Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

3.000 βιβλία σε σχολεία από την Ν.Α. Πιερίας


BIBLIA_NOMARXHS_1
Με στόχο την ενίσχυση του μαθήματος της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας στα σχολεία της Πιερίας, αλλά και τη μετάδοση της ιδιαίτερης παράδοσης της Πιερίας στους πολίτες του Νομού και όχι μόνο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας προχωρά στη διανομή 3.000 αντιτύπων του βιβλίου του συγγραφέα-φιλολόγου και ιστορικού Γιώργου Ράπτη «Η Ιστορία της Πιερίας» σε σχολεία και σε βιβλιοθήκες.
Τα βιβλία, που προμηθεύτηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έχουν ήδη αποσταλεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Πιερίας, στις βιβλιοθήκες των Δήμων, σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε άλλους φορείς. Σύντομα τα βιβλία .....θα βρίσκονται και στις βιβλιοθήκες των Τμημάτων Ιστορίας και Παιδαγωγικής των Πανεπιστημίων της χώρας μας.
Στόχος της Ν.Α. Πιερίας είναι το βιβλίο να αποτελέσει αφορμή και οδηγό για τους εκπαιδευτικούς στο να εκπονήσουν σχέδια εργασίας στο πλαίσιο του μαθήματος της τοπικής ιστορίας, κάνοντας χρήση περισσότερων πηγών, ώστε να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τα έθιμα και τις παραδόσεις των κατοίκων της Πιερίας, αλλά και όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις χρήσιμες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην έκδοση.
Αντίτυπα για τη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη παρέδωσε ο Νομάρχης στον Μητροπολίτη
BIBLIA_NOMARXHS_2Την περασμένη Παρασκευή ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου παρέδωσε ο ίδιος στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθόνικο αντίτυπα του βιβλίου για την ιστορία της Πιερίας, που προορίζονται για να εμπλουτίσουν τη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη που η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί στο κέντρο της Κατερίνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αγαθόνικος συνεχάρη τον Νομάρχη Πιερίας αλλά και όλους τους νομαρχιακούς συμβούλους για την πρωτοβουλία τους να μεταφέρουν στις νεότερες γενιές τον πολιτισμό και την παρακαταθήκη των προγόνων μας, διατηρώντας έτσι την ιστορική μνήμη.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με την προμήθεια και διανομή των βιβλίων θέλησε να συμβάλλει στην ενίσχυση της ιδέας της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας στα σχολεία, όπως εξάλλου προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία και από τα αναλυτικά προγράμματα.
«Στόχος μας είναι να γνωρίσουν οι πολίτες και οι νέοι άνθρωποι την ιστορία της Πιερίας για να είναι υπερήφανοι για τον τόπο που ζουν, να αισθάνονται υπερήφανοι για τους γονείς τους και για τις ρίζες τους», επεσήμανε ο Νομάρχης και κάλεσε όλους τους φορείς να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα συγγράμματα που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Πιερίας. (Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: