Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Να αποποινικοποιηθεί η μη καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ


OAEE

Την αποποινικοποίηση της μη καταβολής των εισφορών των εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ ζήτησε, μεταξύ άλλων, χθες η Διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης τόνισε: «Είχαμε σήμερα (χθες) μια πρώτη επαφή με το νέο Υπουργό Εργασίας και τον Υφυπουργό. Όπως γνωρίζετε το εμπόριο συμβάλλει πάρα πολύ στην απασχόληση στη χώρα μας. Οι ίδιοι οι εργοδότες είναι εργαζόμενοι και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις σκληρότερα και από τους με αμοιβή εργαζομένους.
Καταθέσαμε ένα κείμενο 15 θέσεων, οι οποίες θεωρούμε ότι χρήζουν άμεσης απόφασης, χωρίς αυτές ν' αποτελούν και τα μόνα σημεία τα οποία έχουμε να συζητήσουμε με το συγκεκριμένο Υπουργείο.
Πρώτο και κύριο, θεωρούμε ότι επιτέλους πρέπει να αποποινικοποιηθεί η μη καταβολή των εισφορών στον ΟΑΕΕ. Όπως ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες, πρέπει να ισχύει και για τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες.
Δεύτερον: Ζητήσαμε επιτέλους την εφαρμογή της ισότητας στη διαδοχική ασφάλιση. Το να δουλεύω εγώ 35 χρόνια και να έχω περάσει από έναν φορέα και ο συνάδελφος να έχει περάσει από δυο φορείς και να παίρνει 30% και παραπάνω λιγότερη σύνταξη από μένα, είναι μια αδικία. Είναι μία κλοπή των ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλε.
Τρίτον, ζητήσαμε την άρση των αδικιών στην απονομή της σύνταξης μεταξύ ασφαλισμένων του τέως ΤΑΕ και του τέως ΤΕΒΕ».
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ακόμη πως συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα, ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτά τα οποία ενδιαφέρουν τη συγκεκριμένη στιγμή είναι εκείνα τα οποία θα συμπεριληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις», ενώ συμφωνήθηκε αμέσως μετά να υπάρξει μια καινούργια συνάντηση, προκειμένου να εξειδικευτούν οι παρεμβάσεις ανά τομέα ενδιαφέροντος του Υπουργείου Εργασίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: