Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η κατάρα της μούμιας



ΑΘΗΝΑ 18/11/2009

 Ήταν άραγε και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, πριν 3.500 χρόνια, θύματα του "φαστ φουντ", των λιπαρών φαγητών, της υψηλής χοληστερίνης, του άγχους και του καθισιού στον καναπέ ή μήπως άλλοι είναι οι λόγοι που, όπως τώρα ανακαλύπτουν οι επιστήμονες, οι μούμιες τους φέρουν μέχρι σήμερα σαφείς ενδείξεις αρτηριοσκλήρυνσης και ορισμένοι θάνατοί τους πιθανώς προήλθαν από πρόβλημα καρδιάς;
Μπορεί οι Φαραώ να θεωρούνταν θεοί και οι αυλικοί τους περίπου ημίθεοι, όμως οι καρδιές τους ήσαν απολύτως... ανθρώπινες. Αιγύπτιοι και αμερικανοί ερευνητές.......

Προβάδισμα Σαμαρά δείχνει η Μέτρον Ανάλυσις για τον flash 96

 ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2009

 

Προβάδισμα  του Αντώνη Σαμαρά στην κούρσα διαδοχής στη ΝΔ καταγράφει  δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για τον flash 96. H δημοσκόπηση είναι πανελλαδική, διενεργήθηκε Δευτέρα (16/11) και Τρίτη (17/11) και ρωτήθηκαν τηλεφωνικά 1204 άτομα.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για την προεδρία του κόμματος, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Σαμαράς 44%, Μπακογιάννη 28% και Ψωμιάδης 14%.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν: Σαμαράς 41.4%, Μπακογιάννη 40.8% και Π. Ψωμιάδης 9.5%. Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας το προβάδισμα Σαμαρά έχει υποχωρήσει κατά 2,4 μονάδες.
Στο ερώτημα ποιον θα επιλέγατε για πρόεδρο της ΝΔ, το .....

Στα Βαλκάνια ο Δημ. Δρούτσας

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Περιοδεία στις χώρες των Δ.Βαλκανίων πραγματοποιεί από σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να προωθήσει τον πολιτικό στόχο της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των χωρών της περιοχής μέχρι το 2014, ένα «θαρραλέο αλλά και εφικτό ορόσημο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ. Δρούτσας ξεκινά από τη Σερβία, θα συνεχίσει με το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με την Αλβανία. Στο Βελιγράδι, θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Μπορίς Τάντιτς και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Βουκ Γέρεμιτς.
Την Πέμπτη το πρωί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Οι συναντήσεις στο Σεράγεβο θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 20 του μηνός.
Η περιοδεία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη του .....

100ο ματς του Γερμανού την Τετάρτη στον πάγκο της Εθνικής Ρεχάγκελ: «Να δώσουμε το 100% των δυνάμεων» Ενδεκάδα: Ίδια άμυνα, πιθανώς μια αλλαγή μπροστά

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2009

Να δώσουν το 100% των δυνάμεων τους οι διεθνείς ζητά ο Ότο Ρεχάγκελ που θέλει την Τετάρτη απαντήσεις στο γήπεδο, στον τελικό πρόκρισης για το Μουντιάλ (20:00, Mega). Στο Ντόνετσκ με αντίπαλο την Ουκρανία, 4 μέρες μετά το 0-0 του ΟΑΚΑ, ο Γερμανός θα κοουτσάρει για 100η φορά την Εθνική από τον Αύγουστο του 2001 που ανέλαβε τις τύχες της. Αν αποκλειστεί η Ελλάδα, θα είναι το 100ο και τελευταίο, αν προκριθεί ο Ρεχάγκελ θα οδηγήσει την Εθνική στα γήπεδα της Ν.Αφρικής τον ερχόμενο Ιούνιο.
Εκατοστό ματς του Ρεχάγκελ την Τετάρτη, με την ελπίδα ότι δεν θα είναι το τελευταίο... Εκατοστό ματς του Ρεχάγκελ την Τετάρτη, με την ελπίδα ότι δεν θα είναι το τελευταίο... «Ήρθαμε από τη Δευτέρα για προσαρμοστούμε στο περιβάλλον. Το καλό είναι ότι στην Ελλάδα δεν είχαμε άλλους τραυματισμούς και απουσίες. Από το πρώτο ματς μας έλειψαν παίκτες, κυρίως από την άμυνα» δήλωσε αρχικώς ο ομοσπονδιακός προπονητής που στη συνέχεια ανέδειξε την σπουδαιότητα και κρισιμότητα της αναμέτρησης:
«Παίζουμε το δεύτερο ....

Παρέμβαση Βενιζέλου για την αντιπυραυλική ασπίδα «Δεν υπάρχει καμία δέσμευση της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας

Μ. ΣΠΙΝΘΟΥΡΑΚΗΣ | Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009  

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ «Πρόωρη και πρόχειρη» χαρακτήρισε ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος χθες από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται γύρω από το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ. Ειδικότερα, αναφερόμενος σε χθεσινά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, ο υπουργός Αμυνας τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία δέσμευση της χώρας και καμία ειλημμένη απόφαση».
Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας απασχόλησε την Ατυπη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μπρατισλάβα, στις 21 και 22 Οκτωβρίου, όπου ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς παρουσίασε το νέο αμερικανικό σχέδιο. «Ο Ρόμπερτ Γκέιτς είχε δηλώσει ότι το νέο σχέδιο, εκτός των άλλων, λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα με τα ρωσικά συστήματα, αν το επιθυμήσει η ρωσική πλευρά. Με την άποψη αυτή συμφώνησαν και άλλες χώρες, μεταξύ....

"Απόβαση" καταπατητών στην Ψέριμο. Αγοραπωλησίες εκτάσεων και μέσω ιντερνετ!



ΤΕΤΑΡΤΗ 18/11/2009
Μια σοβαρή καταγγελία που αφορά μια πολύ ευαίσθητη για τα εθνικά συμφέροντα περιοχή, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με επίσημη καταγγελια του πρώην δημάρχου Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, το νησί της Ψερίμου πολιορκείται από καταπατητές οι οποίοι ήδη έχουν συντάξει ψεύτικα συμβόλαια, ενώ οι αγοραπωλησίες γίνονται ακόμα και μέσω ίντερνέτ!!!
Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Καλύμνου κ. Γεώργιο Ρούσσο, ο κ. Διακομιχάλης τονίζει: « Επειδή κυκλοφορούν για την Ψέρημο διάφορες φήμες και μάλιστα γίνονται πωλήσεις ολόκληρων περιοχών μέσω διαδικτύου και ταυτόχρονα συνεχίζονται οι καταπατήσεις για τις οποίες έγιναν και συμβόλαια, παρακαλώ να φέρετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα εάν δεν τα προλάβουμε θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις».
Πρέπει να τονιστεί ότι ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Ρούσσος αναγνωρίζει το πρόβλημα και συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο τη προσεχή Τρίτη προκειμένου να βρεθεί λύση.

Δηκτικός Μίκης προς «Πυρήνες»: Λεβέντες μου, σας καμαρώνω!..

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 



Με ανοιχτή επιστολή απάντησε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης(φωτογραφία) στις απειλές που εξαπέλυσε εναντίον του η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- Ανταρτική Ομάδα Τερροριστών» στην προκήρυξή της για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή του ΠαΣοΚ Μίμη Ανδρουλάκη. Χρησιμοποιώντας ειρωνικό ύφος, ο μουσικοσυνθέτης ξεκινά το κείμενό του υπό τον τίτλο «Ανοιχτή Δήλωση μετανοίας» σημειώνοντας: «Λεβέντεςμου, σας καμαρώνω! Είστε οι συνεχιστές του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου και του Αρη, σε σύγχρονη εκδοχή. Και γι΄ αυτό η τελευταία ελπίδα του προδομένουΛαού μας. Με τη γενναία σας δημόσια αποκήρυξή μου μού ανοίξατε τα μάτια. Ομολογώ, έστω και καθυστερημένα, ότι υπήρξα ένας ελεεινός και σιχαμερός προδότης-συνεργάτηςτης χούντας και της αντιλαϊκής Δεξιάς και τώρα μετανιωμένος αποζητώ τη δίκαιη τιμωρία μου». Και καταλήγει: «Το σπίτι μου βρίσκεται σε μια μικρή πάροδο της οδού Γαριβάλδη, στην Επιφανούς 1, και, καθώς είμαι ξαπλωμένος, έχω απέναντί μου την πλαγιά του Φιλοπάππου, απ΄ όπου σας είναιπανεύκολο να με κάψετε ζωντανό, για να με λυτρώσετε από τις τύψεις που με ζώνουν. Προς τούτο έχω ορθάνοιχτα τα παράθυρά μου για να σας διευκολύνω,με κίνδυνο να πάθω γρίπη. Ομως ποιος λογαριάζει τέτοιες λεπτομέρειες, όταν έχει να κάνει με terroristes- τιμωρούς όπως εσείς... ». Θέτει χειρόγραφη την υπογραφή του κάτω από τη φράση «Je vous remercie» και προσθέτει υστερόγραφο (ΥΓ.) με τη φράση: «Καημένε Παπαδόπουλε, πού είσαι να καμαρώσεις τη σπορά σου...»

Το «βαθύ ΠαΣοΚ» έχει παράπονα Εντονες διαμαρτυρίες των οργανώσεων στον κ. Ξυνίδη για τα κριτήρια επιλογής των νέων γραμματέων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΚΩΒΑΙΟΣ | Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 



Εντονες αντιδράσεις σε δύο μέτωπα προκαλεί η διαδικασία επιλογής γραμματέων για τη στελέχωση των υπουργείων και το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να απορροφήσει τους κραδασμούς που έχουν δημιουργηθεί από τη βάση του κόμματος, αλλά και τον κίνδυνο δυσλειτουργιών στο κυβερνητικό έργο. Το πρόβλημα εντοπίζεται αφενός στις σημαντικές καθυστερήσεις προώθησης του κυβερνητικού έργου σε κρίσιμους τομείς (οικονομία και δημόσια διοίκηση) και αφετέρου στην έντονη διαμαρτυρία των κομματικών μηχανισμών και οργανώσεων, όπου κυριαρχεί πλέον η άποψη ότι τα κομματικά στελέχη τελούν υπό καθεστώς «παρανομίας» και αποκλεισμού από την εξουσία. Η έντονη αυτή αντίδραση από το λεγόμενο «βαθύ ΠαΣοΚ» εκφράστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Σ. Ξυνίδη την προηγούμενη Παρασκευή στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην οδό Ιπποκράτους, όπου συμμετείχαν οι επικεφαλής των νομαρχιακών και περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος. Επισήμως αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των κομματικών στελεχών επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και ......

Το ΕΣΡ θέλει να αναλάβει τη μέτρηση της τηλεθέασης

Λ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ | Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 



Να αναλάβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τη μέτρηση της τηλεθέασης, ζήτησε ο πρόεδρός του κ. Ι. Λασκαρίδης, εξαπολύοντας επίθεση κατά της εταιρείας μετρήσεων ΑGΒ. Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την κατάσταση που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε ότι η εν λόγω εταιρεία «δεν είναι αξιόπιστη και έχει ορισμένα προβλήματα», ζητώντας να διαπιστώνεται η τηλεθέαση από υπηρεσία του ΕΣΡ «και όχι από ιδιωτική επιχείρηση», όπως είπε, στην οποία «έχει ασκηθεί ποινικήδίωξη ότι δεν κάνει τη δουλειά της». Οσον αφορά το θολό τοπίο των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του ΕΣΡ διέβλεψε ότι ....

Ανώφελοι διορισμοί

Λώρη Κέζα | Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 


Πολύ ωραία τα λέει για το ΑΣΕΠ ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, αλλά αν θέλει να κάνει τομή θα πρέπει να μελετήσει μία ακόμη πιθανότητα: να «παγώσουν» εντελώς οι προσλήψεις στο Δημόσιο. Ούτε με διαγωνισμό, ούτε με σύμβαση χρόνου, ούτε για κάποια έκτακτη ανάγκη. Να κλείσει η πόρτα, να γίνει καταγραφή και να μάθουμε επιτέλους πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, πού βρίσκονται και τι κάνουν. Πόσοι είναι αυτοί που πληρώνονται με τα χρήματα των φορολογουμένων στα υπουργεία, στους δήμους, στις ΔΕΚΟ; Υπάρχει μια γενικευμένη εντύπωση, βασισμένη στην εμπειρία και στην καθημερινότητα, ότι στο Δημόσιο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει. Αν πέφτει αργία στη μέση της εβδομάδας, υπάρχουν υπάλληλοι που κάνουν γέφυρα με το προηγούμενο αλλά και με το επόμενο Σαββατοκύριακο. Οποιος έχει ....

Στο υπουργικό ο προϋπολογισμός

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2009


Το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο ο Προϋπολογισμός...
Σχέδιο προϋπολογισμού με λιγότερα έξοδα σε σχέση με το προσχέδιο που παρουσιάστηκε στις 5 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Όχι" στη φοροεπιδρομή και σε ακραία μέτρα, αλλά "ναι" στο νοικοκύρεμα του κράτους δήλωνε χθες η Κυβέρνηση.
Ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή. Οι αλλαγές δεν θα πλήξουν μισθοτούς και συνταξιούχους, "στόχος" είναι άλλες κατηγορίες διαβεβαιώνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Χθες η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως μεγαλώνει ο κατάλογος των δικαιούχων του επιδόματος αλληλεγγύης.

To γράμμα του Μίκη Θεοδωράκη στο Λάκη Λαζόπουλο - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2009
Στο πνεύμα της ημέρας το Αλ Τσαντίρι Νιουζ...

Κρουαζιερόπλοιο στο Πειραιά με νέα γρίπη


ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2009


Σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκε ο ιός της νέας γρίπης. Θετικοί στο τεστ βρέθηκαν...

μια 20χρονη Καναδή και ένας 40χρονος Κροάτης. Προς το παρόν δεν έγινε γνωστό αν πλήρωμα και επιβάτες έχουν μπει σε καραντίνα.
Τα κρούσματα όμως “φυτρώνουν” σαν μανιτάρια. Μόνο τη Δευτέρα μπήκε λουκέτο σε 107 τμήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, σε 9 τάξεις και 5 νηπιαγωγεία της Αθήνας.
Μήλον της Έριδος έχει γίνει η προμήθεια 2 εκατομμυρίων δόσεων πανδημικού εμβολίου χωρίς ανοσοενισχυτικό.
Την προμήθεια των εμβολίων αυτό σκέφτεται η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης. Οι ειδικοί που διαφωνούν με την αγορά του εμβολίου υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες για πιθανές παρενέργειες σε βάθος χρόνου από τη χρήση ανοσοενισχυτικού σε παιδιά και σε εγκύους.
 Από την άλλη αυξάνονται και οι φωνές ειδικών από φαρμακευτικές εταιρείες που τονίζουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη χρήση ανοσοενισχυτικού αφού οι κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο.
 Το 8ο θύμα της νέας γρίπης είναι ένας 42χρονος άνδρας που βρισκόταν σε ανοσοκαταστολή. Ο ασθενής μπήκε τη Δευτέρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση του ύστερα από μόλυνση του με τον ιο της νέας γρίπης. Ο άτυχος άνδρας πέθανε χθες το απόγευμα λόγω βαριάς πνευμονίας.

Με επίσκεψη στο πεδίο Βολής στο Λιτόχωρο Περιοδεία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Πιερία


ΤΕΤΑΡΤΗ 18.11.2009






Στο Νομό μας θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο περιοδειών που πραγματοποιεί στην κεντρική Μακεδονία.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα επισκεφθεί το πεδίο Βολής Λιτοχώρου και στη συνέχεια θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τους περιβαλλοντικούς φορείς του Νομού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικά, το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
14.30: Επίσκεψη στο Πεδίο Βολής Ολύμπου (Λιτόχωρο)
15.00: Σύσκεψη με περιβαλλοντικούς φορείς Πιερίας και Συνέντευξη Τύπου: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λιτόχωρου.

ΠΙΕΡΙΑ - Αρχίζουν τα εμβόλια για τη νέα γρίπη


 ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2009 - Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης Νοσημάτων από την προσέλευση και τον εμβολιασμό νοσηλευτών και γιατρών που ξεκίνησε τη Δευτέρα στη χώρα μας.
Όπως εκτιμούν έχουν καμφθεί σε μεγάλο βαθμό οι όποιες αντιρρήσεις που αφορούσαν κυρίως στην ασφάλεια του εμβολίου, υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μετά την ενημέρωσή τους και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα.
Εξάλλου, ήδη το εμβόλιο έκανε στον «Ευαγγελισμό» η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Στο μεταξύ στο νοσοκομείο της Κατερίνης, οι γιατροί και οι νοσηλευτές ενημερώθηκαν από γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ για το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου της Κατερίνης οι ενστάσεις που υπήρξαν από γιατρούς και νοσηλευτές είναι δικαιολογημένη λόγω των λανθασμένων απόψεων που διατύπωσαν στα μέσα ενημέρωσης συγκεκριμένοι επιστήμονες
Η διαδικασία των εμβολιασμών πάντως θα γίνεται κατά περίπτωση και σύμφωνα πάντα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τις συναρμόδιες υπηρεσίες υγείας.
Η επιστημονική κοινότητα ξεκαθαρίζει πάντως ότι η πανδημία γρίπης βρίσκεται ήδη στον τόπο μας, χωρίς ωστόσο αυτό να προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία με δεδομένο ότι έχει γίνει όπως τονίζεται από όλες τις πλευρές η καλύτερη δυνατή προετοιμασία.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πραξικόπημα ή δημοκρατία;


PRAKSIKOPHMA
«Πραξικοπηματική» χαρακτήρισαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης την ενέργεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινού να θέσει σε ψηφοφορία (και εν τέλει να ματαιώσει) τη συζήτηση τριών θεμάτων, που με υπογραφές έξι συμβούλων είχαν συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.
Αυτός τους απάντησε: «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα. Κάντε μου καταγγελία».
Κι εκείνοι το έκαναν πράξη.
Χθες, πέντε δημοτικοί σύμβουλοι του Κορινού, κατέθεσαν καταγγελία στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πιερίας της .....

Στη Σκιά του Ολύμπου με τον Δημήτρη Π. Κεραηλίδη

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009


Άλλαξαν τα δεδομένα και εμείς που δουλεύουμε για το μεροκάματο είμαστε ΜΠΑΝΑΛ, εκτός μόδας. Τώρα στην μόδα είναι οι φραγκάτοι μετά τεμπελιού και ααααααχ τα’παιξα!
* Τι λες ωραία μου κυρία να μην κάνουμε καλά εδώ στην πατρίδα μου την Πιερία κι όλα να μας πηγαίνουν στραβά;
* Ή καλύτερα να το αλλάξω λίγο ως γνώμη κι ως άποψη και να πω.
* Να πηγαίνουν ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ;;;
* ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.
* Είναι μεγάλο βέβαια το πάρτι και σ όλη την χώρα μετά την βασιλεία των λαμογιών όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.
* Του Βασιλείου του Α΄ ΠΑΣΟΚ, του Βασιλείου του Β΄ ΠΑΣΟΚ, του Βασιλείου του....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου

A3_17-11Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

Πορεία πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ, χθες το απόγευμα στον πεζόδρομο, ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει επίκαιρο. Μπορεί να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο, αλλά επίκαιρο όσο ποτέ. Και στην πρώτη γραμμή, η αναγκαιότητα για αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού.

A1_17-11
Εκδήλωση για την ασθένεια της εποχής μας, το Αλτσχάιμερ, αλλά και για το σημαντικό ρόλο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενών, διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Κατερίνης.
Ομιλητές ήταν ο νευρολόγος-ψυχίατρος Π. Μπερεδήμας, η ιατρός Μ. Παράβα και η υπεύθυνη του Κέντρου Χρ. Πετρίδου.
«Η παρουσία του (Ροταριανού Ομίλου) στην εποχή μας εκφράζεται από τις δραστηριότητες .....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

 
Άρχισαν οι εμβολιασμοί μετά κόπων και βασάνων και λέμε μετά κόπων και βασάνων, διότι δεν παίζονται οι γιατροί.
Γίνεται χαμός στα τηλεοπτικά παράθυρα. Διχασμός. Οι μισοί λένε κάντε το εμβόλιο οι άλλοι μισοί λένε όχι.
Ο,τι χειρότερο για τον απλό κόσμο που υποτίθεται ότι περιμένει από τα πλέον ειδικά χείλη να ακούσει οδηγίες και να πάρει κατευθύνσεις.
Σ’αυτή τη χώρα τελικά τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο.
Το πρόγραμμα του εμβολιασμού για τη .....

Μετά τη Διερευνητική και Ανακριτική Επιτροπή




Ανακριτική Επιτροπή ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συγκροτήσει η Γενική Διεύθυνση της ΔΕΗ, προκειμένου να ερευνήσει περεταίρω την εμπλοκή υπαλλήλων της επιχείρησης στο σκάνδαλο της ηλεκτροδότησης, με παραστατικά μαϊμούδες, αυθαίρετων κτισμάτων στην Πιερία.

Αυτό σημαίνει πως στο πόρισμα της Διερευνητικής Επιτροπής, που είχε συγκροτηθεί με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Μακεδονίας-Θράκης, υπάρχουν, τουλάχιστον, αποχρώσες ενδείξεις για την εμπλοκή υπαλλήλων στο κύκλωμα που, έναντι αμοιβής, είχε ηλεκτροδοτήσει περίπου 200 (τόσα τουλάχιστον έχουν αποκαλυφθεί) αυθαίρετα, κυρίως στις τουριστικές περιοχές του Λιτοχώρου, της Λεπτοκαρυάς και του Πλαταμώνα.
Όπως είχε αποκαλύψει η «ΕΠΤΑ», παράλληλα με την έρευνα στο εσωτερικό της Επιχείρησης, συνεχίζεται και η δικαστική .....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

 
Δεν είναι βέβαιο αν στον Άρη υπάρχει ζωή αλλά ο δικός μας Άρης κλήθηκε να δώσει «φιλί της ζωής» στη Ντόρα. Κι αν ο πλανήτης Άρης είναι ερυθρός, το δικό μας το παιδί χλωμό το βλέπω.
***
Αυτό δε σημαίνει ότι οι Μητσοτάκηδες θα πουν πρόωρα το «έχετε γεια βρυσούλες», γιατί είναι χρόνια στο κουρμπέτι και το ξέρουν καλά το νταλαβέρι.
***
Βέβαια και οι άλλοι, τα πατριωτάκια τα καλά, που καμώνονται τις παρθένες δεν είναι παιδιά του κρίνου αλλά έχουν κι αυτοί τους δικούς τους υψηλούς προστάτες.
***
Κι αν για τον απλό λαό το πρόβλημα  είναι .....

«Ελευθέρας» γιοκ !

aigaio_diodia
Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει από σήμερα τους κατοίκους του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, αφού η Αιγαίο επανήλθε, ενημερώνοντας το Δήμο ότι παύει να ισχύει η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων για τους κατοίκους του Δήμου. Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του Πα.Σο.Κ. Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό, ζητώντας να τεθεί το ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων του Δήμου Αν. Ολύμπου στο φάκελο της επαναδιαπραγμάτευσης με την ιδιωτική Εταιρία που εκμεταλλεύεται το δρόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αιγαίο ΑΕ ενημέρωσε ....

Πρωτιά στη διαφθορά

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Διαφάνεια 
Πρωτιά
στη διαφθορά
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρώπης των 27 μαζί με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σκόπια
Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς και αποτυπώνουν την εκτίμηση για την έκταση της διαφθοράς που διαμορφώνουν σημαντικές κοινωνικές ομάδες.
Πρόκειται για την πιο έγκυρη και καταξιωμένη παγκοσμίως έρευνα αυτού του τύπου, στην οποία το 2009 μετείχαν 10 ανεξάρτητοι οργανισμοί με 13 διαφορετικές έρευνες.
Ο φετινός δείκτης της Διεθνούς Διαφάνειας (CPI 2009) βαθμολογεί την Ελλάδα με 3.8 βαθμούς και την κατατάσσει στην 71η θέση του σχετικού πίνακα με 180 χώρες. Η μέτρηση βασίστηκε σε 6 διαφορετικές έρευνες-μελέτες και έλαβε υπόψη της στοιχεία του 2008 και του 2009.
Η Ελλάδα σημειώνει μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις στη βαθμολογία του πίνακα (το περασμένο έτος η σχετική βαθμολογία ήταν 4.7) και βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της Ευρώπης των 27 μαζί με τη Βουλγαρία, τη...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2018-11-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)