Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

DIAFTHORAΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

«Η χώρα μας η διεφθαρμένη» λέει το 98% των Ελλήνων
Όπως προκύπτει από το ειδικά αφιερωμένο στη διαφθορά «ευρωβαρόμετρο» που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα κράτη-μέλη το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2009, το 98% των Ελλήνων εκτιμά ότι η διαφθορά είναι μείζον πρόβλημα στη χώρα.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. (78%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία (97%) και στην τρίτη η Ουγγαρία (96%). Το χαμηλότερο ποσοστό έχει η Δανία (22%).
Ποιοι κολυμπούν περισσότερο μέσα στη διαφθορά για τους συμπατριώτες μας; Το 74% θεωρεί ότι είναι οι πολιτικοί. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά τους Βούλγαρους (76%). Στον αντίποδα βρίσκονται οι Δανοί (25%). Ο μέσος κοινοτικός όρος δεν υπερβαίνει το 57%.
Το 72% των Ελλήνων πιστεύει ότι η διαφθορά ζει και βασιλεύει στο αστυνομικό σώμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στην Ε.Ε. μετά την... Κύπρο (89%) και τη Βουλγαρία (80%). Τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς της χώρας τους έχουν οι Δανοί (9%), ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 27 είναι 39%.
Η άποψη των Ελλήνων για τη σχέση των ιατρών με τη διαφθορά συνδέεται άμεσα με .....

τα περιβόητα φακελάκια. Το 82% (υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε., στην οποία ο μέσος όρος είναι μόνο 32%) πιστεύει ότι η διαφθορά κυριαρχεί στο επάγγελμα του Ιπποκράτη. Ακολουθούν οι Βούλγαροι (65%) και οι Κύπριοι (66%).
Όσοι ασχολούνται με τις δημόσιες προμήθειες (οι αποκαλούμενοι «εργολάβοι» ή «νταβατζήδες») είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά για το 72% των Ελλήνων (Ε.Ε.: 52%). Πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσοστό μετά την Κύπρο (76%) και την Τσεχία (74%), ενώ το χαμηλότερο βρίσκεται στη Δανία (27%).
Από κοντά και οι πολεοδόμοι. Το 72% των Ελλήνων εκτιμά ότι στον τομέα αυτόν υπάρχει μεγάλη διαφθορά, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά τους Μαλτέζους (73%), ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος δεν υπερβαίνει το 51%.
Η Δικαιοσύνη βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο των Ελλήνων. Το 74% (δεύτερο υψηλότερο ποσοστό - Ε.Ε. 37%) πιστεύει ότι κάθε άλλο παρά υπάρχει διαφάνεια στον τομέα αυτόν.
Δεύτερο υψηλότερο ποσοστό έχουμε και στους τελωνειακούς (74% έναντι 36% στην Ε.Ε.) με πρώτη πάλι τη Βουλγαρία (87%).
Επίσης, το 40% των Ελλήνων αποδίδει τη μεγάλη διαφθορά στη χώρα στις στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ πολιτικών και διαφόρων «νταβατζήδων» και το 37% στην ατιμωρησία, ενώ το 52% πιστεύει ότι οι πολιτικοί «κλείνουν τα μάτια». Το 86% (πρώτο υψηλότερο ποσοστό - Ε.Ε.: 57%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Τέλος, το 85% των Ελλήνων, ίδιο ποσοστό με τους Σουηδούς, πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά και στα κοινοτικά όργανα (Ε.Ε.: 76%). *
Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος!


LIANH_MARIAHabemus περιφερειάρχη
Άργησε αλλά το πέτυχε με τους περιφερειάρχες η κυβέρνηση. Απλά δεν έτυχε να μην έχει ούτε ένας τους πλούσιο κομματικό (ΠΑΣΟΚικό εννοείται)βιογραφικό.
Η δική μας περιφερειάρχης (της Κεντρικής Μακεδονίας), Μαρία Λιονή, είναι (μαθαίνουμε) δικηγόρος, διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Ρεθύμνου και αντινομάρχης και είναι αναπληρώτρια γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κρήτης.
Ώρα να αρχίσουν τα σούρτα-φέρτα (κατά κει) κι οι δήμαρχοί μας να δούμε τι μας μοιράσει απ’ το περιβόητο ΕΣΠΑ.

Χωρίς θέρμανση τους είχε τους παππούδες στα ΚΑΠΗ ο δήμος Ανατολικού Ολύμπου. Κι αφού δεν μπορούσαν να κάθονται στο κρύο, γέροι άνθρωποι, πλήρωναν ό,τι είχε ο καθένας (απ’ τις ισχνές τους συντάξεις), για να βάζουν πετρέλαιο.
Τελικά, με τα πολλά, τους υποσχέθηκε ο δήμος να τους στείλει καύσιμα. Δώρο για τις χρονιάρες μέρες.

Κορόϊδευαν οι εφημερίδες γιατί λέει δύο στους 10 υποψηφίους που συμμετείχαν στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ δεν ήξεραν ότι στην προηγούμενη Βουλή εκπροσωπούνταν πέντε κόμματα, μόλις 4 στους 10 γνώριζαν πως οι χώρες της Ε.Ε. είναι 27, ενώ 9 στους 10 αγνοούσαν πως ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη διέρχεται από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
Και πού να τα μάθαιναν; Τα μεσημεριανά της ιδιωτικής τηλεόρασης έχουν άλλο ειδησεογραφικό ρεπερτόριο.

SKITSO
Από Δανία, γίναμε Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: