Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Σε ποιες ειδικότητες και σε ποιες νομαρχίες προκηρύχθηκαν 1.727 θέσεις στην Υγεία

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
Σε ποιες ειδικότητες και σε ποιες νομαρχίες προκηρύχθηκαν 1.727 θέσεις στην Υγεία

Απεστάλη από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση διαδικασίες εξπρές 1.727 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε φορείς του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και στο Αρεταίειο και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Για τους ενδιαφερόμενους, οι θέσεις ανά Νομαρχία και κλάδο/ειδικότητα της ως άνω προκήρυξης έχουν καταχωρισθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις νοσηλευτών βρισκόταν σε εκρεμμότητα εδώ και πολλούς μήνες.

Στο αρχείο "Θέσεις Εργασίας στην Υγεία" στα αριστερά μπορείτε να ενημερωθείτε για τις 1.727 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, καθώς και τις Νομαρχίες.

Πίνακες με τις Θέσεις Εργασίας

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο


a1_13-10

Το ζήτημα των «κατεστραμμένων» οδικών σημάτων, έθεσε ο νομάρχης Πιερίας, κατά την έναρξη της 10ης Έκθεσης Τροχαίας, κάνοντας για πολύ κακή εικόνα πολλών σημάτων τα οποία φρόντισαν ανεγκέφαλοι να μετατρέψουν σε επιφάνειες συνθημάτων για τις ομάδες τους.
Το πιο περίεργο όμως είναι, ότι ακόμη και αυτές πινακίδες, πολλοί είναι οι φορείς που έχουν την ευθύνη. Για τη σήμανση και συντήρησή τους μέσα στην πόλη, υπεύθυνος είναι ο Δήμος, με την προϋπόθεση ότι αυτές δεν περιλαμβάνονται σε εκείνες που δείχνουν κατεύθυνση τοποθεσίας.
Αν δείχνουν κατεύθυνση τοποθεσίας εκτός ορίων του Δήμου, τότε υπεύθυνη είναι η Νομαρχία, όπως υπεύθυνη και για τα σήματα στο επαρχιακό δίκτυο.
Για τις πινακίδες που αναφέρονται στην Εθνική Οδό (πράσινου χρώματος) υπεύθυνη είναι η ΠΑΘΕ, οπότε τρέχα γύρευε…
Δυστυχώς και σ’ αυτήν την περίπτωση, είναι τόσο «πολυτεμαχισμένες» οι αρμοδιότητες όσο πρέπει, για να αποτρέπει όσους επιχειρήσουν να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα ή να βρουν το δίκιο τους…



Κι όσοι απορούν για αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Νέα Δημοκρατία, αρκεί να φανταστούν ότι το ίδιο (πάνω-κάτω) συνέβαινε την τελευταία διετία κατά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Όσον αφορά την πρόταση της Ντόρας για παράταση της θητείας του Κ. Καραμανλή, οι πιθανότητες μάλλον ελάχιστες είναι. Τόσο κόπο έκανε ο τέως να βρει την ησυχία του και να χαλαρώσει στη Ραφήνα… έχει και κάτι τσιπουρομεζέδες εκεί, ξέρει ο Θόδωρος!



a3_13-10Τα πρώτα σύννεφα για την Κυβέρνηση φάνηκαν ήδη, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών του Πειραιά.
Οι χειρισμοί της Λούκας Κατσέλη (λέμε τώρα χειρισμοί, καθότι η λέξη «χειρισμός» προϋποθέτει το να γίνεται κάτι), έχουν προκαλέσει ενδοκυβερνητική δυσφορία.
Κι εγώ που στοιχημάτιζα, ότι άλλος θα ήταν ο πρώτος που θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου (αν και ποτέ δεν είναι νωρίς για τον Σπύρο)
Η ακύρωση της σύμβασης (προεκλογικά) με την Cosco, έγινε επαναδιαπραγμάτευση και κατόπιν συζήτηση με τη μεγάλη Κινεζική εταιρία και άντε να πείσεις για τις προθέσεις σου μετά, τους λιμενεργάτες.



Μα γιατί προσπαθούν οι του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξουν ως μέγα γεγονός το ότι θα δώσουν πολιτικό όρκο οι βουλευτές του αντί θρησκευτικού; Είναι σαν να ανακοινώνει ο Αρχιεπίσκοπος ότι την Κυριακή θα… κοινωνήσει!



ANEISPRAKTA

Γράφαμε χθες για τις παροχές που ετοιμάζεται να δώσει άμεσα νέα κυβέρνηση στους ταπεινούς και καταφρονεμένους (συνταξιούχους ΟΓΑ, άνεργους και ασθενέστερες τάξεις).
Και μετά, διαβάσαμε ότι θα τις δώσει όταν εισπράξει ανείσπρακτους φόρους, τέλη και έκτακτες εισφορές.
Ζήσε Μάη μου, δηλαδή.



Περιορισμό στη χρήση κρατικών οχημάτων αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να μπει τάξη στα κρατικά έξοδα
Τα κρατικά οχήματα, είναι σήμερα περισσότερα από 57.650 από τα οποία σχεδόν τα μισά (23.500) ανήκουν στα υπουργεία.
Και δεν φτάνει που μας κοστίζουν ένα κάρο λεφτά, ρυπαίνουν και το περιβάλλον. Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας του ΕΜΠ, από τις 6,5 εκατ. μετακινήσεις καθημερινά στην Αθήνα, οι 2,6 εκατ. γίνονται από κρατικά οχήματα και οι 1,25 εκατ. από λιμουζίνες που μεταφέρουν διοικητές και προέδρους Οργανισμών, νοσοκομείων, μέλη της κυβέρνησης, δημοτικών και νομαρχιακών συμβουλίων κ.ά.


Βρήκαμε και ευήκοα ώτα

Μια στις τόσες δικαιούμαστε κι εμείς να βλογάμε τα γένια μας.
Γι’ αυτό δημοσιεύουμε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή που μας έστειλε κάτοικος του Σβορώνου, ευεργετηθείσα (όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι Σβορώνου) από το αντικείμενο δουλειάς (ή ρόλου, που μας αρέσει πιο πολύ ) του τοπικού τύπου.

Κύριε διευθυντά
Οι κάτοικοι του Δ. Δ. Σβορώνου, από τη Δευτέρα 5.10.2009 παραλαμβάνουν την αλληλογραφία τους κατ’ οίκον, μετά την απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να συστήσουν ταχυδρομικό κατάστημα στον Σβορώνο.
Αναμφίβολα είναι μία είδηση που, με την πρώτη ανάγνωση από κάποιον που είναι άγευστος ανάλογου προβλήματος, δεν φαίνεται να χαρακτηρίζεται από πολλά «αστέρια» σπουδαιότητας.
Για τους 2.500 κάτοικους του Σβορώνου, ωστόσο, που η παραλαβή της αλληλογραφίας έμοιαζε με κυνήγι χαμένου (κάποτε) θησαυρού, η επίδοση της αλληλογραφίας στο σπίτι τους ήταν μία αναπάντεχη για τους δύσπιστους, αλλά οπωσδήποτε ευχάριστη για όλους έκπληξη.
Γιατί επί μακρόν παρέμεινε αναπάντητο το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν ο Σβορώνος που απέχει 3 μόλις χιλιόμετρα από την πλατεία της Κατερίνης και που η θεαματική οικιστική του ανάπτυξη τον ενσωμάτωσε στην Κατερίνη, να στερείται στην εποχή της Επανάστασης της Επικοινωνίας και της Πληροφορίας την πρόσβαση σε αυτή, όπως είναι η Ταχυδρομική Επικοινωνία;
Στην προσπάθειά μας για την «επίτευξη του αυτονόητου» ο τοπικός τύπος και ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός υπήρξαν πολύτιμοι αρωγοί:
-γνωστοποιώντας το πρόβλημα της ελλιπούς ταχυδρομικής επικοινωνίας
-προβάλλοντας τις απορρέουσες συνέπειες και
-αναπόφευκτα, δρομολογώντας την επίλυσή του.
Δια της παρούσης, λοιπόν, θα ήθελα να εκφράσω σε εσάς και τους έγκριτους δημοσιογράφους σας
-τις ευχαριστίες μου, ως κάτοικου του Δ .Δ Σβορώνου, για την συμβολή της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην επίλυση του επί μακρόν χρονίζοντος προβλήματος της ταχυδρομικής επικοινωνίας και
-την ικανοποίηση μου ως πολίτη της Πιερίας, καθώς επιβεβαιώσατε, για άλλη μία φορά, τον νευραλγικό ρόλο σας στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, που η φωνή τους αδυνατεί να φτάσει σε «ευήκοα ώτα»της Κεντρικής Διοίκησης.

Με τιμή
Αγγέλη Βάνα


Οφειλόμενη παρέμβαση

Στο θέμα των βεβαιώσεων που δίνει ο δήμος Λιτοχώρου επανέρχεται ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κουκουτάτσιος και λογοκοπώντας με το «Επιβαλλόμενη διόρθωση», που είχαμε γράψει εμείς προχθές, μας έστειλε χθες μια (όπως την τιτλοφόρησε) «Οφειλόμενη Παρέμβαση»
Την οποία δημοσιεύουμε ως έχει παρακάτω:

Κύριε διευθυντά.
Ο κ. Δήμαρχος Λιτόχωρου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για το Δήμο, και το κύρος του αξιώματος του, οι παράνομες και ψευδείς βεβαιώσεις που έδωσε για κτίσματα προϋφιστάμενα δήθεν του 1955, προσπαθεί με αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα..
Το ζητούμενο στην υπόθεση δεν είναι αν τις βεβαιώσεις τις εκδίδουν οι υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες κατά τον νόμο προΐσταται και τις κατευθύνει, ή ο ίδιος με μαρτυρίες δημοτών που πιστοποιούν του λόγου το αληθές.
Το ζητούμενο είναι αν έχει αρμοδιότητα και δικαίωμα να τις εκδίδει. Και το σοβαρότερο είναι όταν οι βεβαιώσεις είναι προδήλως ψευδείς, όπως αυτές που αναφέρονται στην ανοιχτή μου επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας. Το άρθρο 86 του Δ.Κ,Κ. «περί αρμοδιοτήτων του Δημάρχου» είναι ίσως το πιο σαφές από τα 287 που περιέχει ο σημερινός Κώδικας. Και καθορίζει με σαφήνεια τις αποκλειστικές και συντρέχουσες αρμοδιότητες με αλφαβητική σειρά το ύψος των οποίων δεν φτάνει τις δέκα.
Ο κ. Δήμαρχος είναι πιθανόν, με την αμέλεια που τον διακρίνει, να μην το έχει διαβάσει ποτέ. Δεν μπορεί επίσης, με την αφέλεια που επίσης τον διακρίνει, να αντιληφθεί ότι το αξίωμα του δημάρχου είναι ιερό και ως τέτοιο χρειάζεται αυτοσεβασμό.
Οι ενέργειες των αρχόντων ποιούν ήθος που μεταδίδεται στους αρχόμενους. Η διαπιστωμένη από τους δημόσιους ελεγκτές διαφθορά στην Τ.Α. και στους πολίτες, που μεταγγίστηκε από την κεντρική κομματική εξουσία, επιβεβαιώνει τη ρήση του Ισοκράτη: Το της πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν.

Νίκος Κουκουτάτσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Λιτόχωρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Λασπόνερα στο φράγμα της Μόρνας Πιερίας

Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 - ΠΗΓΗ

Το κακό είναι ότι το λιγοστό νερό του ποταμού της Μόρνας (70 κυβ. την ώρα) ρέει επάνω στην λυματολάσπη του φράγματος υποχρεωτικά διότι το φράγμα είναι άδειο και δια μέσου του περιβόητου αγωγού καταλήγει στα σπίτια της Β. Πιερίας ...

Γιατί δεν μας δείχνει η Νομαρχία τις μετρήσεις (χημικές - μικροβιολογικές) του τελευταίου έτους;

Επίσης στην κοίτη του ποταμού δεν αφήνουν την απαιτούμενη υποχρεωτικά ποσότητα νερού για οικολογικούς λόγους ... Εξαφάνισαν κάθε μορφή ζωής στο ποτάμι ...

Το παραπάνω κείμενο και οι φωτογραφίες μας εστάλησαν με e-mail από την Πιερία.
Ευχαριστούμε πολύ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009



Η πρώτη προκήρυξη θέσεων στα νοσοκομεία μέσω του ΑΣΕΠ με αδιάβλητες διαδικασίες..
οι προελβεπόμενες θέσεις 1727 ....


ΚΆΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ δείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη..
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΡΑΙΝΟ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Παράσυρση γυναίκας απο τραίνο στη Θεσσαλονίκη...
Εκλισε δημοτικό στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ .. λόγω γρίπης..
Δείτε σε βίντεο το ρεπορτάζ...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ 20.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14.10.09 - ΠΗΓΗ

Τη σφραγίδα του ίδιου του πρωθυπουργού θα φέρουν οι τελικές επιλογές των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να εγγυηθεί την επιλογή των «αρίστων» και όχι των αρεστών για τις θέσεις των γενικών και ειδικών γραμματέων. Η διαδικασία... υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων, η οποία έληξε χτες, δημιούργησε μία βάση δεδομένων με περισσότερα από 20.000 βιογραφικά. Η ευρεία συμμετοχή σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνει την πίστη των συμμετεχόντων ότι θα τηρηθούν αξιοκρατικές διαδικασίες. «Αυτήν την εμπιστοσύνη του κόσμου θέλει να την επικυρώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της κυβέρνησης συμμετέχοντας στην τελική επιλογή και διασφαλίζοντας την αξιοκρατική τοποθέτηση των νέων γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους καθ’ ύλην υπουργούς», αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης.
Το έργο της αξιολόγησης των βιογραφικών έχει επωμιστεί ομάδα συνεργατών από το γραφείο του πρωθυπουργού οι οποίοι εργάζονται υπό την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη.
Διαδικασία Αν και η αξιολόγηση των υποψηφίων αποτελεί μία άτυπη διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από το μέχρι σήμερα ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η ομάδα επεξεργασίας των βιογραφικών έχει συναντηθεί με στελέχη του ΑΣΕΠ για να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις με στόχο τη θεσμοθέτηση της συγκεκριμένης διαδικασίας στο μέλλον.
Τα στάδια αξιολόγησης Η ομάδα συνεργατών του πρωθυπουργού θα επεξεργαστεί τα 20.000 βιογραφικά βάσει κριτηρίων που έχουν προσδιοριστεί από την έναρξη της διαδικασίας. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα έργα της επιλογής αφού η πλειονότητα των βιογραφικών που έχουν κατατεθεί διαθέτουν σημαντικά τυπικά προσόντα.
Πάντως, το γραφείο του πρωθυπουργού προτίθεται στο τέλος της διαδικασίας να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες και να αξιοποιήσει τα βιογραφικά τους στη νεοσύστατη μονάδα Αξιολόγησης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Μετά την πρώτη επιλογή θα δημιουργηθούν λίστες με τους 10 επικρατέστερους υποψήφιους για κάθε θέση τις οποίες θα επεξεργαστεί επιτροπή που θεωρείται δεδομένο -κατ' αρχήν- ότι θα συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Ν. Αθανασάκης καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης τα οποία δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα.
Σε αυτό το στάδιο μπορεί να ζητηθεί και προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης διαδικασίας θα δημιουργηθούν λίστες με τους 3 - 4 επικρατέστερους για κάθε θέση η οποία θα κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό. Την τελική επιλογή θα κάνουν ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός με τον πρωθυπουργό.
Πιέσεις Σύμφωνα με κύκλους του πρωθυπουργού δεν υπήρχαν σημαντικές πιέσεις από στελέχη του κόμματος για την κατάληψη των θέσεων των γενικών και ειδικών γραμματέων. «Φαίνεται ότι σέβονται τη διαδικασία», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Δεν έλειψαν όμως και οι λίγες αλλά χαρακτηριστικές παρεμβάσεις αποτυχόντων βουλευτών σε στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου.
Πληροφορίες αναφέρουν για αποτυχόντα βουλευτή της Β’ Αθήνας ο οποίος πλησίασε συνεργάτη του πρωθυπουργού λέγοντάς του: « Δεν πιστεύω ότι η διαδικασία που ανακοινώσατε ισχύει και για μας;». Για να λάβει την απάντηση: «Για όλους ισχύει. Εσύ πρέπει να έχεις δυνατό βιογραφικό. Κατέθεσέ το και θα δεις από την αξιολόγηση».
Δεν απουσιάζουν όμως και οι φωνές που αναφέρουν ότι η εφαρμογής της συγκεκριμένης διαδικασίας επιλογής για τους συμβούλους και τους μετακλητούς υπαλλήλους στα γραφεία των υπουργών θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, αφού τα τυπικά προσόντα δεν εγγυώνται, σύμφωνα με τους παραπονούμενους, ότι οι επιλεγέντες θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά που θα τους ανατεθεί.
Πάντως, κύκλοι του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι θα ακολουθήσουν δεκάδες διεθνών διαγωνισμών για τη θέση των διοικητών οργανισμών με σκοπό την επιλογή των αξιότερων στελεχών για τις συγκεκριμένες θέσεις αλλά και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισονομίας.
Η αξιολόγησηΗ ομάδα συνεργατών του πρωθυπουργού θα επεξεργαστεί τα 20.000 βιογραφικά βάση κριτηρίων που έχουν προσδιοριστεί από την έναρξη της διαδικασίας.
Μετά από το πρώτο φιλτράρισμα θα δημιουργηθούν λίστες με τους 10 πιο «δυνατούς» υποψήφιους για κάθε θέση τις οποίες θα επεξεργαστεί επιτροπή κυβερνητικών στελεχων.
Σε αυτό το στάδιο μπορεί να ζητηθεί και προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων.
Μετά το πέρας της συγκεκριμένης διαδικασίας θα δημιουργηθούν λίστες με τους 3-4 επικρατέστερους για κάθε θέση η οποία θα κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δικαίωση στα δικαστήρια αναζητά ο Ιωσήφ Στάλιν

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (Η)


Δικαίωση στα δικαστήρια αναζητά (μέσω του εγγονού του) ο Ιωσήφ Στάλιν, καθώς μια ρωσική εφημερίδα σπίλωσε τη μνήμη του. Αλλά και εκεί, στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο Σοβιετικός ηγέτης (έστω και εξ αμελείας) δεν είχε καλύτερη μεταχείριση...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εισιτήριο για τα ΑΕΙ το Εθνικό Απολυτήριο Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας θα ανασυσταθεί και θα μετατραπεί σε ανεξάρτητη αρχή

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Την πρόθεσή της να συνεχίσει τον διάλογο για τις αλλαγές στο λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ θα ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, αύριο κατά τη διάρκεια χαιρετισμού, που θα απευθύνει στο συνέδριο, που διοργανώνουν οι πανεπιστημιακοί (ΠΟΣΔΕΠ) με θέμα «Το λύκειο και το σύστημα πρόσβασης: Οι αναγκαίες αλλαγές».


Στην αυτοδυναμία του λυκείου θα δώσει έμφαση η Αννα Διαμαντοπούλου
Στην αυτοδυναμία του λυκείου θα δώσει έμφαση η Αννα Διαμαντοπούλου

Η υπουργός θα δώσει μια πρώτη «γεύση» για το πρόγραμμα της κυβέρνησης όσον αφορά στο εξεταστικό, δίνοντας έμφαση στην αυτοδυναμία του λυκείου και στην απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου, το οποίο θα αποτελεί το εισιτήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Για τα θέματα αυτά μάλιστα η κ. Διαμαντοπούλου είχε χτες μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Μπαμπινιώτη (ο οποίος συντονίζει τον διάλογο για το εξεταστικό) αλλά και με τον πρόεδρο του ΕΣΥΠ κ. Βερέμη, στους οποίους τόνισε την πρόθεσή της να συνεχιστεί ο διάλογος για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο λύκειο αλλά και στο σύστημα πρόσβασης.

Οπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θέλει οι διαδικασίες διαλόγου να τεθούν σε άλλη βάση και οι συζητήσεις να γίνουν στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, το οποίο θα ανασυσταθεί και θα μετατραπεί σε ανεξάρτητη αρχή.

Οσον αφορά στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, είχε λάβει μέρος στον διάλογο για την παιδεία και το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, η οποία σε γενικές γραμμές προβλέπει το Εθνικό Απολυτήριο έπειτα από γενικές εξετάσεις σε περιορισμένο αριθμό μαθημάτων και εν συνεχεία εισαγωγή σε σχολή ή πανεπιστήμιο και όχι σε τμήμα, ενώ η κάθε σχολή ή ΑΕΙ θα θέτει τους δικούς της όρους εισαγωγής, βάσει και του Εθνικού Απολυτήριου. ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ - ΒΙΝΤΕΟ



Τεταρτη 14 Οκτωβριου 2009



Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ομιλία του πρωθυπουργού και ενημέρωση εφ όλης της ύλης... για τα νομοσχέδια... μίλησε για τη δικαιοσύνη και είπε πως στην επιλογή της ιεραρχίας της δικαιοσύνης θα γίνεται και με συμμετοχή της βουλής....






Παρακολουθείστε απόσπασμα της ομιλίας του.... σε βίντεο!!


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο προπονητής του Πιερικού κ. Μάκης Κατσαβάκης


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Ο προπονητής του Πιερικού κ. Μάκης Κατσαβάκης

«Θα γίνουν αλλαγές στην εντεκάδα»

Η χθεσινή προπόνηση του Πιερικού

Πιο ήρεμος, όσο βέβαια μπορεί να είναι ο προπονητής του Πιερικού κ. Μάκης Κατσαβάκης, μετά από κάποιες ώρες της λήξης του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, σε συζήτηση που είχαμε μαζί του για το τραγικό για τον Πιερικό παιχνίδι, σ’ ένα παιχνίδι που έγιναν τραγικά και καταδικαστικά αμυντικά λάθη έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στις οποίες αναφέρει ότι στο παιχνίδι της Κυριακής θα γίνουν αλλαγές στην εντεκάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός του Πιερικού μας δήλωσε:

«Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου έγιναν πολλά λάθη και δεχτήκαμε τόσα γκολ που κανείς δεν περίμενε. Πρέπει ν’ ανασυνταχτούμε και να πάμε στο παιχνίδι της Κυριακής με ψυχραιμία για να μην επαναληφθούν τα λάθη.

Σίγουρα θα γίνουν αλλαγές στην εντεκάδα και οφείλουμε αν θέλουμε να λεγόμαστε καλή ομάδα να παρουσιαστούμε διαφορετικοί.

Μπορούμε και εμείς όπως ο Βόλος που έχασε στην έδρα του από την Κέρκυρα να πάμε σ’ οποιαδήποτε έδρα και να κερδίσουμε και ακόμα και μέσα στο Βόλο. Πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε στην έδρα μας στο παιχνίδι της Κυριακής.

Σίγουρα το παιχνίδι είναι δύσκολο αλλά έχουμε τη δυνατότητα να το κερδίσουμε, και να κάνουμε ένα καλό σερί και να επιστρέψουμε στην κορυφή.

Αποτέλεσμα όπως της Δευτέρας θα έχουν και άλλες ομάδες. Αυτή είναι η Β’ Εθνικής. Ένα σκληρό και δύσκολο πρωτάθλημα».

Ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση στην επόμενη μέρα του Πιερικού

Το παιχνίδι Πιερικού – Ολυμπιακού Βόλου που ανήκει πλέον στο παρελθόν άφησε πίσω του αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα εκτός φυσικά από την πικρία της ήττας που σκόρπισε την απογοήτευση σ’ όλους τους φίλους της ομάδας.

Ήταν ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας όπως το χαρακτηρίσαμε στο ρεπορτάζ της Δευτέρας με αυτόν ειδικά τον αντίπαλο.

Πέρα όμως από τη στενοχώρια για την ήττα, η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου έχει και τα θετικά.

Έδειξε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες και το απέδειξε με την ανατροπή του 0-2 σε 2-2. Αν τελικά χάθηκε το παιχνίδι και δεν έγινε η ολική ανατροπή οφείλεται στο γεγονός ότι στο παιχνίδι αυτό έγιναν πολλά τραγικά αμυντικά λάθη. Λέμε τραγικά αμυντικά λάθη γιατί η ομάδα γενικά δεν λειτούργησε αμυντικά όπως έπρεπε και όπως μας είχε συνηθίσει. Και αυτό γιατί η ομάδα στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος δέχτηκε μόνο τρία γκολ. Ήταν μια αγωνιστική ημέρα, ένα παιχνίδι, που σίγουρα θα το θυμούνται οι φίλαθλοι. Τους πρόσφερε διαδοχικά συναισθήματα μεγάλης απογοήτευσης, απέραντης ευτυχίας για την ανατροπή του 0-2 σε 2-2 και τέλος το συναίσθημα της πλήρους λύπης και απογοήτευσης για την ήττα που πίστευαν ότι θα την είχε αποφύγει η ομάδα. Ας το ξεχάσουμε όμως αυτό το παιχνίδι και ας στραφούμε στο μέλλον.

Το γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας κ. Μάκης Κατσαβάκης δήλωσε ότι θα γίνουν αλλαγές στην εντεκάδα είναι μια ευχάριστη είδηση για τους φιλάθλους γιατί είναι βέβαιο ότι κάποιους παίκτες που πρόσφεραν στο περσινό πρωτάθλημα θέλουν να τους βλέπουν εφόσον βέβαια το αξίζουν, να παίζουν.

Ρεπό χθες όσοι έπαιξαν τη Δευτέρα

Όσοι ποδοσφαιριστές δεν έπαιξαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου προπονήθηκαν χθες κανονικά αρχίζοντας έτσι την εβδομαδιαία προετοιμασία τους για το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής. Όσοι έπαιξαν είχαν ρεπό.

Ο Τασίδης, ο Μανουσαρίδης και ο Εξουζίδης έκαναν ατομικό πρόγραμμα.

Σήμερα θα γίνει νέα προπόνηση με την παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών και θ’ αρχίσει στις 16:00.


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Για απρόκλητη σωματική βία εναντίον αστυνομικού και για φθορά ξένης περιουσίας


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Αύριο η δίκη των συλληφθέντων «φιλάθλων»

* Στα επεισόδια που έγιναν μετά τον αγώνα Πιερικού – Ολυμπιακού Βόλου

* Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβε 4 Ρουμάνους για κλοπές

Από τα Δικαστήρια Κατερίνης ορίστηκε αύριο να γίνει η δίκη των δύο συλληφθέντων για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Πιερικού – Ολυμπιακού Βόλου, το βράδυ της Δευτέρας 12/10.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», στη δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Α.Δ.Π. προς την Εισαγγελία Κατερίνης, οι δύο «φίλαθλοι» οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού, για απρόκλητη σωματική βία και για φθορά ξένης περιουσίας.

Συνελήφθη «συνοδός» του Αχιλλέα Μπέου

Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη του αγώνα οι δύο «φίλαθλοι» ετών 41 συνελήφθησαν, επειδή ο μεν πρώτος, συνοδός του Αχιλλέα Μπέου, γύρω στις 7.00 μ.μ. στο ημίχρονο του αγώνα, όταν μετέβαινε προς την εξέδρα των φιλοξενουμένων και περνώντας από κλοιό αστυνομικών (οι οποίοι εκείνη την ώρα λάμβαναν μέτρα ασφαλείας στο διαχωριστικό διάζωμα μεταξύ των φιλάθλων και έκαναν έλεγχο των εισερχομένων ατόμων), αν και του γνωστοποιήθηκε η ιδιότητα των αστυνομικών, εκείνος έκλεισε βίαια τη σιδερένια θύρα του διαζώματος με αποτέλεσμα να προκαλέσει κάκωση, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, στο γόνατο του επικεφαλής βαθμοφόρου αστυνομικού ο οποίος και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Έσπασε κάθισμα και το πέταξε

Ο άλλος «φίλαθλος», γύρω στις 7.30 μ.μ., κατά την επίτευξη τέρματος της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, ξήλωσε κάθισμα εξέδρας και το πέταξε εντός του αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια μπήκε και ο ίδιος μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη του αγώνα, 250 περίπου φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας διαμαρτυρόμενοι ήσυχα για τη σύλληψη των δύο «φιλάθλων», παρέμειναν εξωτερικά του γηπέδου μέχρι τις 10.00 το βράδυ, οπότε και αποχώρησαν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Σύλληψη 4 Ρουμάνων για κλοπές

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή από την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας, η υποδιεύθυνση ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβε τέσσερις Ρουμάνους που προέβαιναν σε κλοπές. Οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στα Δικαστήρια Κατερίνης με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πιερία: Αυξήθηκαν τροχαία και νεκροί


TROXAIA_EKTHESH_1
Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στην Πιερία, δείχνουν τα στοιχεία του 2009 σε σχέση με εκείνα του περασμένου έτους. Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, από τις αρχές του έτους, στους δρόμους της Πιερίας

Η μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η κακή σήμανση των δρόμων, αλλά και το κακό οδόστρωμα είναι μερικές από τις αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, με θλιβερές συνέπειες για τα ίδια τα θύματα, αλλά και για το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους.

Η Τροχαία Κατερίνης, για 10η συνεχή χρονιά πραγματοποιεί Έκθεση στο πλαίσιο της οποίας επιδιώκει να ενημερώσει τους πολίτες για τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και να τους ευαισθητοποιήσει. Το γεγονός είναι, όπως επισημάνθηκε κατά την έναρξη της φετινής έκθεσης της Τροχαίας, ότι ο κυριότερος παράγοντας πρόκλησης των ατυχημάτων είναι ο ανθρώπινος και εκεί πρέπει να δοθεί βαρύτητα, ώστε να υπάρξει μείωση των ατυχημάτων.
Όπως ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, Αθ. Φωτόπουλος, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Τροχαίας Κατερίνης, δεν έχει στόχο μόνο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλλά αποτελεί «εθνικό στόχο», αφού κάθε χρόνο δεκάδες ζωές χάνονται στην άσφαλτο, ενώ πολλοί είναι οι συνανθρωποί μας οι οποίοι ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα μένουν με σοβαρά προβλήματα.
«Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στην ενημέρωση των πολιτών», σχολίασε ο κ. Φωτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «δεν φτάνει μόνο να γνωρίσουμε τον ΚΟΚ, αλλά κυρίως να καταλάβουμε ότι πρέπει να τον εφαρμόζουμε».
Στην Έκθεση, η οποία φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν χρήσιμες οδηγίες για την ασφαλή μετακίνησή τους, είτε με το όχημα, είτε πεζή, να γνωρίσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, αλλά και να ενημερωθούν για τα συστήματα τροχονομικών ελέγχων.

Πιερία 2009: 47 ατυχήματα, 12 ήταν θανατηφόρα

TROXAIA_EKTHESH_2Στο περιθώριο της Έκθεσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα και μερικά πολύ χρήσιμα στατιστικά στοιχεία, όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα στην Επικράτεια, αλλά και συγκεκριμένα στην Πιερία.
Όπως φαίνεται, παρά τους αυστηρούς και συνεχείς τροχονομικούς ελέγχους, δεν υπήρξε μείωση των ατυχημάτων, ενώ πριν ολοκληρωθεί το 2009 ήδη ο αριθμός των θυμάτων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο στο νομό μας, είναι μεγαλύτερος από εκείνον του 2008.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2009 σημειώθηκαν 47 ατυχήματα (έναντι 42 το περασμένο έτος), από τα οποία τα 12 ήταν θανατηφόρα, τα 6 σοβαρά και τα 29 ελαφρά. Το 2008, τα θανατηφόρα ήταν 10, τα σοβαρά 12 και τα ελαφρά 20.
Βαρύς είναι και ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, αφού πριν ολοκληρωθεί το 2009, ήδη 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο, έναντι 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν το 2008.
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 70 τροχαία (έναντι 61 το 2008), που εκτός από τους 13 νεκρούς, άφησαν πίσω τους 9 βαριά τραυματίες και 48 ελαφρά.

Ελλάδα: Λιγότερα ατυχήματα, λιγότερα θύματα

Πάντως, από τα ίδια στοιχεία που αφορούν την επικράτεια, η Πιερία δεν φαίνεται να ακολουθεί το ρεύμα, μιας και εκεί τα στοιχεία είναι σχετικά καλύτερα.
Το ποσοστό των θανατηφόρων ατυχημάτων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 7,1%, τα σοβαρά ατυχήματα κατά 4,4%, ενώ αύξηση σημειώθηκε στα ελαφρά ατυχήματα της τάξεως του 3,8%.
Όσον αφορά τους παθόντες στην επικράτεια, 984 συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, 7% λιγότεροι από το 2008. Οι σοβαρά τραυματίες μειώθηκαν κατά 7,1%, ενώ οι ελαφρά τραυματίες σε ατυχήματα αυξήθηκαν κατά 3,8%.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τα στοιχεία προκύπτει, ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων δεν σημειώνεται στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, αλλά κυρίως στους επαρχιακούς δρόμους της χώρας, όπου η σήμανση είναι τουλάχιστον ελλιπής, αλλά και η κατάσταση του οδοστρώματος επικίνδυνη.
Όπως αναφέρθηκε, πολλά από τα ατυχήματα σημειώθηκαν και μέσα στις πόλεις, με θύματα πεζούς. Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και της προτεραιότητας από μέρους των οδηγών, αλλά και η μη τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από τους πεζούς, στάθηκε η αιτία πολλών ατυχημάτων που κόστισαν σε ζωές.
Όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της Έκθεσης, η προσπάθεια ενημέρωσης, δεν αφορά μόνο τους οδηγούς, αλλά και τους πεζούς οι οποίοι γνωρίζουν ελάχιστα για τα δικαιώματά τους, αλλά και τις υποχρεώσεις τους.
Η Έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου και αναμένεται να την επισκεφθούν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία του νομού μας.
TROXAIA_EKTHESH_3
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

97η επέτειος από την απελευθέρωση της πόλης


97_EPETEIOS_FOTO_ARXEIOY

φωτό αρχείου

Την 97η επέτειο από την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό γιορτάζει αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή η πόλη της Κατερίνης.

Αύριο το απόγευμα, στις 4.00, στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου, στο 7ο χλμ. της 13ης Εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας, θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφανιών.
Το πρωί της Παρασκευής
Μεθαύριο Παρασκευή, θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες σε όλες τις Εκκλησίες, ενώ
η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης θα πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης με θούρια και εμβατήρια.
Στις 11.00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με το Ιερατείο της πόλης.Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως η Εκπαιδευτικός της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Νόπη Ναβροζίδου.
Μισή ώρα αργότερα θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Ηρώων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στις 11.45, στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης-Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων, Συλλόγων και Πεζοπόρων Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αμέσως μετά, στη 1.00 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τις Αρχές και το κοινό στο Δημαρχείο Κατερίνης.
Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 5.00,θα ξεκινήσουν στη κεντρική πλατεία της πόλης μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

97 χρόνια πριν

Στις 16 Οκτωβρίου 1912, ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την Κατερίνη.
Η τελευταία μάχη που δόθηκε ήταν στο Κολοκούρι, που πήρε το σημερινό του όνομα (Σβορώνος), προς μνήμη και τιμή του Διοικητή του 20ού Συντάγματος Συνταγματάρχη Δημήτριου Σβορώνου, που έπεσε εκεί ηρωϊκά μαχόμενος.
Στις επτά και μισή το πρωί της 16ης Οκτωβρίου, τα ελληνικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Ο τουρκικός στρατός υποχώρησε προς το Κίτρος και η καταδίωξή του συνεχίστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις.
Η εφημερίδα «Εμπρός» της 19 Οκτωβρίου 1912, γράφει για το γεγονός της κατάληψης της Κατερίνης από τους Έλληνες και αναφέρει το τηλεγράφημα του Παναγιώτη Δαγκλή, Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού: «Κοζάνη, 17 ώρα 6 μ.μ. Κατελήφθη την 16ην, μετά τρίωρον μάχην, η Αικατερίνη. Στρατός εξακολουθεί προελαύνων προς βορράν»
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Να αποποινικοποιηθεί η μη καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ


OAEE

Την αποποινικοποίηση της μη καταβολής των εισφορών των εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ ζήτησε, μεταξύ άλλων, χθες η Διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης τόνισε: «Είχαμε σήμερα (χθες) μια πρώτη επαφή με το νέο Υπουργό Εργασίας και τον Υφυπουργό. Όπως γνωρίζετε το εμπόριο συμβάλλει πάρα πολύ στην απασχόληση στη χώρα μας. Οι ίδιοι οι εργοδότες είναι εργαζόμενοι και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις σκληρότερα και από τους με αμοιβή εργαζομένους.
Καταθέσαμε ένα κείμενο 15 θέσεων, οι οποίες θεωρούμε ότι χρήζουν άμεσης απόφασης, χωρίς αυτές ν' αποτελούν και τα μόνα σημεία τα οποία έχουμε να συζητήσουμε με το συγκεκριμένο Υπουργείο.
Πρώτο και κύριο, θεωρούμε ότι επιτέλους πρέπει να αποποινικοποιηθεί η μη καταβολή των εισφορών στον ΟΑΕΕ. Όπως ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες, πρέπει να ισχύει και για τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες.
Δεύτερον: Ζητήσαμε επιτέλους την εφαρμογή της ισότητας στη διαδοχική ασφάλιση. Το να δουλεύω εγώ 35 χρόνια και να έχω περάσει από έναν φορέα και ο συνάδελφος να έχει περάσει από δυο φορείς και να παίρνει 30% και παραπάνω λιγότερη σύνταξη από μένα, είναι μια αδικία. Είναι μία κλοπή των ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλε.
Τρίτον, ζητήσαμε την άρση των αδικιών στην απονομή της σύνταξης μεταξύ ασφαλισμένων του τέως ΤΑΕ και του τέως ΤΕΒΕ».
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ακόμη πως συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα, ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτά τα οποία ενδιαφέρουν τη συγκεκριμένη στιγμή είναι εκείνα τα οποία θα συμπεριληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις», ενώ συμφωνήθηκε αμέσως μετά να υπάρξει μια καινούργια συνάντηση, προκειμένου να εξειδικευτούν οι παρεμβάσεις ανά τομέα ενδιαφέροντος του Υπουργείου Εργασίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Σήμερα θα αφιερώσω τη στήλη μου στην επιστολή του Αντώνη Μάντζιου-απάντηση σε σχόλιο που προ ημερών δημοσίευσα

Φίλη Κατερίνα

Διάβασα με ενδιαφέρον το σχόλιο στην εφημερίδα που αφορά την αφεντιά μου και θα μου επιτρέψεις να σημειώσω τα εξής. Νομίζω ότι κακώς αναμιγνύονται άρθρα μου, που υπογράφηκαν χωρίς πολιτική ιδιότητα, με ανακοινώσεις του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω δεδομένου ότι οι προσωπικές μου απόψεις σαφώς και δεν δεσμεύουν τον πολιτικό μου χώρο. Εκτός αν αποτελεί λόγο σύνδεσης η αποστολή τους από το προσωπικό μου e mail.

Όσον αφορά την αρθρογραφία μου για την προεκλογική στάση των ΜΜΕ θα παρακαλούσα απλά να δημοσιευθεί στην εφημερίδα σας για να μπορούν οι αναγνώστες να κρίνουν, γιατί δεν μπορεί να μου γίνεται δημόσια κριτική για απόψεις που δεν δημοσιεύτηκαν ούτε καν ως περίληψη. Είναι γεγονός ότι η εφημερίδα σας και άλλες εφημερίδες φιλοξενεί πάντα τα άρθρα μου και θέλω να πιστεύω ότι κάτι είχαν να προσφέρουν στο αναγνωστικό σας κοινό και δεν μπήκαν απλά για να γεμίσουν τον χώρο. Αυτή η φιλοξενία όμως δεν μου στερεί το δικαίωμα να κρίνω δημόσια τη στάση εφημερίδων και δημοσιογράφων αποφεύγοντας όμως χαρακτηρισμούς όπως προεκλογικά φυλλάδια που κακώς μου αποδίδεται ή επίθεση σε δημοσιογράφους.

Από την άλλη μεριά όμως είτε είμαι συνδρομητής είτε όχι, είτε αγοράζω την εφημερίδα στο περίπτερο είτε την διαβάζω στο ίντερνετ, ή την βλέπω αναρτημένη στο περίπτερο έχω δικαίωμα να κρίνω, όπως και κάθε πολίτης, αν προεκλογικά οι εφημερίδες περιέχουν διαφημίσεις και όχι τρέχουσα ύλη, αν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους ως τέταρτη εξουσία.

Να κρίνω αν η συντριπτική πλειοψηφία της ύλης κάποιων εφημερίδων αποτελείται από ανυπόγραφα δελτία τύπου των διαφημιζομένων βουλευτών.

Αν οι προεκλογικές «συνεντεύξεις» των υποψηφίων μοιάζουν περισσότερο με εκδόσεις των δελτίων τύπου τους.

Αν δημοσιογράφοι παρουσιάζουν και κρίνουν το έργο βουλευτών ή οργανισμών στα γραφεία τύπου των οποίων εργάζονται.

Είναι γνωστές οι δηλώσεις του πρώην βουλευτού κ. Κάκκαλου για τα ΜΜΕ αλλά και οι ανάλογες του κ. Πολύζου παλαιότερα. Είναι γνωστή η απαξίωση του επαγγέλματος του δημοσιογράφου σε Πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι το ίδιο κακοί ούτε όμως και το ίδιο καλοί. Νομίζουμε ότι η δημόσια κριτική και η διαφάνεια μπορεί να βοηθήσουν να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Χωρίς κανείς να διεκδικεί το αλάθητο, χωρίς να είναι κανείς υπεράνω κριτικής, χωρίς να στερείται από κανένα το δικαίωμα της κρίσης και της κριτικής.

Όσο για τα οικονομικά των εφημερίδων ή το μισθό των δημοσιογράφων είναι σεβαστά και σοβαρά προβλήματα. Η λύση τους όμως βρίσκεται πιο κοντά στην αναβάθμιση του ρόλου τους, στην αναβάθμιση του επιπέδου του αναγνωστικού κοινού στον αγώνα τους για την ουσιαστική τους παρέμβαση στα τοπικά δρώμενα, στην διεύρυνση των αναγνωστών της.

Άλλωστε η δύναμη της εφημερίδας βρίσκεται στους αναγνώστες της. Από εκεί προκύπτουν σε μεγάλο βαθμό και τα έσοδά και τα οικονομικά της.

Πάντως επειδή το θέμα είναι μεγάλο θα είχε ενδιαφέρον να οργανωθεί μια ημερίδα με θέμα το ρόλο του τύπου στα πολιτικά δρώμενα της Πιερίας για να τεθούν όλα αυτά τα θέματα σε ένα δημόσιο, ανοικτό διάλογο σε όφελος του Τύπου και της Πιερίας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Φιλικά

Αντώνης Μάντζιος, οικονομολόγος

Αγαπητέ Αντώνη,

Όταν απαξιώνεις εσύ ο ίδιος τα μέσα τα οποία φιλοξενούν τις απόψεις σου, θεωρώντας τα προεκλογικά φυλλάδια τότε τα ίδια τα μέσα έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και τη δική σου άποψη.

Δεν μπορεί άκριτα ο καθένας να μιλάει για τα μέσα ενημέρωσης του νομού, και τους δημοσιογράφους, όταν δεν γνωρίζει ούτε καν φαντάζεται τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Την ίδια απάντηση θα δώσω και στον αγαπητό Νίκο Κάκκαλο και στον Βαγγέλη Πολύζο. Ας έρθουν μια μέρα να δουν πώς βγαίνουν αυτά τα «φύλλα» που τόσο απαξιωτικά χαρακτηρίσατε και τη δουλειά όλων των συναδέλφων και μετά ας κρίνουν αυστηρά την ποιότητα της δουλειάς μας.

Ας έρθει ένας από όλους αυτούς που θεωρούν σήμερα πως ο τοπικός τύπος της Πιερίας είναι «υποβαθμισμένος» να πληροφορηθεί τα πραγματικά προβλήματα. Όχι αυτά που μπορεί να φαντάζονται βολεμένοι –κάποιοι από αυτούς-πίσω από τις καρέκλες των δημοσιοϋπαλληλικών τους γραφείων.

Και πολύ καλά κάνεις και κρίνεις τη στάση των εφημερίδων και είναι δικαίωμά σου. Δικαίωμά μας όμως είναι να υπερασπιστούμε την δουλειά και τον κόπο μας.

Όσο για το σχόλιό μου, αυτό το προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις προεκλογικές δαπάνες και όχι η δική σου επιστολή την οποία αφού είσαι τόσο υπερήφανος για το περιεχόμενό της θα τη δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες.

Σ’αυτές εδώ τις στήλες γράφτηκαν πολύ πιο «σκληρά» κείμενα και πολύ πιο απαξιωτικά από το δικό σου, για τα οποία σήμερα –αν σου διαφεύγει-κάποια από αυτά τα έντυπα σύρονται στα δικαστήρια.

Σε ο,τι αφορά την πληρωμή της συνδρομής δεν αφορούσε το πρόσωπό σου σε καμία περίπτωση. Μπορείς πολύ απλά να τη διαβάζεις στο Ιντερνετ αν θεωρείς ότι μ’αυτό τον τρόπο στηρίζεις τον τοπικό τύπο. Δύναμή μας οι αναγνώστες, δες λες εξάλλου στην επιστολή σου;

Το ίδιο μ’εσένα μπορούν να κάνουν και όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που επίσης δεν πλήρωσαν ποτέ τη συνδρομή τους και λυπάμαι που δεν το ανέφερα στο πρώτο σχόλιο.

Κι έρχομαι τώρα στο πολύ εύστοχο σχόλιο σου «Αν δημοσιογράφοι παρουσιάζουν και κρίνουν το έργο βουλευτών ή οργανισμών στα γραφεία τύπου των οποίων εργάζονται». Για δείξε μου λοιπόν έναν από τους δημοσιογράφους που εργάζεται σε γραφείο Τύπου βουλευτή ή οργανισμού και κάνει κρίσεις επί αυτών;

Ονόματα όμως σε παρακαλώ, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να μην σταθούμε σε ανταλλαγή επιστολών δια του τύπου που φαντάζομαι δεν ενδιαφέρουν πολλούς από τους αναγνώστες μας. Γιατί μπορεί να σε πληροφόρησαν λάθος ή να σε ενημέρωσαν εσφαλμένα.

Όσο για τις ημερίδες; Χορτάσαμε. Όπως χορτάσαμε να ακούμε και ευχολόγια για στήριξη του επαρχιακού τύπου, να ακούμε ευχαριστήρια για τη συμβολή μας σε κάθε συνέντευξη τύπου σχεδόν από ΟΛΟΥΣ.

Αρκετά. Δεν πειράζει. Ζούμε και χωρίς αυτά.

Με εκτίμηση

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο


PLATEIA

Μαθαίνουμε ότι ξεκινούν οσονούπω οι εργασίες επαν-ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Κατερίνης, αρχής γενομένης από το ξήλωμα των σιντριβανιών.
Θα τα τοποθετήσουμε κάπου αλλού, ή τζάμπα πήγαν τα λεφτά που ξοδέψαμε για να τα αγοράσουμε;



Τελειωμένη υπόθεση μας είπε ο Γιάννης Αμοιρίδης, είναι η επιστροφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πιερίας στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ.
Άρα, να περιμένουμε όπου να ‘ναι και την επίσημη ανακοίνωση από τον κ. Λοβέρδο, που θα βάλει τέλος στην οικονομική εξόντωση των 3.700 παππούδων και γιαγιάδων του νομού. Και στη φυσική τους εξόντωση, βεβαίως-βεβαίως, αφού τους ανάγκασαν να τρέχουν (κουβαλώντας ούρα κι ακτίνες), από το ένα ιδιωτικό ιατρείο στο άλλο.
Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό δεν το γνωρίζουμε, διότι δεν μας έδωσε τέτοια πληροφόρηση ο βουλευτής.
Αυτό που μπορούμε μετά πάσης σιγουριάς να πούμε είναι ότι αποκλείεται να επιστραφούν στους Πιεριείς συνταξιούχους-πειραματόζωα, όσα ξόδεψαν όλη αυτή τη χρονιά της εφαρμογής του πειράματος, που τους έκανε φτωχότερους από τους συναδέλφους τους της υπόλοιπης χώρας.



XRYSOXOIDHS«Διαθέτουμε ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης», μας είχε διαβεβαιώσει στις 4 Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοïδης, μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. «Έχουμε πρόγραμμα 3 ημερών (για τη συγκρότηση του κυβερνητικού σχήματος)», είπε, «20 ημερών (για τις προγραμματικές δηλώσεις) και πρόγραμμα 100 ημερών, που είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει τις μεγάλες αλλαγές στην οικονομία, την παιδεία, την κοινωνική πολιτική και τη διοικητική μεταρρύθμιση».
Το πρώτο το είδαμε, το δεύτερο θα το ακούσουμε μέχρι την Κυριακή, το τρίτο είναι που περιμένουμε με αγωνία. Κι αυτό θα το νοιώσουμε αμέσως μόλις αρχίζει να εφαρμόζεται … ή να μην εφαρμόζεται.



Περισσότερα από 7.000 βιογραφικά κατατέθηκαν για την κάλυψη 88 θέσεων γενικών γραμματέων υπουργείων και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κρατικής μηχανής.
Έχουμε τόσα πολλά ικανά στελέχη, ή είναι τίποτις σαν κι αυτούς που λεν στα καφενεία «κάνε με εμένα για μια μέρα πρωθυπουργό και θα δεις»;



Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη ως υφυπουργός Εσωτερικών θα χειρίζεται τα ζητήματα Μακεδονίας- Θράκης και θα έχει υπό την εποπτεία της όλους τους τομείς που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.
Το επισημαίνουμε για να ξέρουν οι δήμαρχοι του νομού σε ποιόν θα απευθύνονται από δω και πέρα.



KATEDAFISH

Στις κατεδαφίσεις αποδεικνύνεται καλή η διοίκηση του δήμου Κατερίνης.
Μένει να αποδείξει ότι είναι καλή και στο χτίσιμο.



A1_12-10Δεν μένει μέρα παραπάνω, από την 7η Νοεμβρίου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Οι κακές γλώσσες λένε, ότι θέλει να είναι ξέγνοιαστος και χαλαρός στο πάρτυ του ξαδέλφου του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος εορτάζει στις 8 Νοεμβρίου…



Όλα τα όπλα (τα οποία κατά κύριο λόγο είναι παλιά), επιστρατεύουν οι άνθρωποι των προέδρων, για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηρικτές στη μάχη της ηγεσίας στη Ν.Δ.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της παράταξης στο νομό, δέχθηκε προειδοποίηση, ότι αν δεν ακολουθήσει το «παρελθόν» του, θα του βγάλουν στη φόρα όλα τα στοιχεία που τον συνδέουν μ’ αυτό…
Και ξέρετε τώρα φοβήθηκε…



Το 2010 θα είναι ακόμα πιο δύσκολη χρονιά από ότι ήταν το 2009, εκτιμούν οι βιομήχανοι της βόρειας Ελλάδας, μόνο που δεν διευκρινίζουν για ποιους θα είναι δυσκολότεροι…



«Το ποδήλατο είναι πολιτισμός, για αυτό δεν το χρησιμοποιούν στην Κατερίνη».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Ψαλίδι" στις δαπάνες

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Περιορισμό στη χρήση κρατικών οχημάτων αποφάσισε η κυβέρνηση

"Ψαλίδι"

στις δαπάνες

Περιορισμό στη χρήση κρατικών οχημάτων αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να μπει τάξη στα κρατικά έξοδα.

Επίσημες ανακοινώσεις για τα πρώτα βήματα περιστολής των κρατικών δαπανών έγιναν από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

«Η κυβέρνηση έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα αλλάξει όλα και αυτό θα κάνει, ξεκινώντας από το μείζον ζήτημα του περιορισμού της σπατάλης» τόνισε.

Για τα κρατικά αυτοκίνητα τα οποία, σύμφωνα με απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών είναι περίπου 57.000 και κοστίζουν ετησίως γύρω στα 350 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αριθμού τους.

Παράλληλα κοινοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα αγορά οχήματος για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι υπηρεσίες, που διαθέτουν περισσότερα από πέντε αυτοκίνητα, θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να αιτιολογήσουν την ανάγκη χρήσης τους, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αρκεστούν στα πέντε οχήματα.

Επιπλέον, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα αντικατασταθούν τα κρατικά αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας με υβριδικά έως και 1.600 κ. εκ., τα οποία θα αγοραστούν με τη μέθοδο leasing, προκειμένου να περιοριστεί το υπερβολικό κόστος τους σε ανταλλακτικά, καθώς η συντήρησή τους θα βαρύνει την εταιρεία από την οποία θα αγοραστούν.

Το υπουργείο Εσωτερικών στοχεύει και στη μείωση, κατά 30%, της βενζίνης που απαιτεί η μετακίνησή τους.

Αμεσα «κόβονται» 88 αυτοκίνητα κρατικών αξιωματούχων από τα 250, που κυκλοφορούν, ενώ για τη μετακίνηση εντός Αθηνών θα χρησιμοποιούνται οχήματα έως 1.600 κ.εκ..

Εκτός Αθηνών θα προτιμώνται τα βαν, όπως έγινε και πρόσφατα για τη μετακίνηση του πρωθυπουργού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται ακόμη ότι με τη δραστική μείωση των κρατικών οχημάτων και τη σταδιακή αντικατάστασή τους με υβριδικά θα περιοριστεί τόσο η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, όσο και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους με δεδομένη την έρευνα, που είχε κάνει το Τμήμα Συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ, σύμφωνα με την οποία από το σύνολο των 6,5 εκατ. μετακινήσεων, που καταγράφονται καθημερινά στο Λεκανοπέδιο, οι 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις είναι κρατικών οχημάτων.

To KKE σημειώνει: «Με κόλπα και με αμφίβολης αξίας εξαγγελίες για τα κρατικά αυτοκίνητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την προσοχή του λαού στη διαχείριση των 'ψιλών' του ταμείου, και όχι στη μεγάλη ληστεία των εργαζομένων από όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας.»

»Με τη στήριξη των ΜΜΕ η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τα δεκάδες δισεκατομμύρια που χάρισε στους μεγαλοεπιχειρηματίες η ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, και οι οποίοι είναι έτοιμοι να δεχτούν νέα δώρα δισεκατομμυρίων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα τώρα της 'πράσινης ανάπτυξης', της κρίσης και της ανταγωνιστικότητας».

Ο ΛΑΟΣ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι υιοθετήθηκε δική του πρόταση. «Ο αυστηρός περιορισμός πρέπει να ξεκινήσει από τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Το κόστος του leasing για 322 αυτοκίνητα βουλευτών και ευρωβουλευτών είναι δυσανάλογο με την οικονομική κατάσταση των ψηφοφόρων μας.»

Ο ΣΥΝ επισημαίνει ότι «ο περιορισμός στη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων με σκοπό την περιστολή των κρατικών δαπανών αποτελεί ένα 'εύκολο' και αυτονόητο μέτρο. Η πραγματική διάθεση και η αποτελεσματικότητα στον αγώνα κατά της περιστολής της σπατάλης θα κριθεί σε άλλα, πιο ακανθώδη ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, τα θέματα των κρατικών προμηθειών ή των αμοιβών των διαφόρων συμβούλων και επιτροπών».

Στο μεταξύ, τη μείωση κατά 50% της αστυνομικής δύναμης που περιφρουρεί τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Παράλληλα αποδεσμεύθηκαν 30 αστυνομικοί από τη φρουρά επισήμων προσώπων, δηλαδή από τέως βουλευτές και υπουργούς, οι οποίοι ή δεν εξελέγησαν ή έχασαν τη θέση τους.

Στόχος του υπουργείου είναι να στελεχωθούν όσο το δυνατό περισσότερο τα αστυνομικά τμήματα στις περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η πλήρης καταγραφή όλων των ένστολων που υπηρετούν σε δημόσια πρόσωπα και η επιστροφή τους στις υπηρεσίες από τις οποίες είχαν διατεθεί.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τεταρτη 14 οκτωβριου 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2014-10-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)