Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Προσαγωγές για την απαγωγή Παναγόπουλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/07/2009- ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο, φαίνεται ότι βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 10 άτομα, που φέρονται να έχουν άμεση ή έμμεση συμμετοχή. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνες για τον εντοπισμό των υπόπτων στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παράλληλα ερευνάται η πιθανότητα συμμετοχής των υπόπτων σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, μεταξύ άλλων και η εκτέλεση πληρωμένων συμβολαίων θανάτου.
Η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο πληροφορίες από το πρωί της Παρασκευής αναφέρουν ότι προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στη ΓΑΔΑ δύο άνδρες που εικάζεται ότι είχαν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην απαγωγή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο είχε κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς και επιχειρηματίας της Δυτικής Αττικής, ο οποίος ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ της εγκληματικής ομάδας εντός και εκτός φυλακών.
Οι προσαγωγές μέχρι τώρα- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ανέρχονται σε δέκα, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, ενώ αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον τουλάχιστον επτά ατόμων εκ των προσαχθέντων.
Έτερες πληροφορίες σημειώνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ οδηγήθηκε σε επίσπευση των προσαγωγών καθώς διαπιστώθηκε πρόθεση των υπόπτων για διαφυγή τους στο εξωτερικό.
Τέλος, και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν εντοπίσει τα χρήματα που είχαν δοθεί ως λύτρα.
Το χρονικό της απαγωγής
Ο εφοπλιστής, Περικλής Παναγόπουλος, είχε πέσει θύμα απαγωγής το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009, κοντά στην έπαυλη του στο Καβούρι.
Οι απαγωγείς είχαν πάρει μαζί τους, υπό την απειλή όπλων, και τον οδηγό του κ. Παναγόπουλου, τον οποίο απελευθέρωσαν στο Κορωπί, λίγες ώρες μετά.
Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια του 74χρονου εφοπλιστή και το ρόλο του διαπραγματευτή ανέλαβε εξ αρχής η σύζυγος του, Κατερίνα.
Η κ. Παναγοπούλου, όταν οι διαπραγματεύσεις έδειξαν ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο, έκανε δραματική έκκληση από τηλεοράσεως, ζητώντας από τους απαγωγείς να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της.
Τελικώς, ο εφοπλιστής απελευθερώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (20/1) και εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού στην περιοχή του Ασπρόπυργου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: