Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΔΙΟΝ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ - Να δεχθεί αμοιβαία λύση Μήνυμα Παπούλια στην πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τα «αλυτρωτικά οράματα»

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

ΑΠΕ
Να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με εποικοδομητικό πνεύμα, κάλεσε ο κ. Παπούλιας την ηγεσία της ΠΓΔΜ

Κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει «τα αλυτρωτικά της οράματα» και να αποδεχθεί «αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την Ιστορία», απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλιας, κατά το χαιρετισμό του στο 10ο Παγκόσμιο Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων και το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ «να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της».

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τους απόδημους «για τη δύναμη και αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και όλα τα θέματα της πατρίδας μας».

Επισήμανε, δε, πως «όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων» για ειρήνη, ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο νομάρχης Πιερίας και η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Νίνα Γκατζούλη, η οποία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις των Ενώσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αναφέρθηκε στην επιστολή Αμερικανών και άλλων ακαδημαϊκών προς τον Μπαράκ Ομπάμα για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χάρισαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δώρα που συμβολίζουν την ιστορία του τόπου, όπως ένα άλμπουμ με φωτογραφίες του Ολύμπου, από τη δεκαετία του 1950, του εκλιπόντα, πλέον, φωτογράφου της περιοχής, Σάββα Τσιλιγκιρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκατίας ξεναγήθηκε στο αρχαιολογικό Πάρκο Δίου από το διευθυντή των ανασκαφών καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, κήρυξε την έναρξη του 38ου φεστιβάλ Ολύμπου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: