Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Σπύρος Κουβέλης από την Κομοτηνή: «Η Ελλάδα θα γίνει πρωτοπόρος στην Ευρώπη για την πράσινη ανάπτυξη»

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/7/2009 -ΠΗΓΗ
Πολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης - Σπύρος Κουβέλης στην Κομοτηνή
Την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μοντέλου, στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, το οποίο δεν αποτελεί πλέον εφήμερη μόδα, αλλά έχει εξελιχθεί σε συλλογική συνείδηση και αναγκαιότητα, επεσήμανε από την Κομοτηνή ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος σε θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του κόμματος Σπύρος Κουβέλης.
Ο βουλευτής βρέθηκε στην Κομοτηνή για να μιλήσει σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου και της Νομαρχίας Ροδόπης, με θέμα «Πολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης και πρακτικές εφαρμογές» και επεσήμανε πως «περιβάλλον και πράσινη ανάπτυξη είναι δυο πράγματα σχετικά διακριτά μεταξύ τους», ενώ σημείωσε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια συγκροτημένη πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος και είναι κάτι που ακόμα ζητάμε», τονίζοντας ιδιαίτερα «την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης σε πολιτικές για το περιβάλλον». Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια, ώστε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της πράσινης οικονομίας να απευθυνθεί σε όλες τις οικονομικές κοινωνικές ομάδες και να εξηγηθούν τα οφέλη του νέου προτύπου για κάθε κοινωνική ομάδα. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης δικτύων, μέσω των οποίων θα μπορεί να υπάρξει προστασία διαφόρων πηγών ζωής και ενέργειας, όπως είναι το νερό.
Πολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης - Σπύρος Κουβέλης στην ΚομοτηνήΠολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης - Σπύρος Κουβέλης στην Κομοτηνή
  • Ακούστε την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Σπύρος Κουβέλης, στο WEB Radio εδώ...
  • Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή, εδώ...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ένταση στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα Πιερίας


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ένταση σημειώθηκε χθες το πρωί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα όταν ανακοινώθηκε στους κατασκηνωτές ότι ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος έδωσε προφορική εντολή να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο, για να προχωρήσουν στην ανακαίνιση της τουριστικής μονάδας.

Από νωρίς χθες το πρωί, στο χώρο του κάμπινγκ βρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες των Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) για να κάνουν αυτοψία στις εγκαταστάσεις των κτιρίων, χωρίς, όμως, να δηλώσουν επισήμως (τουλάχιστον στους δημοσιογράφους) ότι υπάρχει εντολή του υπουργού για εκκένωση του κάμπινγκ. Ωστόσο οι κατασκηνωτές δεν επέτρεψαν τους υπαλλήλους της ΕΤΑ να φύγουν από το χώρο αν πρώτα δεν τους δοθεί κάποια απάντηση.

Ο Σύλλογος των κατασκηνωτών

Από την Πέμπτη ο Σύλλογος των κατασκηνωτών είχε την πληροφορία ότι δόθηκε εντολή από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης για την άμεση απομάκρυνσή τους από το χώρο, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε χθες το πρωί όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Μαρκόπουλου

«Ο κ. Υπουργός μου είπε ότι έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομο κάμπινγκ και πρέπει να αποχωρήσουμε. Σημείωσε ότι θα μας κόψει το ρεύμα και το νερό. Φανταστείτε 500 οικογένειες με μωρά, ΑμεΑ και ηλικιωμένοι να μην έχουν νερό και ρεύμα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκηνωτών του κάμπινγκ της Σκοτίνας κ. Αλέξανδρος Μανάκος, χαρακτηρίζοντας περίεργη της απόφαση του κ. Μαρκόπουλου.

Αγανάκτηση και πικρία

Οι κατασκηνωτές εξέφρασαν την αγανάκτηση και την πικρία τους για την απόφαση του Υπουργού, καθώς ο κ. Μαρκόπουλος τους είχε υποσχεθεί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο κάμπινγκ, ότι κατανοεί το πρόβλημά τους και θα τους επιτρέψει «σιωπηλά» να κάνουν τις διακοπές τους μέχρι την 31η Αυγούστου, καθώς δεν μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση.

Με δηλώσεις του σε τοπικά και πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κάλεσε τον κ. Μαρκόπουλο να έρθει να δει αυτή τη φορά την κατοικήσιμη πλευρά του κάμπινγκ, κι όχι όπως έκανε πριν από ένα μήνα, περίπου, όπου οι… τοπικοί παράγοντες, όπως είπε, προσπάθησαν να του δείξανε μόνον τα άσχημα σημεία του κάμπινγκ.

500 οι κατασκηνωτές

Ο κ. Μανάκος σημείωσε ότι σήμερα στο κάμπινγκ κατασκηνώνουν περίπου 500 οικογένειες από διάφορες περιοχές της χώρας, που όλοι τους περίμεναν δέκα μήνες μέσα στην πολυκατοικία να έρθει η στιγμή των διακοπών. Πρόσθεσε δε ότι οι κατασκηνωτές από μόνοι τους συντηρούν το χώρο, ενώ με δικά τους έξοδα γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων, το κούρεμα των χόρτων και η μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό της Αλεξάνδρειας. «Το μόνον που δεν πληρώνουμε είναι το νερό και το ρεύμα, κι αυτό γίνεται διότι το κάμπινγκ δεν έχει σήμα λειτουργίας», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου. Το Σαββατοκύριακο οι κατασκηνωτές θα παραμείνουν στο χώρο, καθώς, όπως είπε ο Πρόεδρος, εξελίξεις αναμένονται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Μόλις τώρα μάθαμε ότι διέκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στο κάμπινγκ και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πώς θα γυρίσεις αδύνατη απ' τις διακοπές


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Οι διακοπές σου μόλις τελείωσαν και επιστρέφεις στη βάση σου με τη ζυγαριά να σε δείχνει πολλά κιλά λεπτότερη. Και μετά ξύπνησες! Αν θέλεις να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα, χωρίς να πρέπει να κάνεις πολλές στερήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών, ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες και γύρνα αδύνατη από τις διακοπές σου.

Κάνε σωστό προγραμματισμό:

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο βάζουμε κιλά στις διακοπές είναι γιατί τρώμε εντελώς ασυναίσθητα. Περνάς τόσο καλά και είσαι τόσο χαλαρή, που δεν προσέχεις ούτε τι τρως, ούτε πόσο τρως. Έπειτα, στις διακοπές ξεχνάς να φας όλη την ημέρα και καταλήγεις να κάνεις διατροφικά εγκλήματα αργά το βράδυ που γυρίζεις από το ξενύχτι. Αυτή η τροφή μετατρέπεται στο σύνολό της σε λίπος που δεν μπορείς να κάψεις. Αν θες να αποφύγεις την αύξηση του σωματικού σου βάρους και μάλιστα να αδυνατίσεις, φτιάξε το διατροφικό σου πρόγραμμα από πριν. Κανόνισε να καταναλώνεις τρία γεύματα την ημέρα (ή πέντε με έξι μικρότερα αν σε βολεύει). Μην αφήνεις να περνούν περισσότερες από 4 ώρες ανάμεσα σε κάθε γεύμα ή σνακ. Απόφυγε τις δύσκπεπτες τροφές και πες ναι σε μικρά και εύπεπτα γεύματα Και όταν λέμε μικρά δεν εννοούμε 5 πίτσες την ημέρα. Όταν τρως, μην ασχολείσαι με κάτι άλλο ταυτόχρονα. Ακόμα και το φρούτο ή το σνακ, κατανάλωσε το μόνο του, και όχι παίζοντας βόλεϊ στην πλαζ ή διαβάζοντας κάποια εφημερίδα κατά την ηλιοθεραπεία.

Το φρέσκο είναι το καλύτερο:

Αν πραγματικά θέλεις να αποφύγεις να παχύνεις στις διακοπές, απόφυγε τα τυποποιημένα και γεμάτα συντηρητικά τρόφιμα με κάθε τρόπο. Γιατί να φας μια σακούλα πατατάκια, όταν μπορείς να πεις ναι σε ένα φρέσκο μήλο; Άσε που τα τυποποιημένα παγωτά ή γλυκά έχουν ελάχιστα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες και το μόνο που θα κάνουν είναι να σου ανοίξουν την όρεξη (σε συνδυασμό με τη θάλασσα) και όχι να σε ξεπεινάσουν. Πες ναι στα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα.

Και αν σου φαίνεται πολύ δύσκολο να βρεις φρέσκα φαγητά, σκέψου ότι σε όλα τα νησιά της χώρας μας, υπάρχει αφθονία ψαριών και λαχανικών. Γιατί λοιπόν να ενδώσεις σε μια αστακομακαρονάδα, την στιγμή που μπορείς να πεις ναι σε ένα απολαυστικό πιάτο με μαλάκια (στρείδια και μύδια) που και διαιτητικό είναι και γεμάτο θρεπτικά στοιχεία και την λίμπιντο θα σου ανεβάσει.

Υδατάνθρακες γιοκ:

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, έχουμε την τάση να καταναλώνουμε πολλούς μα πολλούς υδατάνθρακες: παγωτά, αλκοόλ, πίτσα, ζυμαρικά με ιδιαίτερα υψηλή γλυκαιμική αξία. Όλες αυτές οι τροφές το μόνο που κάνουν είναι να διογκώνουν την έκκριση της ινσουλίνης στον οργανισμό και να αυξάνεται κατ' επέκταση το λίπος. Φρόντισε λοιπόν, οι υδατάνθρακες που καταναλώνεις, να μην ξεπερνούν το 1/3 της διατροφής σου. Έπειτα, προτίμησε τους καλούς υδατάνθρακες με χαμηλή γλυκαιμική αξία όπως

1. Δημητριακά ολικής αλέσεως αντί για κρουασάν σοκολάτας στο πρωινό
2. Ψωμί ολικής αλέσεως αντί για λευκό ψωμί με βούτυρο στο δεκατιανό
3. Φρούτα αντί για τσιπς στην παραλία
4. Λαχανικά αντί για παγωτό το μεσημέρι
5. Ρύζι ολικής και ζυμαρικά ολικής αλέσεως το μεσημέρι

Πρέπει να πίνεις νερό περισσότερο απ' όσο σκέφτεσαι:

Το καλοκαίρι διψάμε περισσότερο απ' όλες τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Πολλές από εμάς κάνουν το λάθος να πίνουν καφέδες, αναψυκτικά, ροφήματα με γάλα, ενεργειακά ροφήματα, χυμούς φρούτων και οτιδήποτε άλλο σε υγρό εκτός από νερό. Όλα αυτά τα ροφήματα, όχι μόνο δεν σε ξεδιψούν αλλά και αυτά είναι εξίσου δύσπεπτα. Όσο αφήνεις το κορμί σου να αφυδατώνεται, τόσο παχαίνεις. Το σώμα μπερδεύει την δίψα με την πείνα και αναγκάζεσαι να τρως τελικά ενώ στην πραγματικότητα απλά διψούσες. Πόσο νερό πρέπει να πίνεις τελικά;

Ειδικά το καλοκαίρι:

  • Ένα λίτρο νερό για κάθε 22 κιλά βάρους. Αν είσαι 62 κιλά, χρειάζεσαι 3 λίτρα νερό την ημέρα. Αν η ζέστη είναι υπερβολική, αν είσαι υπερδραστήρια, αύξησε την ποσότητα ακόμα περισσότερο. Τα υπόλοιπα υγρά, ακόμα και το ανθρακούχο νερό, δεν μετρά στην παραπάνω αναλογία.

  • Μην απασχολείς το μυαλό σου με το να μετράς τις θερμίδες που καταναλώνεις και στις διακοπές. Προσπάθησε να διασκεδάσεις κρατώντας απλά ένα μέτρο στις ατασθαλίες που θα κάνεις και θα δεις ότι θα επιστρέψεις πιο λεπτή και χαρούμενη από τις διακοπές.ΠΗΓΗ

  • ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο πρώτος καύσωνας ήρθε


Ο πρώτος καύσωνας ήρθε αλλά για λίγο

Σήμερα, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η αυριανή, καθώς ο υδράργυρος θα "σκαρφαλώσει" στους 40 βαθμούς.
Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία και τη Δευτέρα, αλλά καθώς οι άνεμοι από βόρειες κατευθύνσεις "επανέρχονται", ο υδράργυρος θα παρουσιάσει προοδευτική πτώση.

Οι επισΤήμονες αποδίδουν την αύξηση της θερμοκρασίας τόσο στην εξασθένιση των ανέμων στο Αιγαίο όσο και στις θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής που θα κινηθούν προς την περιοχή μας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει προοδευτική πτώση από την Τρίτη.

EPT
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έρευνα για δύο αστυνομικούς που φέρονται να έδιναν πληροφορίες στη «συμμορία των 16» Γνώριζαν ότι παρακολουθούνταν

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Τον βαθμό εμπλοκής δύο αστυνομικών στην υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος διερευνά η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι δύο αστυνομικοί φέρονται να έχουν παράσχει πληροφόρηση σε μέλη της συμμορίας Βλαστού για τις έρευνες και τις κινήσεις της Αστυνομίας. Πρόκειται για δύο χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών και ο δεύτερος υπηρετεί στην υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο πρώτος φέρεται να ερχόταν σε κοινωνική επαφή με έναν εκ των κατηγορουμένων, στον οποίο ανέφερε πληροφορίες για τις κινήσεις της Αστυνομίας στην έρευνα για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.

Ο δεύτερος φέρεται να διέρρευσε πληροφορίες, όταν, κατά το τελευταίο στάδιο της έρευνας που η Ασφάλεια είχε φθάσει στις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών τις οποίες κατέγραψε η ΕΥΠ, έμαθε λεπτομέρειες για το περιεχόμενό τους από συναδέλφους του.

Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες καταγεγραμμένες συνομιλίες του ο Βλαστός ειδοποιεί τους συνεργούς και συνομιλητές του να προμηθευτούν «καθαρά» τηλέφωνα, γιατί «έχουν ένα μηχάνημα που κάνει τη μουσική (σ.σ.: τις συνομιλίες) να ακούγεται έξω», ήξερε δηλαδή πολύ καλά ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν αρκεί ο προστατευτισμός; Χρειάζεται και διακομματική Επιτροπή για τον Τύπο;

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Την ώρα που η Κυβέρνηση σπινάρει την σκλήρυνση της στάσης της έναντι στο ελεύθερο διαδίκτυο, οι εκπρόσωποι της πολιτικής και (προφανώς) υποστηρικτές των έντυπων Μέσων Ενημέρωσης συγκροτούν επιτροπή για την post-mortem εξέταση της αγοράς των εφημερίδων. Τιμούν έτσι την παραδοσιακή πρακτική στην ελληνική πολιτική σκηνή: “έχεις πρόβλημα; Φτιάξε μια επιτροπή”.

pile-newspapersΣύμφωνα με το parapolitika.gr, «τη συγκρότηση διακομματικής Επιτροπής που να συζητήσει την κρίση στον Τύπο και τη διαμόρφωση του τοπίου στο χώρο της νέας διαδικτυακής ενημέρωσης και της ψηφιακής τηλεόρασης, αποδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόταση του Πάνου Σόμπολου, μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.”

Ευτυχώς που απεδέχθη να συμμετάσχει. Διότι η ιστορική δεινότητα του υφυπουργού επί των ΜΜΕ θα είναι απαραίτητη για την συγγραφή του επιλόγου μιας βιομηχανίας που πεθαίνει, αλλά και τη σκιαγράφηση του αιτίου και του αιτιατού, σε σχέση με τις επιπτώσεις στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας. Να σάς απαλλάξω από τον γρίφο. Κανένα αποτέλεσμα, καμμία επίπτωση στους πολίτες. Ελάχιστοι διαβάζουν. Άλλωστε, όταν η βλάβη γινόταν ανήκεστος, οι αναγνώστες-πολίτες δεν είχαν χρόνο να το διακρίνουν. Καταγίνονταν με τις προσφορές που κρύβονταν στα σελοφάν. Από σπίτια (παλαιότερα), κινηματογραφικές ταινίες (πλέον “εποχής”), και πρόσφατα, το κυνήγι του αυτοκόλλητου (για αυτοκίνητα). Κάτι σαν “ξυστό της έβδομης μέρας”.

Τα προβλήματα των εφημερίδων είναι πολλά και όποιος από τους ιθύνοντες έχει όρεξη να ανοίξει κανένα βιβλίο (π.χ. τις ιστορικές καταγραφές του Μάγερ ή του Καρυκόπουλου), μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως παλαιοί, νεότεροι και νεόκοποι εκδότες, όλοι μαζί συνέβαλαν στη decadence του ελληνικού πολιτικού Τύπου. Terminal. Εδώ δεν θα περιγράψουμε τα προβλήματα. Τουλάχιστον όχι αυτή τη φορά. Άλλη είναι η γεύση του post. Ούτως ή άλλως, οι πολιτικοί, ως διαμορφωτές της ιστορίας, μπορούν με άνεση (και άπλετο χρόνο) να ασχοληθούν, ιδίως μετά την στήριξη που τούς παρέχουμε, πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές τους όταν δεν ασκούν επάγγελμα, παρά το ότι οι ίδιοι ψήφισαν τη δυνατότητά τους να το πράττουν.

Επιστροφή στο θέμα μας: πάλι σύμφωνα με το parapolitika.gr, σήμερα, το έτος 2009, «ο κ. Γκιουλέκας προανήγγειλε για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέτρα που αφορούν τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ανακοίνωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εισαχθεί πιλοτικά μάθημα μέσων ενημέρωσης στη Γ’ Λυκείου, για την εξοικείωση των «αυριανών ακαδημαϊκών πολιτών» με τη διαδικασία σύνταξης και ανάγνωσης μιας εφημερίδας.”

Hello!! Πρέπει, σώνει και καλά, όλοι να αφήσουμε τη σφραγίδα μας σε αυτόν τον μάταιο κόσμο; Αν πρέπει όντως να γίνει κάτι τέτοιο, προτείνω να αρχίσουμε από την άρση των προστατευτικών διατάξεων προς τη βιομηχανία του παρελθόντος. Π.χ. κατάργηση αγγελιοσήμου, αυστηρός έλεγχος κρατικής διαφήμισης, κατάργηση του 2%, περιορισμός ατέλειας και γενικά όλων των ενισχύσεων (με λεφτά των πολιτών) ενσωμάτωση οδηγίας ΕΕ που αφαιρεί από τις εφημερίδες την αποκλειστικότητα της δημοσίευσης ισολογισμών, κ.λπ.

Έτσι μπορεί κάποιος να αφήσει τη σφραγίδα του στην Ελλάδα. Ως μεταρρυθμιστής του σήμερα, όχι ως μελετητής του χθες. Νο? (ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ELVIN - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ELVIN - [ SXOLEIA TELOS ] - HD - Video Clip from Elvin Music on Vimeo.


Καλλιτέχνης: ELVIN
Τίτλος: Σχολεία Τέλος
Μουσική-Στίχοι: Μιχάλης Ρακιντζής
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ηράκλειο Κρήτης: μαφιόζικου τύπου επίθεση εναντίον πλοίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009




Αγνωστοι οπλισμένοι με μολότωφ και βεγγαλικά επιτέθηκαν πριν τα μεσάνυχτα εναντίον του SuperFast 12 στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το πλοίο που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για το λιμάνι του Πειραιά αναγκάστηκε να λύσει κάβους καθώς υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς από τις μολότωφ , μια από τις οποίες προσγειώθηκε μέσα στο πλοίο..
Το SuperFast έπιασε ξανά στην προκυμαία για να συνεχιστεί η επιβίβαση οχημάτων-επιβατών μόνο όταν οι άγνωστοι απομακρύνθηκαν.
Τα SuperFast Ferries ανήκουν στην εταιρεία Attica Group(Ομιλος Mig) που εγκαινίασε τα δρομολόγια της για την Κρήτη την άνοιξη. Στην “εύφορη” γραμμή Ηρακλείου-Πειραιά (1,5 εκατ. επιβάτες, 140.000 φορτηγά και 220.000 Ι.Χ ετησίως) δραστηριοποιούντο μέχρι τότε μόνο δύο εταιρείες(( Minoan Lines και ΑΝΕΚ)και η είσοδος της Attica Group θεωρήθηκε ως σπάσιμο ενός ιδιότυπου ολιγοπώλιου που καθόριζε τις τιμές και τα δρομολόγια. Ο αντιπρόεδρος της MIg κ. Ανδρέας Βγενόπουλος που εγκαινίασε την γραμμή τον Μάρτιο χαρακτήρισε μάλιστα το γεγονός “γιορτή του ανταγωνισμού” σημειώνοντας ότι με την κάθοδο και άλλης εταιρείας θα βελτιώνονταν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
Οι χθεσινές ρίψεις μολότωφ και βεγγαλικών μοιάζουν μάλλον με …γιορτή της Μαφίας καθώς τα κίνητρα της μινι-τρομοκρατικής επίθεσης είναι κατά πάσα πιθανότητα οικονομικά. Η ανομία που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, στην Κρήτη έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ,με το φαινόμενο να μην περιορίζεται καθόλου στην γνωστή πέρίπτωση των Ζωνανιών. Η χθεσινή όμως ενέργεια είναι πρωτοφανής καθώς σημειώνεται στο κεντρικό λιμάνι του νησιού και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου((το SuperFast 12 μπορεί να μεταφέρει 1639 Επιβάτες και 900 Οχήματα).
Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της τοπικής αστυνομίας και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συγγενικά πυρά κατά Μαξίμου


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Ο Μ. Λιάπης απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό για τη λήψη οικονομικών μέτρων πριν να είναι αργά, ενώ τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο

«Οχι» στις εκλογές το φθινόπωρο και «ναι» στη λήψη οικονομικών μέτρων τώρα προτού να είναι αργά, λέει ο πρώην υπουργός κ. Μ. Λιάπης, ο οποίος απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό να αναλάβει άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες και να απορρίψει τις εισηγήσεις συνεργατών του και μελών του υπουργικού συμβουλίου για αποφάσεις στο... μέλλον.

Ο κ. Μ. Λιάπης, με δήλωσή του στο «Εθνος», προχωρεί ουσιαστικά σε πολιτική παρέμβαση πάνω σε όλα τα ζητήματα που συζητούνται αυτή την ώρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ και απευθύνει αυστηρά μηνύματα προς συγκεκριμένα μέλη της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός:

Συγγενικά πυρά κατά Μαξίμου

1. Τάσσεται κατά των εκλογών το φθινόπωρο. «Ο πρωθυπουργός», σημειώνει, «πρέπει να αντιδράσει άμεσα. Να βάλει «φρένο» στις αρρωστημένες εισηγήσεις για «φυγή».

2. Εξαπολύει βολές εναντίον εκείνων που εισηγούνται στον κ. Καραμανλή πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και επικαλείται τα λόγια του Αμερικανού συγγραφέα James Freeman Clark: «Οι πολιτικάντηδες σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι πραγματικοί πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες γενιές».

3. Απορρίπτει την αισιοδοξία ορισμένων στελεχών της ΝΔ και μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι δήθεν η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει δραματικά την ελληνική οικονομία. «Δεν διαβάζουμε τα δημοσιονομικά μεγέθη, δεν βλέπουμε τη συνεχιζόμενη παγκόσμια ύφεση, δεν ακούμε τα παράπονα όλων των παραγόντων του τουρισμού μας;», σημειώνει.

4. Ζητεί τη λήψη οικονομικών μέτρων τώρα. «Δεν αντιλαμβανόμαστε τελικά ότι όσο αργούμε τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τιθασεύσουμε την κρίση;», διερωτάται.

5. Προειδοποιεί ότι «όσο περνά ο καιρός τόσο μεγαλύτερο, εν μέσω χειμώνα, θα είναι το πολιτικό κόστος».

ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Εξαγγέλλει μεταρρυθμίσεις χωρίς χρονοδιάγραμμα

Σε ακόμη μία προσπάθεια αγοράς πολιτικού χρόνου επιδίδεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έχει λάβει ακόμη τις οριστικές αποφάσεις του σε ό,τι αφορά τον χρόνο των εκλογών. Επί του παρόντος περιορίζεται σε εξαγγελίες μεταρρυθμίσεων, χωρίς να γνωρίζει και ο ίδιος εάν θα έχει τον χρόνο να τις κάνει πράξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει δώσει διαβεβαιώσεις πως θα προχωρήσουν:

  • Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό (βλ. λίστα βαρέων και ανθυγιεινών)
  • Οι αλλαγές στην Παιδεία
  • Η υλοποίηση μέτρων για περιορισμό της γραφειοκρατίας
  • Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ωστόσο κανείς -ούτε οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή- δεν είναι σε θέση να περιγράψει τα βήματα τα οποία θα γίνουν προς αυτές τις κατευθύνσεις, ούτε να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Οπως τονίζουν κορυφαίοι υπουργοί, όλα θα εξαρτηθούν από το εάν ο πρωθυπουργός πάρει τελικά από την Κομισιόν την πολυπόθητη παράταση του ενός έτους για την υλοποίηση των οικονομικών μέτρων. Εάν συμβεί αυτό -σημειώνουν τα ίδια πρόσωπα-, τότε θα μπορέσει να φτάσει μέχρι τον Μάρτιο. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κ. Καραμανλής θα επιλέξει να «στήσει» κάλπες μέσα στο φθινόπωρο με το επιχείρημα ότι ο τόπος δεν αντέχει τη μακρά προεκλογική περίοδο που έχει προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ
Οι πολιτικάντηδες σκέφτονται τις επόμενες εκλογές, οι πολιτικοί τις επόμενες γενιές

Ολόκληρη η δήλωση - πολιτική παρέμβαση του κ. Μ. Λιάπη στο «Εθνος» έχει ως εξής:

«Απορώ γιατί κάποιοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό συνεχώς να αναβάλουμε τη λήψη πρόσθετων οικονομικών μέτρων τώρα, όταν είναι βέβαιο ότι η πορεία της οικονομίας θα μας υποχρεώσει να τα πάρουμε αργότερα.

Απορώ γιατί συνεχίζουμε να μιλάμε για έκτακτα μέτρα στο μέλλον και να ανατροφοδοτούμε την απαισιοδοξία του Ελληνα.

Σαν το μαρτύριο της σταγόνας... Τι περιμένουμε; Δεν διαβάζουμε τα δημοσιονομικά μεγέθη, δεν βλέπουμε τη συνεχιζόμενη παγκόσμια ύφεση, δεν ακούμε τα παράπονα όλων των παραγόντων του τουρισμού μας;

Δεν αντιλαμβανόμαστε τελικά ότι όσο αργούμε τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τιθασεύσουμε την κρίση; Οτι όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλύτερο, εν μέσω χειμώνα, θα είναι το πολιτικό κόστος;

Προς τι αυτή η αναβλητικότητα;

Ή περιμένουμε κάποιο θαύμα ή άλλες μύχιες σκέψεις πρυτανεύουν σε κάποιους, που αφορούν «απόδραση από τις ευθύνες μας», με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να αντιδράσει άμεσα. Να βάλει φρένο στις αρρωστημένες εισηγήσεις για «φυγή».

Η μόνη λύση είναι η «φυγή προς τα μπρος», με νέο όραμα και νέες πολιτικές πρωτοβουλίες. Με πυγμή και αποφασιστικότητα. Με αισιοδοξία για τη νίκη και όχι μοιρολατρία για την ήττα.

Και μόνο ο Καραμανλής μπορεί να το κάνει!

Σε εποχές αβεβαιότητας και ανασφάλειας, όπως η σημερινή, ταιριάζουν απόλυτα τα λόγια του Αμερικανού συγγραφέα James Freeman Clark: «Οι πολιτικάντηδες σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι πραγματικοί πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες γενιές».(ΠΗΓΗ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ saradakos@pegasus.gr
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ένταση χτες το πρωί στο κάμπινγκ ΕΟΤ Σκοτίνας

Σάββατο, 18 Ιούλιος 2009

http://www.ksm.gr/wp-content/uploads/2008/07/camping-2008-034.png Ένταση επικράτησε χτες το πρωί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα, όταν ανακοινώθηκε στους κατασκηνωτές ότι ο υπουργός τουριστικής ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν αμέσως από το χώρο, για να γίνει ανακαίνιση του κάμπινγκ που δεν διαθέτει σήμα λειτουργίας. Οι κατασκηνωτές αντέδρασαν, γιατί όπως είπαν υπάρχει συμφωνία να φύγουν από το χώρο στις 31 Αυγούστου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πλωτό αεροδρόμιο στον Τάμεση


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Μηχανικοί έχουν ετοιμάσει τη μελέτη που θέλει τις εγκαταστάσεις να συνδέονται με την ενδοχώρα με γέφυρες ή τούνελ, ωστόσο «αγκάθι» παραμένουν τα χιλιάδες πτηνά που βρίσκουν καταφύγιο στην περιοχή
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον το φαντάστηκε αλλιώς- ο ήχος από τα εκατοντάδες σκάφη στο δέλτα του Τάμεση να συνοδεύεται από τον θόρυβο των αεροπλάνων που θα προσγειώνονται στο πλωτό αεροδρόμιο- όχι άμεσα, πάντως σύντομα.
Το αεροδρόμιο, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 46 δισ. ευρώ, θα διαθέτει τέσσερις διαδρόμους για τα αεροσκάφη σε δύο τεχνητά νησιά και θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Θα συνδέεται με την ενδοχώρα με γέφυρες ή τούνελ και θα τροφοδοτείται με ενέργεια από γιγάντιες τουρμπίνες νερού.
«Όταν αυτή η εφημερίδα κατέθεσε την πρόταση για την κατασκευή αεροδρομίου στον Τάμεση πριν από 18 μήνες, ως εναλλακτική λύση στην προτεινόμενη κατασκευή τρίτου διαδρόμου στο Χίθροου, απορρίφθηκε από πολλούς. Ο Τζόνσον όμως την πήρε σοβαρά και τον Ιανουάριο ζήτησε από τον Ντάγκλας Οάκερβι, τον μηχανικό που δημιούργησε το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ κατά τη δεκαετία του 1990, να πραγματοποιήσει αναπτυξιακή μελέτη» γράφουν στους «Sunday Τimes» οι Στίβεν Σουίνφορντ και Κρις Γκούρλεϊ.
Η μελέτη. Καθώς φαίνεται, η μελέτη αυτή υλοποιήθηκε και σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθεί στον Τζόνσον. Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της σχετικής έκθεσης, ο μηχανικός θεωρεί ότι το αεροδρόμιο μπορεί να κατασκευαστεί και να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δέκα χρόνια. «Υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να μελετηθούν σε μεγαλύτερο βάθος αλλά τίποτα δεν μας λέει ότι αυτό το αεροδρόμιο δεν μπορεί να κατασκευαστεί» συμφωνεί ο σερ Πίτερ Χολ, πρόεδρος της Ένωσης Σχεδιασμού Αστικών και Αγροτικών περιοχών.
Ο Τζόνσον όμως συνεχίζει να μάχεται σε όλα τα μέτωπα. Η κυβέρνηση θεωρεί ως καλύτερη λύση την κατασκευή και άλλου διαδρόμου στο Χίθροου, όταν ο δήμαρχος του Λονδίνου θεωρεί πως αυτό το αεροδρόμιο είναι «κατασκευαστικό λάθος της δεκαετίας του 1960». Εξάλλου οι Συντηρητικοί αντιπροτείνουν περισσότερα σιδηροδρομικά έργα. Ούτε να τα ακούσει αυτά ο δήμαρχος, που πολεμά και κατά του λόμπι των περιβαλλοντολόγων. Οι τελευταίοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει το αεροδρόμιο- αν κατασκευαστεί τελικά στο δέλτα του Τάμεση- στα 200.000 αποδημητικά πουλιά και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τυφλές επιθέσεις πτηνών στα αεροσκάφη. Ο Τζόνσον όμως δεν πτοείται εύκολα. Και αντιτείνει πως αν κατασκευαστεί και άλλος διάδρομος στο Χίθροου, θα αυξηθούν στις 702.000 ετησίως οι πτήσεις, μεγαλώνοντας την ηχορρύπανση και τον κίνδυνο δυστυχήματος στην πρωτεύουσα.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Το τέλος της «ξανθιάς» δικτατορίας - Το ξανθό μαλλί δεν είναι πια της μόδας...


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Το ξανθό μαλλί δεν είναι πια της μόδας και απόδειξη η μεταμόρφωση της Σκάρλετ Γιόχανσον και άλλων θηλυκών αστέρων του Χόλιγουντ (ΠΗΓΗ)
Έπειτα από αιώνες ξανθιάς τυραννίας ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης. Το ξανθό μαλλί δεν είναι πια της μόδας και απόδειξη η μεταμόρφωση της Σκάρλετ Γιόχανσον και άλλων θηλυκών αστέρων του Χόλιγουντ. Επιτέλους οι καστανές μπορούν να αισθανθούν ανακουφισμένες. Το μοντέλο της γυναίκας-Μπάρμπι φτάνει στο τέλος του.
Η φυσική παρακμή της ξανθιάς τυραννίας είχε ανακοινωθεί από τους επιστήμονες πριν από μερικά χρόνια, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η σταδιακή εξαφάνιση ενός γονιδίου θα οδηγούσε και στην εξαφάνιση ολόκληρου του «είδους» τούς επόμενους δύο αιώνες με μερικά δείγματα, σπάνια και σχεδόν μουσειακά, να παραμένουν μόνο στη Φινλανδία. Στη συνέχεια η μελέτη αποδείχτηκε επιστημονικά αβάσιμη και αναθεωρήθηκε. Οι ξανθές δεν πρόκειται να εξαφανιστούν από τον πλανήτη. Τα γεγονότα μαρτυρούν, όμως, ότι δεν είναι πλέον το αγαπημένο μοντέλο των γυναικών - τουλάχιστον για κάποιες διάσημες.
Στο Χόλιγουντ. Η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Κάμερον Ντίαζ, η Σαρλίζ Θερόν, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Χίλαρι Νταφ σκούρυναν τα μαλλιά τους, δίνοντας το σύνθημα για την αλλαγή. Για να καταλήξει κανείς στο ίδιο συμπέρασμα, θα αρκούσε μια ματιά στις φωτογραφίες των πρώτων κυριών από τη Σύνοδο Κορυφής του G8 που πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα ημέρες στην Ιταλία. Το σκούρο κυριαρχούσε και αυτό δεν οφειλόταν μόνο στη Μισέλ Ομπάμα. Η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, η Καναδή Λόριν Τέσκεϊ Χάρπερ, ακόμη και η Σουηδή Φιλίπα Χόλμπεργκ Ρέινφελντ είναι όλες τους καστανές, για να μη θυμηθεί κανείς την πίστη της Κάρλας Μπρούνι στο συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών.
Στη Γαλλία το ζήτημα απέκτησε μια κοινωνιολογική διάσταση, η οποία συνοψίζεται στη φράση «πες μου τι παρουσιάστριες έχεις και θα σου πω τι είδους τηλεοπτικό δίκτυο είσαι» και απ΄ όπου δεν λείπει το στοιχείο της έκπληξης. Όπως έγραψε ο γαλλικός Τύπος, το δίκτυο ΤF1 προτιμά τις ξανθές γιατί απευθύνεται σε ένα πιο οικογενειακό κοινό, ενώ το κανάλι Μ6 τις μελαχρινές γιατί είναι πιο πικάντικες. Οι μελαχρινές πιο πικάντικες από τις ξανθές; Περίπου σαν να γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Αν επικρατήσει οριστικά αυτή η αντίληψη, οι ξανθές ακτιβίστριες θα υποχρεωθούν σύντομα να διευρύνουν την ατζέντα τους: πριν από δύο χρόνια οι πιο μαχητικές από αυτές είχαν συγκεντρωθεί στο Νίτσχνι Νόβγκοροντ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, για να διατρανώσουν σε μια παρέλαση περηφάνιας ότι δεν είναι χαζές όπως θέλουν τα ανέκδοτα και ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να τις προσβάλει. Τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι παραμένουν σέξι, θελκτικές και πικάντικες, όπως θέλει πλέον τις μελαχρινές ο γαλλικός Τύπος. Κι ακόμη ότι οι «άλλες» δεν τα καταφέρνουν καλύτερα στη δουλειά, το χρήμα και τον έρωτα, όπως υποστήριξε τον περασμένο χρόνο μια έρευνα των εταιριών καλλυντικών Schwarzkopf και Ηenkel. «Οι ξανθές δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όπως οι καστανές τόσο στον χώρο της εργασίας όσο και εκτός», εξηγούσε η επιστημονική ομάδα που πραγματοποίησε την έρευνα. Λύση υπάρχει και μάλιστα δοκιμασμένη, σημειώνει η εφημερίδα «La Repubblica»: «Οι ξανθές μπορούν να καταφύγουν για πρώτη φορά στη βαφή, κάτι που καστανές και μελαχρινές φαίνεται ότι θα ξεχάσουν. Γιατί το μοντέλο Μπάρμπι τελειώνει».
Η Μέριλιν, η Ωραία Ελένη και ο... Πράκτωρ 007
Είναι σαν να τέλειωσε η εποχή όχι μόνο της Μέριλιν Μονρόε, της Μπριζίτ Μπαρντό και της Κατρίν Ντενέβ, αλλά ακόμη και της Ωραίας Ελένης τουλάχιστον έτσι όπως την περιγράφει ο Όμηρος και την υποδύθηκε στον κινηματογράφο η Ντάιαν Κρούγκερ στην «Τροία».
Ο Τζέιμς Μποντ, πάντως, προτιμoύσε ανέκαθεν τις μελαχρινές και με τη βούλα της στατιστικής επιστήμης. Επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασε 20 ταινίες του Βρετανού πράκτορα από τη δεκαετία του 1970 κι έπειτα βάζοντας στο μικροσκόπιο την κώμη 195 συντρόφων του 007. Το αποτέλεσμα της μέτρησης; το 27% ήταν ξανθές, το 40% μελαχρινές, το 19% καστανές και το 9% κοκκινομάλλες. Από μια άποψη, ο θρυλικός πράκτορας εκτός από γυναικοκατακτητής ήταν και πρωτοπόρος.
Διαβάστε όμως και ένα αντίθετο παλιό άρθρο εδω!!
και ένα άλλο εδω!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Ιουλίου 2009

Δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές, τέλος. Επανερχόμαστε στα παλιά, γιατί έτσι μας βολεύει.

***

Ακυρώνουν και τον Θοδωρή που πρωτοτύπησε. Τότε ήταν καλά, γιατί είχαν τους δημοσκόπους στο χέρι. Τώρα βλέπετε, αλλάζουν οι καιροί.

***

Αστεία πράγματα, μάλλον γελοία. Αυτό που πριν ένα χρόνο υπερασπιζόσουν σήμερα να το πολεμάς.

***

Κόκκινη κάρτα στο διοικητή της ΕΥΠ. Θράσος κι αυτός να βγάζει όλα τ’απλυτα στη φόρα.

***

1,6 δις ακάλυπτες επιταγές στην αγορά το πρώτο εξάμηνο. Κρίμα τα ΤΕΜΠΕ, ποιοι επιτήδειοι τα φάγανε;

Κατά τα άλλα είμαστε με τους μικρομεσαίους.

***

Και τώρα εκπτώσεις. Τι εκπτώσεις, ξεπούλημα όσο-όσο μπας και σωθεί η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας.

***

Γιώργο, περαστικά και σιδερένιος. Έδωσες το καλό παράδειγμα εμπιστευόμενος το νοσοκομείο Κατερίνης.

Όχι σαν κάτι πασόκους που για ψύλλου πήδημα τρέχουν στη Θεσσαλονίκη.

***

Τώρα εκείνο το ευχαριστήριο τι το ήθελες; Κάτι ξέρουμε κι εμείς.

***

Καλό το γύρω-γύρω όλοι στα Καταφυγιώτικα Ζήνων. Εκεί μια μέρα θα στήσουμε ανδριάντα.

Μάντεψε τίνος;

***

Αποχώρησε από το συνδυασμό «Πολίτες σε δράση» η Άννα Αθανασάκη. Ανάμεσα σ’οσα τους προσάπτει και η αλαζονική συμπεριφορά, δηλαδή ούτε σεμνά ούτε ταπεινά.

***

Σκορποχώρι το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης. Άλλος για Χίο τράβηξε, άλλος για Μυτιλήνη κι άλλος….

***

Απορία αναγνώστη. Γιατί δεν μπήκαμε χορηγοί επικοινωνίας στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Είναι θέμα αρχής και προσωπικοί λόγοι αγαπητέ φίλε…

Παρόλα αυτά ενημερώνουμε το κοινό και ανταποκρινόμαστε άμεσα.

***

Διάβασα σε blog, ότι βουλευτής ήθελε να αγοράσει εταιρία εμφιάλωσης νερού στην Πιερία και πρόσφερε 2 εκ. ευρώ. Τόσο νερό, πόσες γαργάρες θα κάνεις βρε χριστιανέ μου;

***

Πέστε μας τουλάχιστον ποιος είναι, γιατί δεν τον ξεπλένει τίποτε. Υποψιάζομαι κάποια κουμπαριά.

***

Έξαλλος αναγνώστης με την απόφαση του δικαστηρίου για τον υπάλληλο της Πολεοδομίας που τα’πιανε. Δυστυχώς η θανατική ποινή στην Ελλάδα δεν ισχύει , διαφορετικά δεν θα ήμασταν ούτε οι μισοί.

***

Και βοήθειά μας. Αν εμείς γίνουμε ποτέ κράτος, γράψτε μου.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Από μια άλλη οπτική γωνία 18.7.2009

ΣΑΒΑΤΟ 18.07.2009

του συνεργάτη μας
Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΠΗΓΗ)

- Ο συνεργάτης μας ΘΟΥ ΒΟΥ θίγει ένα θέμα το οποίο θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό.

Ασχολείται με τα γεγονότα της 5/7/09, που έγιναν στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, από "μερίδα πολιτών του Λιτοχώρου".

Το κείμενο αναφέρεται σε γεγονότα περισσότερο, παρά σε σχολιασμούς αυτών.

Πριν το παραθέσουμε θα σχολιάσουμε κάποια σημεία του, τα οποία πιστεύουμε ότι θίγουν την ουσία του θέματος.

1) Στην διαμαρτυρία της "μερίδας πολιτών του Λιτοχώρου" συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και οι εκπρόσωποι των δύο άλλων συνδυασμών.

Δηλαδή συμμετείχαν όλοι.

Άρα δεν ήταν "μερίδα Λιτοχωριτών", αλλά πάνδημο το Λιτόχωρο.

2) Υποστηρίζει ότι το "θέμα επί της ουσίας" πρέπει να το αντιμετωπίσουν "οι ειδικοί, οι επαΐοντες και η Δικαιοσύνη".

Αν επρόκειτο περί οποιασδήποτε αστικής διαφοράς, βεβαίως θα έπρεπε να τηρηθούν οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα και των σχετικών Νόμων.

Η αντιδικία των πολιτών του Λιτοχώρου και της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου είναι κάτι παραπάνω από Αστική Διαφορά.

Η εκκλησία της Ελλάδος και οι Ιερές Μονές, θα πρέπει να καταλάβουν ότι προκαλούν τον λαό όταν επικαλούνται "κιτάπια" της Τουρκοκρατίας.

Μας δείχνουν ότι οι Τούρκοι Σουλτάνοι, έδιναν προνόμια στην Εκκλησία και τις Μονές, ασφαλώς έναντι κάποιας προσφοράς.

Άρα για λόγους εθνικής ευθιξίας δεν έπρεπε η Εκκλησία και οι Ιερές Μονές να είναι τόσο δεμένες με τους Τούρκους αξιωματούχους.

3) Η προκλητικής συμπεριφορά της Ιεράς Μονής του Αγίου Διονυσίου, έναντι των Λιτοχωριτών, είναι σαφώς αντίθετη με τις αρχές της Χριστιανικής Θρησκείας.

Μπορεί νομικά να έχουν δίκαιο οι καλόγεροι. Ηθικά και προ παντός χριστιανικά δείχνουν ότι πιστεύουν αλλού.

Όταν μια οργάνωση, όπως η Εκκλησία ή τα Μοναστήρια, έρχονται σε αντίθεση με το λαό, τότε ισχύει το "ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε".

Σε τελευταία ανάλυση θα πούμε ότι είναι πολύ επικίνδυνο εθνικά, να δεχόμαστε τις αποφάσεις των Τούρκων και να τις επικαλούμαστε ως επιχειρήματα.

Θα καταλήξουμε να δεχόμαστε τις αποφάσεις τους για το Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο.

Ότι προέρχεται από τον "εχθρό" με επιφύλαξη να το δεχόμαστε.

Προ παντός να μη θεωρούμε ηθικά αποδεκτές θέσεις και χαρτιά, που θίγουν το εθνικό μας φιλότιμο.

Όσοι αποδέχονται τις αποφάσεις των Τούρκων, ούτε ελληνικά σκέπτονται, ούτε χριστιανικά. Έστω και αν είναι Έλληνες χριστιανοί.

Και μια απορία.

Όταν υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, οι οποίοι στερούνται και ενός στρέμματος γης, πώς είναι δυνατόν να κοιμούνται με ήσυχη τη συνείδηση οι εκπρόσωποι της εκκλησίας και των Ιερών Μονών; Νομίζω άλλα είπε ο Χριστός για όσους έχουν.

Βέβαια ο Χριστός είπε, τα όσα είπε, γι' αυτούς που τον πιστεύουν.

"Κύριε διευθυντά, καλημέρα σας

Στον απόηχο των γεγονότων που έλαβαν χώρα, την 5/7/09 στο Λιτόχωρο, θα προσπαθήσουμε να διατυπώσουμε λίγες σκέψεις και σχόλια με την επισήμανση ότι δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με την ουσία των θεμάτων που έχουν φέρει σε αντιπαράθεση μερίδα πολιτών του Λιτοχώρου με την Ιερά Μονή του Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Ο λόγος που αποφεύγουμε να θίξουμε την ουσία των θεμάτων αυτών είναι ένας και μοναδικός. Πολύ απλός. Δεν γνωρίζουμε τα θέματα αυτά σε όλο τους το βάθος, το πλάτος και σε λεπτομέρειες και ως εκ τούτου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, πλανόμενοι, να διολισθήσουμε αδικώντας τη μία ή την άλλη πλευρά.

Τον λόγο για τόσο σοβαρά θέματα επί της ουσίας ΔΗΜΜΟΣ, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να τον έχουν οι ειδικοί, οι επαΐοντες και η δικαιοσύνη, στην οποία οι διάδικοι έχουν προσφύγει και τις αποφάσεις της οφείλουν όλοι να σεβαστούν. Η δημοκρατία στην οποία άπαντες ομνύουν, λειτουργεί με κανόνες και δεν είναι ένα "κοστούμι" που ράβεται στα μέτρα καθενός, ανάλογα με τους σκοπούς, τις επιδιώξεις και τα συμφέροντά του.

Και τώρα τα σχόλιά μας.

1. Από τα δελτία ειδήσεων της ΔΙΟΝ τηλεόρασης μεταδόθηκε ότι στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο (προ τις εκκινήσεως της πορείας προς το Μετόχι της Ι. Μονής Αγ. Διονυσίου) ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: "Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος".

Εάν ΔΗΜΜΟΣ, όντως ελέχθει κάτι τέτοιο (εν είδει... προθερμάνσεως του πλήθους) δημιουργείται θέμα (σοβαρό; Ας το αξιολογήσουν οι ειδικοί).

Τέτοιου είδους όμως προτροπές για χρήση σωματικής βίας μας γυρίζουν, σαν λαό, πολύ πίσω. Σε εποχές όπου άτομα με μοναδικό προσόν τη σωματική ρώμη επέβαλαν τη θέλησή τους σε ασθενέστερα άτομα. Σε εποχές όπου καθεστώτα απολυταρχικά, με τη χρήση βίας, επέβαλαν στους υπηκόους τους την τήρηση της "τάξεως" και την "υπακοή" στο σύστημα.

Η δημοτική αρχή Κατερίνης (δήμαρχος) μετά τη δημοσιότητα που έλαβαν τα γεγονότα αντέδρασε άμεσα. Προς τιμήν του.

Ενημέρωσε την κοινή γνώμη ότι τα λεχθέντα από τον πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου δεν εκφράζουν τον δήμο. Και προσέθεσε ότι έκαστος εφ ω ετάγη είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία (δημόσιο, δήμος, Ιερά Μονή, ιδιώτες). Είπε δηλ. τα αυτονόητα.

Ο άμεσα εμπλεκόμενος (π.δ.σ.) δεν έχει μέχρι σήμερα μιλήσει. Τηρεί σιγή. Κατά τη γνώμη μας οφείλει, αμέσως, να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τα μεταδοθέντα από την τηλεόραση. Εάν δεν το πράξει θα έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη μεγάλης ή μικρής μερίδας των συμπολιτών μας που δια της ψήφου των τον ανέδειξαν στη θέση που κατέχει και για την παραμονή στη θέση αυτή πρέπει ο ίδιος να προβληματιστεί.

2. Η δημοτική αρχή Λιτοχώρου (δήμαρχος) είχε υποσχεθεί ειρηνική πορεία. Δυστυχώς τα γεγονότα τον διέψευσαν. Έλαβαν χώρα γεγονότα απαράδεκτα. Προπηλακισμοί, ύβρεις, χειροδικίες, συμπλοκές κ.λ.π. Ποια η ευθύνη του δημάρχου που υποσχέθηκε ειρηνική πορεία; Πώς την αναλαμβάνει;

Είδαμε τον Δήμαρχο Λιτοχώρου με την "ντουντούκα - χωνί" στο χέρι (σύμβολο περασμένων εποχών) να εκφωνεί συνθήματα, προσδοκώντας προφανώς... ψήφους. Λησμόνησε όμως να λάβει υπόψη του ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να φέρουν ψήφους, αλλά μπορεί να φέρουν και ...φούμο.

Ευφυέστερα από αυτόν, μάλλον, άτομα τον έσπρωξαν στο προσκήνιο.

3. Τελειώνοντας ΔΗΜΜΟΣ, λίγα λόγια για τη διαμεσολάβηση που πρότεινε να κάνει ο Πιεριέας βουλευτής της Ν.Δ. μεταξύ της μερίδας των κατοίκων του Λιτοχώρου και της Ι.Μ. Αγ. Διονυσίου.

Θα συμβουλεύαμε τον βουλευτή (τον εκτιμούμε ως άτομο και ως θεσμό που εκπροσωπεί) να αποφύγει τέτοιου είδους εμπλοκές. Πρώτον διότι απ' ότι μεταδόθηκε (αν ακούσαμε και ερμηνεύουμε καλά τα λεχθέντα) μάλλον έχει ήδη λάβει θέση με "κομψό" τρόπο υπέρ της μίας πλευράς.

Δεύτερον γιατί έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν να μεσολαβήσει μεταξύ φίλου του και του γνωστού δημοσιογράφου Τριανταφυλλόπουλου και έχει αποτύχει. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι σε παρεμφερείς περιπτώσεις έλεγαν ότι "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού".

Ευχαριστώ ΘΟΥ ΒΟΥ".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αλίμονο στους νέους ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ- ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ


Πλήρης  στοίχισηΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Η περίοδος των φιλικών αγώνων δεν αποτελεί μόνο το στάδιο της συγκρότησης της ενδεκάδας ή της ανίχνευσης του εδάφους για τους νέους παίκτες κάθε ομάδας, αλλά από ό,τι φαίνεται δίνει την ευκαιρία και στους «πιτσιρικάδες» να πάρουν τον δικό τους χρόνο συμμετοχής.
??? Όταν με το καλό αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις η φανέλα του βασικού θα γίνει, όπως συνήθως, άπιαστο όνειρο γι΄ αυτά τα παιδιά των 17, 18 ή 19 χρονών, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε ταλέντα μέχρι να πάνε στα... 25 και, αλλά δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να έχουν ίσες ευκαιρίες.
??? Απλώς, αυτή την περίοδο και μέχρις ότου οι βασικοί ή οι παίκτες που ήρθαν με μεταγραφή μπορέσουν να βρουν τα πατήματά τους, είναι γεγονός ότι οι προπονητές θα βάλουν και τα νέα παιδιά για να διαπιστώσουν αν μπορούν να περιμένουν κάτι και από την επόμενη γενιά του ποδοσφαίρου.
??? Υπό αυτό το πρίσμα βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια, και κυρίως σε αυτά του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που λόγω των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν αρχίσει νωρίτερα τις ασκήσεις επί... χόρτου, αρκετούς νέους παίκτες που παίρνουν χρόνο συμμετοχής και μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι αρέσουν κιόλας. Με την «ερυθρόλευκη» ομάδα παρακολουθήσαμε μία πεντάδα παικτών όπως οι Σοϊλέδης, Νηκλισιώτης, Βασιλόγιαννης, Κατσικογιάννης και ο πιο «παλιός» Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ με την «πράσινη» εκτός του Νίνη (ο οποίος μας φαίνεται πλέον... μεγάλος) μας κέντρισαν το ενδιαφέρον ο Καρνέζης και ο Μαχλελής.
??? Το άδικο στην ιστορία είναι ότι αυτά τα παιδιά γνωρίζουν εκ των προτέρων πως θα... μείνουν στην ίδια τάξη, ακόμη και αν το γραπτό που θα παραδώσουν είναι άριστο. Ό,τι και να κάνει ο Σοϊλέδης, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί να αποκτήσει αριστερό χαφ για να καλύψει το κενό του Τζόρτζεβιτς- και όσο καλός και να είναι ο Μαχλελής, ο Παναθηναϊκός δεν θα πάψει να ενδιαφέρεται για τον παίκτη που θα καλύψει το δεξιό άκρο της άμυνάς του.
Η ΠΡΟΒΛΕΨΗμε το μικρότερο ρίσκο είναι ότι αυτούς τους παίκτες θα τους δούμε ξανά όταν θα πλησιάζει το επόμενο καλοκαίρι- και αν οι στόχοι έχουν εκπληρωθεί ή έχουν χαθεί. ??? Έως τότε θα μεγαλώνουν στα γήπεδά μας χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται, ακόμη και αν δείχνουν ότι το αξίζουν- και η ευθύνη μάλλον ανήκει σε όλους μας.
??? Όταν η κερκίδα πιέζει για το αποτέλεσμα, τότε ο προπονητής είναι αδύνατον να πάρει το ρίσκο και να εμπιστευτθεί τα νέα παιδιά. Θα προτιμήσει να ακολουθήσει τον δρόμο με τους βασικούς που ακόμη και αν χάσουν, κανείς δεν θα του πει τίποτα.
??? Οι κόουτς που έκαναν επαναστατικές επιλογές είναι τώρα σε άλλη ομάδα, εκτός από τον Μπάγιεβιτς που πέρυσι δούλεψε με τους Κουτρουμάνο και Ταχτσίδη επειδή η ΑΕΚ είχε μείνει από νωρίς έξω από τον στόχο του πρωταθλήματος.
??? Το κοινό εξακολουθεί να συγκινείται από τους ξένους που έρχονται και φεύγουν χωρίς να αφήσουν τίποτα πίσω τις περισσότερες φορές, παρότι τις αυτοκριτικές στιγμές γκρινιάζει για τον προπονητή που «δεν έβαλε έναν νέο παίκτη».
Μόνο με τον... φόβο της ΟΥΕΦΑ μπορεί να υπάρξει φροντίδα για τις υποδομές και ήδη οι λίστες που δηλώνουν οι ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απαιτούν συγκεκριμένο αριθμό γηγενών ποδοσφαιριστών. Για τους τύπους, όμως, όχι για την ουσία.
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟπάντως οι οικονομικά εύρωστοι σύλλογοι ασχολούνται με το μάρκετινγκ και διοργανώνουν τις ετήσιες εκδρομές τους στην Ασία. Πρώτη θα ανοίξει τον χορό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει αγοράσει άλλωστε και τον Κορεάτη Παρκ για ανοίξει την αγορά των τηλεοπτικών, ενώ στο πλαίσιο αυτό έχει στις τάξεις της η Σέλτικ τον Ιάπωνα Νακαμούρα. Ο επόμενος που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων είναι ο Κι Σουν Γιογκ, ο οποίος αποκαλείται «Τζέραρντ της Κορέας» και για την απόκτησή του κινούνται οι Αϊντχόβεν, Πόρτο και Αμβούργο. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ με... Αιγαίο; Στο 46ο Ράλι Αιγαίου που άρχισε χθες από το Φάληρο με πρώτο σταθμό στη Σύρο, θα εφαρμοστεί ο δρόμος του δελφινιού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι κυβερνήτες των σκαφών θα ενημερώνουν για τα δελφίνια που συναντούν στην πορεία τους προκειμένου να γίνει καταγραφή τους ώστε να υπάρξει μέριμνα για την προστασία τους.
Αξιέπαινη προσπάθεια....ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα μεγάλα ψάρια τρώνε τα μικρά


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΚΟΥ 2009
Μπορεί η κρίση να «ζόρισε» ιδιαίτερα κάποιες επιχειρήσεις, όμως σε κάποιες άλλες πρόσφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, και μάλιστα σε χαμηλό τίμημα. Για παράδειγμα, ο όμιλος ιχθυοκαλλιεργειών Σελόντα δεν κρύβει το γεγονός ότι ήδη εξετάζει νέες περιπτώσεις μικρομεσαίων εταιρειών του κλάδου με στόχο την εξαγορά τους. Σε ό,τι αφορά το τίμημα που θα καταβάλει σε περίπτωση συμφωνιών, το μεγαλύτερο μέρος του θα αφορά την ανάληψη των χρεών των προς εξαγοράν εταιρειών. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών υπολογίζονται σήμερα σε 90 και, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, θα περιοριστούν στις 60 στο τέλος του 2009, ενώ μέχρι το τέλος του 2010 θα έχουν απομείνει περί τις 40, με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται υπό καθεστώς κηδεμονίας από τους μεγάλους του κλάδου.(ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)