Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου - Συνάντηση Θ. Παπαγεωργίου με το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 
 


Την έντονη ανησυχία τους για την αντικυνηγετική θέση του νεοσύστατου υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο οποίο έχει μεταφερθεί η αρμόδια Διεύθυνση Θήρας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωστοποίησαν στο Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πιερίας σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στην Κατερίνη
    Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Στ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης όπου και εγκρίθηκε ψήφισμα στο οποίο «τα μέλη εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένα να «ανεχτούν» μεθόδους με τις οποίες αντικυνηγετικά κέντρα επιθυμούν διακαώς την κατάργηση του κυνηγιού με τα όποια αρνητικά αποτελέσματα αυτό συνεπάγεται για την ελληνική περιφέρεια». Επίσης στο ψήφισμα «καλούν όλους τους αρμόδιους του ....υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ξεκινήσουν μια στενή συνεργασία με τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες επ’ ωφελεία του περιβάλλοντος όπως γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» και ακόμα καλούν «όλα τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να ασκήσουν την επιρροή τους για τη στήριξη του έργου των Κυνηγετικών Οργανώσεων».
   Τα μέλη του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου έχοντας μαζί τους και εκπροσώπους του επιχειρηματικού και εμπορικού κλάδου που δραστηριοποιείται γύρω από το κυνήγι ενημέρωσαν τον κ. Παπαγεωργίου για το σύνολο των αποφάσεων της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας και επεσήμαναν την ζωτική σημασία που έχει η αγαστή συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών και των κυνηγετικών συλλόγων για την ισορροπία στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και την συμβολή των κυνηγών στην προστασία του περιβάλλοντος.
   Ο κ. Παπαγεωργίου συζήτησε με τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου κατανοώντας τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους και επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση και συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όποια κι αν είναι η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει την ηγεσία του και σ αυτή την κατεύθυνση είναι πρόθυμος να βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: