Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Κόμπρα από το Ιράν αναστατώνει το Καλοχώρι

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΠΗΓΗ



Μία δηλητηριώδης κόμπρα από το Ιράν φαίνεται πως κυκλοφορεί ελεύθερη τις τελευταίες μέρες στα χωράφια στην περιοχή του Καλοχωρίου, με αποτέλεσμα κάτοικοι αλλά και επιχειρηματίες να έχουν πανικοβληθεί, καθώς σε κάθε βήμα τους φοβούνται μήπως «συναντηθούν» με το επικίνδυνο ερπετό. Η κόμπρα έφτασε... λαθραία στην Ελλάδα κρυμμένη σε ένα φορτηγό, που ξεφόρτωσε σε επιχείρηση της περιοχής.
Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ενημέρωσαν εγγράφως τόσο το δήμο όσο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και το δασαρχείο, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για τον εντοπισμό του φιδιού. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η δημοτική αρχή, η κόμπρα ανήκει πιθανότατα σε... προστατευόμενο είδος.
Την περασμένη Τρίτη ένα φορτηγό που προερχόταν από το Ιράν ξεφόρτωνε στην επιχείρηση πρώτη ύλη για πλαστικά, όταν ο οδηγός του αντιλήφθηκε ένα αρκετά μεγάλο φίδι να βγαίνει μέσα από τα εμπορεύματα που του φορτηγού και να χάνεται στα χωράφια της περιοχής. Ο Ιρανός αμέσως ενημέρωσε τους υπεύθυνους της εταιρίας εξηγώντας τους ότι πρόκειται για δηλητηριώδη κόμπρα, που, όπως είπε ο ίδιος, πιθανότατα κρύφτηκε στο όχημα κατά τη διάρκεια της φόρτωσης του εμπορεύματος στο Ιράν.
Οι υπάλληλοι της εταιρίας ενημέρωσαν όλους τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που βρίσκονται γύρω από την επιχείρησή τους, ώστε να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που εντοπίσουν το φίδι να μην επιχειρήσουν να το ακινητοποιήσουν μόνοι τους. Μάλιστα, έστειλαν σχετικό έγγραφο στο δήμο Εχεδώρου και την περιφέρεια, όπως και στο δαχαρχείο ζητώντας τους να ενημερώσουν τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή. Πάντως, αρκετοί από τους κατοίκους έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους σε αγροτικες περιοχές ή σε χώρους με πυκνή βλάστηση από φόβο μήπως «συναντηθούν» με το επικίνδυνο ερπετό.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: