Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Το έπος της Πορτογαλίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/7/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ηταν 4 Ιουλίου του 2004, όταν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας ανέβαιναν στην κορυφή της Ευρώπης, ολοκληρώνοντας το ελληνικό έπος του Euro 2004. Ο Αγγελος Χαριστέρας έστελνε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της Πορτογαλίας και όλους εμάς στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, καθώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωνε στον ουρανό του Ντα Λουζ το... τιμημένο. Θυμηθείτε εκείνο το μαγικό ταξίδι, πέντε χρόνια μετά, όπως το κατέγραψε τότε το Sport.gr.





12 Ιουνίου 2004: Πορτογαλία - Ελλάδα 1-2
Η Εθνική κατακτάει την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, χαλώντας την γιορτή που είχαν στήσει στο Ντραγκάο του Οπόρτο οι οικοδεσπότες Πορτογάλοι. Ο Γιώργος Καραγκούνης με μακρινό σουτ στο 7` πέτυχε το πρώτο γκολ του τουρνουά, ενώ ο Αγγελος Μπασινάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 51` έγραψε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι ήταν να μειώσει σε 1-2 στις καθυστερήσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

16 Ιουνίου 2004: Ελλάδα - Ισπανία 1-1
Επόμενη αντίπαλος της Εθνικής στον Α` Ομιλο ήταν η Ισπανία. Οι Φούριας Ρόχας επιζητούσαν εκδίκηση για το γεγονός ότι τους αρπάξαμε την 1η θέση του προκριματικού ομίλου και τους αναγκάσαμε να δώσουν μπαράζ για να προκριθούν στα τελικά και κατάφεραν να προηγηθούν στο 28` με τον Φερνάντο Μοριέντες. Ομως οι διεθνείς μας δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Οτο Ρεχάγκελ έριξε τον Βασίλη Τσιάρτα στην μάχη και αυτός με εκπληκτική πάσα σέρβιρε το 1-1 στον Αγγελο Χαριστέα, κρατώντας ακέραιες τις ελπίδες μας για πρόκριση στα προημιτελικά.

20 Ιουνίου 2004: Ρωσία - Ελλάδα 2-1
Πριν ακόμα την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, η Εθνική βρέθηκε με 0-2 πίσω στο σκορ από τα γκολ των Κιριτσένκο και Μπουλίκιν. Αλλά η ομάδα μας είχε και σε αυτό απάντηση. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζήσης Βρύζας μείωσε σε 1-2, σκορ που έμελλε να αποδειχθεί αρκετό να μας δώσει μια θέση στους "8", καθώς στο άλλο ματς του Ομίλου, η Πορτογαλία νικούσε την Ισπανία.

25 Ιουνίου 2004: Γαλλία - Ελλάδα 0-1
Η Ελλάδα σοκάρει την ποδοσφαιρική Ευρώπη, πετώντας έξω την κάτοχο του τίτλου Γαλλία, των Ζινεντίν Ζιντάν, Τιερί Ανρί, Νταβίντ Τρεζεγκέ! Η κατεβασιά του Θοδωρή Ζαγοράκη από δεξιά, η ντρίμπλα του αλά Ζιντάν στον Λιζαραζού, η "κεφαλιά-κανονιά" του Αγγελου Χαριστέα που άφησε άγαλμα τον Μπαρτέζ... Στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας όσα χρόνια κι αν περάσουν. 1-0 και πρόκριση-όνειρο για τα ημιτελικά.

1 Ιουλίου 2004: Ελλάδα - Τσεχία 1-0 (παρ.)
"Γκολ και φύγαμε για τελικό". Η Τσεχία ήταν η ομάδα που μας δυσκόλεψε περισσότερο στο τουρνουά, αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό να σταθεί εμπόδιο μπροστά στον ελληνικό χείμαρρο. Με αρκετή δόση τύχης στείλαμε το ματς στην παράταση, αλλά εκεί ήταν η ώρα μας. Λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, ο Βασίλης Τσιάρτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο "Κολοσσός" Τραϊανός Δέλλας σφράγισε με το "ασημένιο" γκολ του το εισιτήριο για τον τελικό του Ντα Λουζ.

4 Ιουλίου 2004: Πορτογαλία - Ελλάδα 0-1
"Σήκωσέ το, το τιμημένο, δεν μπορώ να περιμένω", ακουγόταν από τα χείλη εκατομμυρίων ελλήνων και τα παιδιά μας δεν μας χάλασαν το χατήρι. Οι πορτογάλοι μάταια ήλπιζαν ότι θα σήκωναν την κούπα μέσα στο σπίτι τους. Η παρέα του Ζαγοράκη ήταν αποφασισμένη να τους χαλάσει τα σχέδια. Δράστες αυτή τη φορά οι "Αγγελοι της Ελλάδας". Ο Μπασινάς εκτέλεσε το κόρνερ στο 57`, ο Χαριστέας νίκησε όλη την πορτογαλική άμυνα στον αέρα και το "χρυσό" 1-0 μάς έστειλε στον 7ο ουρανό...


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προβάρει τα πράσινα

ΣΑΒΒΑΤΟ| 4/7/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Αίσια κατάληξη είχε τελικά η συνάντηση του Κώστα Αντωνίου με τον μάνατζερ του Ματίας Μπιέρσμιρ, Μάρτιν Νταλίν, την Παρασκευή (3/7) το βράδυ, καθώς ο διευθυντής ποδοσφαίρου των πρασίνων ήρθε σε κατ` αρχήν συμφωνία για την απόκτηση του παίκτη.

Νταλίν και Αντωνίου έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας για τον Μπιέρσμιρ, ο οποίος θα αμείβεται ετησίως με 500.000 ευρώ. Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι αν η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί από τον Ιανουάριο, οπότε και ο παίκτης μένει ελεύθερος από την Γκέτεμποργκ, ή αν ο Παναθηναϊκός θα δώσει χρήματα στη σουηδική ομάδα για να αποκτήσει τον παίκτη από τώρα. Πληροφορίες αναφέρουν οτι στο τριφύλλι προτίθενται να δώσουν ένα ποσό της τάξης των περίπου 400.000 ευρώ στην Γκέτεμποργκ.

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Sportday". Aναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη:

Ματίας, καλορίζικος. Τα μάθαμε τα νέα...

- Πότε προλάβατε και τα μάθατε; Ευχαριστώ. Εδώ και καιρό από τότε που ο Παναθηναϊκός εκδήλωσε ενδιαφέρον για μένα μιλάω τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα με τον μάνατζέρ μου. Η συμφωνία για μένα ποτέ δεν ήταν ζήτημα, διότι εγώ ήμουν ξεκάθαρος ότι θα έρθω στον Παναθηναϊκό. Το θέμα είναι πότε θα ερχόμουν στην Αθήνα. Ο μάνατζέρ μου, μου είπε ότι το πιθανότερο είναι να έρθω τον Ιανουάριο.

Εσύ τι πιστεύεις;

- Εγώ πιστεύω ότι σε λίγες ημέρες θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα έρθω τώρα.

Τι ξέρεις για τον Παναθηναϊκό;

- Ξέρω τα πάντα, έχω ενημερωθεί για τον σύλλογο που είναι πασίγνωστος στη Σουηδία. Μίλησα και με τον Νίλσον και μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα. Μου είπε οτι έχει φανατικούς οπαδούς. Γουστάρω να παίζω για τρελούς οπαδούς και ανυπομονώ να έρθει η ώρα να παίξω για αυτούς. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο κλαμπ και δεν είχα τον παραμικρό ενδοιασμό.

Το ξέρεις οτι εισηγήθηκε για σένα ο Χένρικσεν;

- Το έχω ακούσει και είναι τιμή για μένα. Με παρακολούθησαν αρκετές φορές οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Περπατώντας στην πόλη Κίνδυνος εξ ουρανού

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Δεν έχω τίποτε με τον ιδιοκτήτη, ούτε και με το... παλιό διώροφο κτίριο, της διασταύρωσης των οδών Αγίας Λαύρας - Νίκης και Ορφέως.

Το βασικό παράπονό μου είναι, ότι είμαι αναγκασμένος να παρακολουθώ καθημερινά τα δελτία καιρού και ειδικότερα τα μποφόρ που προβλέπει η ΕΜΥ, ώστε αναλόγως να ρυθμίζω την πορεία μου, κατά το πήγαινε - ένα, από το σπίτι στη δουλειά μου...

Αυτό δε για να μην γίνω θύμα ενός σωλήνα μιας θερμάστρας του παρελθόντος, που, δεμένη από κάποιο σύρμα, απλώνεται... νωχελικά στον παράλληλο τοίχο μιας εγκαταλελειμμένης οικοδομής ή ακόμη κάποιας γρίλιας, που, ανοιγμένη κάθετα, δεν μου δημιουργεί νοσταλγικά αισθήματα και ρομαντικές αναμνήσεις, αλλά με γεμίζει με τον φόβο, μήπως με την πνοή κάποιου, ίσως και δροσιστικού ανέμου, μου έρθει κατακέφαλα...

Έτσι, λοιπόν, πορεία αριστερά... όταν κινούμαι από το νοσταλγικό, πρώην καφενείο Μπίλα προς την οδόν Βασιλείου Β (εκδημοκρατισθείσα οδόν Βουλγαροκτόνου).

Δεν έψαξα αλήθεια να μάθω ποιος είναι αρμόδιος. Κάποιος θα είναι όμως και ασφαλώς το ξέρει. Ίσως να έχουμε... συναρμοδιότητα! Και τότε τα πράγματα μπλέκονται, όπως συμβαίνει, όταν τα θέματα των πολιτών - σε κάθε εποχή - οδηγούνται στα συναρμόδια Υπουργεία ή τις συναρμόδιες, παραλλήλως ή καθέτως, επιτροπές.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα ο... εξ ουρανού κίνδυνος με την λήψη κάποιων απλούστατων και θα έλεγα αδάπανων μέτρων, να εκλείψει.

Για να περπατούμε στο δρόμο κοιτώντας μπροστά και όχι ατενίζοντας τον ουρανό κινδυνεύοντας πλέον από τα τροχοφόρα.

Η προφανής απουσία του ή των ιδιοκτητών από την πόλη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρμόδια Υπηρεσία, Δημόσια ή Δημοτική, που έχει την δυνατότητα να αφαιρέσει ό,τι επικινδύνως κρέμεται απειλητικά για την δημόσια κυκλοφορία. Πάντως κίνδυνος τιμωρίας για διάπραξη του αδικήματος της αυτοδικίας, ας μη φοβούνται, δεν υπάρχει.

Κ. Μπόλης

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Επικίνδυνοι Ρουμάνοι κακοποιοί έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου, για να αποδράσουν!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009


Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χτες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου με πρωταγωνιστές δύο Ρουμάνους κακοποιούς που συνελήφθησαν από αστυνομικούς γύρω στις 8:30 μ.μ στη Λεπτοκαρυά να "σπάνε" αυτοκίνητα και να κλέβουν από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του Α.Τ. στο Λιτόχωρο.
Οι Ρουμάνοι κακοποιοί που είναι αδέρφια και ηλικίας 32 και 28 ετών αποδείχτηκαν τελικά πολύ επικίνδυνοι, αφού με σκοπό να αποδράσουν από το αστυνομικό τμήμα, γύρω στις 11:30 έβαλαν φωτιά στις κουβέρτες και τα στρώματα των κρατητηρίων, με αποτέλεσμα να "λαμπαδιάσει" αμέσως ο χώρος. Μέσα στη γενική σύγχυση που επικράτησε στο αστυνομικό τμήμα, την ώρα που οι αστυνομικοί έσπευδαν να σβήσουν με πυροσβεστήρες τη φωτιά, ένας από τους Ρουμάνους κακοποιούς όρμηξε και έσπασε με το κεφάλι του την "γυάλινη" πόρτα του τμήματος στην προσπάθεια του να αποδράσει, αλλά τραυματίσθηκε και έπεσε κάτω αιμόφυρτος και ουρλιάζοντας σαν αγρίμι.
Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και οι αστυνομικοί μετέφεραν κατόπιν τους δύο κακοποιούς, τον έναν τραυματισμένο από τα τζάμια και τον άλλον με αναπνευστικά προβλήματα από τις αναθυμιάσεις στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και από εκεί με το ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου και νοσηλεύονται, φρουρούμενοι, ενώ το σπίτι που διέμεναν στη Λεπτοκαρυά φρουρείται και θα ερευνηθεί με την παρουσία του εισαγγελέα και των δραστών, μόλις αναρρώσουν και πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Μόλις διαθόκε το πρωτοφανές περιστατικό, προκάλεσε έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑ ΝΕΑ - ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε ΤΑ ΝΕΑ, όπως ακριβώς τυπώνονται ΕΔΩ!!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Διπλά βιβλία

Παντελής Καψής , kapsis@dolnet.gr
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Ιουλίου 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Η «ομολογία» του κ. Θόδωρου Τσουκάτου ότι πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα από τον κ. Χριστοφοράκο για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ήταν χωρίς αμφιβολία ένα θεόσταλτο δώρο για τη Νέα Δημοκρατία.
ΜΠΟΡΕΣΕ να τραβήξει την προσοχή από τις δικές της ευθύνες για την απόδραση των δύο πρωταγωνιστών- Χριστοφοράκου και Καραβέλα- και να επιχειρήσει να μπει, έστω και με 10 χρόνια καθυστέρηση, στη θέση του κατηγόρου. ΖίμενςΜάγιο σημειώσατε Χ. ΤΟ παράδοξο βέβαια είναι ότι ο κ. Τσουκάτος δεν κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ- το αδίκημα αυτό έτσι κι αλλιώς έχει παραγραφεί. Αλλά για δωροδοκία αγνώστων- κάτι δηλαδή που μέχρι σήμερα δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο, επιτρέπει ωστόσο να εμφανίζεται στις κάμερες ο πρώην στρατηγός ως κατηγορούμενος. Ποιος είπε ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή;
ΕΤΣΙ ή αλλιώς όμως το πρόβλημα παραμένει. Πήρε το ΠΑΣΟΚ τα λεφτά ή όχι;
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να το αποδείξει. Οι αντιδράσεις του ωστόσο έχουν ενδιαφέρον. Επισήμως το κόμμα υποστήριξε ότι τέτοιο ποσό δεν εμφανίζεται στα- επίσημα προφανώς- βιβλία του. Κι ασφαλώς λέει αλήθεια.
ΤΗΝ ίδια στιγμή όμως στελέχη του μεταφέρουν ένα αισθητά διαφορετικό κλίμα.
Ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος, για παράδειγμα, αποκάλυψε αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι δηλαδή τα κόμματα παίρνουν τακτικά τέτοιου είδους «χορηγίες», που δεν εμφανίζονται βέβαια πουθενά.
ΑΛΛΑ και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για το αν πήρε τελικά το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα είπε ότι μόνο για τον εαυτό του μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα.
ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας- κανείς δεν θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο προσφορών κάτω από το τραπέζι για το κόμμα τους.
ΝΑ είμαστε δίκαιοι: με τη σημερινή νομοθεσία είναι πολύ δύσκολο για ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, και πολύ περισσότερο για έναν βουλευτή να βγει και να ομολογήσει ότι έχει διπλά βιβλία ή ότι εκείνοι ή οι άλλοι επιχειρηματίες χρηματοδοτούν την προεκλογική του εκστρατεία.
ΕΙΝΑΙ ακριβώς όμως αυτού του είδους η θεσμική υποκρισία που διώχνει τον κόσμο από την πολιτική. Ακόμα χειρότερα, έρχεται να δικαιώσει αφορισμούς του τύπου «όλοι τα πιάνουν» και «όλοι ίδιοι είναι».
Η απάντηση σε αυτή την κριτική είναι δυστυχώς ακόμα περισσότερη υποκρισία: κάθε λίγο και λιγάκι ψηφίζονται όλο και πιο αυστηρές διατάξεις που είναι όλο και πιο δύσκολο να εφαρμοστούν.
Έτσι, αντί να περιορίζουμε, στην ουσία πριμοδοτούμε την παρανομία.
ΘΑ ήταν πολύ πιο απλό και ειλικρινές να αναγνωρίζαμε την αλήθεια. Να δινόταν το δικαίωμα σε κόμματα και πολιτικούς να παίρνουν δωρεές για τις πολιτικές τους δραστηριότητες με μοναδική υποχρέωση να τις δηλώνουν. Και ας αποφασίσουν οι ψηφοφόροι τι είναι και τι δεν είναι θεμιτό.
Η υπόθεση Τσουκάτου ήταν μια ευκαιρία να σπάσει το κέλυφος της αδιαφάνειας. Όλα όμως δείχνουν ότι πάει χαμένη!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Παιχνίδι με τα ονόματα Και μάχη εισαγγελέων για την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!!
▅Χαμόγελα από τον Μ. Χριστοφοράκο (αριστερά πίσω από το τζάμι) και τους  συνηγόρους του στην εισαγγελία του Μονάχου (φωτογραφία από το Μega)
Ένας αγώνας δρόμου είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Μόναχο: αφενός οι Έλληνες ανακριτές και η Γενική Εισαγγελία Μονάχου που θέλουν την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα και αφετέρου η υπεράσπισή του και η Εισαγγελία Ι που τον ανακρίνει για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων προκειμένου να καταδικαστεί στη Γερμανία.

Ο κ. Χριστοφοράκος συνεχίζει το παιχνίδι με τα ονόματα, προκειμένου, όπως λένε οι δικηγόροι του να κατορθώσει να δικαστεί στο Μόναχο για όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός βρέθηκαν χθες πάρα πολύ κοντά, σε απόσταση αναπνοής, αλλά οι δρόμοι τους δεν συναντήθηκαν. Ενώ στις 10 το πρωί το ελληνικό κλιμάκιο περνούσε την κεντρική είσοδο στη Νίμφενμπουργκερ στράσε 16 για το ραντεβού με τη Γενική Εισαγγελία Μονάχου, από τη δεύτερη είσοδο του οικοδομικού συγκροτήματος στην παράλληλο Λίνμπρουν στράσε περνούσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος το κατώφλι για το δικό του, δεύτερο ραντεβού με την εισαγγελέα Εφετών Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ Χεσλ που διερευνά το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens.
Όταν γύρω στις τέσσερις το απόγευμα, ο Άλφονς Όμπερμαγιερ - προϊστάμενος του τμήματος εκδόσεων και δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος της Γενικής Εισαγγελίας Μονάχου, όπως είναι ολόκληρος ο τίτλος-, σχολίαζε στους Έλληνες δημοσιογράφους το αποτέλεσμα της συνάντησης, η ανάκριση του Μ. Χριστοφοράκου συνεχιζόταν. «Μπορεί να συνεχιστεί και τη Δευτέρα», μας είπε σε ένα από τα διαλείμματα ο συνήγορός του Ντάνιελ Πέτερ. Έχει σίγουρα περισσότερα να πει καθώς στήνεται το κατηγορητήριο με το οποίο η υπεράσπισή του θέλει να προλάβει την έκδοση και με μία καταδίκη του στο Μόναχο να ακυρώσει κάθε δίωξή του στην Ελλάδα. Προς τούτο χρειάζεται την εισαγγελέα Μπόμλερ Χεσλ η οποία από την πλευρά της τον πιέζει για «ονόματα και διευθύνσεις».
«Θα έλθει, αλλά...»
Ο Μ. Χριστοφοράκος δεν θα είχε καμία αντίρρηση να καταθέσει στον κ. Ζαγοριανό «τα πάντα» για το 10% των αδικημάτων, που η παραγραφή τους θεωρείται επίμαχη, αν δεν ήταν το ένταλμα σύλληψης, που, όπως λένε οι δικηγόροι του, «βεβιασμένα» και «υπό την πίεση» πολιτικών παραμέτρων έσπευσε να εκδώσει ο Έλληνας ανακριτής. Τώρα εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν επιτρέπουν το «ντιλ», δηλαδή άρση του εντάλματος- κατάθεση Χριστοφοράκου. «Φυσικά και θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα», έλεγε ο συνήγορός του Ντάνιελ Πέτερ, «αλλά βραχυπρόθεσμα δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
Σε 4 εβδομάδες αποφασίζει το Εφετείο Μονάχου
Η ΠΛΕΥΡΑ των συνηγόρων του Χριστοφοράκου εμμένει στην εκτίμησή της περί παραγραφής, παρά την ήττα που δέχτηκε με την απόφαση του Εφετείου να παρατείνει το προσωρινό ένταλμα σύλληψης του κ. Χριστοφοράκου βάσει του αιτήματος έκδοσης. Ο Ντάνιελ Πέτερ εκτιμά ότι θα υπάρξει συναίνεση στην έκδοση του κ. Χριστοφοράκου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα δικαστεί μόνο για τα αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί. «Αυτά είναι ένα πολύ λίγα. Αν δείτε το σύνολο των κατηγοριών, από τα σχετικά ποσά που υπερβαίνουν τα 50 εκατ. μένουν για τα μη παραγραφέντα πλέον μόνον κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ». Η Ελλάδα «δεν θα είχε τη δυνατότητα να δικάσει τον Χριστοφοράκο για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, αλλά έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό. «Εάν το επιχειρήσουν, δεν πρόκειται να τον πάρουν ποτέ» λέει ο κ. Ντάνιελ. Και αν το κάνουν παρ΄ όλα αυτά, θα έχουν παραβιάσει ρητή διαβεβαίωση και «αυτό δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».
«Αποτελεσματική συνάντηση»
Από την πλευρά της, η Γενική Εισαγγελία Μονάχου πήρε τα στοιχεία που χρειάζονταν για να «δέσει» την ευνοϊκή της στάση υπέρ της έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.
«Ήταν πολύ καλή, αποτελεσματική και επιτυχημένη συνάντηση», σχολίασε εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας Μονάχου ο Άλφονς Όμπερμαγιερ τη συνάντηση που είχε στο Μόναχο με τους κ.κ. Ζαγοριανό και Παντιώρα.
«Μας έφεραν τα στοιχεία που χρειαζόμασταν» πρόσθεσε.
Μετά την εξέταση των συμπληρωματικών στοιχείων η εκτίμησή του είναι ότι με την πρώτη ανάκριση του κ. Χριστοφοράκου επήλθε ανακοπή του χρόνου παραγραφής για τα επίμαχα αδικήματα που περιλαμβάνει το πρώτο ένταλμα σύλληψης.
Αναφορικά με το δεύτερο ένταλμα, για το οποίο επίσης υπάρχει ζήτημα παραγραφής των αδικημάτων που χρονικά τοποθετούνται στο 2003, ο κ. Όμπερμαγιερ δήλωσε ότι «μετά τη σημερινή ημέρα είμαι πεπεισμένος πως επήλθε ανακοπή του χρόνου παραγραφής και κατά την άποψή μου οι προοπτικές είναι καλές». Η θετική στάση της Γενικής Εισαγγελίας τίθεται βεβαίως υπό την αίρεση της απόφασης που θα κληθεί να πάρει το Εφετείο Μονάχου όταν θα κληθεί να αποφανθεί επί της ουσίας της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί «εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων».
«Έκδοση μόνο όταν τελειώσει εδώ η διαδικασία»
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ» της διαδικασίας έκδοσης που μένει προς διευθέτηση είναι και η πρόβλεψη του νόμου ότι ο κ. Χριστοφοράκος ως Γερμανός υπήκοος, σε περίπτωση καταδίκης του στην Ελλάδα, μπορεί να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του στη Γερμανία. «Συζητήσαμε το θέμα αυτό, αναμένω να έχουμε σύντομα από την ελληνική πλευρά τη σχετική διαβεβαίωση», είπε ο κ. Ομπερμάγιερ.
Στην ερώτηση των «ΝΕΩΝ», ποιες θα είναι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στη διαδικασία της έκδοσης, αν αρχίσει μία δίκη στο Μόναχο κατά του Χριστοφοράκου, ο εισαγγελέας Ομπερμάγιερ δηλώνει πεπεισμένος ότι τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στα δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης δεν πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο δίκης στη Γερμανία. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο», λέει, «αλλά δεν μπορώ να σας πω εάν υπάρχουν άλλα αδικήματα για τα οποία ο Χριστοφοράκος μπορεί να διωχθεί στη Γερμανία. Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που ο Χριστοφοράκος για κάποια αδικήματα που έχει διαπράξει στη Γερμανία οδηγηθεί σε δίκη, αυτό δεν θα άλλαζε σε τίποτα την πτυχή της έκδοσης. Αυτό θα σήμαινε ότι η έκδοσή του θα καθυστερήσει για όσο διάστημα χρειαστεί να ολοκληρωθεί εδώ η διαδικασία».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟΙ OLYMPUS PARTY

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ OLYMPUS PARTY
=====================
ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Καλοκαίρι 2009
«Στους χτύπους της καρδιάς»

Εκεί που χτυπά η καρδιά της, εκεί που συναντιέται με το πάθος της για το τραγούδι, εκεί η Χάρις Αλεξίου θέλει να ταξιδέψει το κοινό της αυτό το καλοκαίρι. Μόνη της στην σκηνή για δύο ώρες με τους μουσικούς της θέλει να μαγευτεί η ίδια πρώτα με τις μελωδίες και τον λυρισμό τους και να μαγέψει και το κοινό της με τις ερμηνείες της. Οι συναυλίες της θα είναι όπως πάντα ένα από τα ωραιότερα δώρα του καλοκαιριού για τους λάτρεις της φωνής και των τραγουδιών της. Οι επιλογές από το ρεπερτόριο - θησαυρό που όλοι τραγουδάμε αλλά και ανέκδοτα τραγούδια από την νέα της δουλειά σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας βασισμένο στη μοναδική φωνή και παρουσία της.

Olympus Party


ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
Πατήστε στην εικόνα

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ


4 ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ !!!!

Ψηφίσατε ΟΛΥΜΠΟ ΜΕΧΡΙ 7-7-200
για τα ΝΕΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ της ΦΥΣΗΣ;;;;;;;

Ψηφίστε τώρα ΟΛΥΜΠΟ και μέσω τηλεφώνου και με e-mail
Αγαπητοί φίλοι του ΟΛΥΜΠΟΥ,
Μπορείτε τώρα να ψηφίζετε ΟΛΥΜΠΟ για τα Νέα 7 Θαύματα της Φύσης, από το σταθερό ή το κινητό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τη νέα διεθνή τηλεφωνική γραμμή ψηφοφορίας, η οποία είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο. Ακολουθήστε τα εξής τρία απλά βήματα για να ψηφίσετε μέσω τηλεφώνου :
1. Καλέστε στο 0041 77 312 4041 και θα ακούσετε ένα ακουστικό μήνυμα
2. Στο τέλος του ακουστικού μηνύματος θα ακούσετε έναν χαρακτηριστικό ήχο. Μετά τον ήχο, πληκτρολογήστε 324 που είναι ο τριψήφιος κωδικός που αντιστοιχεί στον ΟΛΥΜΠΟ.
3. Περιμένετε να ακούσετε το ευχαριστήριο μήνυμα, που επιβεβαιώνει ότι έχετε ψηφίσει τηλεφωνικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
· Αν τοποθετήσετε τον κωδικό πριν από τον χαρακτηριστικό ήχο ή αν εισάγετε τον κωδικό πολύ γρήγορα, η ψήφος σας δε θα υπολογιστεί.

· Η Κλήση προς τη διεθνή τηλεφωνική γραμμή ψηφοφορίας κοστίζει όσο μία κλήση σε κινητό στην Ελβετία, διαρκεί περίπου ένα λεπτό και δεν έχει καμία ειδική επιβάρυνση, σύμφωνα με το New7Wonders Foundation, που παρέχει αυτήν την τηλεφωνική υπηρεσία. Μπορείτε να ελέγξετε το κόστος κλήσης μέσω του δικού σας παροχέα.
· ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ

Ø Μπορείτε από το e-mail σας να συνεχίσετε να ψηφίζετε ΟΛΥΜΠΟ (και μόνο ΟΛΥΜΠΟ από την 3η Ομάδα - Group C Mountains and Volcanoes) στο:
http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:278
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ είναι η μοναδική υποψηφιότητα της Ελλάδας στο διαγωνισμό
Πείτε το στους φίλους!
Διαδώστε το!
Υποστηρίξτε τον ΟΛΥΜΠΟ
για να γίνει ένα από τα ΝΕΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ της ΦΥΣΗΣ.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail olympus@pieria.gr
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας
Επίσημη Επιτροπή Υποστήριξης
της Υποψηφιότητας του Ολύμπου
2351 351 250-1
2351 351 260-2
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Το video της τελευταίας πρόβας του Jackson

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ένα βίντεο που παρουσιάζει μία από τις τελευταίες πρόβες του Μάικλ Τζάκσον, δύο ημέρες πριν το θάνατό του, τον δείχνει να είναι σε φόρμα, να τραγουδά και να χορεύει ενόψει της επιστροφής του στη σκηνή, τον Ιούλιο στο Λονδίνο. (video) ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Έξι νεκροί από πυρκαγιά στο Λονδίνο

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Τρία παιδιά - μεταξύ αυτών ένα μωρό λίγων εβδομάδων και ένα παιδί επτά ετών - και τρεις ενήλικες έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε δωδεκαόροφο κτίριο στην περιοχή Κάμπεργουελ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Περίπου 30 άνθρωποι που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι διασώθηκαν από την πυροσβεστική. .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δηλητήριο μέλισσας "κατά της αρθρίτιδας"

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ένα αποτελεσματικό παυσίπονο για τους πόνους της αρθρίτιδας, ισχυρίζεται ότι έχει βρει εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία. Το φάρμακο περιέχει μέλι που παράγεται από το δέντρο Μανούκα αλλά και δηλητήριο από το κεντρί των μελισσών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο ζητά το ΠΑΣΟΚ

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/07/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το απόγευμα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την πρώτη μετά τις Ευρωεκλογές, οι οποίες έδωσαν θετικό αποτέλεσμα για το Κίνημα.
"Η κυβέρνηση σέρνεται και σέρνει τη χώρα σε μία άγονη προεκλογική περίοδο" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει: "Ζητούμε εκλογές αμέσως, μετά το καλοκαίρι, για να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να καταρτίσει αξιόπιστο προϋπολογισμό για το 2010 και να βάλει τη χώρα σε μία νέα πορεία ελπίδας και ανάταξης για τη χώρα".
Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "δεν διεκδικούμε την κυβέρνηση για να καταλάβουμε καρέκλες, αλλά για να λύσουμε προβλήματα".
Αναφορικά με τα φαινόμενα διαφθοράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει κηρύξει ανένδοτο, όταν- όπως είπε- η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή και μιλούσε για σκανδαλολογία.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί και τόνισε ότι ο σημερινός Πρόεδρος έχει τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αξίωμά του.
Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στην κυβέρνηση να συμφωνήσουν από σήμερα στην επανεκλογή του κ. Παπούλια, παράλληλα με την απόφαση για άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Απάντηση Ευ. Αντώναρου
"Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε και σήμερα για μία ακόμη φορά να εμπλέξει με ανεπίτρεπτο τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους δικούς του μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Είναι γνωστή η θέση του κ. Παπανδρέου ότι προτίθεται να μη στηρίξει την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλώντας εκλογές" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Ευ. Αντώναρος πρόσθεσε: "Είναι αυτονόητο ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στην προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών, που μόνο κίνητρο έχει τη βουλιμία για εξουσία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ". Περισσότερα
Γ. Ραγκούσης
Νωρίτερα, από το ίδιο βήμα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι "η χώρα εισέρχεται εκ των πραγμάτων σε προεκλογική φάση από τις 17 Αυγούστου και αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την επιτροπή εκλογικού αγώνα".
Πρόσθεσε ότι το κόμμα στην πορεία προς τις εκλογές "αξιοποιεί το σύνολο των δυνάμεών του και μένει προσηλωμένο στην προτεραιότητα του στόχου του, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη νίκη και η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές".
Ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σημαίνει ότι οι πολίτες ζητούν εθνικές εκλογές καθώς "επισημοποίησαν την οξύτατη κρίση διακυβέρνησης που αντιμετωπίζει ο τόπος και έδειξαν ότι οι πολίτες ζήτησαν αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης".
Αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Siemens υπογράμμισε ότι "το ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε το θέμα με αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο, είπε όλα στα φως, γεγονός που συνέβαλε και στην ανάκαμψη του".
Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επανεξετάσουν την αρνητική τους στάση έναντι των τεσσάρων προτάσεων για τη διαφθορά, που διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, και να τις αποδεχθούν διότι "αυτές και ενδεχομένως άλλες προτάσεις μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά".
Ομιλία Ρ. Σπυρόπουλου
"Εντός του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου όλες οι εκλογικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του και θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες αρχές", ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος.
Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δαπάνησε 9 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των μετακινήσεων των ετεροδημοτών, ενώ ο νόμος τού έδινε την δυνατότητα να δαπανήσει έως 12 εκ. Πρόσθεσε δε, ότι "στις εθνικές εκλογές θα βελτιώσουμε τα κονδύλια αυτά".
Ο κ. Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στην κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ, την χαρακτήρισε "νέο οξυγόνο για την υγεία της Δημοκρατίας, καθώς υγιή κόμματα σημαίνει υγιής Δημοκρατία" και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλήρως πιστοποιημένο μητρώο 950.000 μελών και φίλων.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προσαγωγές για την απαγωγή Παναγόπουλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/07/2009- ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο, φαίνεται ότι βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 10 άτομα, που φέρονται να έχουν άμεση ή έμμεση συμμετοχή. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παράλληλα ερευνάται η πιθανότητα συμμετοχής των υπόπτων σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, μεταξύ άλλων και η εκτέλεση πληρωμένων συμβολαίων θανάτου.
Η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο πληροφορίες από το πρωί της Παρασκευής αναφέρουν ότι προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στη ΓΑΔΑ δύο άνδρες που εικάζεται ότι είχαν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην απαγωγή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο είχε κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς και επιχειρηματίας της Δυτικής Αττικής, ο οποίος ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ της εγκληματικής ομάδας εντός και εκτός φυλακών.
Οι προσαγωγές μέχρι τώρα- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ανέρχονται σε δέκα, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, ενώ αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον τουλάχιστον επτά ατόμων εκ των προσαχθέντων.
Έτερες πληροφορίες σημειώνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ οδηγήθηκε σε επίσπευση των προσαγωγών καθώς διαπιστώθηκε πρόθεση των υπόπτων για διαφυγή τους στο εξωτερικό.
Τέλος, και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν εντοπίσει τα χρήματα που είχαν δοθεί ως λύτρα.
Το χρονικό της απαγωγής
Ο εφοπλιστής, Περικλής Παναγόπουλος, είχε πέσει θύμα απαγωγής το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009, κοντά στην έπαυλη του στο Καβούρι.
Οι απαγωγείς είχαν πάρει μαζί τους, υπό την απειλή όπλων, και τον οδηγό του κ. Παναγόπουλου, τον οποίο απελευθέρωσαν στο Κορωπί, λίγες ώρες μετά.
Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια του 74χρονου εφοπλιστή και το ρόλο του διαπραγματευτή ανέλαβε εξ αρχής η σύζυγος του, Κατερίνα.
Η κ. Παναγοπούλου, όταν οι διαπραγματεύσεις έδειξαν ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο, έκανε δραματική έκκληση από τηλεοράσεως, ζητώντας από τους απαγωγείς να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της.
Τελικώς, ο εφοπλιστής απελευθερώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (20/1) και εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού στην περιοχή του Ασπρόπυργου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κάλπη-κες «μεταρρυθμίσεις» Ν.Δ.: νομοθετικός μαραθώνιος φουντώνει τα σενάρια για κάλπες αρχές φθινοπώρου

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 -ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για νέο πακέτο αλλαγών στο  Ασφαλιστικό έχει ζητήσει ο Κ. Καραμανλής. Η εντολή μάλιστα προς τη  Φ. Πετραλιά είναι οι σχετικοί νόμοι να περάσουν από τα Θερινά Τμήματα  της Βουλής
Προεκλογικό σκηνικό για κάλπες στις αρχές του φθινοπώρου θεωρούν υπουργοί και γαλάζιοι βουλευτές ότι στήνεται, με τις νομοθετικές κινήσεις που προαναγγέλλει η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι.

Τα εκλογικά σενάρια φουντώνουν εκ νέου στη Ν.Δ. με την απόφαση της κυβέρνησης να προωθηθούν χωρίς καθυστέρηση οι νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό με το άγριο «ψαλίδισμα» στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, την επαναξιολόγηση των αναπηρικών συντάξεων και τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας στο ΙΚΑ από τον κλάδο ασφάλισης. Πρόκειται για κινήσεις που, όπως παραδέχονται στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, θα βρεθούν στην κορυφή της «μεταρρυθμιστικής» ατζέντας που θα προβάλει η Ν.Δ. στον δρόμο προς τις κάλπες, οι οποίες έρχονται να συνδυαστούν με τις θεσμικές αλλαγές που επιδιώκει επίσης να περάσει εντός του καλοκαιριού η κυβέρνηση (νόμος περί ευθύνης υπουργών, χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων κ.ά.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Απασχόλησης, έχει ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για νέο πακέτο αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Κατά τις ίδιες πηγές, η εντολή προς την αρμόδια υπουργό Φάνη Πετραλιά είναι το νέο καθεστώς στα βαρέα και ανθυγιεινά να μην προωθηθεί το φθινόπωρο, αλλά ο σχετικός νόμος να περάσει από τα Θερινά Τμήματα της Βουλής. Κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν χθες ότι η κυρία Πετραλιά «κάνει αγώνα δρόμου για να εγκριθεί ο νέος νόμος από το Β΄ Θερινό Τμήμα», το οποίο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Κατά τα ίδια στελέχη, η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμη μία ένδειξη ότι το Γ΄ Θερινό Τμήμα, στο οποίο μετέχουν και οι περισσότεροι γαλάζιοι αντάρτες, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ, καθώς θα προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται τελικώς να παρατείνει τον εκλογικό ορίζοντα έως τον Μάρτιο του 2010- και για τις κάλπες του φθινοπώρου θα στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, λόγω της άρνησής του να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να μετατρέψει σε πολιτικό πλεονέκτημα την προκήρυξη των εκλογών, λέγοντας ότι θα ήταν «πράξη ανευθυνότητας» να εγκλωβίσει τη χώρα σε μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο.

Το κλίμα αυτό ήρθε να ενισχύσει χθες και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ι. Τραγάκης, ο οποίος παρότι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί πρόωρες κάλπες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές τον Σεπτέμβριο, λέγοντας (στον Αlpha 98.9) ότι «στην πολιτική υπάρχει και το απρόοπτο». Έσπευσε μάλιστα να τονίσει με έμφαση ότι είτε την προσεχή άνοιξη είτε τον Σεπτέμβριο στηθούν κάλπες, «η ευθύνη θα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ που θα έχει και μεγάλο πολιτικό κόστος».
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ
Θα ρίξουν ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της άρνησής του να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Μεϊμαράκης: «Η Ν.Δ. να βρει όραμα»

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, πάντως, φαίνεται να κρατά ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, ο οποίος επιμένει να εισηγείται ριζικές αλλαγές και περισσότερο πολιτικό χρόνο για την κυβέρνηση, προκειμένου να μπορέσουν οι αλλαγές να αποδώσουν.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του «Φόρουμ 2020» και παρουσία 20 βουλευτών της Ν.Δ., τόνισε ότι «χρειάζεται δυναμική πολιτική πρωτοβουλιών» για να αναστρέψει η κυβέρνηση το αρνητικό πολιτικό κλίμα, ενώ πρόσθεσε: «Το μήνυμα που πήραμε μας επιβάλλει να ανανεώσουμε και να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας συμπεριφορά, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής. Η πολιτική μας συμπεριφορά πρέπει να διακρίνεται από μέτρο, σύνεση, σύνθεση απόψεων, περισσότερη υπευθυνότητα, ανθρωπιά και πάνω απ΄ όλα επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων... Χρειάζεται ένα καινούργιο πολιτικό όραμα, που θα εμπνεύσει δημιουργικά τους πολίτες που αναζητούν από όλους εμάς ένα καινούργιο πρότυπο πολιτικής συμπεριφοράς...».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ


ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Ιουλίου 2009
Αντιδράσεις για την "τακτοποίηση" των ημιϋπαίθριων
ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ
Σε διεκρινίσεις σχετικά με τη ρύθμιση «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων προχώρησε την Πέμπτη το ΥΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και των μηχανικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο:
1) Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά στην τακτοποίηση της αλλαγής χρήσης νόμιμα δομημένων χώρων και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση χώρους που έχουν κατασκευαστεί χωρίς οικοδομική άδεια. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις διαφέρουν εντελώς από παλαιότερες, με τις οποίες είχε νομιμοποιηθεί μεγάλος αριθμός κτηρίων, χωρίς οικοδομική άδεια.
2) Με τις ρυθμίσεις αυτές αντιμετωπίζεται κατά πάγιο και αποτελεσματικό τρόπο ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα και λαμβάνονται μέτρα με σκοπό την αποτροπή του στο μέλλον. Τονίζεται, για μια ακόμη φορά, ότι αν δεν προβλέπαμε συγκεκριμένα μέτρα, μέσα από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν οι παραβάσεις αυτές στο μέλλον, δεν θα προβαίναμε σε αυτή την τακτοποίηση.
Για να μην συμβάλλουμε στην δημιουργία εντυπώσεων ότι μπορεί κάποιος να παρανομήσει και στο μέλλον θα νομιμοποιηθεί. Η μέριμνα αυτή δεν είχε ληφθεί στις παλαιότερες ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα:
α) Ενώ μέχρι τώρα ήταν δυνατή η συγκέντρωση των ημιυπαίθριων χώρων μιας οικοδομής σε έναν ή δύο ορόφους, στο μέλλον οι ημιυπαίθριοι χώροι θα κατανέμονται αναλογικά σε κάθε όροφο. Επιπλέον, το βάθος των ημιυπαίθριων χώρων περιορίζεται σε 1,80μ που δεν επιτρέπει την μετατροπή τους σε δωμάτια.
β) Τα ισόγεια κλειστά γκαράζ ενώ μέχρι σήμερα δεν μετρούσαν στο συντελεστή δόμησης από τώρα και στο εξής θα μετρούν στο συντελεστή.
γ) Το ύψος της οροφής των υπόγειων χώρων σε κανένα σημείο δεν θα υπερβαίνει τα 0,80μ από την οριστική στάθμη του εδάφους, αντί του ισχύοντος 1,5μ. Έτσι δεν θα προσφέρονται για αλλαγή χρήσης και μετατροπή τους σε κατοικία.
3) Για να μην διαστρεβλώνεται η αλήθεια, για ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι, καταβάλλοντας την εισφορά που προβλέπουν οι προτεινόμενες ρυθμίσεις, οι παραπάνω χώροι διατηρούν στη διάρκεια ζωής του κτηρίου τη χρήση στην οποία έχουν μετατραπεί και δεν υπάρχει περίπτωση επιβολής κανενός μελλοντικού προστίμου.
4) Για τους ανωτέρω χώρους που έχουν αλλάξει χρήση δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να ακολουθήσει την προτεινόμενη ρύθμιση. Διαφορετικά, όπως προβλέπεται από τη ρύθμιση, η αλλαγή χρήσης υπάγεται στις διατάξεις περί αυθαίρετων και υπόκειται σε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης και υποχρέωση επαναφοράς των χώρων στη νόμιμη χρήση.
5) Επισημαίνεται, ότι η Πολιτεία θα προβεί σε συστηματικό και εκτεταμένο έλεγχο όλων αυτών των περιπτώσεων.
Στους εκπροσώπους του ΤΕΕ, που έχουν κάνει σχετικές δηλώσεις, «τονίζουμε ότι μεγάλα χρονίζοντα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται ούτε με θολές θέσεις, ούτε με απρεπείς εκφράσεις, ούτε βεβαίως με συνδικαλιστικές κορώνες».
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες
«Στο βωμό της δημοσιονομικής εκτροπής, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, όπως ο ίδιος ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ παραδέχθηκε, η κυβέρνηση εμπεδώνει στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα της πλήρους αναξιοπιστίας και αυθαιρεσίας του κράτους» δήλωσε η πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.
«Αντί το οικονομικό διευθυντήριο της κυβέρνησης Καραμανλή να προχωρήσει σε τολμηρές τομές στο πλαίσιο της δημοσιονομικής διαχείρισης ώστε να μπει φρένο στις αλόγιστες σπατάλες, αντί να ανορθώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή, αντί να αποτρέψει τη βίαιη αναδιανομή που συντελείται και να ζητήσει απ' όλους να συνεισφέρουν με βάση τη φοροδοτική τους ικανότητα, έρχεται, μετά από καταιγίδα φοροεισπρακτικών μέτρων, να ανακοινώσει την 'τακτοποίηση' των ημιυπαίθριων και των κλειστών υπέργειων και υπόγειων χώρων» προσέθεσε.
«Εξαπατά τους πολίτες και τους καθιστά όμηρους της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, ζητώντας τους να πληρώσουν σήμερα κάτι το οποίο οι περισσότεροι έχουν ήδη πληρώσει, υπό την απειλή υψηλότερων προστίμων στο μέλλον. Πρόκειται περί ωμού κυβερνητικού εκβιασμού στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης» κατέληξε.
Στη Βουλή κατατέθηκε η ρύθμιση
Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία για τους ημιυπαίθριους χώρους. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, θεσπίζονται μέτρα που καταργούν τις πηγές οι οποίες διευκολύνουν την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, ενώ, ταυτόχρονα, τακτοποιούνται οι μέχρι τώρα εκκρεμότητες αυτής της κατηγορίας.
Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:
- Επανακαθορίζεται (μειώνεται από 40% σε 35% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί συνολικά στο οικόπεδο) η συνολική επιφάνεια των εξωστών και ημιυπαίθριων χώρων που δεν υπολογίζονται εφεξής στο συντελεστή δόμησης.
- Μειώνεται (από 20% σε 15% της συνολικής επιφάνειας εξωστών και ημιυπαίθριων χώρων) το ανώτατο όριο της έκτασης των ημιυπαίθριων χώρων οι οποίοι και κατανέμονται αναλογικά ανά όροφο.
- Επανακαθορίζεται το βάθος των ημιυπαίθριων χώρων (μικρότερο ή ίσο των 1,80 με αντί του ισχύοντος σήμερα βάθους (μικρότερο ή ίσο του πλάτους τους). Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν ισχύει για τους ημιυπαίθριους χώρους των τουριστικών εγκαταστάσεων.
- Επιτρέπεται η διατήρησης του ημιυπαίθριου που έχει κτιστεί μέχρι 2 Ιουλίου 2009 υπό προϋποθέσεις στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται:
Παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 ευρώ για κάθε αυτοτελή διηρημένη ιδιοκτησία.
Εισφορά ίσης με το 10% της αξίας του κλειστού χώρου.
Παρέχεται έκπτωση 10% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της εισφοράς κατά την πρώτη δόση.
- Στην περίπτωση των υπέργειων και υπόγειων κλειστών χώρων κτιρίων το καταβαλλόμενο παράβολο ορίζεται στο ποσό των 350 ευρώ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)