Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Διπλά βιβλία

Παντελής Καψής , kapsis@dolnet.gr
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Ιουλίου 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Η «ομολογία» του κ. Θόδωρου Τσουκάτου ότι πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα από τον κ. Χριστοφοράκο για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ήταν χωρίς αμφιβολία ένα θεόσταλτο δώρο για τη Νέα Δημοκρατία.
ΜΠΟΡΕΣΕ να τραβήξει την προσοχή από τις δικές της ευθύνες για την απόδραση των δύο πρωταγωνιστών- Χριστοφοράκου και Καραβέλα- και να επιχειρήσει να μπει, έστω και με 10 χρόνια καθυστέρηση, στη θέση του κατηγόρου. ΖίμενςΜάγιο σημειώσατε Χ. ΤΟ παράδοξο βέβαια είναι ότι ο κ. Τσουκάτος δεν κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ- το αδίκημα αυτό έτσι κι αλλιώς έχει παραγραφεί. Αλλά για δωροδοκία αγνώστων- κάτι δηλαδή που μέχρι σήμερα δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο, επιτρέπει ωστόσο να εμφανίζεται στις κάμερες ο πρώην στρατηγός ως κατηγορούμενος. Ποιος είπε ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή;
ΕΤΣΙ ή αλλιώς όμως το πρόβλημα παραμένει. Πήρε το ΠΑΣΟΚ τα λεφτά ή όχι;
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να το αποδείξει. Οι αντιδράσεις του ωστόσο έχουν ενδιαφέρον. Επισήμως το κόμμα υποστήριξε ότι τέτοιο ποσό δεν εμφανίζεται στα- επίσημα προφανώς- βιβλία του. Κι ασφαλώς λέει αλήθεια.
ΤΗΝ ίδια στιγμή όμως στελέχη του μεταφέρουν ένα αισθητά διαφορετικό κλίμα.
Ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος, για παράδειγμα, αποκάλυψε αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι δηλαδή τα κόμματα παίρνουν τακτικά τέτοιου είδους «χορηγίες», που δεν εμφανίζονται βέβαια πουθενά.
ΑΛΛΑ και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για το αν πήρε τελικά το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα είπε ότι μόνο για τον εαυτό του μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα.
ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας- κανείς δεν θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο προσφορών κάτω από το τραπέζι για το κόμμα τους.
ΝΑ είμαστε δίκαιοι: με τη σημερινή νομοθεσία είναι πολύ δύσκολο για ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, και πολύ περισσότερο για έναν βουλευτή να βγει και να ομολογήσει ότι έχει διπλά βιβλία ή ότι εκείνοι ή οι άλλοι επιχειρηματίες χρηματοδοτούν την προεκλογική του εκστρατεία.
ΕΙΝΑΙ ακριβώς όμως αυτού του είδους η θεσμική υποκρισία που διώχνει τον κόσμο από την πολιτική. Ακόμα χειρότερα, έρχεται να δικαιώσει αφορισμούς του τύπου «όλοι τα πιάνουν» και «όλοι ίδιοι είναι».
Η απάντηση σε αυτή την κριτική είναι δυστυχώς ακόμα περισσότερη υποκρισία: κάθε λίγο και λιγάκι ψηφίζονται όλο και πιο αυστηρές διατάξεις που είναι όλο και πιο δύσκολο να εφαρμοστούν.
Έτσι, αντί να περιορίζουμε, στην ουσία πριμοδοτούμε την παρανομία.
ΘΑ ήταν πολύ πιο απλό και ειλικρινές να αναγνωρίζαμε την αλήθεια. Να δινόταν το δικαίωμα σε κόμματα και πολιτικούς να παίρνουν δωρεές για τις πολιτικές τους δραστηριότητες με μοναδική υποχρέωση να τις δηλώνουν. Και ας αποφασίσουν οι ψηφοφόροι τι είναι και τι δεν είναι θεμιτό.
Η υπόθεση Τσουκάτου ήταν μια ευκαιρία να σπάσει το κέλυφος της αδιαφάνειας. Όλα όμως δείχνουν ότι πάει χαμένη!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
Μόνο ένα βαρειά άρρωστο μυαλό σαν του Τσίμα θα μπορούσε να εξισορροπήσει τα 255 εκατομμύρια ευρώ του C4I του παιδικού φίλου του Γιωργάκη, του Τρεπεκλή, με ένα λεμονοστίφτη των 20 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με μιά απλή διαίρεση βρίσκουμε ότι με 255 εκατομμύρια ευρώ αγοράζει κανείς 12.750.000 λεμονοστίφτες.
Ο Παύλος Τσίμας ισχυρίζεται καθημερινά στο κανάλι του ότι η σκανδαλάρα Ζίμενς είναι ευθύνη 50-50 Πασόκ και Ν.Δ.
Δηλαδή μας λέει ότι Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΔΩΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα.
Είδες φίλε πασόκε, όταν έχουν συνηθίσει να σε δουλεύουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν;
Ο καλύτερος πελάτης!
Power corrupts, absolute power corrupts, absolutely.
Αυτό είναι αξίωμα, δεν το ξέρετε;