Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

 
Δεν είναι βέβαιο αν στον Άρη υπάρχει ζωή αλλά ο δικός μας Άρης κλήθηκε να δώσει «φιλί της ζωής» στη Ντόρα. Κι αν ο πλανήτης Άρης είναι ερυθρός, το δικό μας το παιδί χλωμό το βλέπω.
***
Αυτό δε σημαίνει ότι οι Μητσοτάκηδες θα πουν πρόωρα το «έχετε γεια βρυσούλες», γιατί είναι χρόνια στο κουρμπέτι και το ξέρουν καλά το νταλαβέρι.
***
Βέβαια και οι άλλοι, τα πατριωτάκια τα καλά, που καμώνονται τις παρθένες δεν είναι παιδιά του κρίνου αλλά έχουν κι αυτοί τους δικούς τους υψηλούς προστάτες.
***
Κι αν για τον απλό λαό το πρόβλημα  είναι .....ποιος θα σημάνει πρόωρη επιστροφή στην εξουσία, έτσι για το αντέτι, για το γαμώτο, για τους πίσω από τη βιτρίνα το πρόβλημα είναι το much more money.
***
Μπορεί βέβαια η λεγόμενη βάση να χωρίστηκε στα δυο και οι μεν να θριαμβολογούν κράζοντες  «σήκω Αβέρωφ να τον δεις» οι δε υπομειδιώντας με νόημα να λένε «Ντόρα, ξεκάθαρα», έτσι και οι ισχυροί χωρίστηκαν σε δυο φατρίες έτοιμοι να προστατεύσουν αλλά και να μεγαλώσουν το κομμάτι της νέας πίτας.
***
Δεν πρόκειται ουσιαστικά για μια μονομαχία δυο πολιτικών αλλά για μια διαμάχη συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ανταγωνιστικές  επιχειρήσεις και αντίπαλα συμφέροντα τάχθηκαν άλλος με τη Ντόρα άλλος με το Σαμαρά.
***
Ο ανυποψίαστος φυσικά οπαδός με αγνότητα τάσσεται από τη μια ή την άλλη πλευρά αγνοώντας το σκληρό παζάρι και το διάτρητο παρασκήνιο.
Και τι άλλο μπορεί να κάνει;
***
Είδαμε περίπου το ίδιο έργο και στο ΠΑΣΟΚ. Ο «λίγος» Γιώργος να μεταμορφώνεται σε «ηγέτη», ο ΣΕΒ να αναδιπλώνεται και οι τραπεζίτες να γλυκαίνουν σε μια έκφανση συμμετοχικής δημοκρατίας.
***
Είναι η τακτική των ισχυρών που όταν αντιλαμβάνονται ότι έχουν να χάσουν τα πολλά αποφασίζουν να παραχωρήσουν ψίχουλα για ν’απολαύσουν εν ειρήνη τα υπόλοιπα.
***
Ποτέ δεν πίστεψα ότι οι λαοί είναι κυρίαρχοι. Σαφώς και οι μάζες ποδηγετούνται και μακάρι να ξέραμε αναλυτικά ποιοι ισχυροί είναι με τον έναν και ποιοι με τον άλλο.
***
Και επιτρέψτε μου ν’αμφιβάλλω αν κι αυτή τη φορά θα αποφασίσει η βάση ή το σύστημα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: