Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Παιχνίδι με τα ονόματα Και μάχη εισαγγελέων για την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!!
▅Χαμόγελα από τον Μ. Χριστοφοράκο (αριστερά πίσω από το τζάμι) και τους  συνηγόρους του στην εισαγγελία του Μονάχου (φωτογραφία από το Μega)
Ένας αγώνας δρόμου είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Μόναχο: αφενός οι Έλληνες ανακριτές και η Γενική Εισαγγελία Μονάχου που θέλουν την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα και αφετέρου η υπεράσπισή του και η Εισαγγελία Ι που τον ανακρίνει για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων προκειμένου να καταδικαστεί στη Γερμανία.

Ο κ. Χριστοφοράκος συνεχίζει το παιχνίδι με τα ονόματα, προκειμένου, όπως λένε οι δικηγόροι του να κατορθώσει να δικαστεί στο Μόναχο για όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός βρέθηκαν χθες πάρα πολύ κοντά, σε απόσταση αναπνοής, αλλά οι δρόμοι τους δεν συναντήθηκαν. Ενώ στις 10 το πρωί το ελληνικό κλιμάκιο περνούσε την κεντρική είσοδο στη Νίμφενμπουργκερ στράσε 16 για το ραντεβού με τη Γενική Εισαγγελία Μονάχου, από τη δεύτερη είσοδο του οικοδομικού συγκροτήματος στην παράλληλο Λίνμπρουν στράσε περνούσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος το κατώφλι για το δικό του, δεύτερο ραντεβού με την εισαγγελέα Εφετών Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ Χεσλ που διερευνά το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens.
Όταν γύρω στις τέσσερις το απόγευμα, ο Άλφονς Όμπερμαγιερ - προϊστάμενος του τμήματος εκδόσεων και δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος της Γενικής Εισαγγελίας Μονάχου, όπως είναι ολόκληρος ο τίτλος-, σχολίαζε στους Έλληνες δημοσιογράφους το αποτέλεσμα της συνάντησης, η ανάκριση του Μ. Χριστοφοράκου συνεχιζόταν. «Μπορεί να συνεχιστεί και τη Δευτέρα», μας είπε σε ένα από τα διαλείμματα ο συνήγορός του Ντάνιελ Πέτερ. Έχει σίγουρα περισσότερα να πει καθώς στήνεται το κατηγορητήριο με το οποίο η υπεράσπισή του θέλει να προλάβει την έκδοση και με μία καταδίκη του στο Μόναχο να ακυρώσει κάθε δίωξή του στην Ελλάδα. Προς τούτο χρειάζεται την εισαγγελέα Μπόμλερ Χεσλ η οποία από την πλευρά της τον πιέζει για «ονόματα και διευθύνσεις».
«Θα έλθει, αλλά...»
Ο Μ. Χριστοφοράκος δεν θα είχε καμία αντίρρηση να καταθέσει στον κ. Ζαγοριανό «τα πάντα» για το 10% των αδικημάτων, που η παραγραφή τους θεωρείται επίμαχη, αν δεν ήταν το ένταλμα σύλληψης, που, όπως λένε οι δικηγόροι του, «βεβιασμένα» και «υπό την πίεση» πολιτικών παραμέτρων έσπευσε να εκδώσει ο Έλληνας ανακριτής. Τώρα εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν επιτρέπουν το «ντιλ», δηλαδή άρση του εντάλματος- κατάθεση Χριστοφοράκου. «Φυσικά και θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα», έλεγε ο συνήγορός του Ντάνιελ Πέτερ, «αλλά βραχυπρόθεσμα δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
Σε 4 εβδομάδες αποφασίζει το Εφετείο Μονάχου
Η ΠΛΕΥΡΑ των συνηγόρων του Χριστοφοράκου εμμένει στην εκτίμησή της περί παραγραφής, παρά την ήττα που δέχτηκε με την απόφαση του Εφετείου να παρατείνει το προσωρινό ένταλμα σύλληψης του κ. Χριστοφοράκου βάσει του αιτήματος έκδοσης. Ο Ντάνιελ Πέτερ εκτιμά ότι θα υπάρξει συναίνεση στην έκδοση του κ. Χριστοφοράκου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα δικαστεί μόνο για τα αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί. «Αυτά είναι ένα πολύ λίγα. Αν δείτε το σύνολο των κατηγοριών, από τα σχετικά ποσά που υπερβαίνουν τα 50 εκατ. μένουν για τα μη παραγραφέντα πλέον μόνον κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ». Η Ελλάδα «δεν θα είχε τη δυνατότητα να δικάσει τον Χριστοφοράκο για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, αλλά έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό. «Εάν το επιχειρήσουν, δεν πρόκειται να τον πάρουν ποτέ» λέει ο κ. Ντάνιελ. Και αν το κάνουν παρ΄ όλα αυτά, θα έχουν παραβιάσει ρητή διαβεβαίωση και «αυτό δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».
«Αποτελεσματική συνάντηση»
Από την πλευρά της, η Γενική Εισαγγελία Μονάχου πήρε τα στοιχεία που χρειάζονταν για να «δέσει» την ευνοϊκή της στάση υπέρ της έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.
«Ήταν πολύ καλή, αποτελεσματική και επιτυχημένη συνάντηση», σχολίασε εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας Μονάχου ο Άλφονς Όμπερμαγιερ τη συνάντηση που είχε στο Μόναχο με τους κ.κ. Ζαγοριανό και Παντιώρα.
«Μας έφεραν τα στοιχεία που χρειαζόμασταν» πρόσθεσε.
Μετά την εξέταση των συμπληρωματικών στοιχείων η εκτίμησή του είναι ότι με την πρώτη ανάκριση του κ. Χριστοφοράκου επήλθε ανακοπή του χρόνου παραγραφής για τα επίμαχα αδικήματα που περιλαμβάνει το πρώτο ένταλμα σύλληψης.
Αναφορικά με το δεύτερο ένταλμα, για το οποίο επίσης υπάρχει ζήτημα παραγραφής των αδικημάτων που χρονικά τοποθετούνται στο 2003, ο κ. Όμπερμαγιερ δήλωσε ότι «μετά τη σημερινή ημέρα είμαι πεπεισμένος πως επήλθε ανακοπή του χρόνου παραγραφής και κατά την άποψή μου οι προοπτικές είναι καλές». Η θετική στάση της Γενικής Εισαγγελίας τίθεται βεβαίως υπό την αίρεση της απόφασης που θα κληθεί να πάρει το Εφετείο Μονάχου όταν θα κληθεί να αποφανθεί επί της ουσίας της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί «εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων».
«Έκδοση μόνο όταν τελειώσει εδώ η διαδικασία»
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ» της διαδικασίας έκδοσης που μένει προς διευθέτηση είναι και η πρόβλεψη του νόμου ότι ο κ. Χριστοφοράκος ως Γερμανός υπήκοος, σε περίπτωση καταδίκης του στην Ελλάδα, μπορεί να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του στη Γερμανία. «Συζητήσαμε το θέμα αυτό, αναμένω να έχουμε σύντομα από την ελληνική πλευρά τη σχετική διαβεβαίωση», είπε ο κ. Ομπερμάγιερ.
Στην ερώτηση των «ΝΕΩΝ», ποιες θα είναι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στη διαδικασία της έκδοσης, αν αρχίσει μία δίκη στο Μόναχο κατά του Χριστοφοράκου, ο εισαγγελέας Ομπερμάγιερ δηλώνει πεπεισμένος ότι τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στα δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης δεν πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο δίκης στη Γερμανία. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο», λέει, «αλλά δεν μπορώ να σας πω εάν υπάρχουν άλλα αδικήματα για τα οποία ο Χριστοφοράκος μπορεί να διωχθεί στη Γερμανία. Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που ο Χριστοφοράκος για κάποια αδικήματα που έχει διαπράξει στη Γερμανία οδηγηθεί σε δίκη, αυτό δεν θα άλλαζε σε τίποτα την πτυχή της έκδοσης. Αυτό θα σήμαινε ότι η έκδοσή του θα καθυστερήσει για όσο διάστημα χρειαστεί να ολοκληρωθεί εδώ η διαδικασία».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
(πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο).
Η μόνη ευθύνη που έχουν άνθρωποι σαν τον Tσίμα είναι η ευθύνη απέναντι στην τσέπη τους. Όταν μόνο τα εμφανή εισοδήματά σου ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ ετησίως, κυκλοφορείς με τζίπ 5000 κυβικών αλλά δηλώνεις σοσιαλιστής, είσαι τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.
Πόση "δημοσιογραφική" τσίπα μπορεί να έχει κάποιος που:
1.Κρύβει επιμελώς ότι είναι 30 χρόνια φίλος του Χριστοφοράκου
2.Γνωρίζει ότι μέσω της Intracom του Κόκκαλη ο Χριστοφοράκος παίρνει τις περισσότερες δουλειές του δημοσίου.
3.Λέει ότι δεν ήξερε τίποτε, τη στιγμή που όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Κόκκαλης είχε τη δύναμη να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, όπως έριξε το Μητσοτάκη το 1993.
4.Μέσω του Mega βρίζει και λοιδωρεί τη ΝΔ που μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες ουσιαστικά έδιωξε τη Ζίμενς από τις προμήθεις του δημοσίου
Άρα, τι είναι;
Υποκριτής ή πουλημένος;
Πουλημένος ή υποκριτής;
Μήπως και τα δύο;
Διαλέξτε.
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ, ΕΝΩ Ο ΤΣΙΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
Ο κυρ-Παύλος είναι πολλά πράγματα, δημοσιογράφος πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ή Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ;
Βίος και πολιτεία οι υπάλληλοι της Μπομπολο-Κυριακου-Αλαφουζο-Λαμπρακο μαφίας, χρόνια τώρα!
Και εσύ άμοιρε πολίτη κάτσε μπροστά στα κανάλια τους για να «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ».
Αυτοί βάζουν το κασετόφωνο και εμείς χορεύουμε σαν τις μαϊμούδες.
Τέλεια.