Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Αυξήσεις-φωτιά στα ιδιωτικά σχολεία

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αυξήσεις ? σοκ έως 87,5% στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2009 -2010 έκαναν οι επιχειρηματίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι αυξήσεις αυτές αφορούν στα δίδακτρα των λεγόμενων «απελευθερωμένων» πρώτων τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου καθώς και του νηπιαγωγείου. Περίπου 80.000 γονείς γνωρίζουν υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση με τις ανατιμήσεις που έγιναν στα δίδακτρα των τάξεων αυτών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες με τα ονόματα και τα δίδακτρα όλων των σχολείων της Αττικής και της περιφέρειας. Χωρίς όμως να αναφερθεί στις μεγάλες ανατιμήσεις που έγιναν.

Συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από τη σύγκριση των διδάκτρων της τρέχουσας με την ερχόμενη σχολική χρονιά οι αυξήσεις στα νηπιαγωγεία Αττικής είναι μέχρι 87,5%, στην πρώτη δημοτικού Αττικής μέχρι 60% και στην πρώτη γυμνασίου Αττικής μέχρι 48,37%.

Στην περιφέρεια στα νηπιαγωγεία οι αυξήσεις είναι μέχρι 37,75%, στα δημοτικά μέχρι 36,36% και στα γυμνάσια μέχρι 24,32%.

Αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν τα δίδακτρα ανά σχολείο στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Εμπορίου (www.gge.gr)

Σε ό,τι αφορά τις ενδιάμεσες τάξεις των σχολείων αυτές θα ανακοινωθούν μέσα στον Μάιο με βάση τον μαθηματικό τύπο.

Χρ. Κολώνας

.kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: