Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η Μ. Μίχου στο Επιμελητήριο Πιερίας - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009
Τα ζητήματα των παραγωγικών τάξεων του νομού Πιερίας και η στήριξη της επιχειρηματικότητας με ευνοϊκά μέτρα από την Κυβέρνηση κυριάρχησαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε στο Επιμελητήριο Πιερίας η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε σε πάγια προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου που αποτελούν τροχοπέδη για την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως οι ακάλυπτες επιταγές, το ασταθές φορολογικό σύστημα, η γραφειοκρατία, οι έκτακτες εισφορές και έθεσε το θέμα της άμεσης αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς του Ιδιώτες.
Την ανάγκη επιτάχυνσης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης σημείωσε, επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέροντας ότι είναι η μεγάλη ελπίδα των επιχειρηματιών και ότι η νέα Κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει την αρχική δέσμευση για διάθεση του 80% των κονδυλίων στην περιφέρεια. Η κ. Μίχου σημείωσε ότι η χώρα μας έχει μέχρι τώρα πολύ χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων ενώ ήδη θα έπρεπε να είχαν απορροφηθεί 6,5 δις ευρώ.
Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Πιερίας, με θέμα τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλείται. «Ζητάμε η Κυβέρνηση να θωρακίσει το ελληνικό εμπόριο και να εξασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού», σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου και κατέθεσε σχετικό φάκελο στη Βουλευτή με το υπόμνημα των παραγωγικών φορέων και όλο το υλικό της σύσκεψης.
Το θέμα των παρατεταμένων εργασιών στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης για το έργο της υπογειοποίησης έθεσε, επίσης, ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέροντας ότι «είμαστε υπέρ των έργων αλλά όχι μ’ αυτόν τον τρόπο. Ολόκληρη η περιοχή έχει οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό» και συνεχίζοντας έκανε μνεία και για το θέμα των Διοδίων και τις νέες εξελίξεις.
Επίσης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε διεκδικήσεις του Επιμελητηρίου που θα θέσουν την επιχειρηματικότητα σε άλλο επίπεδο, όπως η δημιουργία εκθεσιακού κέντρου και η μεταφορά του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης στη θέση «Κλειδί» και ζήτησε την αρωγή της Βουλευτού για τη χρηματοδότηση της Επιμελητηριακής Σχολής, που σύντομα θα λειτουργήσει στο νέο ανακαινισμένο χώρο, στην πλατεία Κατερίνης.
«Άκουσα πολύ προσεκτικά όλα τα θέματα που θέσατε. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία ανέδειξε τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και μας βρήκε απροετοίμαστους», τόνισε η κ. Μίχου και συνέχισε μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης: «πρέπει να περιορίσουμε το υψηλό έλλειμμα όμως παράλληλα οφείλουμε να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, κυρίως την ανταγωνιστικότητα, και να μπούμε σε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο. Επιβάλλεται να εφαρμοστεί η πράσινη ανάπτυξη για την Ελλάδα αναδεικνύοντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα καθώς ο τουρισμός είναι ο δυναμικός μας τομέας. Ήδη τα πρώτα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση είναι προς αυτή την κατεύθυνση».
Τέλος, την πρόθεσή της να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό για τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων και τη διασφάλιση των ίσων όρων ανταγωνισμού στην αγορά σημείωσε η κ. Μίχου
.

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: