Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Κύριε δήμαρχε, ολοκληρώστε, γιατί βουλιάξαμε!

XIONIA_STHN_PIERIA_1 Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
KYRIE_DHMARXE_1
Βάρκες χρειάστηκαν χθες για να πάνε στο σχολείο τους οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, αφού οι εργασίες που ξεκίνησε ο δήμος, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στους δρόμους γύρω από το σχολείο δεν έχουν ολοκληρωθεί. Με αφορμή το παραπάνω, ένας δημότης, μαθητής του 3ου Λυκείου, απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Κατερίνης.
«Κύριε Δήμαρχε, γράφω εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό μου, αλλά νομίζω πως υπάρχουν και κάποιοι που θα συμφωνήσουν με το άρθρο μου.
Φέτος, με την αρχή της σχολικής χρονιάς, ξεκινήσατε έργα στους δρόμους γύρω από το τρίτο Γενικό Λύκειο Κατερίνης. Έχει γραφτεί στο παρελθόν άρθρο που κατακεραυνώνει αυτήν σας την απόφαση, λόγω της χρονικής περιόδου που αποφασίσατε να την υλοποιήσετε. Προφανώς δεν δώσατε μεγάλη σημασία στις φωνές αυτών των πολιτών που διαφώνησαν μαζί σας, και έτσι έχετε αφήσει όλα αυτά τα έργα ανολοκλήρωτα μέχρι και σήμερα.
KYRIE_DHMARXE_2Το πρόβλημα, κύριε Δήμαρχε, είναι πως αν τα πράγματα ήταν μία φορά δύσκολα για εμάς, τους μαθητές, μέσα στο φθινόπωρο, είναι δέκα φορές πιο δύσκολα τώρα τον χειμώνα. Οι λακκούβες που έχουν σκάψει τα συνεργεία παραμένουν ανοιχτές, με αποτέλεσμα τώρα που ξεκίνησαν οι εποχιακές βροχές να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, όταν πλημμυρίζουν.
Επίσης, το πεζοδρόμιο που ξεκίνησε να χτίζεται, έχει μείνει ημιτελές, καθώς δεν έχουν περαστεί τα πλακάκια. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα στην προσπάθεια μας να μετακινηθούμε από το σπίτι στο σχολείο και αντίθετα.
Κύριε Δήμαρχε, η πλατεία Δημαρχείου είναι αρκετά καλοχτισμένη, και εσείς δεν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα. Σας παρακαλώ όμως, σκεφτείτε λίγο κι εμάς. Εν τέλει, είναι αδιανόητο για κάθε απλό πολίτη το γεγονός ότι οι κατασκευές του Δήμου έχουν μείνει στάσιμες τους τελευταίους τρεις μήνες.
Ελπίζω να ολοκληρώσετε σύντομα αυτό που ξεκινήσατε, έτσι ώστε το σχολείο μας να γίνει ξανά εύκολα προσβάσιμο.
Υ.Γ. Ωραία και η πρωτοβουλία σας να αλλάξετε τη διαρρύθμιση της πλατείας, αλλά μήπως είναι σημαντικότερο να αποκτήσει το σχολείο μας κάποιες-λυόμενες έστω-αίθουσες, τις οποίες στερείται;

Χατζηχιδήρογλου Λευτέρης
μαθητής 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης
  (Πολιτεια)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: