Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται η προκύρηξή τους Ερχονται οι διαγωνισμοί για γενικούς γραμματείς Δημοσιεύτηκαν τα προεδρικά διατάγματα για τ




ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Το είπε και θα το κάνει ο Γιώργος Παπανδρεόυ...

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση των θέσεων των γενικών και ειδικών γραμματέων που θα στελεχώσουν την νέα κυβέρνηση θα γίνει εντός των επόμενων δύο ημερών, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη. θα διαρκέσει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μία εβδομάδα περίπου, ενώ μέχρι να επιλεγούν τα νέα στελέχη θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι σημερινοί γραμματείς, οι οποίοι σήμερα υπέβαλλαν την παραίτησή τους.

Ενδεχομένως η ίδια προκήρυξη να αφορά και σε άλλες θέσεις κρατικής ευθύνης (π.χ. διοικητές ΔΕΚΟ, πρόεδροι φορέων του Δημοσίου, διοικητές νοσοκομείων κλπ). Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί προεκλογικά για την παραπάνω διαδικασία, με στόχο την αποκομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Επίσης το ΠΑΣΟΚ έχει προαναγγείλει την καθιέρωση πλήρους ασυμβίβαστου μεταξύ του κομματικού αξιώματος και της κρατικής θέσης (αν για παράδειγμα κάποιος εκλεγεί γενικός γραμματέας θα χάνει τη θέση του στο κόμμα) και την επανεξέταση της μισθοδοσίας όλων των στελεχών του δημόσιου τομέα.

Εν τω μεταξύ δημοσιεύθηκαν τα προεδρικά διατάγματα ("κατεβάστε" το σχετικό pdf από τη δεξιά στήλη), που καθορίζουν τις νέες αρμοδιότητες των υπουργείων. Το Διάταγμα αναφέρει τις γενικές αλλαγές στους τομείς εποπτείας κάθε υπουργού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έχει υπό την ευθύνη του όλο το παλαιό υπουργείο Οικονομίας εκτός από τους τομείς που σχετίζονται με επενδύσεις (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Αναπτυξιακός νόμος και κοινοτικές χρηματοδοτήσεις) οι οποίες "περνούν" στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη που θα εγκατασταθεί στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Μεσογείων θα έχει υπό την εποπτεία της όλες τις αρμοδιότητες που δεν "μεταφέρθηκαν" σε άλλα υπουργεία (όπως συνέβη με τον τομέα ενέργειας), καθώς και τον τομέα ναυτιλίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Εντυπη έκδοση

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
1. Σε μορφή PDF 2. Η εφημερίδα σε e-paper
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μαχαιριά και επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ - Αρης U-21 Διακόπηκε ο αγώνας...

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΝΕΑ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κόντρα των δύο μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης. Σοβαρά και μεγάλης έκτασης επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να μαχαιρωθεί ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Αρη, Νίκος Πασιαλής, έγιναν την Τετάρτη στο παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες U-21 του ΠΑΟΚ και του Αρη! Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων διεκόπη, καθώς το γήπεδο της Σουρωτής θύμιζε πεδίο μάχης!

Ο αγώνας για το Κύπελλο ΕΠΣΜ ξεκίνησε κανονικά στις 16:00, αλλά στο ημίχρονο άγνωστοι -φορώντας κράνη και κρατώντας σιδηρολοστούς και ρόπαλα- εισέβαλαν μέσα στο γήπεδο και χτυπούσαν όποιον φορούσε κίτρινα!

Κάποιοι δεν... περιορίστηκαν στους προπυλακισμούς και μαχαίρωσαν από πίσω στον μηρό τον υπεύθυνο του Αρη, Νίκο Πασιαλή, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τους παίκτες του.

Στο πόδι βρίσκεται η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Όλοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί στη Ν.Δ. Πόλεμος για ευθύνες - διαδοχή - «Αποκεφαλισμούς» κορυφαίων ζητούν βουλευτές και στελέχη

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009 - (ΝΕΑ)

Με ανοικτές επιθέσεις κατά κορυφαίων στελεχών για τη συντριπτική ήττα, ανταλλαγή πυρών και φαρμακερά σχόλια από βουλευτές και κομματικούς παράγοντες αρχίζει στη Ν.Δ. η πορεία προς το έκτακτο Συνέδριο που θα επιλέξει τον διάδοχο του Κώστα Καραμανλή.
Το παιχνίδι της διαδοχής ανάβει στο κομματικό παρασκήνιο, προκαλώντας και τοπικούς εμφυλίους, ενώ κομματικά στελέχη επιχειρούν να προωθήσουν νέες υποψηφιότητες, δίπλα στους κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαρά και Δημ. Αβραμόπουλο. Χθες ανακοίνωσε ο Π. Ψωμιάδης την υποψηφιότητά του ενώ «παρών» δήλωσε μέσω 800 υπογραφών και ο Β. Μεϊμαράκης.
Το αργότερο έως αύριο ο τέως πρωθυπουργός και απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος θα υπογράψει τη σχετική εγκύκλιο για τις διαδικασίες που θα προηγηθούν και τους όρους διεξαγωγής του έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου (ή το αργότερο στις 22 Νοεμβρίου). Μέσα σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, για το ζήτημα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες το μεσημέρι στη Ρηγίλλης υπό τον κ. Καραμανλή. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι είναι αναγκαίο να εμφανιστεί συντεταγμένη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στη Βουλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος γνωστοποίησε ότι θα επιλέξει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης αντί της Λάρισας, με αποτέλεσμα να μένει εκτός Βουλής ο κ. Απ. Τζιτζικώστας και να διατηρήσει την έδρα του ο κ. Χρ. Ζώης.
Με φόντο τη διαδοχή
Η παραίτηση του κ. Καραμανλή και η αποχώρηση του κ. Σουφλιά από την πολιτική ζωή δεν φαίνονται ικανές να εκτονώσουν το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο γαλάζιο στρατόπεδο. Το ένα μετά το άλλο τα γαλάζια στελέχη ζητούν κι άλλους «αποκεφαλισμούς», βάζοντας στο στόχαστρο όσους πρώην υπουργούς είχαν συνταχθεί με το σχέδιο των πρόωρων εκλογών, αλλά και τα πρωτοκλασάτα στελέχη που βρίσκονταν δίπλα στον κ. Κ. Καραμανλή. Αρκετές από τις επιθέσεις είναι προφανές ότι γίνονται και με φόντο τη διαδοχή, ενώ επιτελικά κομματικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία ότι η Ν.Δ. θα φτάσει στο Συνέδριο με ακόμη μεγαλύτερες πληγές που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επουλώσει η επόμενη ηγεσία.
Κατά Παυλόπουλου
Ο πρώην βουλευτής κ. Γ. Καλαντζής έδειξε χθες τον δρόμο της παραίτησης στον πρώην υπουργό κ. Πρ. Παυλόπουλο, ενώ στο επίκεντρο των επικρίσεων βρίσκεται ακόμη και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής κ. Δημ. Σιούφας, με βασικό επιχείρημα ότι υπήρξε όλα τα προηγούμενα χρόνια εξ απορρήτων συνεργάτης του κ. Καραμανλή και συνεπώς έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τις αποφάσεις που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες και οδήγησαν το κόμμα σε μια πρωτοφανή εκλογική συντριβή.

«Είναι άδικο να φορτώνουμε τα πάντα στον Καραμανλή, όταν είναι γνωστό ότι υπήρχαν τέσσερις- πέντε άνθρωποι που αποφάσιζαν», ανέφερε δηκτικά (στη ΝΕΤ 105.8) ο βουλευτής κ. Θόδ. Καράογλου, τονίζοντας ότι «τον δρόμο του κ. Σουφλιά θα πρέπει να ακολουθήσουν αρκετοί ακόμη». «Να φύγουν»
«Όσοι μπήκαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως δώρο, ως χάρισμα, ως ρουσφέτι, να φύγουν», διαμήνυσε ο κ. Βασ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: «Μη νομίζουν ορισμένοι που τον έσπρωξαν στα λάθη ότι η παραίτηση του Καραμανλή αυτούς τους αθωώνει και ότι θα τους αφήσουμε να έχουν τον ίδιο ρόλο με άλλο αρχηγό. Να φύγουν, να φύγουν μόνοι τους και με ίχνη αξιοπρέπειας που τους έχει μείνει, αν τους έχει μείνει, αλλιώς θα τους διώξει η βάση, τα στελέχη της παράταξης. Δεν έχουν καμία τύχη...».
Οξύτατος υπήρξε και ο πρώην υπουργός κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος φρόντισε να υπενθυμίσει (City 99.5) στον κ. Παυλόπουλο ότι είχε δηλώσει πως θα αποχωρήσει μαζί με τον κ. Κ. Καραμανλή, ενώ νέο χτύπημα αναμένεται τις επόμενες ημέρες και από τον κ. Μιχ. Λιάπη, που επίσης θεωρεί ότι οι αποχωρήσεις των κ.κ. Καραμανλή και Σουφλιά δεν αρκούν για να βγει η Ν.Δ. από το σοκ της εκλογικής συντριβής.

Κλειστά χαρτιά και κινήσεις στο παρασκήνιο

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό πεδίο, όλοι οι επίδοξοι διάδοχοι του Κ. Καραμανλή προτιμούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και επιλέγουν να κινηθούν με διακριτικότητα και στο παρασκήνιο, τουλάχιστον στις αρχικές επαφές τους με κομματικά στελέχη κάθε βαθμίδας. Τυπικώς, έως σήμερα, καμία υποψηφιότητα δεν έχει επισημοποιηθεί, αφού οι κ.κ.
Ντόρα Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαράς και Δημ. Αβραμόπουλος θεωρούν σκόπιμο να κινηθούν αφού δρομολογηθεί και τυπικά η διαδικασία για την αλλαγή φρουράς στη Ρηγίλλης. Επιπλέον, και οι τρεις αναμένουν να κάνουν άλλοι το πρώτο βήμα και να μετρήσουν τους εσωκομματικούς σφυγμούς για τη δική τους υποψηφιότητα.
Η στάση αναμονής των δελφίνων, ωστόσο, έχει δώσει την ευκαιρία σε αρκετά κομματικά στελέχη να θεωρούν ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο στην κούρσα της διαδοχής να μη βρεθούν τελικώς και οι τρεις υποψήφιοι, αλλά κάποιος να αποσυρθεί. Είναι προφανές ότι η συζήτηση δεν αφορά τόσο την κ. Μπακογιάννη, η υποψηφιότητα της οποίας έχει προεξοφληθεί, αλλά τις τελικές αποφάσεις των κ.κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλου και το ενδεχόμενο ένας από τους δύο να αποσυρθεί.
Στενοί συνεργάτες των δύο πρώην υπουργών, πάντως, επιμένουν ότι σε κάθε περίπτωση και οι δύο θα είναι υποψήφιοι.
Ο πρώην υπουργός Υγείας κρύβει τα χαρτιά του, αλλά από την πλευρά των κ.κ. Μπακογιάννη και Σαμαρά είναι δεδομένο ότι έχει εκδηλωθεί ένας μαραθώνιος επαφών για να δημιουργηθούν οι πρώτες ομάδες στήριξης των υποψηφιοτήτων τους. Με τα δύο στελέχη στο επίκεντρο, πολλοί στη Ν.Δ. διαβλέπουν ότι βρίσκονται στα σπάργανα και τοπικοί εμφύλιοι.
Υποψηφιότητα Ψωμιάδη
Στο μεταξύ, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος γνωστοποίησε χθες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παν. Ψωμιάδης. Εξηγώντας την πρωτοβουλία του, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «εκφράζει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας» και πρόσθεσε ότι δηλώνει «παρών» και «μπαίνει μπροστά» μαζί με άλλα άξια και ικανά στελέχη (τα οποία πάντως δεν κατονόμασε) σε μια δύσκολη στιγμή για την ανασυγκρότηση, όπως είπε, της κεντροδεξιάς παράταξης.
Εμφύλιος σε πέντε νομούς μεταξύ ντορικών - σαμαρικών
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΟΥ κλίματος που διαμορφώνεται για τη διαδοχή Καραμανλή, είναι η «μάχη» της Εύβοιας που έλαβε χώρα χθες μεταξύ των δύο δελφίνων. ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Σύμφωνα με κομματικούς παράγοντες, στο γραφείο της οδού Μουρούζη, που αποτελεί πλέον το «στρατηγείο» του, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε χθες το πρωί με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ευβοίας κ. Κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πολιτικούς φίλους του Μεσσήνιου πολιτικού. Λίγη ώρα αργότερα, την πόρτα του γραφείου της κ. Μπακογιάννη, στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου, περνούσε- κατά τις ίδιες πηγές- ο έτερος βουλευτής Ευβοίας κ. Σ. Κεδίκογλου. Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς θα βρει απενάντί του στη Μεσσηνία τον κ. Ι. Λαμπρόπουλο, ο οποίος αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή του σε τοπικό επίπεδο, ενώ κεντρικά δίπολα ντορικών και σαμαρικών έχουν αρχίσει να σχηματίζονται σε αρκετούς νομούς.
ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ηλεία οι κάλπες έστειλαν εκ νέου στην Βουλή τον κ. Γ. Κοντογιάννη, που ανήκει στο μητσοτακικό στρατόπεδο και πρωτοστάτησε στις προεκλογικές επιθέσεις εναντίον του κ. Σαμαρά για την υπόθεση του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, και τον κ. Κ. Τζαβάρα, ο οποίος κινείται στον αντίποδα και θεωρείται πολιτικός φίλος του πρώην υπουργού Πολιτισμού.

ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
Αντίστοιχη μάχη προβλέπεται και στη Λακωνία, όπου εξελέγησαν ο κ. Αθ. Δαβάκης, ο οποίος φέρεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στον κ. Σαμαρά, και ο κ. Γρ. Αποστολάκος, στέλεχος της επιρροής της κ. Μπακογιάννη.

ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Ίδια εικόνα καταγράφεται και στη Φθιώτιδα, όπου η κ. Μπακογιάννη έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κ. Αθ.

Γιαννόπουλου. Ο πρώην υφυπουργός, άλλωστε, έσπευσε χθες να ανακοινώσει την υποψηφίοτητα της κ. Μπακογιάννη, λέγοντας με έμφαση (στον Αθήνα 9.84) ότι «αυτήν τη φορά θα έχουμε και μια γυναίκα ως υποψήφια και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα...». Στη Φθιώτιδα, όμως, ο κ. Σαμαράς φέρεται ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον κ. Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος εξασφάλισε και την πρωτιά στον νομό.
ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
Γαλάζια στελέχη, εξάλλου, προεξοφλούν ότι σκληρή μάχη με φόντο τη διαδοχή θα δοθεί και στο Κιλκίς, όπου ο κ. Κ. Κιλτίδης, ο οποίος στηρίζει την κ. Μπακογιάννη, βρίσκεται σε πολυετή πόλεμο με τον κ. Σ. Τσιτουρίδη, ο οποίος διατηρεί τα ισχυρά ερείσματά του στον νομό, έστω κι αν δεν ήταν αυτήν τη φορά υποψήφιος. Ο κ. Τσιτουρίδης πρότεινε χθες να αναλάβει την προεδρία του Συνεδρίου ο παλαίμαχος κ. Ι. Βαρβιτσιώτης (ο οποίος είχε πρωτοστατήσει το 1997 και στην εκλογή του Κ. Καραμανλή), ενώ προέκρινε την επιλογή προσώπων «που θα συνθέτουν».
800 υπογραφές υπέρ Μεϊμαράκη
ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ και τα παζάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη βάζουν στο παιχνίδι κι άλλες υποψηφιότητες και κινητοποιούν κομματικά μέλη να «σπρώξουν» στην κούρσα της διαδοχής κι άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως τον κ. Ευαγ. Μεϊμαράκη και τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Από προχθές μέλη της Ν.Δ. από τον χώρο της κομματικής νεολαίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, έχουν αρχίσει τη συλλογή υπογραφών υπέρ μιας υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Άμυνας, αν και ο ίδιος- όπως λένε στενοί συνεργάτες του- δεν εμφανίζεται αυτή την ώρα πρόθυμος να διεκδικήσει την κομματική ηγεσία. Παρά ταύτα, έως χθες το βράδυ οι πολιτικοί φίλοι του πρώην γραμματέα της Ν.Δ. υποστήριζαν ότι είχαν συγκεντρώσει 800 υπογραφές, δημιουργώντας σύγχυση για τις πραγματικές προθέσεις του κ. Μεϊμαράκη στα επιτελεία και των τριών βασικών διεκδικητών του κομματικού θρόνου. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην υπουργός θα επιδιώξει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις, ενώ φέρεται να κρατά αποστάσεις από την απόφαση για έκτακτο Συνέδριο, εκτιμώντας ότι θα ήταν προτιμότερο να μην επισπευσθούν οι διαδικασίες, αλλά να γίνει ένα κανονικό Συνέδριο.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ 7 10 2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Δείτε τί είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.. δείτε το βίντεο.. μέρος πρώτο..


Δείτε το βίντεο..μέρος δεύτερο...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ..


ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Αυτό, μόνο, τους έλειπε


ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Τα γεγονότα τρέχουν. Με κίνδυνο, όταν γράφεις το μεσημέρι ένα κείμενο που θα δημοσιευθεί αύριο το πρωί, να έχει ήδη καταστεί ξεπερασμένο. Τη Δευτέρα, για παράδειγμα έγραφα για την σελίδα που στέλνω στα εβδομαδιαία φύλλα -και την οποία δημοσιεύουν και αρκετά ημερήσια- ότι «πριν από τον Καραμανλή θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί κάποιοι άλλοι. Εκείνοι που τον έψηναν όλο τον Αύγουστο να αλλάξει γνώμη και να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών». Και αναφερόμουν ονομαστικά στους Γιάννη Λούλη, Γιώργο Σουφλιά και Λευτέρη Ζαγορίτη.
Όταν όμως δημοσιεύθηκε το κείμενο ο Γιώργος Σουφλιάς είχε ήδη ...συνταξιοδοτηθεί πολιτικά, από το προηγούμενο βράδυ.
Ελπίζω, ως το πρωί της Τετάρτης, που θα δημοσιευθεί αυτή η στήλη, να έχει αποδειχθεί ότι, με την ευχέρεια που έχει στα ...καλαμπούρια, έκανε απλώς μια αστειότητα ακόμη ο κ. Πανίκας Ψωμιάδης και δεν το εννοούσε αυτό που είπε την Τρίτη το πρωί, ότι δηλαδή θα είναι υποψήφιος αρχηγός της νέας Δημοκρατίας.
Άλλωστε, για να γίνει κάνει τέτοιο πρέπει να βρεθούν πέντε εν ενέργεια βουλευτές να υπογράψουν την πρόταση. Και, όσο και να ξέπεσε η κεντροδεξιά παράταξη, δεν νομίζω να έχει φτάσει ως εκεί.
Ειδικά όταν, όπως όλα δείχνουν αυτή την ώρα που γράφω -και πιθανότατα θα έχουν επιβεβαιωθεί ως το βράδυ- ο νικητής των εκλογών Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται από την πρώτη μέρα να δώσει δείγμα γραφής που θα συνιστά συνέπεια προς όσα διακήρυσσε, με την σύνθεση πράγματι, ενός ευέλικτου υπουργικού συμβουλίου.
Διότι ως τώρα πολλές φορές ακούσαμε, από την εποχή ήδη των «αναδομήσεων» του Ανδρέα Παπανδρέου, τα περί μικρού και ευέλικτου» κυβερνητικού σχήματος, αλλά στην πράξη ήταν το ένα πλαδαρότερο του άλλου.
Όταν λοιπόν τα δείγματα γραφής της νέας κεντροαριστερής κυβέρνησης θα εκπέμπουν σήμα σοβαρότητας και μεθοδικότητας, το τελευταίο που χρειάζεται η κεντροδεξιά αντιπολίτευση, για να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο ανασυντασσόμενη, είναι η πλήρης διακωμώδηση των διαδικασιών αλλαγής ηγεσίας, στις οποίες ως τώρα έχει επιδείξει υψηλό βαθμό δημοκρατικότητας και σοβαρότητας.
Ίνα μη πληρωθεί το ρηθέν «μάθανε ότι χανόμαστε, πλακώσανε και οι ...Ζορό των Απόκρεω και των διαύλων».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Πρωτοσέλιδο 7.10.2009
Κλείσιμο Παραθύρου

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ 7 10 2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Η κυρίως ορκομωσία ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια... δείτε το βίντεο εδω!!




Η πορεία προς την ορκομωσία... ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ..δείτε το βίντεο..

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ...

Η πορεία προς ορκομωσία,.. δείτε το βίντεο...


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 7 10 2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Θετικά είναι τα σχόλια του Ελληνικού τύπου για το νέο κυβερνητικό σχήμα.. θετικά εκφράζονται για την ανανέωση.. το ολιγομελές σχήμα...τις γυναίκες.. και τις τομές στη δομή του απο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου..εκπλήξεις η αντιπροεδρία του κ Πάγκαλου και η μή υπουργοποίηση του κ Σκανδαλίδη... καιτου Χρήστου Παπουτσή...
Δείτεο το βίντεο.....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο ΛΑΛΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ...




ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Δέν ξέρω άν γωνρίζετε ο Θανάσης Λάλλας είναιστον αέρα καθημερινά απο τις 12 έως και 14.00 στον flash 96.00.Αυτό δέν είναι το σπουδάιο.Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι οι πλάκες που κάνει καθημερινά σε διάφορους.Αυτές τις ημέρες και ιδιαίτερα χτες έκανε σε πολλούς πλάκα.Τηλεφώνησε χτές σε πολλούς υποψήφιους για υπουργοποίηση.. πχ. στην κ Βάσσω Παπανδρέου (που σημειωτέον πίστεψε στο τηλεφώνημα), στον κ Γείτονα (αυτός δέν την πάτησε) και στον κ Χρυσόγελο των Οικολόγων, ο οποίος και πίστεψε την πλάκα και απο το μεσημέρι ήξερέ υποτίθεται την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Περιβάλλοντος.. Αυτό κυκλοφόρησε και στα δημοσιοσγραφικά στέκια ότι έγινε πρόταση στου οικολόγους μέσω του Νίκου Χρυσόγελου.
Η αλήθεια όμως είναι ότι η πρόταση δέν έγινε αλλά απευθείας στην κ Μαρία Βασιλάκου, Προεδρεύουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πράσινων στη Βουλή της Βιέννης και Αναπληρώτρια Πρόεδρος των Πράσινων της Αυστρίας.που ήταν υποψήφια στη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009.
Τελικά οι πλάκες του Θανάση Λάλα δημιούργησαν μπέρδεμα.Δέν παίζεται το παιδί....

Την πλάκα ουσιαστικά εμμέσω επιβεβαιώνει ο κ Χρυσόγελος με την συνέντευξή του στη ΝΕΤ.. δείτε το βίντεο...


ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Συλλήψεις για αγοροπωλησία βρέφους στην Κατερίνη


ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=331799&cid=1
Κύκλωμα αλλοδαπών που προσπάθησε να πουλήσει βρέφος ηλικίας περίπου δύο μηνών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.
Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η μητέρα του μωρού, που προσπάθησαν να πουλήσουν το βρέφος έναντι 13.000 ευρώ σε αστυνομικούς που παρουσιάστηκαν ως αγοραστές.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι το βρέφος γεννήθηκε στα μέσα Αυγούστου σε μαιευτική κλινική της Κρήτης.
Τα τρία άτομα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κατερίνης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανακοινώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ Νέα σελίδα με κυβέρνηση 15 υπουργών

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Οκτωβρίου 2009 - (ΝΕΑ)
Νέα Κυβέρνηση με 15 υπουργούς ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου

Νέα κυβέρνηση με 15 υπουργούς και 14 υπουργεία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου. Η ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11:00 π.μ.

Δείτε εδώ τα πρόσωπα της νέας Κυβέρνησης

Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Θεοδώρα Τζάγκρη

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Γιώργος Παπανδρέου
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Δρούτσας
Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης

Υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Λούκα Κατσέλη
Υφυπουργός: Σταυρος Αρναουτάκης
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας

Υπουργείο Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός: Γ.Πανάρετος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Απόστολος Κατσιφάρας

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Υπουργός: Κατερίνα Μπατζελή
Υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Γ.Κουτρουμάνης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός: Νίκος Σηφουνάκης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης

Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ
Υπουργός: Χάρης Παμπούκης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Γιώργος Πεταλωτής

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα είναι ο κ.Θεόδωρος Πάγκαλος.

Πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα προταθεί ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα προταθούν οι Χρ.Παπουτσής και Π.Ευθυμίου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Να’μαστε και πάλι εδώ. Επιστροφή μετά από σχεδόν 20 ημέρες απουσίας, ηθελημένης και συνειδητής. Όχι, δεν με έκοψαν. Δεν κατάφεραν τουλάχιστον, αν και το προσπάθησαν.

Μόνη μου επέλεξα να μη γράφω τις ημέρες αγωνίας των υποψηφίων, σεβόμενη απολύτως τον πόνο και καημό τους.

Κι επειδή δεν θα μπορούσα να γράφω εκείνα τα γλυκανάλατα «Ω, τι ωραίος ο άλφα υποψήφιος, ω τι ωραίος ο βήτα υποψήφιος» αποφάσισα να τους αφήσω να αυτοκολακεύονται μόνοι τους και όχι με την υπογραφή της στήλης.

Τουτέστιν επέστρεψα με πολλές-πολλές σημειώσεις στο ημερολόγιό μου. Οι μέρες πέρασαν με πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Δεν θα πω ότι θα επηρέαζαν το εκλογικό αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό, αλλά κάποιοι σίγουρα θα ήταν πολύ πιο κάτω από εκεί που ήδη έπεσαν.

Και το λέω μετά γνώσεως λόγου.

Οι εκλογές «ανάβουν» πάθη, μίση, ίντριγκες. Όλα δικαιολογούνται έως ένα βαθμό. Από εκεί και πέρα καταντούν απλώς εμπάθειες και κινήσεις απόγνωσης.

Ως τέτοιες τις εκλαμβάνω και τις προσπερνώ, τις καταγράφω όμως δεν τις ξεχνώ.

Πάμε τώρα να δούμε τι, πώς, πού, πότε και γιατί. Διότι από την πρώτη κιόλας ημέρα της προκήρυξης των εκλογών, όλοι ήξεραν, όλοι μάντευαν αλλά κανείς δεν τολμούσε με βεβαιότητα να πει ορισμένα πράγματα.

Οι πολιτικοί δεν κρίνονται μόνο στη νίκη τους αλλά κυρίως στην ήττα τους. Το πώς θα τη διαχειριστούν.

Είχαμε πολλά και να πούμε και να γράψουμε. Επειδή όμως σε αντίθεση με ο,τι μπορεί να πιστεύει κανείς, κατά βάθος είμαι πολύ καλός άνθρωπος δεν θα το πράξω.

Όχι τώρα τουλάχιστον. Και όχι δημόσια. Μονολόγους δεν θα κάνω χωρίς την άλλη πλευρά. Είναι μέθοδοι που δεν με εξέφραζαν ποτέ.

Η δημοσιογραφική δεοντολογία θα τηρηθεί στο έπακρο και θα προσπαθήσω για ακόμη μια φορά, να κάνω πρώτα την αυτοκριτική μου και μετά να κρίνω ανθρώπους, συμπεριφορές και στάσεις. Ας το κάνουν κι αυτοί όμως.

Πάμε τώρα και σε ένα θέμα που όπως φαίνεται συζητείται όλο και περισσότερο μετά την Κυριακή στην Κατερίνη και στα πολιτικά στέκια.

Αναφέρομαι φυσικά στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Πιερία την τελευταία –και σημειώστε το αυτό-ημέρα που δικαιούνταν ο τύπος και τα ΜΜΕ να κάνουν δημοσιοποίηση στοιχείων δημοσκόπησης.

Το σημειώσατε φαντάζομαι. Γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό και χρήσιμο στοιχείο.

Σημειώστε τώρα και το άλλο. Δεν έπεσαν μέσα. Αυτό δεν είναι φυσικά πρωτόγνωρο. Το είδαμε και άλλες φορές να γίνεται. Αλλά στη διαφορά μεταξύ των εμπλεκομένων….όχι στη σειρά.

Αυτό το βλέπουμε τώρα. Για πρώτη φορά. Σημειώστε και αυτό.

Και πάμε και σε κάτι ακόμη πιο χρήσιμο. Είμαστε σε μια πολύ μικρή κοινωνία. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Ας μην αναλωνόμαστε για να πείσουμε ότι δεν είμαστε ή ότι είμαστε ελέφαντες.

Αυτές οι εκλογές ανέδειξαν πρόσωπα, συμπεριφορές, τακτικές, πρακτικές, επικοινωνιακά λάθη και ίσως τραγικές εμφανίσεις.

Σημειώστε παρακαλώ, ότι ήταν οι πιο σκληρές που γνώρισε αυτός ο τόπος, διότι η κόντρα δεν επικεντρώθηκε στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν αλλά πολλές φορές σε αυτούς που βρίσκονταν δίπλα τους.

Πάμε τώρα σε κάτι πιο ανάλαφρο.

Επιτέλους μπαίνουμε και σε τροχιά δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Αντε ρε παιδιά. Αυτό περιμέναμε τόσο καιρό.

Να τελειώσουν οι εθνικές και να αρχίσουν οι δημοτικές.

Κάποιοι σίγουρα έχασαν τον ύπνο τους. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να σώσουν ο,τι προλαβαίνουν.

Ε, ρε γλέντια.

Τα καλύτερα έρχονται τελικά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Γιώργος Παπανδρέου ο Β’. Ο Γιωργάκης που έγινε Γεώργιος. Μέλι στάζει το στόμα από μερικούς-μερικούς.

Και τους το είχα πει. Καλύτερα να πνιγείς σε μεγάλο ποτάμι παρά σε ξεροπόταμο.

***

Χέρια ψηλά. Τώρα τα κατεβάζουμε. Ανεβάζουμε μανίκια και δουλειά.

Ποια δουλειά ρε σύντροφε, αφού έχουμε να σταυρώσουμε πελάτη από την Κυριακή των Βαΐων.

***

Γαλάζια Πιερία. Έτσι γίνεται όταν το κεντρικό ΠΑΣΟΚ αγνοεί το τοπικό. Απ’ο,τι κατάλαβα τις Ν.Ε. τις έχουν μόνο για να στέλνουν πούλμαν στις ομιλίες του αρχηγού.

***

Το πιο ισχυρό επικοινωνιακό επιχείρημα των εκλογών από τον Αντώνη Μπάσδρα που άγγιξε το φιλότιμο των γαλάζιων. Θα ανεχθείτε την Πιερία πράσινη στο χάρτη;

***

Αναμενόμενη η πορεία της Μαρίνας Τσιντικίδου. Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη. Μας το ξαναπήρε η Αθήνα.

***

Ποιο αδύνατη θα είναι η φωνή της Πιερίας χωρίς τον Αντώνη Καρπούζα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

***

Σήμερα θα ανακηρύξει το πρωτοδικείο τον τρίτο του ΠΑΣΟΚ. Η οριακή διαφορά θα οδηγήσει σίγουρα σε επανακαταμέτρηση των ψήφων. Αναμένουμε.

***

Άλλο κακό να μη μας βρει. Ο Ψωμιάδης υποψήφιος για αρχηγός της Ν.Δ. Είναι αποφασισμένος να πάρει έστω και την ψήφο του. Παναγιώτη έκαψες φλάντζα.

***

Ο Αλογοσκούφης γυρίζει στη δουλειά του. Είναι αυτό που λέει ο λαός, μάθε τέχνη κι άστηνα κι αν πεινάσεις πιάστηνα. Και οι φοιτητές τι φταίνε κύριε καθηγητά μου;

***

Πάει κι ο Σουφλιάς. Νόμιμο ή αυθαίρετο δεν ξέρω αλλά το εξοχικό του να είναι καλά. Εμείς Γιώργη θα σε θυμόμαστε. Κάθε σταθμός διοδίων και μια ανάμνηση.

***

Έτσι είναι η Ελλάς Κώστα μου. Παίρνεις το Γιούρο, παίρνεις το γιούρο μπάσκετ, παίρνεις τη Γιουροβίζιον και στο τέλος σε φτύνουν. Never mind.

***

Και τώρα Σάββα τι κάνουμε; Ο γιατρός τα εγκαινίασε όλα, δεν άφησε τίποτε για σένα.

***

Εκείνο το ΟΛΑ-ΟΛΑ τι το’θελες υπουργέ μου. Επειδή θυμίζει πάρτα-όλα σκιάχτηκαν πάλι οι πολίτες.

***

Μα είναι δυνατόν την σήμερον ημέρα να εμπιστεύεσαι κουμπάρο;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

ORKOMOSIA_PAPANDREOY

Έχουμε πρωθυπουργό 3G!
Έτσι τον ονόμασε κάποια ξένη εφημερίδα τον Γιώργο Παπανδρέου, καθότι, ως εγγονός πρωθυπουργού και γιος πρωθυπουργού, είναι πρωθυπουργός Τρίτης Γενιάς.
Υποθέτω ότι μ’ αυτό ξοφλάμε τις υποχρεώσεις μας στην οικογένεια Παπανδρέου.
Κάτι χρωστούμενα έχουμε ακόμη στην οικογένεια Μητσοτάκη και μετά θα ψηφίζουμε όποιον θέλουμε για πρωθυπουργό.
«Δεν είναι πλέον ο Γιωργάκης, αλλά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας», σχολίασε η εφημερίδα «Ραντικάλ» της Τουρκίας για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Γι’ αυτό δεν τους χωνεύουμε τους Τούρκους. Δεν έχουν τακτ.


Κι όμως δεν με ξέχασαν!
Έλαβα χθες το πρωί, πουρνό-πουρνό, sms από τον Χρήστο Παπουτσή.
«Μέσα στο θρίαμβο της νίκης», μου γράφει, «ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που μου έδωσες με την ψήφο σου».
Να ‘σαι καλά κύριε Παπουτσή μου. Δεν θυμάμαι βέβαια να έκανα τίποτε από τα παραπάνω που μου προσάπτεις, ελπίζω όμως, τώρα που ήρθες εν τη βασιλεία σου, να θυμηθείς ότι ήμουν ένας από τους πολίτες που παρ-ενοχλούσες με μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο.
-------------------------------------------------------------
Μπήκαμε στα περίεργα των εκλογών!
Ή μάλλον στα «περίεργα του εκλογικού νόμου», όπως τιτλοφορούν το κειμενάκι τα ΝΕΑ, εμφανίζοντας ως ένα από τα αυτά το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ, παρότι αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα στην Πιερία, κατέλαβε τις 3 από τις 4 έδρες, αφήνοντας την πρώτη σε ποσοστό Ν.Δ. με έναν μοναδικό βουλευτή.
Έτσι είναι. Ο νικητής (επικρατείας) τα παίρνει όλα.
Κι άσε τους άλλους να πικραίνονται και να … τρώγονται με τα ρούχα τους.
Υ.Σ: Γιατί δεν υιοθετούν (οι χαμένοι) την ανάλυση που έκανε η κυρία Παπαρήγα; Μπορούν να πουν απλά «το αποτέλεσμα είναι αναντίστοιχο της επιρροής (μου)», πως «αρκετοί, που εκτιμούν την πολιτική και τη δράση (μου) υπέκυψαν την τελευταία στιγμή στα εκβιαστικά διλήμματα» και άλλα τέτοια χαριτωμένα και να πορευτούν κύριοι και κυρίες, ως μη έχοντες καμμίαν απολύτως ευθύνην.
-------------------------------------------------------


PSOMIADHS

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Συγνώμη αλλά, τις εκλογές έχασαν οι άνθρωποι στη Ν.Δ, όχι τα λογικά τους.


Καταργείται το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης και οι αρμοδιότητές του υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Παρά τον «τυπικό ρόλο» του πάλαι ποτέ Υπουργείου Βορείου Ελλάδος και μετέπειτα Μακεδονίας-Θράκης, το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έδινε ένα στίγμα (εκτός από ανεκπλήρωτες κατά το πλείστον υποσχέσεις χρηματοδότησης). Για εθνικούς και μόνο λόγους θα έπρεπε να παραμείνει ως έχει και να ενισχυθεί ουσιαστικά.
Εξάλλου, αν δεν λειτουργεί σωστά (που δεν λειτουργούσε) η πρώτη προσπάθεια θα έπρεπε να ήταν η αναβάθμισή του. Εδώ ο νέος πρωθυπουργός, (όντας σκεπτόμενος ως μη Μακεδόνας) προτίμησε να ακολουθήσει τη λογική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι».


Όσο οι δημοσκοπήσεις θα γίνονται κατά «παραγγελία», όπως άκουσα χθες, τόσο τα αποτελέσματά της θα είναι «αρεστά» (και προφανώς σε αναντιστοιχία με εκείνα της κάλπης) σε εκείνον που την παραγγέλνει, καθότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!


Δεν μπορούμε να πούμε! Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι υποψήφιοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων ευχαρίστησαν, ασχέτως αν εκλέχθηκαν ή όχι, όσους τους στήριξαν με την ψήφο τους.
Αντίθετα, υπάρχει και μια μικρή «μειονότητα», η οποίοι αρέσκονται σε απρέπειες, αποδεικνύοντας τη σοφία και την ορθή κρίση του Πιερικού λαού.


Εκτός Κυβέρνησης, ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του Πα.Σο.Κ., Κώστας Σκανδαλίδης…
Και μετά αναρωτιέσαι Γρηγόρη, γιατί εσύ δεν μπήκες στη λίστα…


Αρνήθηκε την πρόταση του Γ. Παπανδρέου, να αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.
Προφανώς ο κ. Χρυσόγελος είναι καλός γνώστης του γνωμικού (είπα γνωμικό και θυμήθηκα τώρα), «έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λες».


Κακώς όλο το προηγούμενο διάστημα κάποιοι κακόπιστοι κατηγορούσαν στελέχη του Πα.Σο.Κ. ότι ράβανε «υπουργικό κοστούμι». Από ότι φαίνεται το ταγέρ φοριέται περισσότερο στη νέα Κυβέρνηση…
-------------------------------------------------------------
Έρευνα γνώμης, πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα μας eptanews.gr, για το ποιος νομίζετε ότι θα είναι ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να την επισκεφθείτε και να καταθέσετε (ψηφίζοντας) την άποψή σας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Το θρίλερ Μίχου-Τσιτλακίδη συνεχίζεται - Κερδισμένοι και χαμένοι στην Πιερία του «3-1»


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Το θρίλερ με Μίχου-Τσιτλακίδη για την τρίτη έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία συνεχίζεται

Σε θρίλερ για δυνατά νεύρα εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ για τη Μαρία Μίχου και τον Ηλία Τσιτλακίδη που περιμένουν πια τα τρία εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών για να δουν ποιος θα καταλάβει την τρίτη έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία.

Στην άλλη πλευρά, στη Ν.Δ. μόνος, κερδισμένος και με αυξημένες τις δυνάμεις του ο Κώστας Κουκοδήμος, που μετά από έναν δύσκολο, προσωπικό εκλογικό αγώνα πέτυχε την επανεκλογή του, αφήνοντας πίσω του τον κατά 10.000 σταυρούς αποδυναμωμένο, πρώην υφυπουργό Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

Η θριαμβευτική εκλογή του Γιάννη Αμοιρίδη από την άλλη και η επάνοδος του Θανάση Παπαγεωργίου δένουν το μωσαϊκό των εκλογών στην Πιερία.

Το θρίλερ των σταυρών

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα στο επιτελείο των υποψηφίων στη Ν.Δ., για όσους βέβαια μπορούσαν να «δουν» τα μηνύματα που έφταναν στα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων

Μια σειρά από επικοινωνιακά και όχι μόνο λάθη του πρώην υφυπουργού, η κυβερνητική φθορά αλλά και συμπεριφορές αλαζονείας από το στενό του περιβάλλον κόστισαν στον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της Ν.Δ. όχι μόνο την εκλογή αλλά και πολλές χιλιάδες ψήφους.

Το επιτελείο του δεν κατάφερε να εντοπίσει ούτε καν να παραδεχθεί τα «αδύναμα» σημεία του προεκλογικού του αγώνα, πόσο μάλλον να τα θεραπεύσει.

Από την άλλη πλευρά το «ρεύμα» του Κώστα Κουκοδήμου διαφαίνονταν πριν ακόμη και από την προκήρυξη των εκλογών. Η προεκλογική του εκστρατεία προμήνυε την υπεροχή του σε επίπεδο σταυρών. Για τον ίδιο αποτέλεσε «δικαίωση» μετά από μια όχι και τόσο ήρεμη κοινοβουλευτική πορεία στην διάρκεια των δυο ετών. Γεγονότα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον έφεραν αντιμέτωπο με «φημολογίες», «σενάρια» και «επιθέσεις» τα οποία ο ίδιος κατέγραψε ως πόλεμο λάσπης, σε δημόσια δήλωσή του λίγο πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Πολύ καλή η πορεία της Μαρίνας Τσιντικίδου, χαμηλότερη των προσδοκιών η πορεία του Στέργιου Τόκα αν και είχε στο πλευρό του τον έμπειρο Βαγγέλη Πολύζο.

Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ τώρα ο Γιάννης Αμοιρίδης εκτοξεύθηκε στους 20.000 σταυρούς, αποτέλεσμα που ο ίδιος και οι συνεργάτες του «έβλεπαν» στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα από τα μηνύματα αποδοχής του κόσμου στο πρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου μετά από δίχρονη απουσία από τα κοινοβουλευτικά έδρανα απέδειξε ότι «κρατά» δυνάμεις και μάλιστα επικοινωνιακά «κέρδισε» τις εντυπώσεις.

Η Μαρία Μίχου αν και έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο ψηφοδέλτιο, γυναίκα και με πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή της, έκανε την «έκπληξη» διαγράφοντας μια εντυπωσιακή πορεία.

Ο Ηλίας Τσιτλακίδης αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχή φορά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και άγγιξε ή μπορεί και να αγγίξει (υπολείπονται τρία εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών) το στόχο. Αύξησε τις δυνάμεις του σε όλο το νομό.

Η «πρώτη» του Θόδωρου Παυλίδη δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Τέλος ο Δημήτρης Γκελντής μακριά από τους κομματικούς μηχανισμούς, έδωσε έναν δύσκολο αγώνα σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν κατάφερε να «επιβιώσει» στο σκληρό ανταγωνισμό.

Ο Γιάννης Αμοιρίδης

Η ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, αποτελεί ορόσημο και απαρχή μίας νέας εποχής ελπίδας και αισιοδοξίας για τη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, είναι η ώρα της δουλειάς, είναι η ώρα να χαράξουμε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, τους συμπατριώτες μου, που με τιμήσατε με την ψήφο σας, μα πάνω απ’ όλα με στηρίξατε με την εμπιστοσύνη σας, αναδεικνύοντας με και πάλι πρώτο βουλευτή.

Στη νέα πορεία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους Πιεριείς και με οδηγό τις αξίες μας, με αποφασιστικότητα και τόλμη και με όρεξη για σκληρή δουλειά, ξεκινάμε να πάμε την πατρίδα μας μπροστά, να βάλουμε την Πιερία στο δρόμο της ανάπτυξης, να δώσουμε στους ανθρώπους της ελπίδα και προοπτική.

Στηριζόμενος πάντοτε στην εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή σας, δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σας, μαζί σας, στην πρώτη γραμμή. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε και θα πετύχουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχει ο τόπος μας.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την επιλογή σας, να ψηφίσετε το ΠΑΣΟΚ και να μου κάνετε την τιμή να με αναδείξτε Βουλευτή Πιερίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ευχαριστώ όλους τους συνυποψηφίους μου για τον καλό αγώνα που δώσαμε σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο και συγχαίρω αυτούς που εκλέχτηκαν.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφεραν μια εντυπωσιακή νίκη στις εκλογές της 4η Οκτωβρίου. Μια νίκη που αλλάζει την πορεία της χώρας, αλλάζει το βηματισμό της και από την πορεία της καθόδου που ακολουθούσε, ξεκινά από σήμερα, την επομένη των εκλογών, σταθερά βήματα ανόδου και ανάπτυξης.

Η δική μου ευθύνη για την Πιερία, για τον καθέναν από σας που με επιλέξατε, είναι μεγάλη. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η Πιερία μας να κερδίσει, σ’ αυτή την δημιουργική τετραετία, όσα στερήθηκε.

Από σήμερα ξεκινά σκληρή δουλειά, χωρίς περίοδο ανοχής. Και είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε γιατί έχουμε πάθος, έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο. Θα πετύχουμε γιατί το θέλουμε και το μπορούμε. Σ’ αυτή την προσπάθειά όλοι οι Πιεριείς καλούνται να είναι συμμέτοχοι.

Ο Κώστας Κουκοδήμος

Σ’αυτη την κρίσιμη εκλογική μάχη οι πολίτες που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο αποφάσισαν.

Η Ν.Δ. κατέθεσε με ειλικρίνεια την πρότασή της, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής έκανε την επιλογή ευθύνης, τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη αυτού του αγώνα.

Δώσαμε μια δύσκολη μάχη. Η παράταξη έχει αγωνιστές και το απέδειξε. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτούμενο της βάσης της Ν.Δ. είναι η ενότητα της μεγάλης παράταξης.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους, όπως θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους αγωνιστές της παράταξης που στήριξαν και τους έξι υποψήφιους της Ν.Δ.

Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου σε όλα τα ψηφοδέλτια για τον αγώνα που έδωσαν και τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία για την εκλογή τους.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης που απορρέει από την εκλογή μου στη μια έδρα της Ν.Δ. στην Πιερία, δηλώνω πως θα συνεχίσω τον αγώνα για τον τόπο που με τίμησε.

Ο Θόδωρος Παυλίδης

«Η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη, ο λαός έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα στην ανυπαρξία της προηγούμενης κυβέρνησης και στην επιθυμία να δει την Ελλάδα να προοδεύει, και να ξεπεραστεί η στασιμότητα και η ακυβερνησία. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους φίλους που το σύντομο προεκλογικό διάστημα των 20 ημερών μου συμπαραστάθηκαν και με τίμησαν με τη ψήφο τους. Να ευχαριστήσω και αυτούς που δεν είχαν την δυνατότητα να μου δείξουν με την ψήφο τους την αγάπη τους και την υποστήριξη τους. Θέλω να συγχαρώ τους εκπροσώπους της Πιερίας στο Κοινοβούλιο και να τους ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο τους. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Πιεριείς ότι θα είμαι παρών σε κάθε προσπάθεια που θα γίνεται για την ανάπτυξη του νομού και την ευημερία των κατοίκων».

Ο Δημήτρης Γκελντής

Μια καινούργια μέρα ανέτειλε για την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Μια νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι παρούσα και ετοιμάζεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Για το νέο πρωθυπουργό μας και για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αυτή η νοοτροπία είναι κάποιων άλλων εποχών, είναι κάποιων άλλων κομμάτων. Σήμερα, εκατομμύρια πολίτες ελπίζουν βάσιμα στο Κίνημά μας για μια καλύτερη Ελλάδα και όλοι στο ΠΑΣΟΚ αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να τους διαψεύσουμε.

Η Ελλάδα με το Γιώργο Παπανδρέου κάνει από χθες ένα νέο ξεκίνημα με στόχο το νοικοκύρεμα του τόπου, την πράσινη ανάπτυξη, την οικονομική ευημερία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Σ? αυτές τις εκλογές συστρατεύτηκα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης και συνέβαλα, σε ένα μικρό βαθμό, στην εκλογική άνοδο που είχε το Κίνημά μας στην Πιερία. Θα ήθελα όμως μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους πολίτες της Πιερίας που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους.

Τους ευχαριστώ και τους διαβεβαιώνω ότι με τη φωνή μου, την προσωπική μου παρουσία και τη δράση μου θα παραμείνω απλός μαχητής στις επάλξεις του αγώνα για μια καλύτερη Πιερία, για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς βέβαια να εκτεθώ άλλη φορά σε εκλογικές διαδικασίες.

Τέλος, συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ Πιερίας για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο και για τον αγώνα που πραγματοποίησαν, όπως επίσης συγχαίρω και τους βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν το νομό στη βουλή, την ερχόμενη περίοδο.


Σήμερα η ανακήρυξη των βουλευτών από το Πρωτοδικείο Κατερίνης

Στο Πρωτοδικείο Κατερίνης είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των δυο υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Μίχου και Ηλία Τσιτλακίδη, αφού εκεί αναμένεται σήμερα να γίνει η ανακήρυξη των βουλευτών και η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών 2009.

Το σήριαλ με τη σταυροδοσία των δυο υποψηφίων συνεχίστηκε και χθες αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» «λάθη» που εντοπίστηκαν κατά τη μεταφορά των δεδομένων από τα πρακτικά των δικαστικών αντιπροσώπων στους Η/Υ ή τα τηλεγραφήματα είναι ικανά να ανατρέψουν τα όποια αποτελέσματα, αφού όπως είναι γνωστό η διαφορά σταυρών μεταξύ των δυο υποψηφίων είναι πολύ μικρή.

Πάντως, ακόμη και η επίσημη ανακήρυξη των βουλευτών από το Πρωτοδικείο Κατερίνης μάλλον δεν θα σταματήσει την πορεία προς το εκλογοδικείο είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά.

Καμία δήλωση δεν έχουν κάνει ακόμη ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα οι δυο υποψήφιοι, που σίγουρα ζουν στιγμές αγωνίας έως την τελική και επίσημη ανακοίνωση της σταυροδοσίας.

Τα αποτελέσματα –ανεπίσημα-της Ν.Α. Πιερίας, έτσι όπως αυτά συμπληρώθηκαν από τα τρία εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών απεικονίζονται στον πίνακα που δημοσιεύουμε.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Η τελική σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών Πιερίας




Με καταμετρημένους τους σταυρούς και των υπόλοιπων τριών, εκ των πέντε, εκλογικών τμημάτων των ετεροδημοτών Πιεριέων, οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό έλαβαν:


ΠΑΣΟΚ


Αμοιρίδης Ιωάννης 20.136
Παπαγεωργίου Αθανάσιος 18.832
Μίχου Μαρία 7.681
Τσιτλακίδης Ηλίας 7.663
Παυλίδης Θεόδωρος 6.315
Γκελντής Δημήτριος 4.537

Ν.Δ

Κουκοδήμος Κώστας 18.604
Κωνσταντόπουλος Γεώργιος 15.664
Καρπούζας Αντώνης 9.668
Δημόπουλος Κων/νος 9.078
Τόκας Αστέριος 7.157
Τσιντικίδου Μαρίνα 4.909

ΛΑΟΣ

Σπυριδόπουλος Μιλτιάδης 1.677
Ζαρογιάννη Χρυσούλα 1.398
Τριφταρίδης Νικόλαος 1.047
Ακερμανίδης Ιωάννης 1.001
Φτεργιώτης Κων/νος 751
Νουλέζας Βασίλειος 477

ΚΚΕ

Κουρίτα Κατερίνα 2.023
Αγοραστός Διονύσης 1.406
Σαλπιστής Νίκος 1.289
Κλιγκόπουλος Αστέριος 764
Ρούτσας Κώστας 592
Κάργας Στέλιος 583

ΣΥΡΙΖΑ

Ζάννας Ζήσης 802
Αρίσση Δήμητρα 721
Πουζουκλίδου Σωτηρία 585
Φώτας Δημήτριος 404
Νταγλιούδης Αντώνιος 363
Σαπουνάς Γεώργιος 243

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Habemus Κυβέρνηση!!!

BASIKO_Habemus
Χωρίς εκπρόσωπο η Πιερία, στη νέα Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ. η οποία δημιούργησε Υπουργείο Περιβάλλοντος και κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Την σύνθεση της νέας Κυβέρνησης του Πα.Σο.Κ., ανακοίνωσε χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναλαμβάνει και το Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως αναμενόταν, ουδείς εκ των τριών βουλευτών του Κινήματος στο νομό μας, δεν συμπεριλαμβάνεται στην κυβέρνηση.

Από το σχήμα, το οποίο όπως είχε δεσμευτεί ο Γ. Παπανδρέου είναι σχετικά ολιγομελές, έμειναν «εκτός» ηχηρά ονόματα, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Χρ. Παπουτσής. Εντός κυβέρνησης, ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Η νέα δομή του κυβερνητικού σχήματος δεν περιλαμβάνει Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο ουσιαστικά «υποβαθμίζεται» σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης υπαγόμενη στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στην προεδρία της Βουλής θα προτείνει τον Φίλιππο Πετσάλνικο.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης:
Θεόδωρος Πάγκαλος

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Υπουργός: Κατερίνα Μπατζελή, υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης

Υπουργείο Άμυνας
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος, Αναπληρωτής: Πάνος Μπεγλίτης

Υπουργείο Απασχόλησης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης, υφυπουργός: Χάρης Κατσιφάρας

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Γιώργος Παπανδρέου, υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης, αναπληρωτής: Δημήτρης Δρούτσας

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης, υφυπουργοί: Ντίνος Ρόβλιας, Θεοδώρα Τζάκρη

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Λούκα Κατσέλη, υφυπουργοί: Σταύρος Αρναουτάκης, Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου, υφυπουργός: Γιάννης Πανάρετος, Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Ντίνα Μπιρμπίλη

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος, υφυπουργός: Αγγελική Γκερέκου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Δημήτρης Ρέπας, υφυπουργοί: Γιάννης Μαγκριώτης, Νίκος Σηφουνάκης

Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ: Χάρης Παμπούκης, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γ. Πεταλωτής
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κυβέρνηση υψηλών προσδοκιών

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Κυβέρνηση

υψηλών

προσδοκιών

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει σήμερα στις 11:00

Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου υπό την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Στο ΥΠΕΞ ο πρωθυπουργός, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Θ.Πάγκαλος, πολλές οι γυναίκες σε υπουργικές θέσεις, παρ' ολίγον έκπληξη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στο υπουργείο Αμυνας ο Ευ.Βενιζέλος. Εκτός Σκανδαλίδης, Β.Παπανδρέου και Μ.Δαμανάκη.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Τετάρτη στις 11:00.

Η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αρμοδιότητα συντονισμού των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων ΚΥΣΕΑ και Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής: Θεόδωρος Πάγκαλος

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός με έδρα τη Θεσσαλονίκη: Θεοδώρα Τζάκρη

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Γιώργος Παπανδρέου
Αναπλ. υπουργός: Δημήτρης Δρούτσας
Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Λούκα Κατσέλη
Υφυπουργός: Σταύρος Αρναουτάκης
Υφυπουργός με έδρα τη Θεσσαλονίκη: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Αννα Διαμαντοπούλου
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός: Γιάννης Πανάρετος

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός: Νίκος Σηφουνάκης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κατερίνα Μπατζελή
Υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης

Υφυπουργός: Απόστολος Κατσιφάρας

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Αγγελική Γκερέκου

Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ: Χάρης Παμπούκης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γιώργος Πεταλωτής
Πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Φίλιππος Πετσάλνικος.
Γραμματέας της ΚΟ θα προταθεί ο Χρήστος Παπουτσής.
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα ορισθούν οι Χρήστος Παπουτσής και Πέτρος Ευθυμίου.

Η κυβέρνηση σε αριθμούς

Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται από 14 υπουργεία με αντίστοιχο αριθμό υπουργών και 22 υφυπουργών.

Από το σύνολο των 36 υπουργών και υφυπουργών 24 μετέχουν για πρώτη φορά σε κυβέρνηση με μόνο 12 έχουν προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία.

Μετέχουν επίσης εννέα γυναίκες, από τις οποίες οι πέντε είναι υπουργοί και οι τέσσερις υφυπουργοί.

Στην κυβέρνηση συμμετέχουν πέντε εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί: Χ.Παμπούκης, Δ.Δρούτσας, Γ.Πανάρετος, Φώφη Γεννηματά και Τίνα Μπιρμπίλη.

Η νέα δομή της κυβέρνησης

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διαχωρίστηκε στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Στο τελευταίο συγχωνεύθηκαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δημιουργήθηκε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτό εντάσσονται (α) Από το ΥΠΕΣ η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης (ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας· (β) από το ΥΕΝ η Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ «έσπασε» σε (α) αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (β) ο τομέας των Δημοσίων Έργων συγχωνεύθηκε με το υπουργείο Μεταφορών στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης καταργήθηκε. Στη θέση του ορίστηκαν δύο υφυπουργοί με αυξημένες αρμοδιότητες στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας, οι κ. Θεοδώρα Τζάκρη και Μάρκος Μπόλαρης, οι οποίοι εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη.

Το υπουργείο Παιδείας αναβαθμίσθηκε σε Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναβαθμίστηκε σε Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι απουσίες και τα «όχι»

Έκπληξη αποτέλεσε και η απουσία από υπουργική θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος τελικά αναλαμβάνει γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Από τις εκπλήξεις, επίσης, η ανάθεση του ρόλου του αντιπροέδρου στον Θόδωρο Πάγκαλο, η απουσία του Κώστα Σκανδαλίδη, που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην Α' Αθηνών και της Βάσως Παπανδρέου.

Θέση υφυπουργού Περιβάλλοντος προτάθηκε στον επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πρασίνων Νίκο Χρυσόγελο, ο οποίος όμως δεν αποδέχθηκε την πρόταση.

Επίσης, «όχι» στην πρόταση να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη είπε η Μαρία Δαμανάκη.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει από τη θέση του απλού βουλευτή το έργο της κυβέρνησης και την αναβάθμιση του κοινοβουλίου. Κατά πληροφορίες του προτάθηκε η θέση του προέδρου της Βουλής.

Το «Οβάλ Γραφείο»

Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι οργανωμένο κατά τα πρότυπα του Λευκού Οίκου και θα ασκεί εποπτικό και συντονιστικό ρόλο. Τα στελέχη του θα είναι πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και στενοί συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου.

Μία πρώτη γεύση του γραφείου αυτού δόθηκε κατά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού.

Στο προεδρικό Μέγαρο συνόδευσαν τον κ. Παπανδρέου ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν.Αθανασάκης, οι πανεπιστημιακοί Χ.Παμπούκης, Σ.Λύτρας και Γλυκερία Σιούτη, καθώς και ο υπεύθυνος για θέματα Τύπου του πρωθυπουργού Ν.Ζιώγας.

Ήδη με την ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παμπούκης ορίστηκε υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ και ο κ. Λύτρας γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Αθανασάκης αναμένεται να οριστεί διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, η κα Σιούτη προσωπάρχης του Μεγάρου Μαξίμου και ο κ. Ζιώγας υπεύθυνος επικοινωνίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)