Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου

A3_17-11Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

Πορεία πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ, χθες το απόγευμα στον πεζόδρομο, ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει επίκαιρο. Μπορεί να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο, αλλά επίκαιρο όσο ποτέ. Και στην πρώτη γραμμή, η αναγκαιότητα για αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού.

A1_17-11
Εκδήλωση για την ασθένεια της εποχής μας, το Αλτσχάιμερ, αλλά και για το σημαντικό ρόλο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενών, διοργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Κατερίνης.
Ομιλητές ήταν ο νευρολόγος-ψυχίατρος Π. Μπερεδήμας, η ιατρός Μ. Παράβα και η υπεύθυνη του Κέντρου Χρ. Πετρίδου.
«Η παρουσία του (Ροταριανού Ομίλου) στην εποχή μας εκφράζεται από τις δραστηριότητες .....των Ροταριανών σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι όλοι άνθρωποι που έχουν τάξει τον εαυτό τους στον αγώνα και το ιδανικό του υπηρετείν. Το Rotary δεν έχει καθόλου μυστικό χαρακτήρα, δεν επιδιώκει να αντικαταστήσει  ή να υποδείξει οποιαδήποτε πολιτική ή θρησκευτική οργάνωση. Δημιουργήθηκε από το αίσθημα της ανάγκης του ανθρώπου να συμμερίζεται με τον συνάνθρωπο τη θέρμη  της φιλίας και της συντροφικότητας», ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Θ. Σιαμάγκας, αναφερόμενος στην εκδήλωση, αλλά και υποδεχόμενος ένα ακόμη νέο μέλος στους Ρόταρυ της Κατερίνης

Πώς το είχε πει, ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας; «Οι δήμαρχοι να έχουν ανοιχτά τα τηλέφωνα…;»
Ανοιχτά μπορεί να τα έχουν αλλά δεν απαντούν, καθότι παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Αν. Ολύμπου για να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι για τις νέες «δράσεις» της Αιγαίου, η κλήση μας προωθούνταν.
Και από σήμερα ξεκινούν τα «όργανα» στην περιοχή, όταν οι δημότες της περιοχής θα υποχρεωθούν να καταβάλουν το οβολό τους στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.
Και μην πει κανείς ότι δεν επίκεινται… καταιγίδες!

A4_17-11Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, πριν 3, 4 χρόνια σε συνέντευξή του στην ΕΠΤΑ, είχε πει για τη γενιά του Πολυτεχνείου και τη μεγάλη ευκαιρία της να αλλάξει τα πάντα:
Οι ευκαιρίες είναι για να χάνονται, δυστυχώς! Αυτή η γενιά είχε μόνο την ευκαιρία για να αλλάξει τα πράγματα; Ο κόσμος μπορούσε να αλλάξει όλος και χάθηκε η ευκαιρία!  Οι ευκαιρίες είναι για να χάνονται!  Ποτέ δεν πιάνεις την ευκαιρία από τα μαλλιά.
(…) Βγήκαν τα παιδιά εκείνα στο Πολυτεχνείο, αλλά κανένας δεν αντιστάθηκε στο να βάλει το χέρι στο μέλι και να γλείψει το δάχτυλό. Μα κανένας! Δεν είναι φοβερό αυτό; Είναι φίλοι μου όλοι, αλλά δεν αντιστάθηκε κανένας… στο μέλι. Αυτό σημαίνει ότι είναι κανόνας. Ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.»

«Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει πως οι ενεργοί πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι να καταβάλλουν το τίμημα της θυσίας που τους αναλογεί», είπε χθες σε εκδήλωση του δήμου Κατερίνης για την επέτειο, ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης.
Συμφωνούμε κι επαυξάνουμε. Κι εμείς και άλλοι ενεργοί πολίτες (ξέρετε ποιοί)
είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε το τίμημα που μας αναλογεί.
Όχι όμως σε ευρώ κι όχι ενώπιον δικαστηρίων (να εξηγούμεθα, για να μην παρεξηγούμεθα)

«Βαρειά κουλτούρα» είναι φαίνεται κι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Πάει, λέει, σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την προβολή ταινιών στο 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου και να παραστεί στην τελετή λήξης.
Και αύριο, Πέμπτη θα ‘ρθει στην Πιερία να δει από κοντά πώς μεταφράζεται η συμπεριφορά της «ελαφριάς κουλτούρας» απέναντι στο Μνημείο της Φύσης, της Ιστορίας και του Πολιτισμού, στον Όλυμπο.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί … διαδικτυακά
Άλλους δέκα γενικούς γραμματείς υπουργείων τοποθέτησε (με τη νέα διαδικασία, των βιογραφικών στο διαδίκτυο) η ανοιχτή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τη Γενική Γραμματεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανέλαβε ο δικηγόρος Δ. Στεφάνου, ο οποίος, έως τις εκλογές του 2009, είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ενώ, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας ανατέθηκε στον Γ. Πετρουλάκη, συντάκτη (λένε) του «βασικού σχολιασμού» της Ιπποκράτους.
Δηλαδή, ρε συντρόφια, προς τι όλη αυτή η φασαρία κι η ζημιά (απ’ τα κενά);

Είδες η Αιγαίο!
«Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου για την εξαίρεση των επιβατικών αυτοκινήτων που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία από την καταβολή τέλους στα διόδια, ενός μέτρου που αποσκοπεί στην ελάφρυνση της ήδη βεβαρημένης οικονομικής κατάστασης των ατόμων με αναπηρία, η ιδιωτική εταιρεία  Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. δηλώνει πως θα προβεί στη διακοπή του μέτρου στο τέλος του μήνα Οκτωβρίου», καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Και διάλεξε και μέρα η Αιγαίο. Χθες, επέτειο της ηρωϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τηλεφώνησε στην Ομοσπονδία των ΑμεΑ και τους είπε τα άσχημα μαντάτα.
Η Ομοσπονδία έστειλε αμέσως επιστολή στους Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργό  Οικονομικών και Δ. Ρέππα, Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, στους οποίους εξέφρασε την έκπληξη και την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία για την ακύρωση των ευνοϊκών αυτών ρυθμίσεων και ζήτησε να παρέμβουν για να προστατέψουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τα οποία θίγονται άδικα στο βωμό ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων.
Έως την οριστική επίλυση των όποιων ζητημάτων θέτουν οι Ιδιωτικές Εταιρείες, οι οποίες από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου έδειξαν τις αρνητικές προθέσεις τους, η Ε.Σ.ΑμεΑ. καλεί όλους τους δικαιούχους να αντιταχθούν σε αυθαίρετες αποφάσεις και να μην προχωρούν στην καταβολή διοδίων στη συγκεκριμένη Εταιρεία και σε οποιαδήποτε Εταιρεία Εκμετάλλευσης Διοδίων.
Δείχνοντας έτσι το δρόμο και στους δημότες Ανατολικού Ολύμπου, που όπως μάθαμε χθες, επίσης κόβει τα «ελευθέρας» η ΑΙΓΑΙΟ. Για να μην περνούν κι αυτοί και όλοι μας, τζάμπα από το δρόμο που χτίσαμε οι ίδιοι, οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: