Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

100ο ματς του Γερμανού την Τετάρτη στον πάγκο της Εθνικής Ρεχάγκελ: «Να δώσουμε το 100% των δυνάμεων» Ενδεκάδα: Ίδια άμυνα, πιθανώς μια αλλαγή μπροστά

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2009

Να δώσουν το 100% των δυνάμεων τους οι διεθνείς ζητά ο Ότο Ρεχάγκελ που θέλει την Τετάρτη απαντήσεις στο γήπεδο, στον τελικό πρόκρισης για το Μουντιάλ (20:00, Mega). Στο Ντόνετσκ με αντίπαλο την Ουκρανία, 4 μέρες μετά το 0-0 του ΟΑΚΑ, ο Γερμανός θα κοουτσάρει για 100η φορά την Εθνική από τον Αύγουστο του 2001 που ανέλαβε τις τύχες της. Αν αποκλειστεί η Ελλάδα, θα είναι το 100ο και τελευταίο, αν προκριθεί ο Ρεχάγκελ θα οδηγήσει την Εθνική στα γήπεδα της Ν.Αφρικής τον ερχόμενο Ιούνιο.
Εκατοστό ματς του Ρεχάγκελ την Τετάρτη, με την ελπίδα ότι δεν θα είναι το τελευταίο... Εκατοστό ματς του Ρεχάγκελ την Τετάρτη, με την ελπίδα ότι δεν θα είναι το τελευταίο... «Ήρθαμε από τη Δευτέρα για προσαρμοστούμε στο περιβάλλον. Το καλό είναι ότι στην Ελλάδα δεν είχαμε άλλους τραυματισμούς και απουσίες. Από το πρώτο ματς μας έλειψαν παίκτες, κυρίως από την άμυνα» δήλωσε αρχικώς ο ομοσπονδιακός προπονητής που στη συνέχεια ανέδειξε την σπουδαιότητα και κρισιμότητα της αναμέτρησης:
«Παίζουμε το δεύτερο ....ημίχρονο. Θέλουμε να έχουμε επιτυχία. Αν τα καταφέρουμε, θα φανεί στο γήπεδο. Όλοι οι παίκτες που θα παίξουν, θα πρέπει να επιστρατεύσουν το 100% των δυνάμεών τους. Δεν είναι ένα ματς που μπορείς να διορθώσεις, αν κάτι δεν πάει καλά. Εδώ τα παίζεις όλα για όλα και θα είναι σημαντικό να είμαστε πνευματικά και σωματική υγιείς. Όταν σφυρίξει ο διαιτητής, οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις»
Για την τακτική που θα εφαρμόσει και την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει, ο Γερμανός όπως συνηθίζει άλλωστε, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του:
«Δεν θα πω για αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, θα δούμε. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Αβραάμ που δεν είναι έτοιμος. Θα δούμε αν θα κάνει προπόνηση. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι στην τακτική και έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στο πλάνο του αντιπάλου. Για μένα το σημαντικό είναι όσοι παίξουν να εφαρμόσουν τις εντολές».

Και ολοκλήρωσε με την επισήμανση ότι  «ναι μεν έχουμε παίξει πολλά σημαντικά παιχνίδια, αλλά και αυτό είναι ένα από τα πλέον σημαντικά»

Πιθανή ενδεκάδα
Για την πιθανή ενδεκάδα, το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα γίνουν αλλαγές στην άμυνα, από τη στιγμή που είναι ανέτοιμος ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Συνεπώς Τζόρβας στην εστία και μπροστά του η τριάδα Μόρα, Κυργιάκου, Παπασταθόπουλου και στα άκρα Βύντρα, Σπυρόπουλος. Σίγουροι στα χαφ Κατσουράνης, Καραγκούνης, στην κορυφή της επίθεσης ο Γκέκας.
Τις υπόλοιπες δυο θέσεις, διεκδικούν 4 παίκτες: Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Σαμαράς και Πλιάτσικας. Έκπληξη θα είναι να ξεκινήσει ο Νίνης. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο 40χρονος Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκερένσα.
Η Εθνική προκρίνεται με οποιοδήποτε σκορ νίκης και με όλες τις ισοπαλίες που θα έχουν γκολ. Με 0-0 το ματς πάει στην παράταση και από κει (αν δεν σημειωθεί γκολ) στα πέναλτι.(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: