Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Υιοθετήστε ένα αδέσποτο σώστε μια ζωή


YIOTHETHSTE_ENA_ADESPOTO_1
Ένα ημερολόγιο «αγάπης και ελπίδας για ζωή» παρουσίασαν χθες η πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του Ζωοφιλικού Σωματείου Κατερίνης «Ελπίδα και Στοργή». Είναι το φρεσκοτυπωμένο ημερολόγιο του Σωματείου για το 2010, στο οποίο φιγουράρουν υγιέστατα και περιχαρή πολλά από τα 50 αδέσποτα σκυλιά που, χάρη στις προσπάθειες του Σωματείου, βρίσκονται πια σε ανάδοχες οικογένειες.

YIOTHETHSTE_ENA_ADESPOTO_2«Υιοθετήστε ένα αδέσποτο και σώστε μια ζωή» είναι το σύνθημα του προγράμματος που το Ζωοφιλικό Σωματείο πραγματοποιεί εδώ και δέκα μήνες, επιτυχώς, αφού οι προσπάθειές τους φαίνεται να βρίσκουν θετική ανταπόκριση, όχι μόνο από τους Πιεριείς, αλλά και από τους τουρίστες της Πιερίας.
Παράδειγμα η σκυλίτσα Φλό, ένα αδέσποτο που μια νεαρή Γερμανίδα συνάντησε στη Κατερινόσκαλα, έπιασε φιλίες μαζί του κι όταν έφυγε για ....τη χώρα της έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα βοήθειας στο Σωματείο, με τη φωτογραφία της σκυλίτσας και την έκκληση να την περιμαζέψουν. Το Σωματείο εντόπισε τη σκυλίτσα, έπραξε τα δέοντα και σήμερα η Φλο ζει ευτυχισμένη στο Βούπερταλ της Γερμανίας, μαζί με τη φίλη της.
Σαν πραγματική βασίλισσα ζει και η Κουίνι, το αδέσποτο που τα μέλη του Σωματείου βρήκαν τραυματισμένο στα Αστικά. Η Κουίνι επιβλήθηκε σε δυο εγχειρήσεις, παρέμεινε για λίγο στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης και, υιοθετημένη σήμερα από οικογένεια, χαίρει άκρας υγείας και ευτυχίας.
YIOTHETHSTE_ENA_ADESPOTO_3Τα μέλη του Ζωοφιλικού Σωματείου πάντως δε σταματούν εδώ. Εκτός από το ημερολόγιο που τύπωσαν, με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Κατερίνης και της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Α.Ε, ετοιμάζουν και μια εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας, με καλεσμένους τα παιδιά της πόλης, αλλά και τους γονείς τους. Οι ίδιες, μας είπαν, θα είναι ντυμένες ζωάκια, θα έχουν κουκλοθέατρο κι άλλες εκπλήξεις κι ο στόχος τους είναι να «τσιγκλίσουν» τη δεδομένη αγάπη των παιδιών για τα ζώα, έτσι που να πείσουν και τους γονείς τους, αντί να τους αγοράσουν δώρο ένα ζωάκι από pet shop, να κάνουν ένα δώρο ζωής, υιοθετώντας ένα από τα αδέσποτα που περιμένουν, στο Κυνοκομείο Κατερίνης, μια ανοιχτή, στοργική αγκαλιά.
(Πολιτεια/Β.Χ. )

Δεν υπάρχουν σχόλια: