Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Συνεχίζεται στις 15 Μαϊου η δίκη για το παραδικαστικό Μεταξύ των πέντε κατηγορουμένων βρίσκεται και ο Π. Μαντούβαλος


ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009


Στις 15 Μαϊου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία για ένα «παρακλάδι» του αποκαλούμενου παραδικαστικού με πέντε κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Μαντούβαλος, πρώην βουλευτής της ΝΔ (και στη συνέχεια για ένα διάστημα ανεξάρτητος), δύο συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου, ένας επιχειρηματίας και ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης.

Η διαδικασία άρχισε χτες, ωστόσο διεκόπη για την παραπάνω ημερομηνία, προκειμένου το δικαστήριο να απαντήσει επί δικονομικών αιτημάτων που τέθηκαν από τους συνηγόρους. Συγκεκριμένα, οι βασικές ενστάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν έχουν σχέση με το αν θα πρέπει να καταθέσουν δικηγόροι ως μάρτυρες, τη στιγμή που δεσμεύονται από το επαγγελματικό απόρρητο.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί η σχετική ένσταση, με το σκεπτικό ότι οι μάρτυρες δικηγόροι στην υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αποδίδονται (κατά περίπτωση) στους κατηγορούμενους τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Π. Μαντούβαλος εξέφρασε την επιθυμία «να δικαστεί επιτέλους», τονίζοντας ότι «βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης όχι ως πολιτικός ή ως δικηγόρος αλλά ως απλός πολίτης».

.kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: