νάχουμε νέο πρόεδρο της ΠΑΕ τον Παύλο Γιαννκόπουλο. Μένει να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ.

. kraxtis-gr.blogspot.com.

Ξεκίνησε σήμερα στην Κατερίνη η δίκη για το φόνο του οδηγου του ΟΑΣΘ

(ΦΩΤΟ ΠΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ)












ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009

Θυμάστε!!! την πατάτα της Αστυνομίας και την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις 3-5-2008 στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης.
Πολλά ήταν τα ερωτήματα τότε για τη στάση της Αστυνομίας που οδήγησε στην τραγική εξέλιξη ύστερα από μια σύλληψη ρουτίνας. Ο δράστης ήταν ο Δημήτρης, γνώριμος των αστυνομικών της Ασφάλειας Σίνδου που ανέλαβαν τη μεταγωγή του μετά τη σύλληψή του για κλοπή πορτοφολιού στον Αγιο Αθανάσιο. Μπαινοέβγαινε στο Τμήμα στο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων για παλαιότερες κλοπές, ενώ είχε απασχολήσει τις Αρχές και για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αυτός φαίνεται ότι ήταν και ο κύριος λόγος που δεν του πέρασαν χειροπέδες την ώρα που βρισκόταν μόνος του στο πίσω κάθισμα του περιπολικού, ενώ κατάφερε να αποσπάσει το όπλο του αστυνομικού μέσα από το τσαντάκι του.
Αποτέλσμα ήταν να έχουμε θύμα τον 59χρονο οδηγό του λεωφορείου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Πυξόπουλο τον οποίο πυροβόλησε ο φερόμενος ως τοξικομανής Δημήτρης Αλμπάνης. , που συνελήφθη για μικροκλοπή, φυλάχθηκε πλημμελώς, απέδρασε (τότε είχε γραφεί σε μπλόκ της Θεσσαλονίκης Δές το άρθρο !!!) και τώρα δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο της Κατερίνης, για κακούργημα. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί και αύριο!!!!!!!

kraxtis-gr.blogspot.com

Κρυφές Σκέψεις

Τρίτη, 5 Μάϊος 2009


Κάνε κλικ να ανοίξει η εικόνα
Ο Φάνης Ξημεράκης δημιουργεί για το καφενείο

Αυξήσεις-φωτιά στα ιδιωτικά σχολεία

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αυξήσεις ? σοκ έως 87,5% στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2009 -2010 έκαναν οι επιχειρηματίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι αυξήσεις αυτές αφορούν στα δίδακτρα των λεγόμενων «απελευθερωμένων» πρώτων τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου καθώς και του νηπιαγωγείου. Περίπου 80.000 γονείς γνωρίζουν υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση με τις ανατιμήσεις που έγιναν στα δίδακτρα των τάξεων αυτών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες με τα ονόματα και τα δίδακτρα όλων των σχολείων της Αττικής και της περιφέρειας. Χωρίς όμως να αναφερθεί στις μεγάλες ανατιμήσεις που έγιναν.

Συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από τη σύγκριση των διδάκτρων της τρέχουσας με την ερχόμενη σχολική χρονιά οι αυξήσεις στα νηπιαγωγεία Αττικής είναι μέχρι 87,5%, στην πρώτη δημοτικού Αττικής μέχρι 60% και στην πρώτη γυμνασίου Αττικής μέχρι 48,37%.

Στην περιφέρεια στα νηπιαγωγεία οι αυξήσεις είναι μέχρι 37,75%, στα δημοτικά μέχρι 36,36% και στα γυμνάσια μέχρι 24,32%.

Αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν τα δίδακτρα ανά σχολείο στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Εμπορίου (www.gge.gr)

Σε ό,τι αφορά τις ενδιάμεσες τάξεις των σχολείων αυτές θα ανακοινωθούν μέσα στον Μάιο με βάση τον μαθηματικό τύπο.

Χρ. Κολώνας

.kraxtis-gr.blogspot.com .

Πρεμιέρα για της Πανελλήνιες

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009

Κορυφώνεται η αγωνία για 3.000 υποψήφιους, οι οποίοι ρίχνονται σήμερα στην «μάχη» για τις πανελλήνιες εξετάσεις και τη διασφάλιση μιας θέσης στα ΤΕΙ της χώρας.

Περίπου 3.000 υποψήφιοι πτυχιούχοι του Β’ κύκλου των ημερήσιων ΤΕΕ, μπαίνουν στον «αγώνα» με πρώτο μάθημα εξέτασης τα Νέα Ελληνικά. Η ώρα εξέτασης έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ.

Τρεις ημέρες μετά τη λήξη των εξετάσεων των ΤΕΕ, αρχίζει η εξέταση των αποφοίτων των ημερήσιων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Περίπου 74.000 υποψήφιοι θα εξεταστούν από τις 15 Μαϊου και μαζί με τους περίπου 16.000 υποψηφίους των περασμένων ετών θα διεκδικήσουν 70.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας.

Η μαραθώνια διεξαγωγή των Πανελληνίων φέτος που θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου, οφείλεται στο ότι έχουν προστεθεί δύο νέες κατηγορίες υποψηφίων. Η πρώτη αφορά τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων που διεκδικούν όμως θέση μόνο σε ΤΕΙ και η δεύτερη κατηγορία αφορά όσους διεκδικούν θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά από εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας.
. kraxtis-gr.blogspot.com.

Λίγο πριν τις φοιτητικές...βγήκαν ξύλα!

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009

Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Φαίνεται πως είχε έρθει η ώρα να το ξαναδούμε. Δευτέρα μεσημέρι λοιπόν, πάνω από 40 άτομα με κράνη και ξύλα, ήρθαν να δώσουν ένα μάθημα στους αμετανόητους πατριώτες της Φ.Ο.Σ. που έχουν το θράσος να μιλάνε για κατάργηση του ασύλου.

Αυτά τα "παιδιά" (για κάποιους εκ των πολιτικών αρχηγών) με σύνταξη και οργάνωση που θυμίζει στρατό, λειτουργούν πλέον φανερά ως η αστυνομία σκέψης της Φιλοσοφικής. Προσπαθώντας να κλέψουν τη δόξα από άλλους συντρόφους τους, που με παρόμοιο τρόπο προσπάθησαν να καταστείλουν την αντίθετη άποψη λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές, δρώντας αποτελεσματικά, έσπασαν ένα ανυπεράσπιστο τραπεζάκι και έσκισαν αφίσες.

Η Φ.Ο.Σ. έχει τονίσει σε όλους τους τόνους πως με μειοψηφίες περιθωριακού τύπου δεν θα ασχοληθεί ποτέ, καθώς οι πραγματικοί υπαίτιοι γι' αυτή την χούντα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είναι άλλοι από αυτούς που τόσα χρόνια παίρνουν τις πλειοψηφίες με πάρτυ και διασκέδαση. Αυτοί που παρέμειναν ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές απερίσπαστοι, με τη μουσική τέρμα, για να μην ακουστούν οι "κρεμάλες" και τα ικριώματα που κάποιοι ετοίμαζαν για τους συμφοιτητές τους.

Για κακή τους τύχη όμως, αυτή τη φορά υπάρχουν πειστήρια που πλέον κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει για το ποιος επιτέθηκε σε ποιον και με τι κίνητρο. Εκατοντάδες φοιτητές παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι τους αστυνόμους σκέψης να αλαλάζουν σπάζοντας ο,τι έβρισκαν μπροστά τους. Η ατυχία τους ήταν διπλή καθώς εκείνη την ώρα δημοσιογράφος μεγάλου μέσου ενημέρωσης που κάλυπτε τις φοιτητικές εκλογές ήταν παρών, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας του σκηνικού.

Πλέον μια δήλωση καταδικασμού του γεγονότος δεν είναι αρκετή. Τόσο ο Πρύτανης όσο και οι κατ' όνομα μεγάλες παρατάξεις θα πρέπει να αντιληφθούν που έχουν φτάσει τα πράγματα. Προτού θρηνήσουμε θύματα και έχουμε μαζικά χτυπήματα σε σχολές την ημέρα των φοιτητικών εκλογών, όταν η Φ.Ο.Σ. θα κατεβεί μαζικά προκειμένου να προστατεύσει το εκλογικό της αποτέλεσμα, καλείται η κυβέρνηση να αφουγκραστεί το πάγιο αίτημα μας:
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΩΡΑ

Ένα απο τα βίντεο που τραβήχτηκαν



Πηγή: Φ.Ο.Σ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

"Τετράγωνα"...


ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009




Κοιτάξτε τι περιέχουν αυτά τα τσιμεντένια τετράγωνα που έβαλε μέσα στους δρόμους ο δήμος Κατερίνης για να τοποθετήσει φανοστάτες και... δέντρα..., αλλά το μόνο που επιτεύχθηκε ήταν να πριοριστούν οι θέσεις παρκαρίσματος των αυτοκινήτων...

Απρόσμενη αποχώρηση από τη δίκη των Ζωνιανών Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση της συζύγου του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη να παραιτηθεί από την παράστα

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009
"Η" Online 5/5

Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση της συζύγου του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη να παραιτηθεί από την παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπόθεση των Ζωνιανών.

Η σύζυγος του ειδικού φρουρού που είχε τραυματιστεί σοβαρά τον Νοέμβριο του 2007 στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στην περιοχή, Μαρία Λαζαρίδου, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να παραιτηθεί από την παράσταση πολιτικής αγωγής. Η ίδια δεν θέλησε να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να σας πω. Είναι πολλά. Αν ήταν εδώ ο Στάθης, θα μπορούσε εκείνος να πάρει τις αποφάσεις. Το μόνο που θέλω είναι να σηκωθεί ξανά, να γίνει καλά και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Οσο για την παραίτησή μου, δεν θα αλλάξει κάτι ουσιαστικά στη δίκη».

Ωστόσο, ο πατέρας του ειδικού φρουρού Γιάννης Λαζαρίδης έχει διαφορετική άποψη: Ο ίδιος είχε την πρόθεση να παραστεί ως πολιτικός ενάγων αλλά δεν έχει το δικαίωμα, καθώς χρειάζεται υπογραφή της συζύγου του γιου του.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέτασε τον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας, κ. Ιωσήφ Καμπανάκη, αστυνομικό διευθυντή που υπηρετεί στο τμήμα Ανάλυσης Εγκληματικότητας της ΓΑΔΑ. Ο κ. Καμπανάκης είχε επιφορτιστεί με το έργο της ανάλυσης των τηλεφωνικών κλήσεων που είχαν γίνει πριν και μετά από ληστείες ΑΤΜ τραπεζών. Ο κ. Καμπανάκης, η κατάθεση του οποίου θα συνεχιστεί αύριο, υποστήριξε ότι υπάρχει χωροχρονική σύμπτωση της συγκεκριμένης ομάδας κατηγορουμένων με κλήσεις που έκανε ο ένας στον άλλο στην περιοχή όπου διαπράχθηκαν οι ληστείες. Δηλαδή τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων ξεκινούσαν και κατέληγαν στα Ζωνιανά.
. kraxtis-gr.blogspot.com.

Αίτημα για αναβολή λόγω υγείας στη δίκη για Βατοπέδι


ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009

«Επιληπτική κρίση και αδυναμία μετακίνησης εν όψει διερεύνησης ανευρύσματος» επικαλέστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής για τον μοναχό Αρσένιο ο συνήγορός του, προκειμένου να υποβάλει αίτημα για τρίτη αναβολή της δίκης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Απόντες κατά τη χθεσινή διαδικασία ήταν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο ηγούμενος Εφραίμ και η δικαστής Μ. Ψάλτη που εκπροσωπήθηκαν διά των δικηγόρων τους.

Για λογαριασμό του μοναχού Αρσενίου προσκομίστηκε γνωμάτευση ιδιωτικής κλινικής, στην οποία υποστηριζόταν ότι λόγω των ανωτέρω ήταν αδύνατη η μετακίνησή του στην Κομοτηνή, προκειμένου να παραστεί στη δίκη.

Το δικαστήριο τελικά διέκοψε τη δίκη για την Παρασκευή 15 Μαϊου ζητώντας να παραβρεθούν όλοι οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες χωρίς νέα κλήτευση. Εκείνο όμως που σχολιάστηκε έντονα ήταν η παρελκυστική τακτική των κατηγορουμένων και ιδιαίτερα των δύο μοναχών που αποφεύγουν να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου, επιδιώκοντας, όπως υποστηρίζεται, να πετύχουν τελικά την παραγραφή.

«Χωρίς να αμφισβητήσω τους λόγους του αιτήματος της αναβολής θέλω να πω ότι φαίνεται όχι μόνο σε αυτήν τη δίκη, αλλά και στις προηγούμενες δίκες ότι η μονή και οι εκπρόσωποί της φοβούνται τη Δικαιοσύνη και κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποφύγουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Κώστας Γούναρης, εκφράζοντας πολλά ερωτηματικά για τη στάση τους.

.kraxtis-gr.blogspot.com.

Συνεχίζεται στις 15 Μαϊου η δίκη για το παραδικαστικό Μεταξύ των πέντε κατηγορουμένων βρίσκεται και ο Π. Μαντούβαλος


ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009


Στις 15 Μαϊου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία για ένα «παρακλάδι» του αποκαλούμενου παραδικαστικού με πέντε κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Μαντούβαλος, πρώην βουλευτής της ΝΔ (και στη συνέχεια για ένα διάστημα ανεξάρτητος), δύο συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου, ένας επιχειρηματίας και ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης.

Η διαδικασία άρχισε χτες, ωστόσο διεκόπη για την παραπάνω ημερομηνία, προκειμένου το δικαστήριο να απαντήσει επί δικονομικών αιτημάτων που τέθηκαν από τους συνηγόρους. Συγκεκριμένα, οι βασικές ενστάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν έχουν σχέση με το αν θα πρέπει να καταθέσουν δικηγόροι ως μάρτυρες, τη στιγμή που δεσμεύονται από το επαγγελματικό απόρρητο.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί η σχετική ένσταση, με το σκεπτικό ότι οι μάρτυρες δικηγόροι στην υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αποδίδονται (κατά περίπτωση) στους κατηγορούμενους τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Π. Μαντούβαλος εξέφρασε την επιθυμία «να δικαστεί επιτέλους», τονίζοντας ότι «βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης όχι ως πολιτικός ή ως δικηγόρος αλλά ως απλός πολίτης».

.kraxtis-gr.blogspot.com .

Η Κούρσα και η Κρίση

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009

Γράφει η Ρίκα Βαγιάνη - εθνος


Πολυτελή αμάξια, τέλος. Ξεπουλήσαμε. Ορμησαν οι Νεοέλληνες στις αντιπροσωπείες και αγόρασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους σε δίλιτρα, τρίλιτρα, τέσσερα επί τέσσερα, λουξ, σούπερ λουξ, πάρε να χεις. Στις βιτρίνες ξέμειναν απούλητα και παραπονεμένα τα μεσαία οικογενειακά, τα κατσαριδάκια πόλης και τα πάσης φύσεως «οικονομικά» αμάξια, για τα οποία το κίνητρο της έκπτωσης ήταν ισόποσο με αυτό μιας κούτας τσιγάρων.

Είναι ένα περίεργο φαινόμενο, σε εποχές ισχνών αγελάδων. Κάθε αγοραστής πολυτελούς αυτοκινήτου έχει τη δική του, τρυφερή ιστορία: Πίσω από κάθε πανάκριβη λαμαρίνα, ένα άπιαστο όνειρο, που ξαφνικά έγινε προσιτό: Μια ζωή την έχουμε, στο κάτω κάτω. Δεν τα έκλεψαν οι άνθρωποι τα λεφτά. Τα είχαν και αποφάσισαν να τα ξοδέψουν σε «φθηνά» dreamcars. Τους βλέπεις με συμπάθεια τους νέους, υπερήφανους ιδιοκτήτες των τετράτροχων διαμαντιών - θα μπορούσες να είσαι ένας απ αυτούς.

Αν τους δεις όμως όλους μαζί, τους αγοραστές των «φθηνών» πολυτελών μοντέλων, ξαφνικά σταματάνε να δείχνουν τόσο συμπαθείς. Καταπιεσμένοι από την μπότα του κατακτητή, του κράτους, που με τους φόρους του στέκεται συνήθως μπάστακας ανάμεσα στον Νεοέλληνα και την κουρσάρα του, είδαν την ευκαιρία και τη γράπωσαν. Μοστράρουν τα φαντεζί «εργαλεία» (τα οποία συνήθως τους είναι εντελώς άχρηστα) σε μια κοινωνία νεόπτωχων, εν μέσω οικονομικού καρακράχ.

Σπατάλη ενέργειας; Κλιματική αλλαγή; Περιβάλλον; Κάτι έχει πάρει το αυτί τους, αλλά είναι σίγουροι ότι είναι κάτι που αφορά τους Κινέζους. Περήφανα και χαρωπά επιβαρύνουν τον αέρα με εκπομπές ρύπων από τους υπερτροφικούς κινητήρες των νέων τους παιχνιδιών.

Κι όλο αυτό συμβαίνει έπειτα από πρωτοβουλία, αλλά και με από την πανηγυρική ενθάρρυνση του κράτους, που επικροτεί, επιβραβεύει και ανταμείβει με πολλές χιλιάδες ευρώ αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Τι να πεις και τι να γράψεις;

.kraxtis-gr.blogspot.com .

Ακυροι οι γάμοι των gay στην Τήλο

Τρίτη, 5 Μάϊος 2009

. .












Ανυπόστατους και ανύπαρκτους κήρυξε η ελληνική Δικαιοσύνη τους δύο πρώτους πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών που τελέστηκαν στην Τήλο πέρσι το καλοκαίρι και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.
Σύμφωνα με δύο αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου...
οι γάμοι των δύο ομόφυλων ζευγαριών, δηλαδή της Ευαγγελίας με την Ολγα και του Θεμιστοκλή με τον Δημήτρη, κρίθηκαν «ως παρανόμως τελεσθέντες και ανυπόστατοι, νόμω ανύπαρκτοι και χωρίς να παράγεται εξ αυτών κανένα έννομο αποτέλεσμα». Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου έκανε δεκτές εν μέρει τις αναγνωριστικές αγωγές του εισαγγελέα Ρόδου Γεωργίου Οικονόμου ως προς το σκέλος που αφορά το ανυπόστατο των δύο γάμων. Παράλληλα απέρριψε τις αγωγές ως προς το σκέλος που αφορά τον δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη, εναντίον του οποίου είχε στραφεί ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζοντας πως "γνώριζε ότι η ενέργεια και πράξη του αυτή είναι παράνομη, διότι μεταξύ των θετικών προϋποθέσεων για την τέλεση νόμιμου και έγκυρου γάμου μεταξύ δύο προσώπων απαιτείται απαραίτητα η διαφορά φύλου"(ΤΡΟΚΤΙΚΟ) -

Πάει και ο Παυλίδης...άλλος για κουκούλωμα;

Τρίτη, 5 Μάϊος 2009


Λειτούργησαν τα «απορρυπαντικά»
από ixnos


O Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Τρίτη, 5 Μάϊος 2009

Στα πλαίσια της εξόρμησης του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του κόμματος θα βρίσκεται την Κυριακή στην Κοζάνη όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η εκεί Νομαρχιακή Επιτροπή.
Πρέπει να σημειώσουμε πως το ΠΑΣΟΚ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, την έχει αναγάγει σε δημοψήφισμα, και αποφάσισε να διοργανωθούν εκδηλώσεις σε κάθε νομό και πιο συγκεκριμένα στις πρωτεύουσες αυτών.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι στην Ημαθία ήδη έχει έρθει τρεις φορές ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γ. Μαγκριώτης για το θέμα αυτό.

Ο καφενές στο χωριό δεν κάνει εισοδηματίες


ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009 - Article Author: Πολιτεία
Την απαλλαγή καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς των Ιδιοκτητών Μικρών καφενείων στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), ζητούν, με ερώτησή τους στη Βουλή, από την υπουργό Απασχόλησης
Τα καφενεδάκια στα χωριά, λένε οι βουλευτές, βασίζονται σε μικρή πελατεία, κυρίως τρίτης ηλικίας, ενώ συνήθως οι ιδιοκτήτες τους είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που η δραστηριότητά τους αυτή ελάχιστα αυξάνει το εισόδημά τους, επομένως είναι αδύνατον να πληρώνουν τα υψηλά ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ.

Και γιατί καλούνται να πληρώσουν στον ΟΑΕΕ; Γιατί, όπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, μολονότι απαλλάσσονταν κανονικά, με τις διατάξεις του νόμου 3050/02 περί μη υπαγωγής στην Υποχρεωτική Ασφάλιση του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, αλλά και σε όσους είχαν χαμηλότερα εισοδήματα από ένα συγκεκριμένο ποσό, ο Οργανισμός ισχυρίζεται με εγκύκλιό του (την 99/2008) βασισμένη σε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του, ότι αυτά δεν ισχύουν κι ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ υπάγονται υποχρεωτικά στη δική του ασφάλιση, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων ή πληθυσμού του Δήμου.

«Η εν λόγω εγκύκλιος», επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, «είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική για συνταξιούχους ή ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που διατηρούν καφενεία στα μικρά χωριά, καθώς οι ζητούμενες εισφορές δεν είναι εύκολο να καταβληθούν», αφού «τα μικρά καφενεία βασίζονται σε μικρή πελατεία, κυρίως τρίτης ηλικίας, και έχουν περιορισμένα έσοδα».

«Επιπροσθέτως», σημειώνουν «στα απομακρυσμένα χωριά της Ελληνικής επαρχίας είναι το μοναδικό σημείο κοινωνικής συνάντησης των κατοίκων και αποτελούν το βασικό χώρο κοινωνικής συνάθροισης και διασκέδασης των κατοίκων. Στις πλείστες δε περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες των μικρών αυτών καφενείων είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, η δε δραστηριότητά τους ως ιδιοκτήτες των μικρών καφενείων ελάχιστα αυξάνει το εισόδημά τους».

«Επομένως, και ιδιαιτέρως λόγω της παρούσας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» εκτιμούν, «κρίνεται σημαντική η επανεξέταση της συγκεκριμένης ρύθμισης προς την κατεύθυνση της εξαίρεσης από την υποχρεωτική καταβολή εισφοράς στον ΟΑΕΕ».

Κι επειδή, όπως προσθέτουν, «οι ιδιοκτήτες των καφενείων στα χωριά της περιφέρειας, αντιμετωπίζουν ήδη έντονα οικονομικά προβλήματα και σε αρκετές περιπτώσεις κινδυνεύουν να κλείσουν ή κλείνουν τα καφενεία», ρωτούν την κ. Πετραλιά, ως αρμόδια υπουργό, αν υπάρχει πρόβλεψη για εξαίρεση των ιδιοκτητών μικρών καφενείων στην περιφέρεια, που είναι ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι άλλων Ταμείων, από την υποχρεωτική εισφορά στον ΟΑΕΕ, και εάν όχι, γιατί».

Την ερώτηση υπογράφουν 22 κυβερνητικοί βουλευτές, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος και Αντώνης Καρπούζας.
.kraxtis-gr.blogspot.com .

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε το πρόγραμμα ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας (χαρτί, γυαλί, μέταλλο και πλαστικό) στο δήμο Κορινού, όπως μας πληροφορεί με


ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009 - Article Author: Πολιτεία
Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε το πρόγραμμα ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας (χαρτί, γυαλί, μέταλλο και πλαστικό) στο δήμο Κορινού, όπως μας πληροφορεί με ανακοίνωσή του.
Τον προηγούμενο μήνα, τοποθετήθηκαν αναλογικά σε όλα το δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Κορινού οι ειδικοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης και διανεμήθηκαν σε κάθε νοικοκυριό ειδικοί σάκοι στους οποίους συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος, ενώ ειδικό απορριμματοφόρο, μια φορά την εβδομάδα, πραγματοποιεί την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία και μεταφέρονται στους ειδικούς χώρους διαλογής της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την κατάλληλη επεξεργασία.
«Ξεκινήσαμε μια φιλόδοξη προσπάθεια για να αποκτήσουμε ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας», δήλωσε ο δήμαρχος Κορινού Νίκος Αβραμίδης, διαβεβαιώνοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Κορινού αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.
«Η καθιέρωση του προγράμματος Ανακύκλωσης ήταν προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού μας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφέραμε να την πραγματοποιήσουμε», τόνισε, ευχαριστώντας θερμά όλους τους δημότες του για τη μεγάλη τους ανταπόκριση σε αυτήν τη «σημαντική προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος».
Ανέφερε τέλος πως η Αντιδημαρχία καθαριότητας, καθώς και οι εργαζόμενοι όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου, θα βρίσκονται στη διάθεση όλων των δημοτών, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του προγράμματος.
kraxtis-gr.blogspot.com

Ζητούν ίση μεταχείριση

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009
Πολιτεία




Ζητούν ίση μεταχείριση…με όλους τους άλλους απολυμένους του κλάδου της Κλωστοϋφαντουργίας
Την επιστολή διαμαρτυρίας και απόγνωσης των 100 απολυμένων της Κλωστοϋφαντουργίας ΚΟΡΤΑΓΚ, που έκλεισε το 2004, αφήνοντάς τους απλήρωτους, μετέφερε, εν είδη Ερώτησης-Αναφοράς, στην υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.

Στην επιστολή τους προς τον βουλευτή, η οποία προωθήθηκε προς την υπουργό, οι απολυμένοι αναφέρουν:

«Κύριε Βουλευτά.
Δια της παρούσης επιστολής μας, σας ενημερώνουμε για το θέμα των ανέργων της ΚΟΡΤΑΓΚ και ζητάμε για μία ακόμη φορά την συνδρομή σας στην επίλυση του προβλήματος και επιτέλους της αποκατάστασης αδικιών.

Ζητάμε την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας, που έχει επιτελεσθεί εις βάρος των ανέργων της ΚΟΡΤΑΓΚ, σε σχέση με άλλους συναδέλφους, ανέργους του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας.

Το Νοέμβριο του 2004, έκλεισε η επιχείρηση Κλωστοϋφαντουργίας ΚΟΡΤΑΓΚ, στον Νομό Πιερίας, απολύοντας 100 εργαζόμενους.

Σήμερα, Μάιος του 2009, είμαστε ακόμη απλήρωτοι, όσον αφορά, μισθούς, δώρα, αποζημιώσεις, που δεν μας κατέβαλε ποτέ η επιχείρηση.

Από το 2004 έως σήμερα, από τους 100 απολυμένους, 6 συνάδερφοι συνταξιοδοτήθηκαν λόγο ηλικίας, 35 άτομα απασχολήθηκαν στη Νομαρχία Κατερίνης, για 18 μήνες με πρόγραμμα μερικής απασχόλησης που εφαρμόζεται σε όλες τις Νομαρχίες, με 400 ευρώ το μήνα και τώρα είναι και πάλι άνεργοι.

Στον Δήμο Κατερίνης, απασχολήθηκαν 9 άτομα με το πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης, που εκπονήθηκε επί υφυπουργείας του κυρίου Γεράσιμου Γιακουμάτου, αλλά τώρα είναι και πάλι άνεργοι, αφού έληξε και τα αποτελέσματά του, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά.

Δηλαδή σήμερα αν εξαιρέσουμε τους 6 που συνταξιοδοτήθηκαν, άλλους 4 που έκαναν χρήση του προγράμματος (ΟΑΕΔ. ΛΑΕΚ1) για ανέργους 55 χρονών και άνω και άλλους 20 που βρήκαν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, ή απασχολούνται σε δικές τους, οι υπόλοιποι 70 είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον Ο.Α.Ε.Δ. Κατερίνης.

Είχαμε συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας, τον Απρίλιο του 2008, και τον Ιανουάριο του 2009, όπου ζητούσαμε την ένταξή μας στα προγράμματα που εκπονήθηκαν για την περίπτωση της Νάουσας και Ότο Έβρος και αργότερα της Πρέβεζας, περιπτώσεις εργοστασίων, πανομοιότυπες με την περίπτωση της Κλωστοϋφαντουργίας ΚΟΡΤΑΓΚ, ή τουλάχιστον να γίνει επανάληψη του προγράμματος ολοκληρωμένης παρέμβασης του κυρίου Γιακουμάτου.

Τα προγράμματα της Νάουσας και της Πρέβεζας, προβλέπουν, την ένταξη ανέργων στο Ε.Τ.Κ.Α (Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης), με την προϋπόθεση να είναι 50 χρονών και να έχουν 7.500 ένσημα, για δε τους υπόλοιπους που δεν έχουν αυτές τις προϋποθέσεις, την απορρόφησή τους σε Δήμους, Νομαρχίες και ιδιωτικό τομέα με επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Στην περίπτωση της ΚΟΡΤΑΓΚ, αν ισχύσει ένα τέτοιο πρόγραμμα, 30 άνεργοι, πληρούν τα χρονικά όρια, δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με την περίπτωση των ενσήμων, για ένταξη στο πρόγραμμα Ε.Τ.Κ.Α. και οι υπόλοιποι 40 να μπορέσουν να ενταχθούν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα, για να βρουν επιτέλους δουλειά.

Αυτά ζητήσαμε και για την περίπτωση της ΚΟΡΤΑΓΚ, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειες των βουλευτών του Νομού μας, του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του Σωματείου μας, δεν έχουμε πάρει καμία συγκεκριμένη απάντηση, αλλά μόνο προφορικές υποσχέσεις και το ζήτημα της ΚΟΡΤΑΓΚ βρίσκεται κατά τα λεγόμενα της Υφυπουργού Κυρίας Σοφίας Καλατζάκου, ακόμα σε εξέλιξη.

Κύριοι του Υπουργείου Εργασίας, φτάνει πια η κοροϊδία, οι υποσχέσεις, ο εμπαιγμός και η απαξίωση, η διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με άλλους συναδέλφους του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, των ανέργων της ΚΟΡΤΑΓΚ.

Σταματήστε επιτέλους αυτόν τον διαχωρισμό, την ιδιαίτερη και προνομιακή μεταχείριση, μεταξύ ανέργων του ιδίου κλάδου και εξαλείψτε το αίσθημα της αδικίας που αισθάνονται οι άνεργοι της ΚΟΡΤΑΓΚ, σε σχέση με άλλους.

Εφαρμόστε και στην δική μας περίπτωση ό,τι σωστά εφαρμόσατε και στις άλλες περιπτώσεις των εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας που έκλεισαν.

Απαιτούμε λοιπόν, με το δικαίωμα της ισονομίας και ισοπολιτείας που απορρέει από το Σύνταγμα, εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και της Υπουργού, κυρίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά, την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση και μεταχείριση με όλους τους άλλους απολυμένους του κλάδου της Κλωστοϋφαντουργίας».
. kraxtis-gr.blogspot.com.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 5 Μαΐου


Τρίτη 5 Μαΐου
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Την προετοιμασία για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, ξεκίνησε η αυτοκινητόδρομος Αιγαίο. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η εταιρία φαίνεται να κατάλαβε ότι για να εισπράξει (από τα διόδια) θα πρέπει να δείξει και έργο (και να φανεί συνεπής σε ΟΛΕΣ τις συμβατικές της υποχρεώσεις). Προς το παρόν και για όσο χρειαστεί, οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν προσοχή στα σημεία όπου εκτελούνται έργα, λαμβάνοντας σοβαρά τα προειδοποιητικά σήματα.

Σακιά με άμμο, έριξαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, οι οικολόγοι της Βέροιας, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση του Αλιάκμονα και αποχώρησαν… ησύχως! Ο κ. Τσιότρας που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του, δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα, αλλά για καλό και για κακό κράτησε μια απόσταση να μην τον πιάσει η λάσπη.

Δεν το καλοκατάλαβα το αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου για διακομματική συμφωνία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Αν ένας αρχηγός επιθυμεί και είναι διατεθειμένος να κάνει «κάθαρση» στο κόμμα του, πρέπει να έχει τη συναίνεση και των υπολοίπων αρχηγών; Και στο κάτω-κάτω, τι σε ενδιαφέρει τι γίνεται στα άλλα κόμματα, αν στο δικό σου είναι όλα υπό έλεγχο;

Τώρα που το Επιμελητήριο αποφάσισε να στείλει, εκτός από το ΣΔΟΕ, και την Επιθεώρηση Εργασίας στα κινέζικα μαγαζιά, για να ελέγξει αν οι υπάλληλοι που απασχολούν λαμβάνουν τα νόμιμα (μισθό, ασφάλεια, δώρα κ.λ.π.), μήπως μπορεί να παρακαλέσει να κάνουν μια περατζάδα και απ’ τα μαγαζιά των μελών της; Λέμε μήπως, γιατί πολλοί εμποροϋπάλληλοι μας κάνουν παράπονα.

Εφευρέθηκε μπετόν που αυτό-επιδιορθώνεται! Είναι, λέει, ένα καινοτομικό υλικό σκυροδέματος, που μπορεί να «αυτο-θεραπευτεί», όταν εμφανίσει ρωγμές και ανακαλύφθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ. Το μπετόν αυτό διορθώνει τις ζημιές του χωρίς να χρειάζεται καμία ανθρώπινη παρέμβαση, παρά μόνο νερό και διοξείδιο του άνθρακα που υπάρχει στο περιβάλλον. Αυτή κι αν είναι ευχάριστη είδηση. Να γλυτώσουμε επιτέλους απ’ τις λακκούβες.

Περιχαρής ο δήμαρχος Κορινού μας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε στο δήμο του το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Το οποίο, ήταν, λέει προεκλογική (πριν δυόμισι χρόνια δηλαδή) δέσμευση του συνδυασμού του και γι’ αυτό δηλώνει σήμερα ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερε να την υλοποιήσει. Έτσι έχουμε μάθει εμείς εδώ. Πανηγυρίζουμε όταν κάτι γίνεται με καθυστέρηση (η ώρα της ανακύκλωσης έχει παρέλθει, ως γνωστόν, προ δεκαετιών) κι όχι στην ώρα του. Επειδή σπανίως συμβαίνει να γίνει κάτι στην ώρα του. Κι όσο περισσότερα χρόνια καθυστερεί κάτι να γίνει, τόσο πιο πολύ χαιρόμαστε όταν πια γίνεται. Ένα σας λέω μόνο: Φανταστείτε πόσο τρικούβερτο θα είναι το γλέντι για το νέο νοσοκομείο. Όταν τελειώσει. Άλλο παράδειγμα: «Μέρα χαράς, μέρα γιορτής», χαρακτήρισε τη χθεσινή ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος, γιατί ξεκίνησαν τα έργα αποπεράτωσης του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Κατερίνης, που για χρόνια ολόκληρα παρέμενε γιαπί. Άμα είχε τελειώσει στην ώρα του, θα είχε κανένα λόγο να χαίρεται; Όχι βέβαια.

Θα ξεδιψάσουμε Φέτος το καλοκαίρι δεν πρόκειται να διψάσουμε, γιατί ο δίδυμος αγωγός (που θα φέρει νερό στην πόλη με πίεση από τις νέες δεξαμενές του Σβορώνου) έφτασε πλέον στα 10 μέτρα απ’ τους κεντρικούς αγωγούς της Κατερίνης. Απλά, να είμαστε υπομονετικοί, είπε χθες σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Κατερίνης, τις μέρες σύνδεσης του δίδυμου αγωγού, γιατί θα υπάρχουν αναγκαίες διακοπές νερού.

Ουρά κάνουν τα έργα για να δημοπρατηθούν Πληθώρα έργων (26 τον αριθμό συγκεκριμένα) έτοιμων προς δημοπράτηση έχει ο δήμος Κατερίνης (μας είπε ο δήμαρχος), αλλά η νομοθεσία απαγορεύει να δημοπρατούνται περισσότερα από τρία τη βδομάδα. Και υπάρχει και συγκεκριμένη μέρα. Η Τρίτη. Τετάρτες, Πέμπτες και τις λοιπές μέρες της βδομάδας, πλην Τρίτης, δεν γίνονται δημοπρατήσεις. Για αυτό «κάνουν ουρά», μας είπε, τα προς δημοπράτηση έργα. Και η δημοτική αρχή φοβάται μην τύχει και καμιά Τρίτη αργία και μας πάει πίσω. Τι να κάνουμε. Κι αυτά τα έργα τώρα βρέθηκαν να ετοιμαστούν όλα μαζί. Γιατί, δεν πιστεύω δυόμισι χρόνια τώρα να κάνουν ουρά.
.kraxtis-gr.blogspot.com .