Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Κυριακάτικες δημοσκοπήσεις: Ντέρμπι με φαβορί τον Σαμαρά - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-11-2009
Κορυφώνεται ο πόλεμος εντυπώσεων μία εβδομάδα πριν τις εκλογές...

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)



ΕΣΡ: σύσταση σε ρ/σταθμό Ξάνθης να γίνει 25% ελληνόφωνος

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-11-2009
Με την απόφαση 473-2009, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επιβάλλει τη διοικητική κύρωση της σύστασης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Ξάνθης, ώστε να εκπέμπει το πρόγραμμά του κατά 25% στην Ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για τον σταθμό TELE RADIO 104,2 fm, ο οποίος επέμπει αποκλειστικά στη Τούρκικη γλώσσα. Το ΕΣΡ αναφέρει ότι εάν ο σταθμός δεν συμμορφωθεί θα επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις.
Η απόφαση αυτή θέτει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που αφορά την....

"Καλύτερα να καθυστερήσεις, παρά να μην κάνεις...


ΔΕΥΤΕΡΑ 23-11-2009


"Καλύτερα να καθυστερήσεις, παρά να μην κάνεις...τίποτα". Έτσι δικαιολόγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το γεγονός ότι σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές, έχουν οριστεί μόνον οι μισοί από τους γραμματείς των υπουργείων.
Ο κ.Πάγκαλος-που φερόταν ότι είχε ασκήσει κριτική στους υπουργούς που καθυστερούν την επιλογή γραμματέων- υπεραμύνθηκε της απόφασης Παπανδρέου γιά τον τρόπο πρόσληψης των γραμματέων. "Σε λίγα χρόνια θα διηγούνται κάποιοι στα παιδιά τους, ότι πριν τις εκλογές του 2009 οι γενικοί γραμματείς επιλέγονταν με αδιαφανή κριτήρια από το κόμμα" είπε ο κ.Πάγκαλος στο MEGA.

Ετοιμη να αναλάβει, δηλώνει η κα Ντόρα Μπακογιάννη «Σε μια εβδομάδα τελειώνει το πάρτι κύριοι του ΠΑΣΟΚ»




ΔΕΥΤΕΡΑ 23-11-2009

Η κα Μπακογιάννη γίνεται δεκτή από φίλους της κατά την προσέλευσή της στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, όπου έκανε και την κεντρική προεκλογική της ομιλία στη Θεσσαλονίκη.
Θεσσαλονίκη,
Kαθαρά αντιπολιτευτικό χαρακτήρα επέλεξε να δώσει στην κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση η Ντόρα Μπακογιάννη, που μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη, παρουσία μάλιστα του συνυποψήφιου της Παναγιώτη Ψωμιάδη, έκλεισε ένα .....

Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για καθυστερήσεις και αρμοδιότητες Η δυστοκία στη στελέχωση της διοίκησης και η διανομή αρμοδιοτήτων στους υφυπουργούς προκαλεί τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος


▅Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος  στο προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο επισήμανε στους υπουργούς ότι καθυστερούν στην επιλογή των γενικών γραμματέων
Εντείνονται οι τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς έχουν περάσει ήδη οι μισές από τις 100 ημέρες που είχε θέσει ο Γιώργος Παπανδρέου ως το κρίσιμο διάστημα για να ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν πολλά προβλήματα δυσλειτουργιών και, το κυριότερο, να μην υλοποιούνται οι νέες πολιτικές για τις οποίες προεκλογικά είχε δεσμευθεί το κυβερνών κόμμα. Μέλη της κυβέρνησης προσδιορίζουν ότι τα αίτια αυτής της κατάστασης που απειλεί να δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα στη νέα διακυβέρνηση, εντοπίζονται σε τρία επίπεδα:

1. Στον γενικό συντονισμό και τις σχέσεις ανάμεσα στους υπουργούς και τους υφυπουργούς.

2. Στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, με τη διαδικασία να ακολουθεί πολύ χαμηλούς ρυθμούς.

3. Στη διαχείριση των κρίσεων που προκύπτουν.

Όπως εξηγούν, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του ....

Ανακοινώθηκαν 14 νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς

ΔΕΥΤΕΡΑ 23Νοεμβρίου 2009


του Γιάννη Μακρυγιάννη
Προσπάθεια  να επιταχυνθεί η στελέχωση του  κυβερνητικού μηχανισμού καταβάλλει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου, που ανακοίνωσε 14 νέους γενικούς γραμματείς. Πρόκειται  για θέσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας,  Παιδείας, Εργασίας, Αγροτικής  Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Τουρισμού. Έτσι οι μέχρι τώρα καλυμμένες θέσεις έφτασαν στις 41, αλλά απομένουν ακόμη 47 για να συμπληρωθεί το παζλ των 88 γενικών και ειδικών γραμματέων, που αναζητήθηκαν μέσω υποβολής βιογραφικών στο διαδίκτυο.
Με απόφαση  λοιπόν του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και του αρμοδίου Υπουργού αντιστοίχως, ορίζονται οι ακόλουθοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ειδική  Γραμματεία Σώματος  Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
Μπουρδάρας Αριστείδης, Δικηγόρος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ειδική  Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού  Τομέα
Μαντζούφας Νικόλαος, Πολιτικός Μηχανικός, ΜΒΑ

Γενική  Γραμματεία Βιομηχανίας
Φούρλας Αλέξανδρος, Οικονομολόγος, MBA

Ειδική  Γραμματεία Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης
Παπαγεωργίου Μαρία, Οικονομολόγος, στέλεχος Αγροτικής  Τράπεζας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Γενική  Γραμματεία Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Κουλαϊδής Βασίλης, Καθηγητής Παιδαγωγικής του.....

Ποδόσφαιρο και play station, οι μεγάλες αγάπες του Κ.Καραμανλή






 Deytera 23-11-2009

Στο γήπεδο έκανε ο πρώην πρωθυπουργός την πρώτη ιδιωτική εμφάνιση του μετά τις εκλογές. Πάλι χθες, έρχονταν στο φως νέες αποκαλύψεις για το καθημερινό πρόγραμμα του κ. Καραμανλή όσο κυβερνούσε την χώρα: ποδόσφαιρο αντι για πολιτική, 42 πίστες στο play station και πρωινάδικα!!
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο "Πρώτο Θέμα" υπογράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙ∆ΗΣ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ έφυγε, αφήνοντας τη χώρα στα χάλια που ξέρουµε, ανοίγουν σιγά-σιγά τα στόµατα, αποκαλύπτοντας τον σχεδόν σουρεαλιστικό τρόπο µε τον οποίο κυβερνήθηκε η χώρα την τελευταία -τουλάχιστον- χρονιά της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. Και δεν µιλούν τυχαία πρόσωπα, αλλά άνθρωποι που έζησαν γεγονότα και....

Μια εβδομάδα πριν το τέλος με προβάδισμα Σαμαρά




ΔΕΥΤΕΡΑ 23-11-2009


Με δημοσκοπήσεις, τηλεμαχίες στελεχών, ανοιχτές συγκεντρώσεις, δηλώσεις στήριξης και εκατέρωθεν επιθέσεις, η ΝΔ βαδίζει προς την 29η Νοεμβρίου, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία καθώς δημοσκοπικά ο δεύτερος γύρος είναι, σχεδόν, δεδομένος. Τρεις δημοσκοπήσεις των Public Issue, Alco και MRB, δείχνουν τις τάσεις, μια εβδομάδα πριν την πρώτη εσωκομματική εκλογική μάχη.
Η δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Καθημερινής» μπορεί να εμφανίζει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων με τον Αντώνη Σαμαρά να προηγείται στην πρόθεση ψήφου, μεταξύ όσων προτίθενται να ψηφίσουν, με 44,5% έναντι 36% της κ. Μπακογιάννη, στο πρώτο γύρο και .......

3.000 βιβλία σε σχολεία από την Ν.Α. Πιερίας


BIBLIA_NOMARXHS_1
Με στόχο την ενίσχυση του μαθήματος της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας στα σχολεία της Πιερίας, αλλά και τη μετάδοση της ιδιαίτερης παράδοσης της Πιερίας στους πολίτες του Νομού και όχι μόνο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας προχωρά στη διανομή 3.000 αντιτύπων του βιβλίου του συγγραφέα-φιλολόγου και ιστορικού Γιώργου Ράπτη «Η Ιστορία της Πιερίας» σε σχολεία και σε βιβλιοθήκες.
Τα βιβλία, που προμηθεύτηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έχουν ήδη αποσταλεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Πιερίας, στις βιβλιοθήκες των Δήμων, σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε άλλους φορείς. Σύντομα τα βιβλία .....

«Η αδιαφορία είναι υποταγή»



Κάλεσμα προς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Κατερίνης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει αύριο το απόγευμα, στις 6.30 μμ, στο πλατάνι-σιντριβάνι (αρχή του κεντρικού πεζόδρομου), απευθύνει το συνδικάτο «Πρωτοπορία».

Στην ανακοίνωση του, το νεοσύστατοι συνδικάτο καλεί παράλληλα τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να ενταχθούν στις τάξεις του, να το μαζικοποιήσουν και να το κάνουν αποτελεσματικό εργαλείο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
«Η αδιαφορία είναι υποταγή», τονίζει η «Πρωτοπορία» και σημειώνει:
«Θέλουν να παραιτηθούμε από το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με ελεύθερο χρόνο κι αξιοπρεπή μισθό. Θέλουν να υποκύψουμε και να δεχτούμε να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα, να μην ....

Στη Σκιά του Ολύμπου με τον Δημήτρη Π. Κεραηλίδη

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009
Δεν εξαλείφουμε ρε την δουλεία σκοτώνοντας τους …δούλους , εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ Κορινού… Μπράβο ρε Νίκο Αβραμίδη Κορινοδήμαρχε και σε σας τους υπόλοιπους που τους στηρίζετε. Ωραίο δώρο  ρε  κω#@#$%Kraτος... παραμονές Χριστουγέννων;;;
*         Άκου να δεις  Λού τι έπαθα προχθές που έκανα …ζαπινγκ στο διαδίκτυο.
*         Βρήκα ένα BLOG που είναι καταγωγής  Κορινού.
*         www.pelekis.blogspot.com το όνομά του και πάρε μια τσούρα…
Εκδικάστηκε στο πρωτοδικείο Κατερίνης η αγωγή των συμβασιούχων της Δ.Ε.Υ.Α.Κορινού κατά της Δημοτικής Επιχείρησης διότι οι παραπάνω εργαζόμενοι βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους έως και έξι χρόνια…
*         Ωχ  τι είπε; Άκουσες Λού;
*         ΓΙΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2023-11-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009
Και τώρα στην τελική ευθεία. Αντώνης ή Ντόρα; Τα προγνωστικά λένε Αντώνης. Μην πάρετε όμως όρκο.
***
Άναψε για τα καλά το παιχνίδι και οι βολές ένθεν και ένθεν δίνουν και παίρνουν.
***
Σε παράταξη μάχης και οι τοπικές κοινωνίες με δηλώσεις, καταγγελίες αλλά και επιχειρήματα (ενίοτε).
***
Μετά τους βουλευτές και τους πολιτευτές παίρνουν .....

Αγωνία για τις συντάξεις

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009
Κίνδυνος για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ από το αναλογιστικό έλλειμμα ύψους 52 δισ. ευρώ
Αγωνία
για τις συντάξεις
Στα 52 δισ. ευρώ (!) έχει εκτιναχθεί το αναλογιστικό έλλειμμα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διοικητής του Ταμείου, Κ.Παπαθανασίου, σε επιστολή του με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου.
Η επιστολή αυτή εστάλη στις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε μία προσπάθεια του κ. Παπαθανασίου να βρεθούν λύσεις στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δεύτερο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, μετά το ΙΚΑ.
Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ αναφέρει ότι το αναλογιστικό έλλειμμα ανέρχεται στα 51,991 δις, ποσό που αποτελεί το 35% του συνολικού ενεργητικού του Οργανισμού.
Οι βασικές αιτίες, κατά τον κ. Παπαθανασίου είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής:
1) Η ετήσια αύξηση των ποσών των ασφαλιστικών κατηγοριών σε ποσοστά μεγαλύτερα του πληθωρισμού και της κυβερνητικής εισοδηματικής πολιτικής.
2) Η εισφοροδιαφυγή και το παρεμπόριο. Υπολογίζεται ότι ....

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ "Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ"

 ΔΕΥΤΕΡΑ 23-11-2009
http://www.123play.gr/resources/images/37eced41-b3e8-4f35-95e2-348a8238a7d4.jpg


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΕΞΟΔΟΣ" Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΕ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΑΣ ΤΟΝ ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΕΛΑ
ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΕΛΑ

ΠΗΓΗ  http://sfkpierikos.blogspot.com/2009/11/24.html