Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009
Ένα –ένα κλείνουν τα σχολεία και απορώ πραγματικά για το λόγο που δεν αποφασίζεται η αναστολή της λειτουργίας τους προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, αφού όλοι πια λένε ότι διανύουμε περίοδο έξαρσης. 
Δεν χάθηκε και ο κόσμος αν κλείσουν τα δημοτικά σχολεία μια εβδομάδα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων που ούτως ή άλλως θα είναι κλειστά. Μερικές φορές στην Ελλάδα αντιδρούμε με υπερβολή στα απλά και με χαρακτηριστική καθυστέρηση και υποτονικά στα σοβαρά.
Κι αν σκεφτεί κανείς ότι πλέον μεγάλος αριθμός γονέων δεν ......επισκέπτονται πλέον το νοσοκομείο για την επιβεβαίωση ή μη του ιού τότε αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των παιδιών ειδικά που νοσούν.
Αλλαγή θέματος και κλίματος. Πάμε στην αγορά που κυριολεκτικά αναστενάζει.  Αν και ντύθηκε στα γιορτινά της, η κίνηση είναι από υποτονική έως ανύπαρκτη.
Στηρίξτε την τοπική αγορά, λένε εμπορικός σύλλογος και Επιμελητήριο. Προτείνω λοιπόν εκτός από παραινέσεις να δημιουργήσουν και τις συνθήκες εκείνες που θα βοηθήσουν την τοπική αγορά.
Και ποιες είναι αυτές; Κάτι πολύ πρόχειρο θα ήταν να στηθούν εκδηλώσεις σε όλο το εμπορικό κέντρο, ανά περιοχή με μουσική, χάπενιγκς….ο καιρός το επιτρέπει και να λειτουργήσει ως δέλεαρ στις οικογένειες να κάνουν τη βόλτα τους στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Δεν μπορεί να περιμένουμε στωικά τα χειρότερα.
Η Θεσσαλονίκη ανοίγει τη χριστουγεννιάτικη περίοδο από τις αρχές του Δεκέμβρη και εμείς περιμένουμε το εορταστικό ωράριο για να νιώσουμε ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα.
Άντε ρε παιδιά. Λίγα γλυκά, λίγη μουσική, δυο –τρία χάπενιγκς δεν είναι τόσο ακριβά για να τονώσουν λίγο το ηθικό μας και να ανεβάσουν την επισκεψιμότητα στην αγορά.
Και μη μου πείτε ότι αυτό θα γίνει την παραμονή των Χριστουγέννων γιατί ίσως τότε είναι δώρο άδωρο για τους εμπόρους.
Αλλάζω. Και ο καιρός το ίδιο. Από σήμερα λέει θα νιώσουμε χειμώνα. Άντε, γιατί εγώ ετοίμαζα πάλι βαλίτσες για τις διακοπές μου.
Μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις στην Πιερία είναι η πρόταση του φετινού χειμώνα. Ας τονώσουμε κι εμείς τους τοπικούς επαγγελματίες.
Μένουμε Πιερία και στην περίοδο των γιορτών και γνωρίζουμε τις απίστευτες ομορφιές της …σε χειμερινό φόντο.
Επέκταση του ΧΥΤΑ Κατερίνης και η επίσημη παράδοση  του έργου έγινε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ παρουσία της διοίκησης του δήμου, υπηρεσιακών παραγόντων και φυσικά του αναδόχου του έργου.
Είμαστε περήφανοι όταν ολοκληρώνονται τέτοια έργα. Βάζουμε τα γυαλιά σε όσους εθελοτυφλούν.
Κυριολεκτικά σωτήριο το έργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της πρωτεύουσας και όχι μόνο.
Δεν ήταν και λίγες οι φορές που η μικρή Κατερίνη εξυπηρέτησε μεγάλους δήμους όπως η Θεσσαλονίκη….
Μην τα ξεχνάμε.
Παγκόσμια εβδομάδα κατά των διοδίων «γιορτάζει» ο Κεραηλίδης.
Άντε …καλώς να δεχθείς και μηνύματα από τα πολιτικά γραφεία.
Ενδιαφέρουσα είδηση-πρόσκληση. Διαβάστε την: «
Οι νέοι της Πιερίας έχουμε όνειρα, ζωντάνια και προσπαθούμε με το δικό μας τρόπο να δίνουμε λύση σε μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα…. Διοργανώνουμε λοιπόν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 στο club MΩΒ στις 22:30 ένα μεγάλο facebook πάρτι με δύο κυρίως στόχους, να διασκεδάσουμε αλλά και για να διαθέσουμε τα έσοδα αυτού του πάρτι σε άπορες οικογένειες θέλοντας να τους δώσουμε μια μικρή ελπίδα αυτές τις γιορτινές μέρες….το πάρτι μας ΔΕΝ είναι κομματικό, είναι πέρα από χρώματα….είναι ένα πάρτι ενότητας, χαράς αλλά και ανθρωπιάς…..γι’ αυτό σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους ……
Με τιμή
Η ομάδα του facebook group..
«Πιερία πόσοι είμαστε»
Μπράβο ρε παιδιά. Και πολύ καλημέρα σας. Θα είμαστε εκεί.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: