Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο


PLATEIA

Μαθαίνουμε ότι ξεκινούν οσονούπω οι εργασίες επαν-ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Κατερίνης, αρχής γενομένης από το ξήλωμα των σιντριβανιών.
Θα τα τοποθετήσουμε κάπου αλλού, ή τζάμπα πήγαν τα λεφτά που ξοδέψαμε για να τα αγοράσουμε;



Τελειωμένη υπόθεση μας είπε ο Γιάννης Αμοιρίδης, είναι η επιστροφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πιερίας στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ.
Άρα, να περιμένουμε όπου να ‘ναι και την επίσημη ανακοίνωση από τον κ. Λοβέρδο, που θα βάλει τέλος στην οικονομική εξόντωση των 3.700 παππούδων και γιαγιάδων του νομού. Και στη φυσική τους εξόντωση, βεβαίως-βεβαίως, αφού τους ανάγκασαν να τρέχουν (κουβαλώντας ούρα κι ακτίνες), από το ένα ιδιωτικό ιατρείο στο άλλο.
Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό δεν το γνωρίζουμε, διότι δεν μας έδωσε τέτοια πληροφόρηση ο βουλευτής.
Αυτό που μπορούμε μετά πάσης σιγουριάς να πούμε είναι ότι αποκλείεται να επιστραφούν στους Πιεριείς συνταξιούχους-πειραματόζωα, όσα ξόδεψαν όλη αυτή τη χρονιά της εφαρμογής του πειράματος, που τους έκανε φτωχότερους από τους συναδέλφους τους της υπόλοιπης χώρας.



XRYSOXOIDHS«Διαθέτουμε ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης», μας είχε διαβεβαιώσει στις 4 Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοïδης, μιλώντας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. «Έχουμε πρόγραμμα 3 ημερών (για τη συγκρότηση του κυβερνητικού σχήματος)», είπε, «20 ημερών (για τις προγραμματικές δηλώσεις) και πρόγραμμα 100 ημερών, που είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει τις μεγάλες αλλαγές στην οικονομία, την παιδεία, την κοινωνική πολιτική και τη διοικητική μεταρρύθμιση».
Το πρώτο το είδαμε, το δεύτερο θα το ακούσουμε μέχρι την Κυριακή, το τρίτο είναι που περιμένουμε με αγωνία. Κι αυτό θα το νοιώσουμε αμέσως μόλις αρχίζει να εφαρμόζεται … ή να μην εφαρμόζεται.



Περισσότερα από 7.000 βιογραφικά κατατέθηκαν για την κάλυψη 88 θέσεων γενικών γραμματέων υπουργείων και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κρατικής μηχανής.
Έχουμε τόσα πολλά ικανά στελέχη, ή είναι τίποτις σαν κι αυτούς που λεν στα καφενεία «κάνε με εμένα για μια μέρα πρωθυπουργό και θα δεις»;



Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη ως υφυπουργός Εσωτερικών θα χειρίζεται τα ζητήματα Μακεδονίας- Θράκης και θα έχει υπό την εποπτεία της όλους τους τομείς που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.
Το επισημαίνουμε για να ξέρουν οι δήμαρχοι του νομού σε ποιόν θα απευθύνονται από δω και πέρα.



KATEDAFISH

Στις κατεδαφίσεις αποδεικνύνεται καλή η διοίκηση του δήμου Κατερίνης.
Μένει να αποδείξει ότι είναι καλή και στο χτίσιμο.



A1_12-10Δεν μένει μέρα παραπάνω, από την 7η Νοεμβρίου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Οι κακές γλώσσες λένε, ότι θέλει να είναι ξέγνοιαστος και χαλαρός στο πάρτυ του ξαδέλφου του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος εορτάζει στις 8 Νοεμβρίου…



Όλα τα όπλα (τα οποία κατά κύριο λόγο είναι παλιά), επιστρατεύουν οι άνθρωποι των προέδρων, για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποστηρικτές στη μάχη της ηγεσίας στη Ν.Δ.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της παράταξης στο νομό, δέχθηκε προειδοποίηση, ότι αν δεν ακολουθήσει το «παρελθόν» του, θα του βγάλουν στη φόρα όλα τα στοιχεία που τον συνδέουν μ’ αυτό…
Και ξέρετε τώρα φοβήθηκε…



Το 2010 θα είναι ακόμα πιο δύσκολη χρονιά από ότι ήταν το 2009, εκτιμούν οι βιομήχανοι της βόρειας Ελλάδας, μόνο που δεν διευκρινίζουν για ποιους θα είναι δυσκολότεροι…



«Το ποδήλατο είναι πολιτισμός, για αυτό δεν το χρησιμοποιούν στην Κατερίνη».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: