Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ. Σούλη Παπαδόπουλου - «Θα ενισχυθούμε στη μεσαία γραμμή»

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Έγινε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στην οποία εκτός από τον προπονητή κ.  Σούλη Παπαδόπουλο δηλώσεις έκανε και ο Γενικός Αρχηγός της ΠΑΕ Πιερικός κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης.
Είναι η δεύτερη συνέντευξη τύπου του τεχνικού του Πιερικού από την ημέρα που ήρθε και η επόμενη θα γίνει λόγω των εορτών των Χριστουγέννων σε ημέρα και ώρα που θα καθορίσει ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος και θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των Μ.Μ Ε της πόλης μας.
Η συνέντευξη τύπου άρχισε με τον κ.  Παναγιώτη Κωνσταντινίδη που ήταν σύντομος και οι δηλώσεις του είναι:

Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Γενικός Αρχηγός και άμεσος συνεργάτης του προπονητή κ. Σούλη Παπαδόπουλου
Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησε για πρώτη φορά και ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, παλιός ποδοσφαιριστής του Πιερικού που κατέχει το πόστο του γενικού αρχηγού και είναι ο συνδετικός κρίκος Διοίκησης και προπονητή. Ο κ.  Κωνσταντινίδης,  μίλησε και δήλωσε:
«Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω και δημόσια τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Πιερικός  κ.κ Γιάννη Ντούμο και Δημήτρη Ελευθεριάδη για την τιμή που μου κάνανε να βρίσκομαι στην οικογένεια του Πιερικού. Και το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι τιμή για τον κάθε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να βρίσκεται στην ομάδα του Πιερικού. Με τον κ. Παπαδόπουλο έχουμε μια αξιόλογη συνεργασία. Είναι ένας αξιόλογος προπονητής και αυτό φαίνεται μέσα από τη δουλειά του. όλα στην ομάδα λειτουργούν άψογα και η οργάνωση είναι άρτια.
Τα λίγα προβλήματα που υπήρχαν διορθώνονται και όλα κυλούν ομαλά. Από την πλευρά μου θέλω να κάνω μια έκκληση  στον κόσμο της Πιερίας.
Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί πιστεύω ότι τώρα δεν είναι δίπλα στην ομάδα. Τον θέλουμε κοντά μας εμείς σα διοίκηση αλλά και οι ποδοσφαιριστές. Μια ομάδα πάει καλά όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ Διοίκησης-προπονητή, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων. Δεν είναι δυνατόν να παίζει η ομάδα στην Κατερίνη και να κόβουμε εκατό και εκατόν πενήντα εισιτήρια.  Τους χρειαζόμαστε και τους θέλουμε δίπλα μας. Τίποτα άλλο ευχαριστώ. Απαντώντας σε ερώτηση ότι ο κόσμος θάρθει όταν η ομάδα θα έχει επιτυχίες ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης είπε:
Παναγιώτης Κωνσταντινίδης: Καταλαβαίνω αυτό που λέτε αλλά στην παρούσα φάση η ομάδα, παίκτες-διοίκηση χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας τώρα, στα δύσκολα γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσει τους παίκτες πάρα πολύ.

Σούλης Παπαδόπουλος
Ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, που είναι δίπλα μου, ξεκίνησε με τον Πιερικό, είναι ένα νέο παιδί και είναι πολύ καλό να υπάρχουν στην ομάδα άνθρωποι που ανήκαν στον Πιερικό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όποιος έχει παίξει στον Πιερικό πρέπει και να δουλέψει στον Πιερικό. Υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκηση που τους γνωρίζουν πολύ καλύτερα και τους αξιολογούν. Ο Παναγιώτης  στο χρονικό διάστημα που είναι μαζί μου είναι πάρα πολύ χρήσιμος για τον Πιερικό και είναι κοντά στην ομάδα όλο το εικοσιτετράωρο. Του έχω πει ότι θα αναγκαστεί να γίνει με ορισμένους πολύ κακός εξαιτίας του πόστου που κατέχει. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο έτσι λειτουργούν, και ειδικά στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι ο Παναγιώτης κάνει καλή δουλειά για τον Πιερικό  και ελπίζω και εύχομαι να τα πάει και με σας τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε της Κατερίνης, άριστα, γιατί είναι ένα παιδί μέσα από τον Πιερικό.
Σε ότι αφορά τώρα την πορεία της ομάδας στις έξι αγωνιστικές που έχω εγώ στην τεχνική ηγεσία του Πιερικού, εγώ δεν είμαι απλά ευχαριστημένος. Είμαι ενθουσιασμένος από την ομάδα ανάλογα με τους αριθμούς. Όταν η ομάδα στα πρώτα έξι παιχνίδια πήρε πέντε βαθύς και στα δεύτερα έξι που είμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου στον Πιερικό πήρε έντεκα βαθμούς  το ποσοστό της συγκομιδής βαθμών είναι πάνω από εκατόν δέκα τοις εκατό. Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερα. Εάν ήταν καλύτερα (αναφερόμενοι στα δεύτερα έξι παιχνίδια) τότε η διαφορά θα ήταν πολύ πιο θετική. Δε θα ήμασταν τρίτοι αλλά πρώτοι.
Δε μπορούσαμε μέσα σε 40 μέρες που βρισκόμαστε εδώ να τα κάνουμε όλα. Σίγουρα  χρειαζόμαστε πολλά περιθώρια βελτίωσης και νομίζω ότι δουλεύουμε κάθε μέρα πολύ με τα παιδιά και προσπάθεια όλων μας είναι να πάμε τον Πιερικό εκεί που του αξίζει. Μέρα με τη μέρα όμως και ξεπερνώντας τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να ανταποκρινόμαστε και να τις  ξεπερνάμε και να γινόμαστε πιο δυνατοί. Πριν από δύο Κυριακές είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ αλλά νομίζω ότι δείξαμε χαρακτήρα σαν ομάδα και πήγαμε στη Ρόδο και πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη, μια νίκη άξια και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και θέλαμε και στα επόμενα δύο παιχνίδια να πάρουμε  το απόλυτο για να πλησιάσουμε τις θέσεις της κορυφής. Δυστυχώς με τον Αγροτικό Αστέρα δεν τα καταφέραμε αν και προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να πάρουμε τη νίκη. Όπως ξέρετε όμως δεν  παίζουμε μόνοι μας αλλά παίζουν και οι αντίπαλοι και ο Αγροτικός Αστέρας στο α΄ ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Στο β΄ ημίχρονο όμως ήμασταν καλύτεροι  και νομίζω ότι με τις ευκαιρίες που κάναμε θα έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι. Δεν το πήραμε όμως όπως με τον ΟΦΗ και τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Εμάς δε μας νοιάζει σε ποιο παιχνίδι θα πάρουμε έναν  ή τρεις βαθμούς. Μας ενδιαφέρει να φτάσουμε τον Πιερικό όσο ψηλότερα γίνεται.
Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό κλίμα, όπως σας είπε και ο Παναγιώτηςε και διοίκηση, προπονητές ποδοσφαιριστές πιστεύω και ο κόσμος, για τον οποίο ο Παναγιώτης έκανε κάποια παράπονα αλλά αυτοί που έρχονται μας βοηθάνε πάρα πολύ. Στο χέρι μας είναι να αυξήσουμε τον κόσμο γιατί είναι  γεγονός ότι ο κόσμος έρχεται όταν η ομάδα έχει επιτυχίες. Ξέρουμε ότι στην έδρα μας δεν τα καταφέραμε καλά. Πάμε πολύ καλά  εκτός έδρας που ο κόσμος δεν είναι κοντά μας αλλά όπως και πέρυσι και πρόπερσι που ήμουν εγώ στην ομάδα, θέλουμε να κάνουμε την Κατερίνη πραγματική έδρα αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί όταν ήρθα εγώ στην ομάδα είχε 2 ήττες στην έδρα της και νομίζω ότι η ήττα που πλήγωσε τον κόσμο του Πιερικού ήταν η ήττα με τον Ολυμπιακό Βόλου για πολλούς και διάφορους λόγους.
Αυτά όμως έχουν περάσει και εκείνο που καταφέραμε είναι η άμυνά μας γιατί εσείς τα βλέπετε με το δικό σας τρόπο αλλά εγώ εντελώς διαφορετικά. Έχουμε μία από τις καλύτερες επιθέσεις αλλά έχουμε και μία από τις χειρότερες άμυνες και αυτό προσπαθώ να βελτιώσω τώρα. Και για να τα δούμε και με αριθμούς η ομάδα στα πρώτα έξι παιχνίδια δέχτηκε 11 γκολ και στα δεύτερα έξι που είμαι εγώ δέχτηκε μόλις έξι γκολ.
Για μένα και τα έξι που δέχτηκε είναι πάρα πολλά παρ’ όλο που είναι τα μισά από τα 11. Εγώ έτσι βλέπω το ποδόσφαιρο. Είναι καλό να προσφέρουμε θέαμα, αλλά κανένας δεν πήρε τίτλους μόνο με το θέαμα. Οι μάχες και οι τίτλοι κατακτώνται από την άμυνα και δυστυχώς ο Πιερικός έχει από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας. Αν το καταλάβετε και σεις και ο κόσμος γιατί οι ποδοσφαιριστές το έχουν καταλάβει θα πάμε καλύτερα. Μπορεί την Κυριακή να μη κερδίσαμε τον Αγροτικό Αστέρα αλλά δε δεχτήκαμε γκολ. Μη ξεχνάτε ότι νωρίτερα η ομάδα δέχτηκε τρία και τέσσερα γκολ στην έδρα της.
Κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής με την Καλαμάτα που είναι πολύ δύσκολο. Η Καλαμάτα είναι μια ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις αλλά αν δείτε τα αποτελέσματα της θα διαπιστώσετε ότι όταν χάνει, χάνει πολύ δύσκολα. Παλεύει όλα τα παιχνίδια, μάχεται σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και είναι μια κλασσική ομάδα Β΄ Εθνικής,. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και βέβαια και αυτό με την Καλαμάτα. Όπως εμείς κερδίσαμε τον Εργοτέλη έτσι και κάποιες άλλες ομάδες που είναι πιο χαμηλά μπορούν να μας κερδίσουν.
 Οι διαφορές των ομάδων στον αγωνιστικό τομέα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Σας έχουν ξεγελάσει προφανώς τα ρόστερ των ομάδων αλλά εμένα δεν μπορούν να με ξεγελάσουν. Νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα του Πιερικού.
Έχουν μπερδευτεί κάπως τα πράγματα με τα ρόστερ των ομάδων. Αυτά και ακούω τις ερωτήσεις σας. Ακολούθησε ένας διάλογος με ένα θέμα που δεν είχε καμία σχέση με αυτή καθ’ εαυτή τη συνέντευξη τύπου αλλά κάποια άλλα θέματα τα οποία στο τέλος είχαν ευτυχή κατάληξη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα αγωνιστικά θέματα
Η πρώτη απάντηση που έδωσε ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος ήταν στο θέμα Πέντα.
Σούλης Παπαδόπουλος: ο Πέντα έχει ένα μικρό πρόβλημα που πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει και στο παιχνίδι της Κυριακής θα είναι κοντά μας.
 Νομίζω όμως ότι το πρόβλημα για μας είναι η κούραση κάποιων ποδοσφαιριστών που άλλωστε φαίνεται και στο γήπεδο. Προσπάθεια δική μου και των συνεργατών μου είναι όπως κάποιοι παίκτες όπως ο Μακρής και ο Μαρτίνεζ για τους οποίους δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις κάτι που δε συμβαίνει στην επίθεση γιατί υπάρχουν λύσεις επειδή υπάρχουν παίκτες. στη μεσαία όμως γραμμή και ειδικά στους  δύο παίκτες, στο Μακρή  και το Μαρτίνεζ έχει πέσει μεγάλο βάρος.
Ερώτηση: Κύρις Παπαδόπουλε στη Β΄Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη αιωρείται ότι ο Πέντα οδεύει προς την Καβάλα. Έχετε καμία πληροφόρηση για το θέμα;
Σούλης Παπαδόπουλος: ο Πέντα έχει διετές συμβόλαιο και σας το λέω ξεκάθαρα. Όσο είμαι εγώ στον Πιερικό ο Πέντα δε θα φύγει. Αν όμως έρθει μία οικονομική πολύ καλή, μια πρόταση που θα συμφέρει την ΠΑΕ Πιερικός θα το συζητήσουμε. Όταν όμως σαν ομάδα έχει στόχους παίκτες με την ποιότητα του Πέντα νομίζω δεν τους αφήνεις να φύγουν. Όταν όμως έρθει μια πρόταση, χωρίς μ’ αυτό να σημαίνει ότι προσβάλλω την Καβάλα, από Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό, Άρη ή ΠΑΟΚ θα πω ναι, να φύγει. Αυτά για να είμαι ξεκάθαρος. Ο Πέντα κάθε μέρα που περνάει  θα γίνει και καλύτερος γιατί αρχίζει και προσαρμόζεται. Θα πρέπει ακόμα να ξέρετε ότι ο Πέντα δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου γιατί από το πρωτάθλημα της Αργεντινής ήρθε στον Πιερικό και δεν ξεκουράστηκε καθόλου. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές φορές του δίνω άλλο πρόγραμμα και δεν ακολουθεί  το πρόγραμμα των συμπαικτών του.  θέλω να τον διατηρώ όσο γίνεται πιο φρέσκο. Ευτυχώς έρχονται οι γιορτές και όλοι θα ξεκουραστούν και θα πάρουν κάποιες ανάσες.
Πάντως στο θέμα οποιασδήποτε μεταγραφής καλό είναι να περιμένουμε λίγο γιατί δε πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις και όσο θα ανεβαίνει ο Πιερικός θα ανεβαίνει και η απόδοση των παιδιών. Νομίζω ότι ο Πιερικός έχει τις δυνατότητες ν’ ανέβει. Ο στόχος είναι αυτός που είπαμε και την προηγούμενη φορά και δεν αλλάζει. Μέσα μας νιώθουμε νικητές και αυτό περνάμε και στους ποδοσφαιριστές και θέλουμε να το περάσουμε και στους φιλάθλους. Αυτοί που έρχονται στο γήπεδο το καταλαβαίνουν. Εγώ ξέρω  ότι ο Πιερικός έχει πολλές χιλιάδες φιλάθλους.  Σίγουρα όμως το καλοκαίρι έγινε ένα επικοινωνιακό λάθος, για να μη κρυβόμαστε. Βάλανε πολύ ψηλά τον πήχυ και ξέρετε ότι όταν τον κόσμο τον τάζεις πέντε πράγματα ζητάει τριάντα και νομίζω ότι αυτή ήταν το λάθος. Όλες οι ομάδες έχουν τη δική τους ιστορία και τη δική τους δύναμη. Στη Β΄ Εθνική  θα γίνουν μεγάλες μάχες για τις δύο που θα ανέβουν κατ’ ευθείαν  αλλά και μεταξύ των άλλων που θα διεκδικήσουν  την άνοδο  στα μπαράζ. Θα γίνουν ακόμη πιο μεγάλες μάχες στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους. Λέμε γιατί δεν κερδίσαμε τον  Αγροτικό Αστέρα για να είμαστε κοντά στην πρώτη εξάδα. Δε λέμε όμως δόξα το Θεό που κερδίσαμε στη Ρόδο το Διαγόρα και δεν είμαστε στην τελευταία εξάδα. Δεν πρέπει να τα πούμε αυτά στον κόσμο;
-Θα πρέπει να τους κοροϊδέψουμε;
-Ότι έχει στόχο ο Πιερικός να ανέβει ψηλά,  έχει και το βλέπετε και σεις αυτό. Η πραγματικότητα όμως ποια είναι.
-Θα πρέπει να πολεμάμε όλα τα παιχνίδια για να πλησιάσουμε την κορυφή και να αποφύγουμε τους τελευταίους.
-Αυτό μπορεί κάποιους να τους πικραίνει και να τους στεναχωρεί και να λένε μα το καλοκαίρι μας είπατε άλλα.
-Σ΄αυτό το κομμάτι δε μπορώ να κάνω κάτι.
-Αυτό που μπορώ είναι να κερδίζει η ομάδα βαθμούς και μόλις τελειώσει ο πρώτο γύρος να δώσουμε μια συνέντευξη και να πούμε ξεκάθαρα που θα φτάσει η ομάδα.
Ο δικός μου στόχος μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου είναι να συγκεντρώσει ο Πιερικός 27 βαθμούς θα διεκδικήσουμε την άνοδο αν όμως συγκεντρώσουμε 22-23 βαθμούς θα είναι δύσκολο αλλά   θα δώσουμε τη μάχη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς.
Σε ερώτηση για τις μεταγραφές είπε:
Σούλης Παπαδόπουλος: Νομίζω ότι ο Πιερικός θέλει ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Έχουμε δύο από τα καλύτερα χαφ στην κατηγορία αλλά μετά από αυτούς δεν έχουμε άλλες επιλογές. Είναι ο Μανουσαρίδης αλλά από τότε  που ήρθα εγώ είναι τραυματίας. Θέλουμε κάποιους παίκτες για να έχουμε  λύσεις σε περίπτωση τραυματισμού και τιμωρίας. Στη μεσαία γραμμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να αλλάξουμε κάποιον όπως την έχουμε στην επίθεση όπου υπάρχουν εξίσου αξιόπιστες λύσεις. Θα πρέπει να ξέρετε ότι στον Πιερικό θα παίζει αυτός που βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και πιστεύω να το καταλάβατε στην περίπτωση του Κοταρά. Ξεκίνησα όταν ήρθα με τον Καρακούτση στη συνέχεια ο Κοταράς δούλεψε πολύ με τον Π. Νάση και έπαιξε αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Θα παίξει πάντοτε ο καλύτερος σε κάθε θέση.
Σε ερώτηση για το τεχνικό τιμ είπε:
Σούλης Παπαδόπουλος: ότι κι αν ακούγεται δεν έχει σχέση με μένα και δε με ενδιαφέρει. Στον Πιερικό υπάρχουν οι συνεργάτες μου με τους οποίους συνεργάζομαι άψογα είναι σωστοί στη δουλειά τους και δε με απασχολεί το θέμα αυτό έστω και αν ακούγεται για κάποιους που συνεργαζόμουν.(ΤΟΠΙΚΗ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: