Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΦΛΩΡΟΥ .. ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Το ωραίο αυτό βίντεο το ανήρτησε ο ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ , μου άρεσε ώς ιδέα και σας το δίνω να το ακούσετε.... και να προσέξετε και τα λόγια στο τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα.




ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ - ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΚΟΥΤΖΑΝΗ - ΜΜΕ

goutz polyitik

goutzs@gmail.com

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Με το κλείσιμο του μεγάλου συγκροτήματος του Ελεύθερου Τύπου σκάει η φούσκα των ΜΜΕ που άρχισε να φουσκώνει με ανορθόδοξο τρόπο πριν από 20 χρόνια με την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση.

Ως καταλύτης λειτουργεί η διεθνής οικονομική κρίση που πλήττει έλληνες μεγιστάνες όπως το ζεύγος Αγγελόπουλου που λέγεται ότι έχασε μεγάλα ποσά από την μετοχή της UBS και τους στερεί την δυνατότητα να χρηματοδοτούν ακριβά χόμπυ όπως είναι η ενασχόληση με τα δημόσια πράγματα μέσω των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Ο χώρος των Μέσων Ενημέρωσης πάσχει από πληθωρισμό. Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα ΜΜΕ και δημοσιογράφους σε σχέση με τον πληθυσμό της από όσα μπορεί να συντηρήσει. Είναι σαφές ότι πολλά ΜΜΕ δεν βγάζουν το κόστος λειτουργίας τους με επιχειρηματικούς όρους. Ας υποθέσουμε ότι ένα μέσο για να λειτουργεί έχει ένα χ κόστος. Από τις πωλήσεις από διαφήμιση, χορηγίες κλπ βγάζει ένα κλάσμα του κόστους αυτού. Η χασούρα καλύπτεται με άλλους τρόπους, με ανορθολογικές χρηματοδοτήσεις από τον δημόσιο ή και από τον ιδιωτικό τομέα. Την κατάσταση επιδεινώνουν τα λαθρόβια έντυπα που στερούν πόρους και νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Με την οικονομική κρίση η κατάσταση αυτή έφθασε στο όριό της. Τα δημόσια οικονομικά περιορίζουν τις χρηματοδοτήσεις του κράτους. Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα δυσκόλεψαν και οι γαλαντόμοι επιχειρηματίες δεν μπορούν να δίνουν σε ΜΜΕ δικά τους ή ξένα μεγάλα ποσά. Η διαφήμιση κρατική και ιδιωτική και τα αντίστοιχα έσοδα των Μέσων μειώνονται. Γενικά η συνολική ροή χρημάτων προς τα ΜΜΕ περιορίστηκε και θα περιορισθεί περισσότερο.

Δυστυχώς θα συντελεσθεί ένας εξορθολογισμός με όρους αγοράς που βεβαίως δεν έχει κοινωνική ευαισθησία. Τα θύματα θα είναι και πάλι οι εργαζόμενοι και η ποιότητα της ενημέρωσης. Ο Ελεύθερος Τύπος ήταν η αρχή, υπάρχει φόβος για απολύσεις και σε άλλα μέσα. Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να αδιαφορήσουν. Αυτή τη φορά η καμπάνα χτυπά για όλους και για τον καθένα χωριστά. Η Ένωση Συντακτών –περιέργως- αντέδρασε σωστά και γρήγορα. Αποφάσισε γενική απεργία, έδειξε ότι δεν δέχεται τετελεσμένα και έδωσε τη μέγιστη διάσταση στο πρόβλημα. Φυσικά δεν μπορεί να υπερασπιστεί την παράλογη θέση να συνεχίσουν οι επιχειρηματίες με δικούς τους πόρους να συντηρούν ζημιογόνες επιχειρήσεις. Μπορεί όμως να απαιτήσει να είναι συνομιλητής σε ένα πλαίσιο συνεννόησης με το κράτος και τους επιχειρηματίες ώστε να μειωθεί όσο είναι δυνατόν το κόστος για τους δημοσιογράφους: και για εκείνους που χάνουν την δουλειά τους και για εκείνους που ακόμη έχουν εργασία αλλά δέχονται την πίεση που προκαλεί η αυξημένη προσφορά από επαγγελματίες που θα βγουν στην πιάτσα και θα χτυπάνε πόρτες. Είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη για να μην επικρατήσει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», γιατί δεν θα σωθεί κανένας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

CIA: Απέκρυπτε μυστικό αντιτρομοκρατικό πρόγραμμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ!!

Η CIA απέκρυπτε για 8 χρόνια από το Κογκρέσο πληροφορία για την ύπαρξη μυστικού αντιτρομοκρατικού προγράμματος βάσει εντολής του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, αποκάλυψαν χθες, Σάββατο, οι New York Times.

Επικαλούμενη δύο πηγές που δεν κατονομάζει, η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι ο διευθυντής της CIA, Λίον Πανέτα, αποκάλυψε την εμπλοκή του Τσέινι σε απόρρητες συσκέψεις που είχε με τις επιτροπές μυστικών πληροφοριών του Κογκρέσου στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ο Πανέτα, ο οποίος διορίστηκε διευθυντής της CIA νωρίτερα φέτος από τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, τερμάτισε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο παραμένει μυστικό, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξή του από υφιστάμενούς του στις 23 Ιουνίου.

Αξιωματούχοι του Κογκρέσου και των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η CIA άρχισε το πρόγραμμα αυτό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και σημείωσαν ότι δεν έγινε ποτέ επιχειρησιακό και δεν αφορούσε προγράμματα ανάκρισης της CIA ή εσωτερικές δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι προσπάθειές της να επικοινωνήσει με τον Τσέινι μέσω συγγενών και συνεργατών απέβησαν άκαρπες.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο εκπρόσωπος της CIA, Πολ Τζιμιλιάνο, δήλωσε ότι δεν είναι πρακτική της υπηρεσίας να συζητά απόρρητες συσκέψεις. «Όταν μονάδα της CIA έθεσε το θέμα αυτό εν γνώσει του διευθυντή Πανέτα, το έκανε με τη σύσταση να το μοιραστεί με τον κατάλληλο τρόπο με το Κογκρέσο. Αυτή ήταν και η δική του άποψη και έλαβε άμεση, αποφασιστική δράση για να το πράξει», δήλωσε ο Τζιμιλιάνο, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Ο Τσέινι ήταν ένας από τους κύριους συνηγόρους στην κυβέρνηση Μπους της χρήσης αμφιλεγόμενων ανακριτικών μεθόδων, όπως ο εικονικός πνιγμός (waterboarding), σε υπόπτους για τρομοκρατία και αναδείχθηκε ως ένας από τους κύριους επικριτές από τους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων της πολιτικής για την εθνική ασφάλεια του προέδρου Ομπάμα.

Ο Πανέτα έχει δεσμευτεί να μην επιτρέψει τη χρήση αμφιλεγόμενων ανακριτικών μεθόδων, την ύπαρξη μυστικών φυλακών ή τη μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατία σε χώρες, στις οποίες μπορεί να γίνεται χρήση βασανιστηρίων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑ ΒΛΑΣ (ΤΑΡΙΑ) - ΒΛΑΣΤΟΙ ΤΗΣ ΝΔ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ - ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ


ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Με ιδιαίτερη αγριότητα δολοφονία 46χρονου ομογενή στους Ν.Επιβάτες στη Θεσ/νίκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Μέσα στο σπίτι του, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, βρέθηκε Δολοφονημένος ένας 46χρονος ομογενής.

Αγνωστοςή άγωνστοι δράστης εισέβαλε στο σπίτι του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και τον πυροβόλησε κατ' επανάληψη με πιστόλι.

Στο χώρο του συμβάντος βρέθηκαν επτά κάλυκες και δύο βολίδες πυροβόλου όπλου.

Δέν εχουν διευκρινιστει ακόμη τα αίτια της δολοφονίας , ενώ συνεχίζονται απο την Ασυνομία, οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προβάδισμα 4,1% του ΠΑΣΟΚ


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ!!
Ανεβαίνει η διαφορά και στην παράσταση νίκης. Τρίτη δύναμη το ΚΚΕ, στο 6,7% από 4,9% ο ΛΑΟΣ, κάθετη πτώση για ΣΥΡΙΖΑ, τον προσπερνούν οι Οικολόγοι

Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, ενίσχυση της παράστασης νίκης του, χωρίς ωστόσο να δίνει ακόμη τον αέρα της αυτοδυναμίας κατέγραψε η πανελλαδική έρευνα της Metron Analysis, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την αναγωγή της πρόθεσης ψήφου βρίσκεται κοντά στο 38-39%, αποκτώντας πλέον ένα ισχυρό συγκριτικό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου είναι 4,1% και με την αναγωγή στα έγκυρα φθάνει στο 4,7% - αυτό το αποτέλεσμα όμως δεν δείχνει να το οδηγεί στην αυτοδυναμία και σε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Προβάδισμα 4,1% του ΠΑΣΟΚ

Στο εκλογικό τοπίο καταγράφεται ακόμη η αύξηση του ποσοστού στην παράσταση νίκης υπέρ του ΠΑΣΟΚ -φθάνει στο 60% από το 52% του Μαρτίου-, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία το ποσοστό είναι στο 23,4% από το 27,6% της προηγούμενης μέτρησης της Metron.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης φαίνεται ότι οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ έχουν εκμηδενιστεί, ενώ καταγράφεται ενίσχυση του ΛΑΟΣ, καθώς το 7,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ μετακινείται προς το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Προβάδισμα 4,1% του ΠΑΣΟΚ

Στον χώρο των λεγόμενων «μικρών» κομμάτων το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση (7,5% στην πρόθεση ψήφου), ενώ σε πτώση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ (στην πρόθεση ψήφου 3,6%, με χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης που φθάνει στο 53,7%). Ο ΛΑΟΣ ενισχύεται σημαντικά, καθώς πλέον κινείται στο 6,7% από το 4,9% του περασμένου Μαρτίου.

Το κόμμα των Οικολόγων - Πρασίνων μετά την εκλογή ευρωβουλευτή -αν και όπως διαπιστώνεται από τα ευρήματα της έρευνας δεν έχει διαμορφωμένη κομματική εικόνα, μοιάζει περισσότερο σε μονοθεματικό κόμμα- είναι πλέον σε τροχιά εισόδου στο Κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά την ικανότητα διαχείρισης των θεμάτων διακυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ είναι καταλληλότερο στα εξής: Στη διαχείριση οικονομίας (ΠΑΣΟΚ 27,4%, ΝΔ 24%), στην αντιμετώπιση της ανεργίας (ΠΑΣΟΚ 24,8%, ΝΔ 21,5%), στην αντιμετώπιση της ακρίβειας (ΠΑΣΟΚ 25%, ΝΔ 21%), στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της παράνομης μετανάστευσης (ΠΑΣΟΚ 23,2%, ΝΔ 20,6%).

Αξίζει πάντως να υπογραμμιστεί ότι στην ικανότητα διαχείρισης των θεμάτων διακυβέρνησης τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ υπολείπονται σαφώς του 30%, καταγράφοντας το κλίμα που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη και το έλλειμμα πολιτικής εμπιστοσύνης.

Σε σχετικό ερώτημα για το ποια κυβέρνηση εμπιστεύεστε περισσότερο, το 32,4% απαντά «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου» και το 29% «κυβέρνηση ΝΔ με τον κ. Καραμανλή».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εθνική Εφήβων Ελλάδα-ΗΠΑ 80-88

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Ιουλίου 2009 ΠΗΓΗ
Ελλάδα-ΗΠΑ 80-88
Η ήττα από τις ΗΠΑ στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με 88-80 δεν μπορεί να στερήσει τα χαμόγελα για την Εθνική ομάδα των Εφήβων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη Νέα Ζηλανδία ένα χρόνο μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό. Στην καλύτερη πεντάδα ο Νίκος Παππάς.
Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στον Πύργο πέρσι, ασημένιο στο Παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας φέτος. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου που παρά τα προβλήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ακόμα και ο Ζήσης Σαρικόπουλος ο οποίος χρειάστηκε να παίξει με ένεση στον τελικό έκανε ότι μπορούσε.
Οι ΗΠΑ έκαναν αυτό που έπρεπε και δικαίως έφτασαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έχοντας μόνο νίκες στο τουρνουά.
Ντέρμπι στο ξεκίνημα
Το έμποδιο που είχε μπροστά της η Εθνική μας, δεν ήταν και τόσο εύκολο να ξεπεραστεί, ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου έδειξαν διάθεση να παλέψουν παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.
Παρά το νευρικό ξεκίνημα η ελληνική ομάδα βρήκε ρυθμό και χωρίς να έχει μεγάλη διαφορά ήταν μπροστά στο σκορ, βρίσκοντας λύσεις με τον Λεωνίδα Κασελάκη. Παράλληλα εβρισκε τον τρόπο να περιορίζει κάπως τους Αμερικανούς όταν βρίσκονταν στην επίθεση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναζητούσαν τρόπο για να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό χωρίς όμως να τα καταφέρνουν κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου η οποία βρήκε τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 19-19.
Η κατάρρευση και ο Σαρικόπουλος
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε ολοκληρώτικά. Οι ΗΠΑ βελτίωσαν την άμυνα τους, την ίδια στιγμή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και έκανε λάθη τα οποία έδιναν το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να τρέξει και να βγάλει εύκολους αιφνιδιασμούς.
Το μπλακ-άουτ της Ελλάδας είχε ως συνέπεια οι ΗΠΑ να κάνουν επιμέρους σκορ 16-1 και στο 15' προηγήθηκαν με 35-20 έπειτα από πέντε συνεχόμενους πόντους του Τέρικο Γουάιτ. Η Εθνική μας ομάδα έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα και στον τομέα των ριμπάουντ και σε εκείνο το σημείο (16') ο Γιώργος Βλασσόπουλος επιστράτευσε τον Ζήση Σαρικόπουλο που είχε να αγωνιστεί από την προημιτελική φάση λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο.
Το επιθετικό πρόβλημα πάντως, συνεχίστηκε και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Αμερικανοί είχαν το προβάδισμα με 46-30.
Πάλεψε για την επιστροφή
Η Ελλάδα μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να κάνει την ανατροπή αλλά οι ΗΠΑ κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά στους 16 πόντους (50-34). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτίωσε την άμυνα του και μπόρεσε να βγει στον αιφνιδιασμό κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τρέξει ένα σερί 8-0 με καλάθι του Βλάντιμιρ Γιάνκοβιτς και να μειώσει στους οκτώ (50-42). Η ελληνική άμυνα... έσφιγγε ολοένα και περισσότερο και η διαφορά μειωνόταν.
Τα λάθη και η αστοχία στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου στοίχησαν στην Εθνική αφού οι Αμερικανοί διατήρησαν το προβάδισμα (60-51), ωστόσο το σημαντικό ήταν ότι η Ελλάδα τους κράτησε στους 14 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο δείχνοντας ότι έχει διάθεση να παίξει άμυνα.
Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Εθνική συνέχισε τα λάθη χάνοντας με ευκολία τη μπάλα με συνέπεια οι ΗΠΑ να κλέψουν τη μπάλα και να φτάσουν σε εύκολα καλάθια ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Η εικόνα ήταν σαν κι εκείνη του δεύτερου δεκαλέπτου όταν οι ΗΠΑ πήραν τη διαφορά.
Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα των Σλούκα και Παπανικολάου έδωσαν μία σημαντική ανάσα στην Ελλάδα που προσπαθούσε να ανατρέψει την κατάσταση όσο δύσκολο κι αν ήταν αυτό.
Το παιχνίδι δεν ήταν εφικτό να γυρίσει αφού οι ΗΠΑ διατήρησαν τον έλεγχο στα λεπτά που απέμεναν αλλά η Εθνική ομάδα κατάφερε να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-46, 51-60, 80-88
ΕλλάδΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 1, Κατσίβελης 5 (1), Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 3 (1), Καραθανάσης, Παπανικολάου 12 (2), Γεωργάκης 1, Σλούκας 17 (1), Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 16, Κασελάκης 15 (1), Σαρικόπουλος 2.
ΗΠΑ (ΜακΚίλοπ): Γκιμπς 13 (1), Κέρι 9 (1), Τέιλορ 18 (1), Μακ 4, Τόμπσον 10 (2), Ουάιτ 9 (1), Χέιγουορντ, Σούρνα 1, Μίλερ 8, Κάστο, Μούλτρι 10, Τόμπκινς 6.
Στην τρίτη θέση η Κροατία
Η Κροατία κέρδισε την Αυστραλία με 87-81 στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος παίζοντας ωραίο μπάσκετ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο.
Η καλύτερη πεντάδα
Τόνι Πρόστραν (Κροατία)
Νίκος Παππάς (Ελλάδα)
Τάισον Τέιλορ (ΗΠΑ)
Γκόρντον Χέιγουορντ (ΗΠΑ)
Μάριο Ντέλας (Κροατία)
Πολυτιμότερος ο Ντέλας
Ο Κροάτης σέντερ Μάριο Ντέλας (19χρ., υψ. 2.08) αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κόμπρα από το Ιράν αναστατώνει το Καλοχώρι

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ



Μία δηλητηριώδης κόμπρα από το Ιράν φαίνεται πως κυκλοφορεί ελεύθερη τις τελευταίες μέρες στα χωράφια στην περιοχή του Καλοχωρίου, με αποτέλεσμα κάτοικοι αλλά και επιχειρηματίες να έχουν πανικοβληθεί, καθώς σε κάθε βήμα τους φοβούνται μήπως «συναντηθούν» με το επικίνδυνο ερπετό. Η κόμπρα έφτασε... λαθραία στην Ελλάδα κρυμμένη σε ένα φορτηγό, που ξεφόρτωσε σε επιχείρηση της περιοχής.
Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ενημέρωσαν εγγράφως τόσο το δήμο όσο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και το δασαρχείο, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για τον εντοπισμό του φιδιού. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η δημοτική αρχή, η κόμπρα ανήκει πιθανότατα σε... προστατευόμενο είδος.
Την περασμένη Τρίτη ένα φορτηγό που προερχόταν από το Ιράν ξεφόρτωνε στην επιχείρηση πρώτη ύλη για πλαστικά, όταν ο οδηγός του αντιλήφθηκε ένα αρκετά μεγάλο φίδι να βγαίνει μέσα από τα εμπορεύματα που του φορτηγού και να χάνεται στα χωράφια της περιοχής. Ο Ιρανός αμέσως ενημέρωσε τους υπεύθυνους της εταιρίας εξηγώντας τους ότι πρόκειται για δηλητηριώδη κόμπρα, που, όπως είπε ο ίδιος, πιθανότατα κρύφτηκε στο όχημα κατά τη διάρκεια της φόρτωσης του εμπορεύματος στο Ιράν.
Οι υπάλληλοι της εταιρίας ενημέρωσαν όλους τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που βρίσκονται γύρω από την επιχείρησή τους, ώστε να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που εντοπίσουν το φίδι να μην επιχειρήσουν να το ακινητοποιήσουν μόνοι τους. Μάλιστα, έστειλαν σχετικό έγγραφο στο δήμο Εχεδώρου και την περιφέρεια, όπως και στο δαχαρχείο ζητώντας τους να ενημερώσουν τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή. Πάντως, αρκετοί από τους κατοίκους έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους σε αγροτικες περιοχές ή σε χώρους με πυκνή βλάστηση από φόβο μήπως «συναντηθούν» με το επικίνδυνο ερπετό.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μεγάλη έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην περιοχή των Ουιγούρων στην Κίνα

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο χημικών στην πόλη Ουρουμτσί, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας των Ουιγούρων στη βορειοδυτική επαρχία Σιντζιάνγκ, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα. Αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας οι κινεζικές αρχές.

Σε επιφυλακή η κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας για την καταστολή των κινητοποιήσεων των Ουιγούρων Σε επιφυλακή η κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας για την καταστολή των κινητοποιήσεων των Ουιγούρων Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μια δεξαμενή πετρελαίου χωρητικότητας 10.000 κυβικών μέτρων έπιασε φωτιά και εξερράγη σε χημικό εργοστάσιο.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε, προσθέτοντας ότι δεν αναφέρθηκαν απώλειες και ότι η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη ως τώρα.

Ωστόσο οι εκφράζονται φόβοι για το εάν η έκρηξη σχετίζεται με τις αιματηρές εθνοτικές ταραχές των τελευταίων ημερών, μεταξύ των μουσουλμάνων τουρκόφωνων Ουιγούρων και τους κινέζους της φυλής Χαν, στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ το Ουρουμτσί, από τις οποίες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 184 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν χιλιάδες.

"Αποκλείται κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας" δήλωσε σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Λίου Τζιγιουάν, ο υποδιευθυντής της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Μιντόνγκ,35 χιλιόμετρα ΒΑ του Ουρούμτσι και ανήκει στην Νational Petroleum Corporation,τον μεγαλύτερο ενεργειακό όμιλο της Κίνας. Επίσης το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε την είδηση μόνο στην αγγλόφωνη εκπομπή του χωρίς ωστόσο να δώσει καμία εξήγηση για τα αίτια της έκρηξης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στην Κατερίνη ο Κάρλσονς για τον Πιερικό (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Ιουλιου 2009

Ο Γκιρτς Κάρλσονς Στην Κατερίνη ο διεθνής Λετονός Γκιρτς Κάρλσονς, ο οποίος έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πιερικό. Η ολοκλήρωση της μεταγραφής του 28χρονου επιθετικού θα αποτελέσει σημαντική επιτυχία για την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη μιας και πρόκειται για ποδοσφαιριστή, που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Κάρλσονς θα μεταβεί στα Τρία-Πέντε Πηγάδια για να ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στον τελικό του παγκόσμιου αγωνίζονται σε λίγη ώρα (10.30 π.μ.) οι έφηβοι!

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Τίποτα δεν σταματά την Εθνική εφήβων στην πορεία της για την κατάκτηση της Στον τελικό του παγκόσμιου οι έφηβοι!κορυφής του κόσμου! Ούτε η Αυστραλία, που υποκλίθηκε στα χρυσά μωρά μας στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Νεας Ζηλανδίας. Οι έφηβοι νίκησαν 84-69 και το πρωί της Κυριακής θα παίξουν στον τελικό με αντίπαλο τις ΗΠΑ, που νίκησαν στον άλλον ημιτελικό την Κροατία.
Αντε σε λίγη ωρα να σηκώσουμε και την κούπα.....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΙΟΝ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ - Να δεχθεί αμοιβαία λύση Μήνυμα Παπούλια στην πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τα «αλυτρωτικά οράματα»

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

ΑΠΕ
Να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με εποικοδομητικό πνεύμα, κάλεσε ο κ. Παπούλιας την ηγεσία της ΠΓΔΜ

Κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει «τα αλυτρωτικά της οράματα» και να αποδεχθεί «αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την Ιστορία», απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλιας, κατά το χαιρετισμό του στο 10ο Παγκόσμιο Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων και το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ «να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της».

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τους απόδημους «για τη δύναμη και αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και όλα τα θέματα της πατρίδας μας».

Επισήμανε, δε, πως «όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων» για ειρήνη, ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο νομάρχης Πιερίας και η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Νίνα Γκατζούλη, η οποία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις των Ενώσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αναφέρθηκε στην επιστολή Αμερικανών και άλλων ακαδημαϊκών προς τον Μπαράκ Ομπάμα για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χάρισαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δώρα που συμβολίζουν την ιστορία του τόπου, όπως ένα άλμπουμ με φωτογραφίες του Ολύμπου, από τη δεκαετία του 1950, του εκλιπόντα, πλέον, φωτογράφου της περιοχής, Σάββα Τσιλιγκιρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκατίας ξεναγήθηκε στο αρχαιολογικό Πάρκο Δίου από το διευθυντή των ανασκαφών καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, κήρυξε την έναρξη του 38ου φεστιβάλ Ολύμπου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΟΛΛΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΟΝ - ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ -



ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Πολλοί βρέθηκαν στην εκδήλωση στο Δίον - στο Αγιονέρι, με τον Κάρολο Παπούλια και τον Παντερμαλή, μεταξύ όλων αυτών και οι εικονιζόμενοι, που αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του ΚΡΑΧΤΗ.. ΧΡΥΣΙΚΟΣ....Γκελντής ,Λιόλιος, Τσίρου κ άλλοι πολλοί...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ - ΣΤΟΝ ΔΙΟΝ

(φωτο απο ΛΕΥΤΕΡΙΑ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας παρών, με το χαμόγελο στα χείλη, ήρεμος, φιλικός. Σε μιά μαγική ημέρα, σε έναν ιστορικό τόπο,σε ένα χώρο που είναι η ιστορία της Ελλάδος, στον Αρχαιλολογικό χώρο του Δίου στο Αγιονέρι, σδε μιά εκδήλωση τιμής στον καθηγητή Παντερμαλή, με την οιρχήστρα του Δήμου Δίου να επιβραβεύει μουσικά όλες τις άλλε τιμές που οι άνθρωπο του Δήμου προσέφεραν στον καθηγητή Παντερμαλή. Ο κόσμος τίμησε με το ζεστό χειροκρότημά του την παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας, τίμησε με το ζεστό χειροκρότημά του την προσφορά του καθηγητη Παντερμαλή στον τόπο αυτό τα τελευταία 40 χρόνια.....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)
(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΚΡΑΧΤΗΣ)