Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Εισιτήριο για τα ΑΕΙ το Εθνικό Απολυτήριο Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας θα ανασυσταθεί και θα μετατραπεί σε ανεξάρτητη αρχή

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Την πρόθεσή της να συνεχίσει τον διάλογο για τις αλλαγές στο λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ θα ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, αύριο κατά τη διάρκεια χαιρετισμού, που θα απευθύνει στο συνέδριο, που διοργανώνουν οι πανεπιστημιακοί (ΠΟΣΔΕΠ) με θέμα «Το λύκειο και το σύστημα πρόσβασης: Οι αναγκαίες αλλαγές».


Στην αυτοδυναμία του λυκείου θα δώσει έμφαση η Αννα Διαμαντοπούλου
Στην αυτοδυναμία του λυκείου θα δώσει έμφαση η Αννα Διαμαντοπούλου

Η υπουργός θα δώσει μια πρώτη «γεύση» για το πρόγραμμα της κυβέρνησης όσον αφορά στο εξεταστικό, δίνοντας έμφαση στην αυτοδυναμία του λυκείου και στην απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου, το οποίο θα αποτελεί το εισιτήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Για τα θέματα αυτά μάλιστα η κ. Διαμαντοπούλου είχε χτες μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Μπαμπινιώτη (ο οποίος συντονίζει τον διάλογο για το εξεταστικό) αλλά και με τον πρόεδρο του ΕΣΥΠ κ. Βερέμη, στους οποίους τόνισε την πρόθεσή της να συνεχιστεί ο διάλογος για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο λύκειο αλλά και στο σύστημα πρόσβασης.

Οπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θέλει οι διαδικασίες διαλόγου να τεθούν σε άλλη βάση και οι συζητήσεις να γίνουν στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, το οποίο θα ανασυσταθεί και θα μετατραπεί σε ανεξάρτητη αρχή.

Οσον αφορά στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, είχε λάβει μέρος στον διάλογο για την παιδεία και το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, η οποία σε γενικές γραμμές προβλέπει το Εθνικό Απολυτήριο έπειτα από γενικές εξετάσεις σε περιορισμένο αριθμό μαθημάτων και εν συνεχεία εισαγωγή σε σχολή ή πανεπιστήμιο και όχι σε τμήμα, ενώ η κάθε σχολή ή ΑΕΙ θα θέτει τους δικούς της όρους εισαγωγής, βάσει και του Εθνικού Απολυτήριου. ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: