Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Προβάδισμα 4,1% του ΠΑΣΟΚ


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ!!
Ανεβαίνει η διαφορά και στην παράσταση νίκης. Τρίτη δύναμη το ΚΚΕ, στο 6,7% από 4,9% ο ΛΑΟΣ, κάθετη πτώση για ΣΥΡΙΖΑ, τον προσπερνούν οι Οικολόγοι

Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, ενίσχυση της παράστασης νίκης του, χωρίς ωστόσο να δίνει ακόμη τον αέρα της αυτοδυναμίας κατέγραψε η πανελλαδική έρευνα της Metron Analysis, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την αναγωγή της πρόθεσης ψήφου βρίσκεται κοντά στο 38-39%, αποκτώντας πλέον ένα ισχυρό συγκριτικό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου είναι 4,1% και με την αναγωγή στα έγκυρα φθάνει στο 4,7% - αυτό το αποτέλεσμα όμως δεν δείχνει να το οδηγεί στην αυτοδυναμία και σε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Προβάδισμα 4,1% του ΠΑΣΟΚ

Στο εκλογικό τοπίο καταγράφεται ακόμη η αύξηση του ποσοστού στην παράσταση νίκης υπέρ του ΠΑΣΟΚ -φθάνει στο 60% από το 52% του Μαρτίου-, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία το ποσοστό είναι στο 23,4% από το 27,6% της προηγούμενης μέτρησης της Metron.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης φαίνεται ότι οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ έχουν εκμηδενιστεί, ενώ καταγράφεται ενίσχυση του ΛΑΟΣ, καθώς το 7,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ μετακινείται προς το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Προβάδισμα 4,1% του ΠΑΣΟΚ

Στον χώρο των λεγόμενων «μικρών» κομμάτων το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση (7,5% στην πρόθεση ψήφου), ενώ σε πτώση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ (στην πρόθεση ψήφου 3,6%, με χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης που φθάνει στο 53,7%). Ο ΛΑΟΣ ενισχύεται σημαντικά, καθώς πλέον κινείται στο 6,7% από το 4,9% του περασμένου Μαρτίου.

Το κόμμα των Οικολόγων - Πρασίνων μετά την εκλογή ευρωβουλευτή -αν και όπως διαπιστώνεται από τα ευρήματα της έρευνας δεν έχει διαμορφωμένη κομματική εικόνα, μοιάζει περισσότερο σε μονοθεματικό κόμμα- είναι πλέον σε τροχιά εισόδου στο Κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά την ικανότητα διαχείρισης των θεμάτων διακυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ είναι καταλληλότερο στα εξής: Στη διαχείριση οικονομίας (ΠΑΣΟΚ 27,4%, ΝΔ 24%), στην αντιμετώπιση της ανεργίας (ΠΑΣΟΚ 24,8%, ΝΔ 21,5%), στην αντιμετώπιση της ακρίβειας (ΠΑΣΟΚ 25%, ΝΔ 21%), στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της παράνομης μετανάστευσης (ΠΑΣΟΚ 23,2%, ΝΔ 20,6%).

Αξίζει πάντως να υπογραμμιστεί ότι στην ικανότητα διαχείρισης των θεμάτων διακυβέρνησης τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ υπολείπονται σαφώς του 30%, καταγράφοντας το κλίμα που κυριαρχεί στην κοινή γνώμη και το έλλειμμα πολιτικής εμπιστοσύνης.

Σε σχετικό ερώτημα για το ποια κυβέρνηση εμπιστεύεστε περισσότερο, το 32,4% απαντά «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου» και το 29% «κυβέρνηση ΝΔ με τον κ. Καραμανλή».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: