Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Σε κίνδυνο το αποχετευτικό της Νότιας Πιερίας

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009

Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Αμοιρίδης, είχε ανακοινώσει μέσω της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ την συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τη Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας καθώς και με την επιβλέπουσα (από πλευράς της Δ.Α.) του έργου κατασκευής αποχετευτικού δικτύου Δήμου Αν. Ολύμπου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά και την επιστολή του προέδρου της ΔΕΥΑΝΟ προς τον βουλευτή Πιερίας με την οποία ζητούσε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης στην περιοχή, καθώς και την εξασφάλιση χρηματοδότησης άλλων έργων, αναγκαίων όμως για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
Όπως προέκυψε από τη συνάντηση με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, το αποχετευτικό σύστημα του Δήμου Αν. Ολύμπου είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 ημερομηνία κατά την οποία σταματά οριστικά η εισροή χρημάτων για έργα που χρηματοδοτούνται από το Γ’ΚΠΣ, όπως το συγκεκριμένο. Το υπόλοιπο της Κοινοτικής Χρηματοδότησης, το οποίο δεν θα εκταμιευθεί πλησιάζει τα 2 εκ. ευρώ.
«Το έργο δεν ολοκληρώνεται και τα χρήματα έχουν χαθεί», ανέφερε ο βουλευτής Πιερίας, Γιάννης Αμοιρίδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για εξεύρεση άμεσης λύσης. Είναι ορατός ο κίνδυνος για τη χώρα μας να κληθεί να επιστρέψει όσα χρήματα δαπανήθηκαν από την Ε.Ε. για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού, αν αυτά τα δύο έργα δεν τεθούν σε λειτουργία μέχρι την άνοιξη του 2010. «Η άμεση λειτουργία αυτών των έργων είναι απολύτως απαραίτητη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης
«Ζητώ τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Ολύμπου, με τη συμμετοχή των βουλευτών, του νομάρχη, των διοικήσεων της ΔΕΥΑΝΟ και του Συνδέσμου Νότιας Πιερίας, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελλείψεις του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και για το ποιες είναι οι δυνατότητες και οι προθέσεις όλων των παραγόντων για την εξεύρεση του απαραίτητου ποσού, που θα ολοκληρώσει μέχρι την ερχόμενη άνοιξη το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Αν. Ολύμπου» είπε ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι μεγάλης σημασίας για μια περιοχή που θέλει να στηρίξει την οικονομική, κοινωνική ανάπτυξή της στην προστασία του φυσικού της πλούτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: