Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009
Και τώρα στην τελική ευθεία. Αντώνης ή Ντόρα; Τα προγνωστικά λένε Αντώνης. Μην πάρετε όμως όρκο.
***
Άναψε για τα καλά το παιχνίδι και οι βολές ένθεν και ένθεν δίνουν και παίρνουν.
***
Σε παράταξη μάχης και οι τοπικές κοινωνίες με δηλώσεις, καταγγελίες αλλά και επιχειρήματα (ενίοτε).
***
Μετά τους βουλευτές και τους πολιτευτές παίρνουν .....θέση ανοιχτά και άλλα υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη ποντάροντας στην επόμενη μέρα.
***
Η αλήθεια είναι ότι το ποτήρι ράγισε και είναι βέβαιο ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι ανθόσπαρτη για τη Ν.Δ.
Το ρήγμα στη βάση είναι μεγάλο και οι συνέπειες απρόβλεπτες.
***
Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε κι έτσι συμβαίνει κι όταν ακόμη πρόκειται ν’ασκήσουμε δημοκρατικά δικαιώματα στον ίδιο πολιτικό χώρο.
***
Μη νομίζετε ότι οι εσωκομματικές πέρασαν και στο ΠΑΣΟΚ ανώδυνα. Στις εκλογές του 2007 πολλοί πικραμένοι πράσινοι προτίμησαν να πάνε για weekend.
***
Χρειάστηκε να βοηθήσει η κακή κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους ανεκδιήγητους υπουργούς της για να ορθοποδήσει το ΠΑΣΟΚ. Κι απ’ ο,τι φαίνεται η Ν.Δ. δεν θα έχει τέτοιες ευκαιρίες στο εγγύς μέλλον.
***
Κάποιος φίλος νεοδημοκράτης με ρωτάει, γιατί οι πασόκοι προτιμούν Αντώνη και όχι Ντόρα. Και βέβαια από μόνος του δίνει την απάντηση λέγοντας ότι η Ντόρα μπορεί να κερδίσει τον Γιώργο. Ιστορίες για αρκούδες.
***
Ο μεσαίος χώρος δεν ξεχνά την αποστασία του ’65 που υπήρξε πρόδρομος της δικτατορίας. Θα ήταν παράλογο να ποντάρει στη Ντόρα ένας κόσμος που προδώθηκε με βάναυσο τρόπο.
***
Κι έπειτα ποιος το είπε ότι οι Πασόκοι αγαπάνε μόνο το κόμμα και όχι την πατρίδα και ποιος μας λέει ότι η επόμενη μέρα θα πρέπει να είναι μια από τα ίδια όπου οι υπόγειες διαδρομές κατάντησαν τον τόπο να’ χει το μαύρο του το χάλι.
***
Και δεν υποστηρίζω βέβαια ότι οι νεοδημοκράτες πρέπει να’χουν το ίδιο σκεπτικό και δικαίωμα τους να επιλέξουν όποιο πρόσωπο θέλουν αλλά προς Θεού μη μας λανσάρουν τη Ντόρα ως το βαρύ χαρτί του μεσαίου χώρου.
***
Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, οι προτιμήσεις των γαλάζιων δεν διαχωρίζονται με βάση κάποιες ιδεολογικές διαφορές ή προγραμματικές θέσεις αλλά θεμελιώνονται στη βάση προσωπικών σχέσεων, προσδοκιών, ευκολότερης πρόσβασης στο ενδεχόμενο μελλοντικής εξουσίας.
***
Όπως και να’χει όμως το πράμα, ο τόπος χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση και προπαντός ισχυρή και ενωμένη για να μην περάσει η κυβέρνηση σε εφησυχασμό. Και ανεξάρτητα από το ποιος θα επιλεγεί η βάση πρέπει να εγγυηθεί την ενότητα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: