Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ηράκλειο Κρήτης: μαφιόζικου τύπου επίθεση εναντίον πλοίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009




Αγνωστοι οπλισμένοι με μολότωφ και βεγγαλικά επιτέθηκαν πριν τα μεσάνυχτα εναντίον του SuperFast 12 στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το πλοίο που ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για το λιμάνι του Πειραιά αναγκάστηκε να λύσει κάβους καθώς υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς από τις μολότωφ , μια από τις οποίες προσγειώθηκε μέσα στο πλοίο..
Το SuperFast έπιασε ξανά στην προκυμαία για να συνεχιστεί η επιβίβαση οχημάτων-επιβατών μόνο όταν οι άγνωστοι απομακρύνθηκαν.
Τα SuperFast Ferries ανήκουν στην εταιρεία Attica Group(Ομιλος Mig) που εγκαινίασε τα δρομολόγια της για την Κρήτη την άνοιξη. Στην “εύφορη” γραμμή Ηρακλείου-Πειραιά (1,5 εκατ. επιβάτες, 140.000 φορτηγά και 220.000 Ι.Χ ετησίως) δραστηριοποιούντο μέχρι τότε μόνο δύο εταιρείες(( Minoan Lines και ΑΝΕΚ)και η είσοδος της Attica Group θεωρήθηκε ως σπάσιμο ενός ιδιότυπου ολιγοπώλιου που καθόριζε τις τιμές και τα δρομολόγια. Ο αντιπρόεδρος της MIg κ. Ανδρέας Βγενόπουλος που εγκαινίασε την γραμμή τον Μάρτιο χαρακτήρισε μάλιστα το γεγονός “γιορτή του ανταγωνισμού” σημειώνοντας ότι με την κάθοδο και άλλης εταιρείας θα βελτιώνονταν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
Οι χθεσινές ρίψεις μολότωφ και βεγγαλικών μοιάζουν μάλλον με …γιορτή της Μαφίας καθώς τα κίνητρα της μινι-τρομοκρατικής επίθεσης είναι κατά πάσα πιθανότητα οικονομικά. Η ανομία που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, στην Κρήτη έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ,με το φαινόμενο να μην περιορίζεται καθόλου στην γνωστή πέρίπτωση των Ζωνανιών. Η χθεσινή όμως ενέργεια είναι πρωτοφανής καθώς σημειώνεται στο κεντρικό λιμάνι του νησιού και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου((το SuperFast 12 μπορεί να μεταφέρει 1639 Επιβάτες και 900 Οχήματα).
Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της τοπικής αστυνομίας και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: