Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Το ΕΣΡ θέλει να αναλάβει τη μέτρηση της τηλεθέασης

Λ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ | Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 



Να αναλάβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τη μέτρηση της τηλεθέασης, ζήτησε ο πρόεδρός του κ. Ι. Λασκαρίδης, εξαπολύοντας επίθεση κατά της εταιρείας μετρήσεων ΑGΒ. Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την κατάσταση που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε ότι η εν λόγω εταιρεία «δεν είναι αξιόπιστη και έχει ορισμένα προβλήματα», ζητώντας να διαπιστώνεται η τηλεθέαση από υπηρεσία του ΕΣΡ «και όχι από ιδιωτική επιχείρηση», όπως είπε, στην οποία «έχει ασκηθεί ποινικήδίωξη ότι δεν κάνει τη δουλειά της». Οσον αφορά το θολό τοπίο των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του ΕΣΡ διέβλεψε ότι ....η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή θα βρει την Ελλάδα δίχως να διαθέτει χάρτη συχνοτήτων και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα χωρίς άδειες λειτουργίας. Επισήμανε ότι «η ανατροπή ή η περιστολή της απαράδεκτης κατάστασης που υπάρχει θα καταστεί δυνατή διά της έκδοσης αδειών λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικώνσταθμών με χρήση συχνότητας για τη μετάδοση του προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία», αναγνωρίζοντας έτσι ότι η ρύθμιση της αχανούς και ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί θα γίνει διά του άλματος απευθείας στην ψηφιακή ραδιοτηλεόραση.
Μάλιστα πρότεινε να μη ληφθεί υπ΄ όψιν ως προσόν το κριτήριο παλαιότητας των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, ο χρόνος λειτουργίας των οποίων (με προσωρινές άδειες ή άδειες των οποίων παρατάθηκε η ισχύς) να μην παρέχει μόρια.
Αναφορικά με τον έλεγχο που ασκεί το ΕΣΡ σε 16 τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας του Νομού Αττικής, ο κ. Λασκαρίδης ζήτησε την επέκτασή του και στην περιφέρεια.
Αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και πιστώσεις που αντιμετωπίζει η ανεξάρτητη αρχή. «Δώστε μας τη δυνατότητα. Ή μας έχετε εμπιστοσύνη ή αντικαταστήστε μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο κ. Λασκαρίδης αναφερθείς στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τα χαρακτήρισε «απαράδεκτα».ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: