Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η Μ. Μίχου στο Επιμελητήριο Πιερίας - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009
Τα ζητήματα των παραγωγικών τάξεων του νομού Πιερίας και η στήριξη της επιχειρηματικότητας με ευνοϊκά μέτρα από την Κυβέρνηση κυριάρχησαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε στο Επιμελητήριο Πιερίας η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε σε πάγια προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου που αποτελούν τροχοπέδη για την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως οι ακάλυπτες επιταγές, το ασταθές φορολογικό σύστημα, η γραφειοκρατία, οι έκτακτες εισφορές και έθεσε το θέμα της άμεσης αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς του Ιδιώτες.
Την ανάγκη επιτάχυνσης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης σημείωσε, επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέροντας ότι είναι η μεγάλη ελπίδα των επιχειρηματιών και ότι η νέα Κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει την αρχική δέσμευση για διάθεση του 80% των κονδυλίων στην περιφέρεια. Η κ. Μίχου σημείωσε ότι η χώρα μας έχει μέχρι τώρα πολύ χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων ενώ ήδη θα έπρεπε να είχαν απορροφηθεί 6,5 δις ευρώ.
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Πιερίας, με θέμα τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλείται. «Ζητάμε η Κυβέρνηση να θωρακίσει το ελληνικό εμπόριο και να εξασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού», σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου και κατέθεσε σχετικό φάκελο στη Βουλευτή με το υπόμνημα των παραγωγικών φορέων και όλο το υλικό της σύσκεψης.
Το θέμα των παρατεταμένων εργασιών στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης για το έργο της υπογειοποίησης έθεσε, επίσης, ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέροντας ότι «είμαστε υπέρ των έργων αλλά όχι μ’ αυτόν τον τρόπο. Ολόκληρη η περιοχή έχει οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό» και συνεχίζοντας έκανε μνεία και για το θέμα των Διοδίων και τις νέες εξελίξεις.
Επίσης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε διεκδικήσεις του Επιμελητηρίου που θα θέσουν την επιχειρηματικότητα σε άλλο επίπεδο, όπως η δημιουργία εκθεσιακού κέντρου και η μεταφορά του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης στη θέση «Κλειδί» και ζήτησε την αρωγή της Βουλευτού για τη χρηματοδότηση της Επιμελητηριακής Σχολής, που σύντομα θα λειτουργήσει στο νέο ανακαινισμένο χώρο, στην πλατεία Κατερίνης.
«Άκουσα πολύ προσεκτικά όλα τα θέματα που θέσατε. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία ανέδειξε τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και μας βρήκε απροετοίμαστους», τόνισε η κ. Μίχου και συνέχισε μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης: «πρέπει να περιορίσουμε το υψηλό έλλειμμα όμως παράλληλα οφείλουμε να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, κυρίως την ανταγωνιστικότητα, και να μπούμε σε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο. Επιβάλλεται να εφαρμοστεί η πράσινη ανάπτυξη για την Ελλάδα αναδεικνύοντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα καθώς ο τουρισμός είναι ο δυναμικός μας τομέας. Ήδη τα πρώτα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση είναι προς αυτή την κατεύθυνση».
Τέλος, την πρόθεσή της να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό για τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων και τη διασφάλιση των ίσων όρων ανταγωνισμού στην αγορά σημείωσε η κ. Μίχου
.

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)
 

Ένα αγγελούδι με καρκίνο ζητά τη βοήθεια μας

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ένα αγγελούδι με καρκίνο ζητά τη βοήθεια μας
Στο Νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται εδώ και καιρό μια μαθήτρια νηπιαγωγείου από τον Πύργο Ηλείας καθώς πάσχει από καρκίνο.
Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο σοβαρό πρόβλημα υγείας απ’ το οποίο πάσχει το κοριτσάκι τους.
Η παραμονή των γονέων στην Αθήνα προκειμένου να βρίσκονται καθημερινά δίπλα στο παιδί τους, που υποβάλλεται σε θεραπεία μετά από μια σοβαρή εγχείρηση αφαίρεσης όγκου, δεν τους αφήνει περιθώρια εργασίας.
Γι’ αυτό και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου μέσω του προέδρου του Δημήτρη Κωσταριά, κάνει έκκληση για βοήθεια.
Όσοι μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ας επικοινωνήσουν με τον κ. Θανάση Κατσιμπέλη στο 6936919913 ή στο τηλέφωνο του συλλόγου 2621025332, ή στο email: syldnpyr@gmail.com Πηγή: pyrgos-news.blogspot.com
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)
 

Θ. Παπαγεωργίου για την Αρχαιολογική Υπηρεσία - ΒΙΝΤΕΟ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009
 «Αυτή η κοινωνική αναστάτωση και η αντιπαράθεση μιας υπηρεσίας με τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να σταματήσει πριν πάρει ανυπολόγιστες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, με τεράστιο κόστος για όλους»
Μετά από συνεχείς παραστάσεις και παράπονα φορέων και κατοίκων της Νότιας Πιερίας για την τακτική της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία δεν επιτρέπει στην περιοχή τους την έκδοση καμιάς οικοδομικής άδειας, ο Βουλευτής Πιερίας απέστειλε στο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο επιστολή με την οποία γνωστοποιεί το πρόβλημα και ζητά την παρέμβαση του ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Το πρόβλημα προέκυψε κυρίως μετά το 2006 όταν η τοπική ΚΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κάθε αίτημα έκδοσης οικοδομικής αδείας στην οριοθετημένη περιοχή του Πιερικού Ολύμπου ως «Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τόπου» το παραπέμπει στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας κατά πάγια τακτική με αρνητική εισήγηση, ενώ ανάλογη είναι και η απόφαση του Συμβουλίου.
Με τις αποφάσεις αυτές από το 2006 μέχρι σήμερα έχει προκληθεί σοβαρότατο πρόβλημα, ενώ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής. Ουσιαστικά στη μισή Νότια Πιερία δεν επιτρέπεται καμιά οικοδομική δραστηριότητα με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Παπαγεωργίου προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Θέμα: Πιερικός Όλυμπος: Ιστορικός και αρχαιολογικός τόπος
Κύριε Υπουργέ,..

Ένα μεγάλο τμήμα της Νότιας Πιερίας (υπολογίζεται περίπου σε 280.000 στρέμματα) έχει ονομαστεί ως «Πιερικός Όλυμπος» και έχει χαρακτηριστεί το 1985, από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «Ιστορικός και Αρχαιολογικός Τόπος» (Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 474/τ.β/25-7-2009).
Η παραπάνω απόφαση η οποία συνοδεύτηκε από ένα τυπικό τοπογραφικό διάγραμμα (κλίμακας 1:50.000) δεν έχει ακριβή οριοθέτηση και επαρκή αιτιολογία των ορίων του δημιουργούμενου αρχαιολογικού και ιστορικού τόπου, τα οποία απλά σκιαγραφούνται στο χάρτη. Εντός αυτών των ορίων, φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται το Λιτόχωρο, η Σκοτίνα και ο Νέος Παντελεήμονας, τρεις συνεχώς αναπτυσσόμενοι οικισμοί με έντονη οικιστική και τουριστική ανάπτυξη, χωρίς να αναφέρεται στην απόφαση καμιά ισχύουσα διαδικασία – τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται - για την ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή.
Παρά την ασάφεια της απόφασης για είκοσι περίπου χρόνια δεν προέκυψαν ιδιαίτερα προβλήματα στην διαδικασία ελέγχου και χορήγησης των απαιτούμενων αδειών εκσκαφής από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για κάθε οικοδομική δραστηριότητα εντός και εκτός των οικισμών.
Μετά την ίδρυση και λειτουργία της ΚΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στην Κατερίνη και ιδιαίτερα μετά από το 2006 άρχισαν να προκύπτουν προβλήματα.
Η ΚΖ’ ΕΠΚΑ με βάση την υπουργική απόφαση του 1985 και τον Ν. 3028/2002 «περί προστασίας Αρχαιοτήτων – Πολιτιστικής Κληρονομιάς» κάθε αίτημα έκδοσης οικοδομικής αδείας στην παραπάνω οριοθετημένη περιοχή του Ολύμπου ως «Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τόπο» το παραπέμπει στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας και κατά πάγια τακτική με αρνητική εισήγηση. Το Τοπικό Συμβούλιο αποδεχόμενο την εισήγηση της υπηρεσίας απορρίπτει τα αιτήματα και απαγορεύει την έκδοση κάθε είδους οικοδομικών αδειών.
Με τις αποφάσεις αυτές από το 2006 μέχρι σήμερα έχει προκληθεί σοβαρότατο πρόβλημα, ενώ υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής. Ουσιαστικά στη μισή Νότια Πιερία δεν επιτρέπεται καμιά οικοδομική δραστηριότητα με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής. Πολλοί θιγόμενοι πολίτες έχουν προσφύγει δικαστικά προκειμένου να δικαιωθούν, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, τις απώλειες επενδύσεων και επιχειρηματικού κεφαλαίου.
Κύριε Υπουργέ,
Πεποίθηση όλων των φορέων και των κατοίκων της Νότιας Πιερίας είναι πως γίνεται όχι απλά αυστηρή, αλλά ουσιαστικά αυθαίρετη ερμηνεία του Νόμου 3028/2002 και της υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 474/1985) από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.
Οι πολίτες αισθάνονται να αδικούνται κατάφωρα αφού από την τεράστια έκταση του Ολύμπου στην Πιερία και την Λάρισα, όπου υπάρχουν εκατοντάδες διάσπαρτοι σημαντικοί τόποι αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, μόνο η δική τους περιοχή αντιμετωπίζεται με τόση αυστηρότητα και κυριολεκτικά άρνηση και αδρανοποίηση της σύγχρονης ζωής.
Οι Δήμοι και οι Φορείς έχουν αποστείλει σχετικά υπομνήματα και διαμαρτυρίες στους προηγούμενους υπουργούς και υφυπουργούς Πολιτισμού, ενώ έχουν εκφράσει κάθε διάθεση συνεργασίας και είναι στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση, για προτάσεις στην αναζήτηση της προσφορότερης λύσης του σοβαρού αυτού προβλήματος
Αυτή η κοινωνική αναστάτωση και η αντιπαράθεση μιας υπηρεσίας με τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να σταματήσει πριν πάρει ανυπολόγιστες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, με τεράστιο κόστος για όλους.
Παρακαλώ να εξετάσετε άμεσα το πρόβλημα και με πνεύμα δικαίου και κατανόησης να δώσετε τις απαραίτητες κανονιστικές οδηγίες ή να αποσταλεί αναλυτική εγκύκλιος ερμηνείας του Νόμου 3028/2002 και κυρίως της υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 474/1985) που αφορά την συγκεκριμένη περιοχή.


Σε κίνδυνο το αποχετευτικό της Νότιας Πιερίας

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009

Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Αμοιρίδης, είχε ανακοινώσει μέσω της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ την συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τη Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας καθώς και με την επιβλέπουσα (από πλευράς της Δ.Α.) του έργου κατασκευής αποχετευτικού δικτύου Δήμου Αν. Ολύμπου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά και την επιστολή του προέδρου της ΔΕΥΑΝΟ προς τον βουλευτή Πιερίας με την οποία ζητούσε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης στην περιοχή, καθώς και την εξασφάλιση χρηματοδότησης άλλων έργων, αναγκαίων όμως για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
Όπως προέκυψε από τη συνάντηση με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, το αποχετευτικό σύστημα του Δήμου Αν. Ολύμπου είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 ημερομηνία κατά την οποία σταματά οριστικά η εισροή χρημάτων για έργα που χρηματοδοτούνται από το Γ’ΚΠΣ, όπως το συγκεκριμένο. Το υπόλοιπο της Κοινοτικής Χρηματοδότησης, το οποίο δεν θα εκταμιευθεί πλησιάζει τα 2 εκ. ευρώ.
«Το έργο δεν ολοκληρώνεται και τα χρήματα έχουν χαθεί», ανέφερε ο βουλευτής Πιερίας, Γιάννης Αμοιρίδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για εξεύρεση άμεσης λύσης. Είναι ορατός ο κίνδυνος για τη χώρα μας να κληθεί να επιστρέψει όσα χρήματα δαπανήθηκαν από την Ε.Ε. για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού, αν αυτά τα δύο έργα δεν τεθούν σε λειτουργία μέχρι την άνοιξη του 2010. «Η άμεση λειτουργία αυτών των έργων είναι απολύτως απαραίτητη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης
«Ζητώ τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Ολύμπου, με τη συμμετοχή των βουλευτών, του νομάρχη, των διοικήσεων της ΔΕΥΑΝΟ και του Συνδέσμου Νότιας Πιερίας, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελλείψεις του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και για το ποιες είναι οι δυνατότητες και οι προθέσεις όλων των παραγόντων για την εξεύρεση του απαραίτητου ποσού, που θα ολοκληρώσει μέχρι την ερχόμενη άνοιξη το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Αν. Ολύμπου» είπε ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι μεγάλης σημασίας για μια περιοχή που θέλει να στηρίξει την οικονομική, κοινωνική ανάπτυξή της στην προστασία του φυσικού της πλούτου.


Στο σκαμνί για τις καθυστερήσεις στην υπογειοποίηση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009

Για αφανισμό των επιχειρήσεων στην περιοχή όπου γίνονται εδώ και 1μιση χρόνο τα έργα υπογειοποίησης του σιδηροδρομικού σταθμού στη Λ. Ιασονίδη έκανε λόγω ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερία Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στην εκπομπή ΔΙΟΝ ΕΠΙ ΤΥΠΟΥ και τον Ευγένιο Ολύμπιο.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αποκάλυψε μάλιστα ότι το Επιμελητήριο θα κινηθεί νομικά εναντίον των θυγατρικών εταιρειών ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ οι οποίες είναι όπως είπε υπαίτιες της καθυστέρησης του έργου, ένα έργο το οποίο όπως αποδείχθηκε αποτέλεσε τη χαριστική βολή για την αγορά του Σταθμού.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, το Επιμελητήριο Πιερίας θεώρησε χρέος του να αναλάβει μία τέτοια πρωτοβουλία και να ζητήσει ευθύνες από τους υπαίτιους της καθυστέρησης του έργου.



ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)
 

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

DIAFTHORAΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

«Η χώρα μας η διεφθαρμένη» λέει το 98% των Ελλήνων
Όπως προκύπτει από το ειδικά αφιερωμένο στη διαφθορά «ευρωβαρόμετρο» που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα κράτη-μέλη το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2009, το 98% των Ελλήνων εκτιμά ότι η διαφθορά είναι μείζον πρόβλημα στη χώρα.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. (78%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία (97%) και στην τρίτη η Ουγγαρία (96%). Το χαμηλότερο ποσοστό έχει η Δανία (22%).
Ποιοι κολυμπούν περισσότερο μέσα στη διαφθορά για τους συμπατριώτες μας; Το 74% θεωρεί ότι είναι οι πολιτικοί. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά τους Βούλγαρους (76%). Στον αντίποδα βρίσκονται οι Δανοί (25%). Ο μέσος κοινοτικός όρος δεν υπερβαίνει το 57%.
Το 72% των Ελλήνων πιστεύει ότι η διαφθορά ζει και βασιλεύει στο αστυνομικό σώμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στην Ε.Ε. μετά την... Κύπρο (89%) και τη Βουλγαρία (80%). Τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς της χώρας τους έχουν οι Δανοί (9%), ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 27 είναι 39%.
Η άποψη των Ελλήνων για τη σχέση των ιατρών με τη διαφθορά συνδέεται άμεσα με .....

Κύριε δήμαρχε, ολοκληρώστε, γιατί βουλιάξαμε!

XIONIA_STHN_PIERIA_1 Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
KYRIE_DHMARXE_1
Βάρκες χρειάστηκαν χθες για να πάνε στο σχολείο τους οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, αφού οι εργασίες που ξεκίνησε ο δήμος, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στους δρόμους γύρω από το σχολείο δεν έχουν ολοκληρωθεί. Με αφορμή το παραπάνω, ένας δημότης, μαθητής του 3ου Λυκείου, απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Κατερίνης.
«Κύριε Δήμαρχε, γράφω εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό μου, αλλά νομίζω πως υπάρχουν και κάποιοι που θα συμφωνήσουν με το άρθρο μου.
Φέτος, με την αρχή της σχολικής χρονιάς, ξεκινήσατε έργα στους δρόμους γύρω από το τρίτο Γενικό Λύκειο Κατερίνης. Έχει γραφτεί στο παρελθόν άρθρο που κατακεραυνώνει αυτήν σας την απόφαση, λόγω της χρονικής περιόδου που αποφασίσατε να την υλοποιήσετε. Προφανώς δεν δώσατε μεγάλη σημασία στις φωνές αυτών των πολιτών που διαφώνησαν μαζί σας, και έτσι έχετε αφήσει όλα αυτά τα έργα ανολοκλήρωτα μέχρι και σήμερα.
KYRIE_DHMARXE_2Το πρόβλημα, κύριε Δήμαρχε, είναι πως αν τα πράγματα ήταν μία φορά δύσκολα για εμάς, τους μαθητές, μέσα στο φθινόπωρο, είναι δέκα φορές πιο δύσκολα τώρα τον χειμώνα. Οι λακκούβες που έχουν σκάψει τα συνεργεία παραμένουν ανοιχτές, με αποτέλεσμα τώρα που ξεκίνησαν οι εποχιακές βροχές να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, όταν πλημμυρίζουν.
Επίσης, το πεζοδρόμιο που ξεκίνησε να χτίζεται, έχει μείνει ημιτελές, καθώς δεν έχουν περαστεί τα πλακάκια. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα στην προσπάθεια μας να μετακινηθούμε από το σπίτι στο σχολείο και αντίθετα.
Κύριε Δήμαρχε, η πλατεία Δημαρχείου είναι αρκετά καλοχτισμένη, και εσείς δεν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα. Σας παρακαλώ όμως, σκεφτείτε λίγο κι εμάς. Εν τέλει, είναι αδιανόητο για κάθε απλό πολίτη το γεγονός ότι οι κατασκευές του Δήμου έχουν μείνει στάσιμες τους τελευταίους τρεις μήνες.
Ελπίζω να ολοκληρώσετε σύντομα αυτό που ξεκινήσατε, έτσι ώστε το σχολείο μας να γίνει ξανά εύκολα προσβάσιμο.
Υ.Γ. Ωραία και η πρωτοβουλία σας να αλλάξετε τη διαρρύθμιση της πλατείας, αλλά μήπως είναι σημαντικότερο να αποκτήσει το σχολείο μας κάποιες-λυόμενες έστω-αίθουσες, τις οποίες στερείται;

Χατζηχιδήρογλου Λευτέρης
μαθητής 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης
  (Πολιτεια)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Χιόνια στα Πιέρια

XIONIA_STHN_PIERIA_1
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Το μισό μέτρο έφτασε χθες το χιόνι στο Ελατοχώρι. Μηχανήματα της Νομαρχίας προχώρησαν στον αποχιονισμό του δρόμου που οδηγεί προς το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος ένα γκρέιντερ, δυο αλατιέρες, καθώς και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα που παραχωρεί η νομαρχία στο Χιονοδρομικό Κέντρο και σταθμεύει μόνιμα στην περιοχή.
Το χιόνι βέβαια στο Χιονοδρομικό Κέντρο δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά ευλογία, καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι επισκέπτες του ενόψει και των εορτών.
XIONIA_STHN_PIERIA_3Στον υπόλοιπο νομό η παρατεταμένη βροχόπτωση κακοκαιρία δεν δημιούργησε χθες ιδιαίτερα προβλήματα. Στο δόμος προς Καρίτσα, στη διασταύρωση με τη Βροντού ο δόμος γέμισε και πάλι νερά και διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων.
Πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο Μουσικό Σχολείο Πιερίας, όπου η βροχή μετέτρεψε (όπως κάθε φορά) σε λίμνη τον αύλειο χώρο του σχολείου.
Κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια στην Παραλία
 

Μαύρο-κατάμαυρο νερό!

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

MAYRO_NERO_1
…από τα τοξικά στραγγίσματα των σκουπιδιών του ΧΥΤΑ, λένε οι κάτοικοι της περιοχής
Δεν ευθύνεται ο ΧΥΤΑ, απαντά η ΔΕΥΑΚ, που πριν από δέκα μήνες είχε ομολογήσει πως της διέφευγαν ανεπεξέργαστα στραγγίσματα, αλλά το είχε λύσει οριστικά το πρόβλημα
Αναζητείται αρμόδιος να δώσει πειστική απάντηση

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι κάτοικοι της Χράνης, που ενοχοποιούν τον ΧΥΤΑ Κατερίνης για την εγκληματική απόρριψη ανεπεξέργαστων στραγγισμάτων σε ρέματα της περιοχής. «Πήραμε δείγμα νερού από το ρέμα μετά τη συμβολή με το ρέμα Αθάνατο, στη θέση Παναγία (2 χλμ απόσταση από τον ΧΥΤΑ) και το νερό ήταν κατάμαυρο», λένε.
Φαίνεται πως οι «παράπλευρες και μη αντιμετωπίσιμες απώλειες», όπως είχε χαρακτηρίσει τον περασμένο Φλεβάρη η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ τις διαρροές ανεπεξέργαστων στραγγισμάτων σκουπιδιών στα παρακείμενα ρέματα και χωράφια, συνεχίζονται και σήμερα.
Η διαρροή των μαύρων, άκρως τοξικών στραγγισμάτων είχε ομολογηθεί πριν από δέκα μήνες από τη ΔΕΥΑΚ, αφού η μονάδα όσμωσης δεν μπορούσε να επεξεργαστεί τον μεγάλο όγκο των στραγγισμάτων του υπερκορεσμένου φατνώματος, ιδίως σε περιόδους βροχοπτώσεων που υπερχείλιζαν και οι δεξαμενές «αναμονής».
Μετά τη δημοσιοποίηση των διαρροών, η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ διαβεβαίωνε......

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009


http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2011-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

To φονικό εμβόλιο για την γρίπη (του Δρ. Γ. Κοεμτζόπουλου)

ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2009

Το θέμα αυτό μας το έστειλε ένα καλός φίλος ο Κώστας (kostasfilippos@yahoo.gr ), που διαμένει στη Σερβία.. τον ευχαριστούμε..


Άλλος ένας γιατρός που πραγματικά νοιάζεται! Που ερεύνησε για την αλήθεια, που την κοινοποίησε στους "αδρανούντες αρμόδιους", οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον μαζικό "τρομο-εμβολιασμό" μας... 

Αλήθεια οι εισαγγελείς μας γιατί ακόμη κωφεύουν?...

Στείλτε το παρόν σε όλους τους αγαπημένους σας!




Αγαπητοί μου ιατροί της Ελλάδος, προστάτες της ζωής μας και της υγείας μας.



Σας στέλνω το τεκμηριωμένο αυτό κείμενο με γνώμες εγκρίτων ιατρών και δημοσιογράφων ανα τον κόσμο που διερεύνησαν εις βάθος και συγκέντρωσαν τις μέχρι σήμερα (13.11.09) πληροφορίες για το τι συμβαίνει διεθνώς με το φονικό εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, που αποτελεί, κατά κοινή πλέον ομολογία, βιολογικό όπλο εναντίον των ανθρώπων για να ικανοποιηθούν οικονομικά συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών που μας θέλουν αρρώστους εφ' όρου ζωής, αλλά και αυτών που προσπαθούν να μας εξουσιάζουν γενικότερα. Το στέλνω συμπληρωμένο όπως το έστειλα σε πρωθυπουργό, υπουργό ( minister@yyka.gov.gr) και υφυπουργό υγείας και λοιπούς υπουργούς και αρμοδίους, αρχηγούς κομμάτων, μέσα ενημέρωσης, συλλόγους, κλπ, οι οποίοι όμως στην πλειοψηφία τους αδρανούν και επιτρέπουν ή και προωθούν τον φονικό εμβολιασμό.



Για τον λόγο αυτό απευθύνομαι σε σας, σε μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής του εγκλήματος αυτού, ώστε αφού διαβάσετε και επιβεβαιώσετε τα λεγόμενα μου μέσω των δεκάδων links σε άρθρα και βίντεο που παραθέτω ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, να ενεργοποιηθείτε έγκαιρα ενημερώνοντας τους συνανθρώπους σας που σας εμπιστεύονται, όπως επιτάσσει το υψηλό καθήκον σας και η συνείδησή σας. Με πολλές ελπίδες δικές μου αλλά και του ταλαίπωρου λαού μας που τόσα υφίσταται τελευταία από τις σκοτεινές δυνάμεις που μας εξουσιάζουν.



* Δρ. Γιώργος Κοεμτζόπουλος. Ιουστινιανού 20 Πολιτεία 14671. Τηλ: 2106200450, 2106297233, κιν: 6944883343, Fax: 2106252711, email: g.koemtzo@hotmail.com , Ιστοσελίδα www.artmine5000.com (με πληροφορίες που τακτικά συμπληρώνονται με νέα στοιχεία σχετικά με το εμβόλιο και τα τραγικά του αποτελεσματα διεθνώς).







ΕΙΣΑΓΩΓΗ.

Πριν πέσετε στην παγίδα που οι σκοτεινές δυνάμεις μας .......ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ - ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡ0Ν ΘΕΜΑ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - Την Κυριακή στην Κατερίνη στις 5 μ.μ. Πιερικός Αρχέλαος - ΜΕΝΤ

ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2009

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείο Τύπου                                                                   
Πληροφορίες: Δημήτρης Σφήκας
Τηλ: 6978 495134
E-mail: information@pierikosbc.gr
Δημοτικού Σταδίου 9,60100 Κατερίνη – τηλ.: 23510 32153    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή στην Κατερίνη στις 5 μ.μ. 
Πιερικός Αρχέλαος - ΜΕΝΤ = Κινητήρια δύναμη
για τη νίκη η παρουσία των φιλάθλων
Χορηγοί οι ΒΑΡΝΑΣ Α. - ΒΑΡΝΑΣ Κ., Βογιατζής - ΤΕΧΝΙΤΟΝ,
 ENTOS BY SATO, Έπιπλα ΚΑΝΑΔΑΣ και spiti mas
                      
● Οι συνεχείς νίκες του Πιερικού Αρχελάου με τις αξιόλογες εμφανίσεις του οδηγούν αναπόφευκτα σε μεγαλύτερους στόχους. Και για να επιτευχθούν αυτοί χρειάζεται πρώτα αντίληψη της πραγματικότητας, που υπάρχει, καθώς και συνεχώς πιο βελτιωμένη απόδοση. Βέβαια, όσο κυλάει ο καιρός αυτή φαίνεται και έτσι οι προσπάθειες του προπονητή Δημήτρη Γαλάνη είναι τόσο αποτελεσματικές, που οδήγησαν την ομάδα στην πρώτη θέση.
Επειδή όμως υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία και ο προπονητής, δεν πρέπει να υπάρχει ενθουσιασμός. Κινητήρια δύναμη για την ομάδα είναι η παρουσία των φιλάθλων που σε κάθε αγώνα δίνουν στις κερκίδες τη δική τους μάχη. Και γι΄ αυτή τουλάχιστον μέχρι τώρα αμείβονται…πλουσιοπάροχα.
Έτσι και στο παιγνίδι της Κυριακής με τη ΜΕΝΤ στις 5 μ.μ. θα πρέπει και πάλι να γεμίσει ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης.
● Γι΄ αυτόν το αγώνα ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε: «Παίζουμε με μια ομάδα που και αυτή προέρχεται από την Α1 και με παρουσία για πολλά χρόνια στη Α2. Έχει πλούσιο ρόστερ και έναν νέο και πολύ καλό προπονητή. Το παιγνίδι θα είναι δύσκολο, αλλά εμείς παίζοντας στην έδρα μας και με τη συμπαράσταση του κοινού μας θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νίκη».
● Συνεχίζονται οι χορηγίες από τις επιχειρήσεις της Πιερίας που στηρίζουν έμπρακτα τη φετινή δυναμική και δύσκολη προσπάθεια του Πιερικού Αρχελάου. Αυτές είναι οι: Βαρνάς Α.- Βαρνάς Κ. και Σία ΟΕ - Κάβα ποτών, Π. Βαρδάκα 18, Νικόλαος Βογιατζής και Σία ΟΕ - ΤΕΧΝΙΤΟΝ, 4η παρ. Δημ. Σταδίου 1, ENTOS BY SATO - Δημ. Κυπρίου 1, περιοχή Σιδηροδρομικού Σταθμού, Ζαντόπουλος Γιάννης - Έπιπλα ΚΑΝΑΔΑΣ, 1ο χλμ Π.Ε.Ο Κατερίνης - Θεσσαλονίκης και spiti mas - Συνεταιρισμός Ξυλουργών Πιερίας ΑΕΒΕ, 1ο χλμ Π.Ε.Ο Κατερίνης – Θεσσαλονίκης.
● Λίαν ικανοποιητική ήταν η απόδοση του Βαγγέλη Γκέρου στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών. Δεν πρόλαβε όμως να χαρεί και ο ίδιος και τον ταλαιπωρεί μια ίωση της εποχής. Περαστικά.
O Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης στο facebook του Πιερικού Αρχελάου
Οκτακόσιοι είναι οι φίλοι του Πιερικού Αρχελάου στο Facebook και ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο οποίος στην πρόσφατη επίσκεψή του έγραψε: «Συνεχίζετε να μας κάνετε περήφανους. Είμαστε κοντά σας όλοι!!!».
Και η απάντηση από το διαχειριστή: ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥMΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 5.00 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ.
Και για όσους θέλουν να επισκεφθούν τη ιστοσελίδα και να γίνουν φίλοι, η διεύθυνση είναι:
www.facebook.com/r.php?page_id=111391480313&r=111&locale=el_GR
●  Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης μίλησε πρόσφατα ο Φάνης Τσαϊτουρίδης. Προσκαλεσμένος του Μπάμπη Πεΐδη, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Γύρισα από έναν δύσκολο τραυματισμό και είμαι πλέον έτοιμος να βοηθήσω και εγώ την ομάδα, στη μεγάλη φετινή της προσπάθεια. Αγωνίστηκα στη Νέα Ερυθραία για ένα μικρό χρονικό διάστημα και είμαι έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για όσο χρόνο χρησιμοποιηθώ από τον προπονητή μου. Η ομάδα φέτος ενισχύθηκε σημαντικά. Ήρθαν σε αυτήν επαγγελματίες παίκτες, οι οποίοι έχουν επαγγελματική συμπεριφορά. Έτσι όλα έχουν αποκτήσει έναν επαγγελματισμό ο οποίος είναι το νέο στοιχείο που πέρασε σε μεγάλο βαθμό στην ομάδα. Δουλεύουμε πάρα πολύ και αυτή η δουλειά βγαίνει κάθε αγωνιστική στα παιχνίδια μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι πάντα κοντά μας. Παίρνουμε δύναμη από την παρουσία του και σίγουρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μας ενισχύει για να φτάνουμε στις επιτυχίες. Τους θέλουμε πάντα στο πλευρό μας, για να πανηγυρίσουμε μαζί τις νίκες μας.
● Με τον Ηρακλή Μελίκης αγωνίζεται το Σάββατο στις 4 μ.μ. η ανδρική θυγατρική ομάδα Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ. Ο αγώνας είναι για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ και θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης.
● Για το πρωτάθλημα κορασίδων στις 12 το μεσημέρι ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει στον Κολινδρό τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο.
● Την Κυριακή στις 9 π.μ. για το παιδικό πρωτάθλημα η Κατερίνη 2008 αγωνίζεται με τον Πιερικό Αρχέλαο.
● Επίσης, για το προπαιδικό πρωτάθλημα το Σάββατο στις 2 μ.μ. ο Πιερικός Αρχέλαος παίζει στο Λιτόχωρο με την Αναγέννηση.
● «Άλλος μας λούζει και άλλος μας κτενίζει…» ακούστηκε να λέει χαριτολογώντας ένας φίλαθλος στην κερκίδα σε ένα παιγνίδι από τις παραπάνω κατηγορίες, όταν κάποιος τον πήρε τηλέφωνο και τον ρώτησε για το σκορ. Και προφανώς απάντησε έτσι γιατί έχανε η αγαπημένη του ομάδα.
● Τα 30χρονα από την ίδρυσή του γιορτάζει το Σάββατο η ΟΔΚΕ στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα. Το Σύνδεσμο Διαιτητών Κεντρικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει ο επίτιμος πρόεδρός του –και ταμίας της ΟΔΚΕ- κ. Δημήτρης Πόδας
● Τέλος, με επιτυχία διαιτήτευσε τον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ο κατερινιώτης ρέφερι Γιώργος Τανατζής, ο οποίος ήταν και σε παιγνίδι της Ευρωλίγκας Γυναικών στην Κροατία. Επίσης, ο πρόεδρος του συνδέσμου Πέτρος Παπαπέτρου διεύθυνε αγώνα για το Euro cup Women στη Βουλγαρία.
ΦΩΤΟ:
Ο Βαγγέλης Γκέρος που έκανε λίαν ικανοποιητική εμφάνιση στην Πάτρα.





.

=
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Γ. Παπανδρέου: Ανοίγουμε μέτωπο με τη διαφθορά

ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2009
NAFTEMPORIKI.GR 

«Κλείνουμε τα μέτωπα της αναξιοπιστίας και ανοίγουμε μέτωπα με την αδιαφάνεια, τη διαφθορά, τα παρασιτικά συμφέροντα, την ανομία και την αδικία» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Aκούστε την ανοιχτή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συνέδεσε την οικονομική κρίση με την λειτουργία του κράτους, το οποίο - ανέφερε- διέπεται από πελατειακή αντίληψη και συστημική διαφθορά και ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο ότι αύριο θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εισήγησή του σε όσα διαδραματίστηκαν στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, λέγοντας ότι κάναμε οργανωμένη προσπάθεια για να προστατεύσουμε τον πολίτη και το δικαίωμά του να διαδηλώνει ελεύθερα χωρίς βία και ανομία, αλλά και προστατεύοντας τις ζωές και την περιουσία.
«Δεν θέλουμε να ασκήσουμε βία ως πολιτεία» σημείωσε, επισημαίνοντας πως ότι «αποξενώσαμε όσους είχαν σκοπό να εκμεταλλευθούν την δίψα των νέων για δικαιοσύνη».
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε η νέα γενιά αντιμετωπίζει προβλήματα και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να τους δώσει ελπίδα και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς.
Επικρίνοντας συνολικά την προηγούμενη κυβέρνηση για απουσία από τις διεθνείς εξελίξεις ανέφερε πως πήρα πρωτοβουλίες τις τελευταίες εβδομάδες για να υπερκαλύψει «τα κενά που είχε δημιουργήσει η απουσία του προηγούμενου πρωθυπουργού η οποία επιπλέον απαξίωνε και την διαπραγματευτική μας ικανότητα».
«Είμαστε παρόντες, παίκτες και με φωνή, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φάνηκαν χθες στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (της ΕΕ) και αποτελούν βάσεις για τα επόμενα βήματα» συμπλήρωσε.
«Από την πλευρά νομικού πλαισίου, η χώρα μας δεν είναι σε χειρότερο επίπεδο από άλλες χώρες, όμως το πρόβλημα είναι αν εφαρμόζονται οι νόμοι ή όχι», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας - ΕΛΛΑΣ, Κωνσταντίνος Μπακούρης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας – ΕΛΛΑΣ, Κωνσταντίνος Μπακούρης που παρέστη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Διαφάνειας, τόνισε πως η λύση κατά της διαφθοράς είναι μία και απλή: «καθαροί νόμοι και πιστή εφαρμογή νόμων».
«Από την πλευρά νομικού πλαισίου, η χώρα μας δεν είναι σε χειρότερο επίπεδο από άλλες χώρες, όμως το πρόβλημα είναι αν εφαρμόζονται οι νόμοι ή όχι», πρόσθεσε ο κ. Μπακούρης.
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας - ΕΛΛΑΣ επισήμανε ότι «πρέπει να κινηθούμε σε δύο κατευθύνσεις, αφενός στην αλλαγή νοοτροπίας που θα πρέπει να εμπεδωθεί και από τους πολίτες και αφετέρου να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές των θεσμικών κανόνων που διέπουν την καθημερινότητά μας».
Πρότεινε, μεταξύ άλλων, την ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου ελέγχου και πλήρη διαφάνεια στις πράξεις κρατικών φορέων.
«Με χαρά ακούσαμε το νομοσχέδιο του Γ. Ραγκούση για την ανάρτηση των πράξεων στο διαδίκτυο, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημά μας», πρόσθεσε.
Ακόμα ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας ΕΛΛΑΣ ζήτησε την καθιέρωση αποτελεσματικών μορφών ελέγχου και ανέφερε ότι οι συναρμοδιότητες υπουργείων και οι γκρίζες ζώνες της δημόσιας διοίκησης αποτελούν λόγο καθυστέρησης στο έργο.
Θέτοντας ως παράδειγμα την περίπτωση των αυθαιρέτων, ο κ. Μπακούρης πρότεινε τη δημιουργία υπηρεσίας κατεδάφισής τους, ώστε να πάψουν να αποτελούν αρμοδιότητα των υπουργείων.
πιπλέον, ο κ. Μπακούρης ανέφερε ότι ο έλεγχος του πολιτικού χρήματος μπορεί να επιτευχθεί με αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Εξάλλου ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας ΕΛΛΑΣ τόνισε ότι αποτελεί άμεση ανάγκη η μάχη κατά της διαφθοράς να αποτελέσει κοινό παρανομαστή για όλες τις δυνάμεις, καθώς, όπως είπε, «η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι έργο των πολιτών και των ηγετών».
Ευχαριστώντας τον κ. Μπακούρη για την παρέμβασή του, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα προτείνει συνάντηση των αρχηγών όλων των κομμάτων, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς, την οποία συνέδεσε και με την κατάσταση της οικονομίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ. Σούλη Παπαδόπουλου - «Θα ενισχυθούμε στη μεσαία γραμμή»

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Έγινε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στην οποία εκτός από τον προπονητή κ.  Σούλη Παπαδόπουλο δηλώσεις έκανε και ο Γενικός Αρχηγός της ΠΑΕ Πιερικός κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης.
Είναι η δεύτερη συνέντευξη τύπου του τεχνικού του Πιερικού από την ημέρα που ήρθε και η επόμενη θα γίνει λόγω των εορτών των Χριστουγέννων σε ημέρα και ώρα που θα καθορίσει ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος και θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των Μ.Μ Ε της πόλης μας.
Η συνέντευξη τύπου άρχισε με τον κ.  Παναγιώτη Κωνσταντινίδη που ήταν σύντομος και οι δηλώσεις του είναι:

Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Γενικός Αρχηγός και άμεσος συνεργάτης του προπονητή κ. Σούλη Παπαδόπουλου
Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησε για πρώτη φορά και ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, παλιός ποδοσφαιριστής του Πιερικού που κατέχει το πόστο του γενικού αρχηγού και είναι ο συνδετικός κρίκος Διοίκησης και προπονητή. Ο κ.  Κωνσταντινίδης,  μίλησε και δήλωσε:

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A_1

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας για άτομα με αναπηρία, την περασμένη Πέμπτη, 3 Δεκέμβρη, ο αγαπημένος τραγουδιστής Πασχάλης Τερζής, o ηθοποιός Χάρης Ασημακόπουλος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, συνοδευόμενοι από τον 21χρονο επί πτυχίω τυφλό φοιτητή της Νομικής , μέλος της διεθνούς οργάνωσης VEWS,πλαισίωσαν εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Τυφλών, συμπαραστεκόμενοι στη διεκδίκησή τους για ελεύθερα πεζοδρόμια.
Φορώντας μάσκες ύπνου ώστε να μη βλέπουν και κρατώντας λευκά μπαστούνια τυφλού, Τερζής, Ασημακόπουλος και Κωνσταντάρας "οδηγήθηκαν" από τον Β. Αυγουλά και περπάτησαν - όχι χωρίς...

Στις Βρυξέλλες ο Νομάρχης Πιερίας - Στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (DEVE) της Επιτροπής των Περιφερειών

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη DEVE, της Επιτροπής των Περιφερειών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, συμμετέχει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
       Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής καλούνται να αποφασίσουν τις μελλοντικές εργασίες της Επιτροπής και να υιοθετήσουν γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο,  την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, καθώς και την Επιτροπή των Περιφερειών που αφορούν την ενίσχυση των αγροτών της Ε.Ε. σε περιοχές με φυσικά μειονεκτήματα καθώς και στην πολιτική ποιότητας των γεωργικών προϊόντων.
       Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και συζήτηση για το ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών στη διαχείριση των επιδημιών και ιδιαιτέρως της νέας γρίπης Η1Ν1, όπου θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα της εφαρμογής των προληπτικών μέτρων κατά τη γρίπης σε τοπικό επίπεδο.
..

Υιοθετήστε ένα αδέσποτο σώστε μια ζωή


YIOTHETHSTE_ENA_ADESPOTO_1
Ένα ημερολόγιο «αγάπης και ελπίδας για ζωή» παρουσίασαν χθες η πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του Ζωοφιλικού Σωματείου Κατερίνης «Ελπίδα και Στοργή». Είναι το φρεσκοτυπωμένο ημερολόγιο του Σωματείου για το 2010, στο οποίο φιγουράρουν υγιέστατα και περιχαρή πολλά από τα 50 αδέσποτα σκυλιά που, χάρη στις προσπάθειες του Σωματείου, βρίσκονται πια σε ανάδοχες οικογένειες.

YIOTHETHSTE_ENA_ADESPOTO_2«Υιοθετήστε ένα αδέσποτο και σώστε μια ζωή» είναι το σύνθημα του προγράμματος που το Ζωοφιλικό Σωματείο πραγματοποιεί εδώ και δέκα μήνες, επιτυχώς, αφού οι προσπάθειές τους φαίνεται να βρίσκουν θετική ανταπόκριση, όχι μόνο από τους Πιεριείς, αλλά και από τους τουρίστες της Πιερίας.
Παράδειγμα η σκυλίτσα Φλό, ένα αδέσποτο που μια νεαρή Γερμανίδα συνάντησε στη Κατερινόσκαλα, έπιασε φιλίες μαζί του κι όταν έφυγε για ....

ΕΣΠΑ - Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής προτάσεων - Μειώνεται ο προϋπολογισμός


Παρατείνεται το πρόγραμμα για την ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Η νέα ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προτάσεων είναι η 18η Δεκεμβρίου 2009.

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού Λ. Κατσέλη, μειώνεται κατά 50% ο προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος.
Με τη συγκεκριμένη αυτή περικοπή του προϋπολογισμού το πρόγραμμα γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικό και υπάρχει πλέον σοβαρότερο ενδεχόμενο οι υποβαλλόμενες προτάσεις να ξεπεράσουν το διαθέσιμο προϋπολογισμό και κάποιες προτάσεις, ενώ είναι επιλέξιμες, να μην εγκριθούν. Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες πρέπει να μελετήσουν πολύ προσεκτικά τους .....

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου - Συνάντηση Θ. Παπαγεωργίου με το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 
 


Την έντονη ανησυχία τους για την αντικυνηγετική θέση του νεοσύστατου υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο οποίο έχει μεταφερθεί η αρμόδια Διεύθυνση Θήρας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωστοποίησαν στο Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πιερίας σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στην Κατερίνη
    Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Στ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης όπου και εγκρίθηκε ψήφισμα στο οποίο «τα μέλη εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένα να «ανεχτούν» μεθόδους με τις οποίες αντικυνηγετικά κέντρα επιθυμούν διακαώς την κατάργηση του κυνηγιού με τα όποια αρνητικά αποτελέσματα αυτό συνεπάγεται για την ελληνική περιφέρεια». Επίσης στο ψήφισμα «καλούν όλους τους αρμόδιους του ....

Με απόφαση του νομάρχη Πιερίας Κλείνουν και άλλα σχολεία λόγω της νέας γρίπης

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι με αποφάσεις του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, διακόπτεται προληπτικά η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων και τμημάτων του Νομού Πιερίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).
     
      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
* Η διακοπή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Σκοτίνας, για επτά ημέρες, από 10-12-2009.
* Η διακοπή λειτουργίας των Γ και Δ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πόρων, για επτά ημέρες, από 10-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του Δ1 Τμήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 10-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του Β1 Τμήματος του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 10-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του Γ4 Τμήματος του ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς, για επτά ημέρες, από 10-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του Α5 Τμήματος του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 10-12-2009.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

..

Οι βλαβερές συνέπειες της εταιρείας

BLABERES_SYNEPEIES_1


Γέμισε με αμμοχάλικα, πίσσα, σκουπίδια και κατασκευές τον υγροβιότοπο του δέλτα των ποταμών, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου
Με έγγραφό της προς τον Φορέα Διαχείρισης του υγροβιότοπου του δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, τη Δ/ση Προστασίας Περιβάλλοντος ΝΑ Πιερίας, την Εισαγγελία Πιερίας, τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και τον Συνήγορο του Πολίτη, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου καταγγέλλει την «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου Α.Ε» ότι, με την κατασκευή του σταθμού διοδίων στη περιοχή, παραβίασε την προστατευμένη περιοχή του Εθνικού πάρκου του υγροβιότοπου.
Στο έγγραφο, που υπογράφουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (οι δήμαρχοι Μεθώνης, Πύδνας και Κορινού και οι Π. Αγγελίδης, Αν. Νταγλιούδης και Ηλ. Τσιτλκακίδης), αναφέρεται ότι τα όρια του προστατευόμενου πάρκου, βάση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2009, αρχίζουν από το ανατολικό πρανές του αυτοκινητόδρομου στο σημείο όπου κατασκευάζεται ο νέος ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009
Ένα –ένα κλείνουν τα σχολεία και απορώ πραγματικά για το λόγο που δεν αποφασίζεται η αναστολή της λειτουργίας τους προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, αφού όλοι πια λένε ότι διανύουμε περίοδο έξαρσης. 
Δεν χάθηκε και ο κόσμος αν κλείσουν τα δημοτικά σχολεία μια εβδομάδα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων που ούτως ή άλλως θα είναι κλειστά. Μερικές φορές στην Ελλάδα αντιδρούμε με υπερβολή στα απλά και με χαρακτηριστική καθυστέρηση και υποτονικά στα σοβαρά.
Κι αν σκεφτεί κανείς ότι πλέον μεγάλος αριθμός γονέων δεν ......

Λύση τετραετίας

LYSH_4ETIAS_1


Αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν καταλήξει σύντομα σε πιο σύγχρονες μορφές διαχείρισης των απορριμμάτων, τότε σε λίγα χρόνια και πάλι, θα βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν… χθες. Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση, η φιλικότερη για το περιβάλλον και συγχρόνως η πιο οικονομική, ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης.
Λύση, έστω και προσωρινή, δίνει η λειτουργία της επέκτασης του ΧΥΤΑ Κατερίνης, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης, αλλά και των δήμων της βόρειας Πιερίας. Ο νέος ΧΥΤΑ, παραδόθηκε από το Δήμο Κατερίνης στην ΔΕΥΑΚ και ήδη δέχθηκε τα πρώτα απορρίμματα, χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας του.
Το έργο κόστισε πάνω από 2,5 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η διάρκεια χρήσης του, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 8 χρόνια, αν και εφόσον η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωτίστως και οι πολίτες δευτερευόντως πάρουνε πιο ζεστά την υπόθεση ανακύκλωσης απορριμμάτων. Αν πάντως η ανακύκλωση οικιακών υλικών παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, η διάρκεια του νέου ΧΥΤΑ πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει τα 4 χρόνια.
LYSH_4ETIAS_2Η παράδοση του έργου, έγινε χθες το πρωί παρουσία του δημάρχου Κατερίνης, αντιδημάρχων και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ. «Ολοκληρώθηκε ένα ακόμη μεγάλο έργο που αφορά το περιβάλλον και την πόλη μας» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Σ. Χιονίδης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη «συστηματική» δουλειά που έγινε από πλευράς δήμου, ώστε το έργο όχι μόνο να ολοκληρωθεί εγκαίρως, αλλά κυρίως να πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές που.....

"απειλή" το έλλειμμα

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009
Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο πρωθυπουργός
"απειλή"
το έλλειμμα
Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση εδώ και 60 μέρες καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια για αλλαγή της εικόνας, παρομοιάζοντας μάλιστα την κατάσταση με εκείνη που είχε παραλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου το 1993.
Επανέλαβε μάλιστα τη φράση του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου «ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει εμάς».
Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι με την πολιτική της παρέδωσε την Ελλάδα με μειωμένη εθνική κυριαρχία. 
«Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2010-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)