Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ?...

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

logoplokies.blogspot.com

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ενισχύσει δημοσιονομικά, δηλαδή με δημόσιες δαπάνες, τα εισοδήματα, αλλά και τις επενδύσεις, γιατί έχει μεγάλα ελλείμματα και υψηλό δημόσιο χρέος, λένε οι χαρτογιακάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…
Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της διεθνούς κρίσης και πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα, συμπληρώ-νουν, τα εγχώρια πολιτικά ενεργούμενα…

Και παίρνουν μέτρα, τάχα, επειδή αυτό επιτάσσει η κρίση ! Ποια κρίση, βρε απατεώνες ;

Η κρίση δημιούργησε τα ελλείμματα ; Μα αυτή, άρχισε να επηρεάζει μετά το χειμώνα του 2008 : πότε πρόλαβε κι έριξε έξω τους Προϋπολογισμούς σας του 2007 και του 2008 ;
Η κρίση σας οδήγησε να χαρίσετε δισεκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα οποία, τώρα λείπουνε και πάτε να τα ξαφρίσετε από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ;

Τα δημοσιονομικά έσοδα κατέρρευσαν, κυρίως, λόγω της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή και των αλλαγών που επήλθαν στον φοροελεγκτικό μηχανισμό και οδήγησαν σε απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες για την τετραετία 2005 - 2008, επιμερίζονται ως εξής:

- Σε 5,1 δισ. ευρώ από τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας των νομικών προσώπων στην παραπάνω τετραετία από 35% σε 25%.

- Σε 3,5 δισ. ευρώ από δύο αποφάσεις περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων 40.000 επιχειρήσεων με τζίρο από 1 έως 9 εκατ. ευρώ.

- Σε 440 εκατ. ευρώ από τη σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων.

- Σε 100 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς των επιχειρήσεων (εταιρικά μερίδια).

Καθοδηγούμενη από τις επιταγές του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, οι κομπογιαννίτες της Ν.Δ., προχώρησαν επίσης :
1. Στην κατάργηση του ΣΔΟΕ και η αντικατάστασή του από την ΥΠΕΕ - Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, κάτι που σύμφωνα με τους εφοριακούς ήταν και το πρώτο πλήγμα που δέχτηκαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες, με άμεση επίπτωση στα έσοδα κυρίως από τον ΦΠΑ.
2. Στην κατάργηση των Τοπικών Ελεγκτικών Κέντρων – ΤΕΚ, που είχαν την ευθύνη του ελέγχου των μεσαίων επιχειρήσεων.
3. Στην ανακάλυψη της "αυτοπεραίωσης".
4. Στην επέκταση της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων σε επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα από 1 εκατ. ευρώ έως 9 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες εσόδων 3,5 δισ. ευρώ από περίπου 40.000 μεγάλες επιχειρήσεις.
5. Στην σημαντική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού του εφοριακού κλάδου και η αποδυνάμωση των δικαστικών τμημάτων των ΔΟΥ, με αποτέλεσμα να αυξηθούν δραματικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και να υποστεί έτσι καίριο πλήγμα το σύνολο του φοροεισπρακτικού δυναμικού των ΔΟΥ…
Εννέα δισεκατομμύρια, εκατό εκατομμύρια Ευρώ, (9.100.000.000 €), χάρισαν στη θητεία τους, στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μεγάλους επιχειρηματίες, οι ταγοί του μεγάλου κεφαλαίου και τώρα, που τα λεφτά αυτά, οδήγησαν τα δημόσια οικονομικά στην κατάρρευση, προσπαθούν να πάρουν, χαράτσι, από τον εργαζόμενο και φορολογικά ενήμερο, λαό, ενώ τους μπουκωμένους από την πολιτική τους, τους αφήνουν, πάλι, στην απ΄ έξω !...

Η κρίση, λένε, εν χορώ κλαψουρίζοντας και δημιουργώντας συνθήκες πανικού και απόγνωσης… Ποια κρίση, βρε απατεώνες !... Η εγκληματική πολιτική σας, έφερε τη χώρα ως εδώ κι αν μείνετε για διαχειριστείτε και την κρίση, σίγουρα θα τη χρεοκοπήσετε !...





Σχέδιο σωτηρίας μας, εν αγνοία μας



Σάββατο 21 Μαρτίου 2009
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΡΟΪΤΕΡ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΕΛΛΑΔΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ) ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

Σχέδιο σωτηρίας μας, εν αγνοία μας

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ

Στον ύπνο φαίνεται έχει πιάσει Ελλάδα και Ιρλανδία σχέδιο διάσωσης που έχουν ήδη στα σκαριά οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ.

Το πρακτορείο μετέδωσε χθες, με την ένδειξη «αποκλειστικό», ανταπόκριση από το Βερολίνο, η οποία επικαλούμενη δήλωση του Γερμανού βουλευτή Οτο Μπέρνχαρντ, που ανήκει στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για διάσωση χωρών που κινδυνεύουν να πτωχεύσουν, φωτογραφίζοντας Ελλάδα και Ιρλανδία.

«Υπάρχει σχέδιο», δηλώνει στο Ρόιτερ ο Γερμανός βουλευτής, που προεδρεύει της οικονομικής επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου. «Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν συμφωνήσει για τις διαδικασίες. Η βασική του φιλοσοφία είναι: "Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πτωχεύσει"».

Διέψευσε τα περί σχεδίου σωτηρίας των ασθενέστερων χωρών της ευρωζώνης ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Σε συνέντευξη Τύπου χθες στις Βρυξέλλες είπε λακωνικά για το θέμα: «Δεν υπάρχει τέτοια προοπτική, ούτε απόφαση».

Σκληρότερο από των Βρυξελλών

Ο κ. Μπέρνχαρντ αφήνει πάντως να εννοηθεί ότι ένα τέτοιο σχέδιο, αν εφαρμοστεί, θα προβλέπει ακόμη σκληρότερη «επιτήρηση» από αυτή των Βρυξελλών. «Θα κοιτάξουμε με ιδιαίτερη προσοχή παλαιότερα αμαρτήματα», δηλώνει, επικεντρώνοντας πάντως την αυστηρότητά του περισσότερο προς την Ιρλανδία, «που είναι στη χειρότερη θέση από όλους», ακολουθούμενη από την Ελλάδα.

Ο κ. Μπέρνχαρντ τονίζει ακόμη ότι έχει δημιουργηθεί ήδη ειδικό ταμείο στην ΕΚΤ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εκταμιεύσει ποσά για τη χώρα που κινδυνεύει μέσα σε 24 ώρες. Η ΕΚΤ πάντως διέψευσε την πληροφορία. «Η πληροφορία που μεταδόθηκε για την ΕΚΤ δεν ευσταθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

«Μόνοι τα προβλήματά μας»

Η πληροφορία που μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ φαίνεται να έπιασε στον ύπνο τα υπουργεία Οικονομικών Ελλάδας και Ιρλανδίας. Κύκλοι του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου, δήλωναν χθες στην «Ε» για το θέμα αυτό ότι «έχει ξεκαθαριστεί πως κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. αντιμετωπίζει μόνη της τα προβλήματά της», και τόνιζαν: «Δεν έχουμε πρόβλημα δανεισμού. Μπορούμε να βρούμε κεφάλαια από την αγορά». Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι ότι δεν βρίσκει η χώρα μας νέα κεφάλαια, αλλά το ότι τα κεφάλαια αυτά οι ενδιαφερόμενοι προσφέρονται να τα δανείσουν με πολύ υψηλότερο επιτόκιο, έως και 6%, το οποίο είναι διπλάσιο από το επιτόκιο των γερμανικών δεκαετών ομολόγων.

Το ίδιο το πρακτορείο Ρόιτερ επικαλείται δήλωση εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν έχει καν ανάγκη από πακέτο σωτηρίας. «Οπως κατ' επανάληψη έχουμε πει, η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα (σ.σ. ανάγκης ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης)».

Σε ανάλογο κλίμα, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν έχουν συζητήσει τέτοιο θέμα. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/03/2009
''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com


Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς, κατάντησε γιουσουφάκι του Σουφλιά!


Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009

Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς, κατάντησε γιουσουφάκι του Σουφλιά!


Μπιμπελό.
Μόνο το μπιμπελό του λείπει.
Τον έχει αρπάξει βίαια στην αγκαλιά του και τον νανουρίζει. Ο Σουφλιάς, τον Καραμανλή!
Ο άνθρωπος που θα γινόταν Βασιλιάς, πνίγεται στο βυθό της ασχετοσύνης του, κουνώντας διαρκώς τα χέρια του-ικετεύοντας βοήθεια. Αυτό που του απέμεινε είναι το κούνημα των χεριών του. Της δεξιάς και της αριστερής παλάμης του. Σαν μωρό τους πρώτους μήνες, βγάζει άναρθρες καραυγούλες για την οικονομική κρίση, τις μεταρρυθμίσεις, τη γνωστή τσίχλα που μασάει διαρκώς το τελευταίο καιρό. Ο Καταλληλότερος, φοβάται. Τρέμει την ώρα που θα του τσιμπήσουν το μάγουλο και θα του ζητήσουν να τους αδειάσει τη γωνιά.
Τρέμει το Μητσοτακέικο: η ιδέα οτι θα τον γελοιοποιήσει η Ντόρα, όπως ο Γιώργος τον Σημίτη, είναι μόνιμος εφιάλτης του.
Τσίμπησε το τυρί των νταβατζήδων, μέσα στη βαθιά απελπισία του.
Του επέβαλλαν να βγει μπροστά ο Σουφλιάς, σαν ανάχωμα στη Ντόρα, στον Επίτιμο.
Ενας τσοπάνης λοιπόν, ο Σουφλιάς, παίρνει τις τύχες του λαού στα χέρια του.
Ελλάδα, 2009...

ΤΕΛΙΚΟΣ...

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009

ΤΕΛΙΚΟΣ...


Βόλεϊ

Παναθηναϊκός-Κούνεο 3-2

O Παναθηναϊκός... πρασίνισε από θυμό μετά το 0-2 και με τη βοήθεια των οπαδών του, έκανε επική ανατροπή στον ημιτελικό του CEV Cup στο OAKA κόντρα στην Κούνεο περνώντας στον τελικό της Κυριακής.

Νέα δημοσκόπηση «Alco» για το «Πρώτο Θέμα»

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009

4,5 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Κάντε κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση

Σπάνια κειμήλια της Επανάστασης του 1821



Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2009

Τις πύλες της για το κοινό ανοίγει μεθαύριο στην πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη η έκθεση με θέμα «Πρόσωπα και όπλα του αγώνα», η οποία περιλαμβάνει περίπου 8.000 κειμήλια της προσωπικής συλλογής του διευθυντή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Βασίλειου Νικόλτσιου.

Γιαταγάνια, καρυοφύλλια, ξιφολόγχες, μετάλλια ανδρείας, πολεμικές στολές και όπλα, σπάνια έγγραφα είναι μόνο μερικά από τα εκθέματα, τα οποία καλύπτουν την περίοδο από τις αρχές του 1800 μέχρι και σήμερα, αναβιώνοντας στιγμές από την Επανάσταση του 1821, το Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς πολέμους, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και την Εθνική Αντίσταση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νικόλτσιος τόνισε ότι η συλλογή είναι αποτέλεσμα αναζήτησης 30 χρόνων. «Το κίνητρο για τη δημιουργία της συλλογής ήταν η αγάπη μου για τη νεότερη ελληνική ιστορία. Ως απόστρατος συνταγματάρχης, ο κ. Νικόλτσιος γνώριζε αρκετά καλά τα στρατιωτικά ιστορικά γεγονότα. Μέσα από τις συχνές επισκέψεις μου στα μουσεία ανακάλυψα την πολύ σπουδαία γνώση που αποκομίζεις από τα κειμήλια. Άρχισαν να με απασχολούν θέματα, όπως ποιοι κατασκευάζουν τα όπλα, τι διακοσμητικά μοτίβα φέρει κάθε αντικείμενο, ποια υλικά χρησιμοποιούσαν κατά τους προηγούμενους αιώνες για την κατασκευή όπλων και από ποιες χώρες προέρχονται αυτά.

Θεωρώ ότι τα ιστορικά κειμήλια δεν ανήκουν στους συλλέκτες, αλλά σε όλο τον κόσμο. Εμείς είμαστε απλά οι διαχειριστές τους. Για το λόγο αυτό είναι πάγια θέση μου να μοιράζομαι τη συλλογή μου με το κοινό, μέσω των μουσείων» είπε ο κ. Νικόλτσιος.

Το πρώτο αντικείμενο μάλιστα που αγόρασε ο κ. Νικόλτσιος είναι μια ιταλική ξιφολόγχη του 1891, που χρησιμοποιήθηκε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τότε η συλλογή του εμπλουτίστηκε με χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα, χωρίς όμως η πρώτη αυτή ξιφολόγχη να χάνει την ιδιαίτερη αξία της για τον ιδιοκτήτη της.

Στα σπουδαιότερα κειμήλια της συλλογής συγκαταλέγονται, επίσης, το ξίφος του Τούρκου αρχιστράτηγου, Χασάν Ταχσίν πασά, η προκήρυξη της Επανάστασης του 1821 στη Μολδοβλαχία, που φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή του Αλέξανδρου Υψηλάντη, καθώς και επιστολές του Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Υψηλάντη. Ξεχωριστή θέση όμως στη συλλογή κατέχει και το γράμμα ενός απλού στρατιώτη, που κρύβει μια πολύ συγκινητική ιστορία. Το γράμμα, που φέρει την ημερομηνία 25 Μαρτίου 1941, βρήκε ο κ. Νικόλτσιος στο εσωτερικό ενός τουφεκιού. Στόχος του στρατιώτη που το έγραψε ήταν να βρει τον επόμενο κάτοχο του τουφεκιού για να τον συντροφεύει στις ριψοκίνδυνες αποστολές του. Το γράμμα βρήκε τελικά ο σημερινός του κάτοχος, ο οποίος και επικοινώνησε με τους απογόνους του στρατιώτη, ενημερώνοντάς τους για την ύπαρξη του γράμματος.

Η συλλογή, ωστόσο, καλύπτει ακόμα και γεγονότα της πολύ πρόσφατης ιστορίας, καθώς σε αυτή συγκαταλέγονται και μετάλλια που απονέμει ο ελληνικός στρατός στους στρατιώτες του, που συμμετείχαν σε ειρηνευτικές αποστολές, όπως στο Αφγανιστάν και το Κόσοβο.
Η έκθεση, με θέμα «Πρόσωπα και όπλα του αγώνα», συμπληρώνεται και από εκθέματα του Μουσείου του Νυμφαίου, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου. Επίσης, αντικείμενα της συλλογής του Βασίλειου Νικόλτσιου εκτίθενται -μεταξύ άλλων- στα μουσεία της Μάχης του Σκρα, της Επανάστασης του 1821 (στο χωριό Εμμανουήλ Παπάς), των Βαλκανικών Πολέμων και του Μακεδονικού Αγώνα. Επίσης, αντικείμενα της συλλογής έχουν παρουσιαστεί και σε εκθέσεις στις Βρυξέλες, τη Μελβούρνη και το Τορόντο.

Το Μάιο αναμένεται να εγκαινιαστεί η μόνιμη έκθεση του μεγαλύτερου τμήματος της συλλογής στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, μετά τη σχετική συμφωνία παραχώρησης της συλλογής από τον κ. Νικόλτσιο στο Μουσείο.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

Νεκρός 42 χρόνος από έκρηξη στο Φρε Χανίων



Σάββατο 21 Μαρτίου 2009
Ο άτυχος άνδρας στην προσπάθειά του να κόψει ένα μεταλλικό βαρέλι χτυπήθηκε από το καπάκι και έχασε τη ζωή του.

Ένας 42χρονος, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, έχασε το μεσημέρι του Σαββάτου τη ζωή του.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στο Φρε Αποκορώνου και προσπαθούσε με ένα τροχό να κόψει στα δύο μεταλλικό βαρέλι, από αυτά που περιέχουν το υλικό των διαγραμμίσεων του οδικού δικτύου και το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως δοχείο για να ταΐζει τα ζώα του. Ξαφνικά, ακούστηκε μια ισχυρότατη έκρηξη.

Ο άτυχος άνδρας είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το καπάκι του μεταλλικού βαρελιού το οποίο και βρέθηκε σε απόσταση 100 μέτρων.

Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Η σωρός του 42 χρόνου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για νεκροψία νεκροτομή.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

ΔΣΑ: “Όχι” στην επαναφορά της περιύβρισης αρχής


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δήλωσε αντίθετος με το ενδεχόμενο επαναφοράς ως αδικήματος της περιύβρισης αρχής υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αναχρονιστική ρύθμιση.
«Τυχόν επαναφορά της ρύθμισης θα συνιστά προσβολή των θεσμών και της δημοκρατίας μας» σημειώνει.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα πολιτικά κόμματα σε συνεννόηση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας.
Επιπλέον τονίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκέστατο για την αντιμετώπιση των πλέον σοβαρών εγκλημάτων και ουδέποτε η αυστηροποίηση των ποινών είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».
Το αιτούμενο είναι η σύλληψη, παραπομπή στη Δικαιοσύνη και τιμωρία, όσων, κουκουλοφόρων ή μη, βιαιοπραγούν, λεηλατούν, καταστρέφουν και τρομοκρατούν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

Τρελλό 17χρονο αγόρι πριν λίγο πυροβολεί και στέλνει 11 μικρά παιδιά στο..!!

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009


Λυών Γαλλία : Πριν λίγο ένα αγόρι μόλις 17-έτων πυροβολεί και τραυματίζει 11 μικρά παιδιά και 4 γονείς έξω από τον κήπο νηπιαγωγείου ! Το περιστατικό συνέβει όταν οι γονείς ....
περισσότερα εδώ.: http://diaporon-bl.blogspot.com/

kraxtis-gr.blogspot.com

Μάρτης γδάρτης...


Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Κυριακή.

Kακοκαιρία επικρατεί σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.

Στην Αττική σημειώνονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Παράλληλα θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ επικρατούν στα πελάγη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, χιονίζει στο Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης και η τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Εξάλλου, από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν υπερχειλίσει ρέματα στην περιοχή του δήμου Νέας Απολλωνίας, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, όπως δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι νομαρχίες και οι δήμοι βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τα ναυτικά πρακτορεία, προκειμένου να εμημερώνονται για τα δρομολόγια.

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων παρατηρούνται εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώνεται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου και των 3-5 Πηγαδιών, στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

Στο νομό Σερρών αλυσίδες απαιτούνται στην παλιά εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης, από το 29ο χιλιόμετρο μέχρι τα όρια του νομού, καθώς και στις επαρχιακές οδούς προς Aνω Βροντού και Λαϊλιά.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα σημεία του νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση τα σημεία αυτά είναι: εθνική οδός Τρικάλων-Αρτας από 24οχλμ έω το 75οχλμ, στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας (12ο χλμ έως 55ο χλμ) και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ορεινών δήμων Πινδέων -Αιθήκων - Καστανιάς -Διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας και Ασπροποτάμου.

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά της Καρδίτσας. Το ύψος του χιονιού φτάνει τα 20 εκατοστά, ενώ δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά.

Λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μουζακίου - ανατολικής Αργιθέας από το 15ο έως το 30ό χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Μουζακίου - Ανατολικής Αργιθέας από το 18ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Φράγμα Νικολάου Πλαστήρα (μέσω Μορφοβουνίου) από το 22ο έως και περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα.

Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και έως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. - ΕΘΝΟΣ.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Έλεγχος άμεσα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!

Μαρ 21

stop

Πριν από λίγο μιλούσα με μια φίλη μου δημοσιογράφο. Νέα δημοσιογράφο, που έχει περάσει ουκ ολίγους μήνες “πρακτικής”. Εργάζεται για περισσότερους από 5 μήνες σε μεγάλη εφημερίδα full time χωρίς να παίρνει όμως ούτε μισό ευρώ. Ή μάλλον για να είμαι σωστός, πήρε κάποια χρήματα τα Χριστούγεννα, λιγότερα από 400 ευρώ.

Χωρίς να παίρνει μισό ευρώ; Ναι, χωρίς να παίρνει ούτε 50 cents! Ούτε έξοδα κίνησης δεν της καλύπτουν, ακόμα και τα τηλέφωνα που πρέπει να κάνει όταν είναι εκτός γραφείου, για να κανονίσει συνάντηση για κάποιο ρεπορτάζ της ή για κάποια συνέντευξη, τα πληρώνει απ΄την τσέπη της, αφού η μεγάλη εφημερίδα θα μπει μέσα αν της δώσει ένα εταιρικό κινητό.

Αυτή η μεγάλη εφημερίδα όμως, όπως και όλες οι άλλες, παίρνει μερικά εκατομμυριάκια κρατική διαφήμιση. Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Σε ταξίδια πολυτελείας των εκδοτών; Σε δείπνα σε γκουρμέ εστιατόρια; Σε αγορά πολυτελών lear jet ή πανάκριβων αυτοκινήτων; Στις τσέπες των νέων παιδιών πάντως, που λιώνουν σόλες απ΄το τρέξιμο κάθε μέρα, δεν πάνε!

Για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση των νέων δημοσιογράφων από τους εκδότες και τους καναλάρχες; Πότε θα γίνει ουσιαστικός έλεγχος σε όλα τα Μ.Μ.Ε. από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς; Γιατί το κράτος τόσα χρόνια κάνει την πάπια; Πόσα χρόνια έχουν να ελεγθούν οι εκδότες;

Blogger: Γιάννης Καρακατσάνης

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Ευρω-πρόστιμο στην Ελλάδα για τη ζάχαρη


Cosmo.gr
21/03/2009

Πρόστιμο ύψους 1,28 εκατ. ευρώ επέβαλε στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω ανεπαρκών ελέγχων και μη αξιόπιστων στοιχείων που δόθηκαν στην Κοινότητα αναφορικά με εξαγωγές ελληνικής ζάχαρης σε τρίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες.


Το νέο πρόστιμο επιβλήθηκε στο πλαίσιο εκκαθάρισης λογαριασμών κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων σε αγροτικά προϊόντα, βάσει του οποίου καμπάνες δόθηκαν σε οκτώ κράτη-μέλη της ΕΕ συνολικού ύψους 126,7 εκατ. ευρώ.

Το υψηλότερο πρόστιμο (σ.σ.: 100,6 εκατ. ευρώ) επιβλήθηκε στη Δανία για πλημμελή λειτουργία του συστήματος τηλεανίχνευσης για τις εκτάσεις που βρίσκονται στο καθεστώς της επιδοτούμενης αγρανάπαυσης.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ «Σερίφης» σε ειδική αποστολή

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το σκληρό πρόσωπο που φιλοτεχνείται από την κυβέρνηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη. Ο 62χρονος άλλοτε εισαγγελέας από τα Χανιά κινείται πλέον σε ένα ναρκοπέδιο και στην επόμενη μεγάλη «έκρηξη» μπορεί να δει τις πολιτικές φιλοδοξίες του να εξανεμίζονται.
Για όσους βλέπουν με θετικό μάτι τον νέο κυβερνητικό σχεδιασμό, τα σκληρά μέτρα κατά των κουκουλοφόρων έρχονται για άλλη μια φορά κατόπιν εορτής και είναι αμφίβολο εάν θα έχουν αποτελεσματικότητα. Για τους υπόλοιπους, πρόκειται για σπασμωδικές κινήσεις, που παραπέμπουν σε ένα αστυνομικό κράτος από το παρελθόν και εγκυμονούν κινδύνους για τις ατομικές ελευθερίες. Ο κ. Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας ανοικτός σε προτάσεις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει ανοίξει τη συζήτηση και για το πανεπιστημιακό άσυλο και για τις κάμερες στους δρόμους. «Δεν είμαστε δογματικοί, δεν έχουμε το αλάθητο. Ακόμα και προτάσεις από άλλους στα πλαίσια διαλόγου είμαστε διατεθειμένοι να υιοθετήσουμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», λέει με προφανή στόχο το διαλλακτικό προφίλ.
Σε άμεση εφαρμογή. Αρωγό στη μάχη απέναντι στους κουκουλοφόρους θα έχει και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικ. Δένδια, ο οποίος προωθεί άμεσα τις διατάξεις για την ποινικοποίηση της κουκούλας και βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για τη λήψη και πρόσθετων μέτρων εάν χρειαστεί, όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές. Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση στο κέντρο, με το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κατευνάσει τους εμπόρους και τους οργισμένους συντηρητικούς ψηφοφόρους, αναμένεται να εξεταστεί από την Κυβερνητική Επιτροπή, ίσως κι εντός της προσεχούς εβδομάδας. Η πίεση που καταγράφεται ακόμη και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο «δεν αφήνει περιθώρια για αναβολές», όπως έλεγαν χθες συνεργάτες του Πρωθυπουργού, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση είχε επικεντρωθεί στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης- με τη βεβαιότητα ότι εκεί θα κριθεί η τύχη της- και υποτίμησε άλλα ζητήματα της καθημερινότητας, πρωτίστως τη δημόσια ασφάλεια.
Σε αυτή την παγίδα, θεωρούν στην ΕΛ.ΑΣ., έπεσε και η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας. Μετά τα πρωτοφανή γεγονότα του Δεκεμβρίου, όπως λένε υπηρεσιακοί παράγοντες, αντί να σημάνει συναγερμός, υπήρξε χαλάρωση, καθώς οι επιτελείς εκτιμούσαν ότι η ένταση εκτονώθηκε. Ωστόσο, τα αλλεπάλληλα εγκλήματα που γίνονται πλέον μέρα μεσημέρι, η δυναμική επανεμφάνιση της τρομοκρατίας και ο νέος κύκλος καταστροφών επανέφεραν με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο τις αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ. Για πολλούς, η χαλάρωση οφείλεται και στις κρίσεις στα ηγετικά κλιμάκια που «είχαν αποσπάσει την προσοχή», όπως λένε οι ίδιες πηγές, των ανώτατων αξιωματικών.
Το βασικό πρόβλημα για τον κ. Μαρκογιαννάκη, όπως παραδέχονται και συνεργάτες, είναι ότι ουσιαστικά δεν έχει περίοδο χάριτος, ενώ είναι έντονη η αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητά του. Στην Κατεχάκη επέστρεψε αναβαθμισμένος, αλλά χωρίς να έχει κερδίσει την έξωθεν καλή μαρτυρία για το έργο του, προσθέτουν. Το μόνο άλλοθι για την επιστροφή του ήταν ότι δεν είχε αποπεμφθεί για διαχειριστική ανεπάρκεια, αλλά για θεσμικό ατόπημα- την επίθεση στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημ. Λινό. Πήρε προαγωγή μετά την αρχειοθέτηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου (ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή). Την επιστροφή του στην κυβέρνηση φέρεται ότι εισηγήθηκαν στελέχη από τον στενό καραμανλικό πυρήνα, όπως οι κ.κ. Σιούφας, Αγγέλλου και Καρράς. Και αυτό γιατί θεώρησαν ότι χειρίστηκε αποτελεσματικά τη δύσκολη υπόθεση του Βατοπεδίου ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής. Τη συγκατάθεσή της έδωσε με ευκολία και η Ντόρα Μπακογιάννη, όχι μόνο γιατί ο κ. Μαρκογιαννάκης είναι βουλευτής Χανίων.
Την τελευταία διετία έχει προσχωρήσει στο μπλοκ της υπουργού Εξωτερικών κι εκείνη τού παρέχει ομπρέλα προστασίας.

Μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου υπήρξε χαλάρωση εξαιτίας και των κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ.

Τα δακρυγόνα και η «μάχη της Κρήτης»

Το προφίλ του Μαρκογιαννάκη έχει τρωθεί από τα επεισόδια με τους αγρότες της Κρήτης. Έγινε κόκκινο πανί για τους συντοπίτες του και χαρακτηρίσθηκε «ανεπιθύμητος» στην Κρήτη. Δεν είναι λίγοι όσοι στοιχηματίζουν ότι η επανεκλογή του (για πρώτη φορά από το 1989) είναι μετέωρη, και μάλλον απίθανη εάν η Ν.Δ.

ηττηθεί στις επόμενες εκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' kraxtis-gr.blogspot.com

Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Αγ. Βασιλείου - Χορτιάτη

Σάββατο 21 Μ αρτίου 2009

Xονίζει στο Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης και η τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Εξάλλου, από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν υπερχειλίσει ρέματα στην περιοχή του δήμου Νέας Απολλωνίας, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, όπως δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι νομαρχίες και οι δήμοι βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ ΠΙΕΡΙΑΣ: Εκσυγχρονίζουμε τα λιμάνια μας

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009
Πολιτεία
Συνεργασία και συναίνεση, χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς ζήτησε από τους εργαζόμενους στα λιμάνια ο βουλευτής Πιερίας και υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κ.Ο της Ν.Δ, Αντώνης Καρπούζας, μιλώντας από του βήματος του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π. την περασμένη Τετάρτη.
Στο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας των λιμενεργατών για την πρόσφατη κύρωση στη Βουλή της σύμβασης παραχώρησης λιμενικών εγκαταστάσεων της ΟΛΠ Α.Ε. στην κινεζική εταιρεία COSCO, ο βουλευτής Πιερίας, εκπροσωπώντας τη Ν.Δ, μετέφερε στους συμμετέχοντες τους θερμούς χαιρετισμούς του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και των συναδέλφων βουλευτών του. «Θεωρώ ότι το σημερινό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος θα αποτελέσει αφετηρία για χάραξη μιας νέας πορείας που θα στηρίζεται σε βάσεις συνεργασίας και συναίνεσης», τόνισε στο χαιρετισμό του, εκτιμώντας ότι «η γενικότερη πολιτική, κοινωνική, κυρίως οικονομική συγκυρία, απαιτεί κοινές προσπάθειες τόσο των πολιτικών δυνάμεων όσο και των κοινωνικών ομάδων». Αναφερόμενος στη συμβολή της κυβέρνησης της Ν.Δ, επεσήμανε πως, «παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες μιας γενικότερης παγκόσμιας κρίσης», εφαρμόζει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών, το πρόγραμμα που ενέκρινε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2004 και του 2007. «Αναγνωρίζουμε» υπογράμμισε, «τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς, αλλά και τις αντιδράσεις στην προσπάθεια που κάνουμε να προσαρμόσουμε τη χώρα μας σε ένα διεθνές περιβάλλον άμιλλας και ανταγωνισμού», ωστόσο, πρόσθεσε, «δογματισμοί και προκαταλήψεις θα πρέπει να εκλείψουν και όλοι μαζί να συμβάλουμε στην επίτευξη στόχων». Οι οποίοι, όπως είπε, είναι «η ενίσχυση της Ναυτιλίας μας και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των λιμανιών της χώρας μας, η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων του υφιστάμενου προσωπικού και η δημιουργία σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας, η λήψη πρόνοιας για περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις της λειτουργίας των λιμενικών υποδομών, αλλά και η επίτευξη του μέγιστου δυνατού οικονομικού οφέλους». Αναφορικά με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων (προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ) του ΟΛΠ, ο κ. Καρπούζας τόνισε πως το σύνολο του προσωπικού του ΟΛΠ παραμένει υπό απασχόληση και εργάζεται με τον υπάρχοντα κανονισμό, τόσο κατά το διάστημα που ο Οργανισμός παρέχει υπεργολαβικά τις υπηρεσίες του, όσο και μετά το πέρας του εν λόγω διαστήματος. «Συνεπώς», είπε, «το σύνολο των εργαζομένων και τα εργασιακά τους δικαιώματα είναι πλήρως κατοχυρωμένα, ενώ έχουν επίσης προβλεφθεί και εναλλακτικές λύσεις όπως είναι η δυνατότητα μετάταξης των εργαζομένων και η εθελουσία έξοδος αυτών, που εντάσσονται στις διατάξεις του Ν. 3654/2008», διαβεβαιώνοντας πως οι αναγκαίοι πόροι για τη χρηματοδότηση των παραπάνω προγραμμάτων έχουν εξασφαλιστεί χωρίς καμία επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων. Μιλώντας για το μέλλον του ΟΛΠ τόνισε πως θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες και πως ο προβλήτας Ι (που παραμένει υπό τον απόλυτο έλεγχο του ΟΛΠ) μεταμορφώνεται σε σύγχρονο ανεξάρτητο τερματικό σταθμό, καθώς η επένδυση των 160 εκατ. ευρώ ολοκληρώνεται από χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια και δανειακά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων εντός του πρώτου τριμήνου του 2010. «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνησή μας βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια ανατροπής μιας κατάστασης με την οποία κανείς δε συμφωνεί. Μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε. Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα να καλέσω όλους, μέσα από συναίνεση και κατάθεση προτάσεων να συμβάλουμε σε αυτό που όλοι επιθυμούμε», κατέληξε ο κ. Καρπούζας.
''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Μα να θες να αγιάσεις και να μη σ'αφήνουν. Να πέφτουν επάνω σου τα θέματα....βρε δεν θέλω... όχι θα το πάρεις.

Σας είχα υποσχεθεί Πέλεκα. Τον έχετε. Όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή θα πρέπει όταν μιλάμε να σοβαρολογούμε...

Οι φωτογραφίες -που ενημερωτικά σας λέω πως τραβήχτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στις 6.15 για πάσα ένα που θα με αμφισβητήσει-δείχνουν πεντακάθαρα ότι γίνονται κανονικότατα εργασίες μέσα στον ποταμό.

Ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Μέσα στον ποταμό.

Έχει καταστραφεί μέρος του πεζοδρομίου, έχουν αποξηλωθεί δέντρα, σωλήνες έκθετοι στο σημείο και οι εργασίες γίνονται μέσα-μέσα στο ποτάμι. Πιο μέσα δεν γίνεται

Και ερωτώ. Εκείνη η τυπική, πλην χρονοβόρα διαδικασία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έτσι όπως εσείς την αποκαλείτε βέβαια, υπάρχει τελικά; Τι προβλέπει; Τι εργασίες μπορούν και τι όχι να γίνουν μέσα σε έναν ποταμό.

Ποιος ελέγχει ποιον;

Ποιος ελέγχει τι μπαίνει και κυρίως τι βγαίνει από το ποτάμι.

Τέρμα τα αστεία. Αν δεν θέλετε να μου απαντήσετε, όπως κάνετε όλο αυτό το διάστημα με μια σειρά θεμάτων, βγείτε στην τηλεόραση.

Ξέρετε το δρόμο. Εγώ γράφω στην εφημερίδα, εσείς απαντήστε στην τηλεόραση. Με πολλές πιθανότητες να μην καταλάβει κανείς τίποτα...να μην ακούσει κανένας....να μην ενημερωθεί αυτός που πρέπει.

Δεν πειράζει. Τα ξέρω αυτά.

Όμως είναι και αγένεια. Θέτει ένας δημοσιογράφος ένα ερώτημα. Δεν μπορεί να απαντάς σε άλλον... δεν τα λέμε στη νύφη να τα ακούει η πεθερά.

Διότι η πεθερά...που μάλλον είμαι εγώ δεν είναι και υποχρεωμένη να παρακολουθεί όλη μέρα όλα τα μέσα ενημέρωσης για να πάρει απαντήσεις.

Αυτή είναι επίσης μια πρωτόγνωρη, δεοντολογική και άκρως δημοσιογραφική διαδικασία.

Η δεοντολογία λοιπόν λέει...πως απαντάς εκεί που σε ρωτάνε.

Επειδή φλομώσαμε στη δημοκρατία τελευταία... στις ανοιχτές πόρτες και στα ανοιχτά μυαλά.

Το΄χουμε ξαναδεί το έργο... λίγους μήνες πριν, που οργανώσατε συνέντευξη τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για να απαντήσετε σε δυο...που έγιναν ένα.

Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε σ'αυτό τον τόπο.

Αλλαγή θέματος όχι όμως πεδίου.

Βρήκα σημαντικά στοιχεία για το περίφημο ειδικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ και σας τα παρουσιάζω.

Ελπίζω ο νέος πρόεδρος της Επιχείρησης να μην ακολουθήσει τα δικά σας πατήματα και βγει κι αυτός σε άλλο μέσο ενημέρωσης να απαντήσει.

Εδώ...οι απαντήσεις σας εδώ.

Θα χαρώ πολύ να υπάρχει και νέα νομοθεσία επί του θέματος και να αποδειχθεί πως το υλικό που συγκέντρωσε η «Η» με τη βοήθεια των σκεπτόμενων και δραστήριων αναγνωστών της, να είναι …μπαγιάτικο.

Ελπίζω να μην πληρώναμε κατά λάθος το ειδικό τέλος επί δυο ή τρία χρόνια.

Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς θα με χαροποιούσε μια απάντηση. Στο κάτω-κάτω της γραφής, εμείς μεταφέρουμε την αγωνία και τις ερωτήσεις των πολιτών κι εσείς …απαντάτε.

Μη το ξαναγράψω…. Εδώ απαντάτε. Το λέει και ο δημοσιογραφικός κώδικας δεοντολογίας. Όπως λέει και κάτι άλλο.

Δεν «παίρνεις» το θεματάκι, χωρίς να αναφέρεις την πηγή του, τα πράγματα με ονοματεπώνυμο και απουσία του μέσου…θέτεις και ερωτήματα.

Άντε παιδιά. Μην κάνουμε μουζαβιές.

Καλή μας ημέρα και σήμερα.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

Χωρίς προσωπικό, αδύνατη η αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος


Σάββατο 21 Μαρτίου 2009
Η Διεύθυνση Δασών Πιερίας, απαντά «εμμέσως πλην σαφώς», σε δημοσίευμα της «Πολιτείας». Έμμεση απάντηση, σε δημοσίευμα της Πολιτείας, αλλά και του eptanews.gr, έστειλε η Διεύθυνση Δασών Πιερίας και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Η απάντηση αφορά δημοσίευμα της Πολιτείας στις 9 Μαρτίου 2009, με τίτλο «Σφάζουν δέντρα στον Όλυμπο και οι υπηρεσίες απουσιάζουν».

Μεταξύ άλλων στην έμμεση απάντηση, αναφέρεται ότι «Το προσωπικό της υπηρεσίας μας, καθημερινά εντός, του προβλεπομένου ωραρίου εργασίας, ασκεί τα καθήκοντα του, με τις οποίες δυσχέρειες και προβλήματα χαρακτηρίζουν γενικά τον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Αλλά θα πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι, αποτελεί εξαίρεση, η προσπάθεια των δασικών υπαλλήλων του νομού μας, να προστατεύσουν τα δασικά οικοσυστήματα, εκτός ωραρίου καθώς και τα Σαββατοκύριακα διενεργώντας προγραμματισμένες περιπολίες από συνεργεία δασικών υπαλλήλων, χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Το σημαντικότερο πρόβλημα για την προστασία των δασών της περιοχής μας όμως, πέρα από τα γενικά προαναφερθέντα, αποτελεί η σημαντική έλλειψη δασοφυλάκων στην υπηρεσία. Γεγονός που καθιστά αδύνατη την αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στο νομό, εάν δεν ενεργοποιηθούν όλοι οι πολίτες, αλλά και όλοι οι σχετιζόμενοι με την προστασία του περιβάλλοντος φορείς, όπως άλλωστε επιτάσσεται από το κοινό αίσθημα αλλά και την Ελληνική Νομοθεσία» Παράλληλα δίνεται και μια ευθεία απάντηση, όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων, αναφέροντας πως «από το ΠΔ 410/95 προβλέπεται : άρθρο 24 παρ 1 η' και ιε' ‘’Στην αρμοδιότητα των δήμων και των κοινοτήτων ανήκουν ... η προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος ... ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος ...’’. Με την παρ.2 του ίδιου άρθρου παρέχεται η δυνατότητα συγκρότησης ειδικής υπηρεσίας η οποία θα επιλαμβάνεται και της προστασίας του περιβάλλοντος. Εξάλλου, από το άρθρο 296 του ίδιου ΠΔ προβλέπεται ότι ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος κοινότητας οφείλει να ασκεί τα καθήκοντα οργάνου του κράτους ή άλλου δημοσίου φορέα, που επιβάλλονται ρητά με νόμο.» Το έγγραφο της Διεύθυνση Δασών, το οποίο κοινοποιείται και στα μέσα ενημέρωσης μεταξύ άλλων, καταλήγει «Ελπίζοντας εκ των προτέρων, στην υπερπήδηση της εγωκεντρικής ιδιοτελούς στάσης εις βάρος του περιβάλλοντος, με άμεση προσβολή του, αρχικά, και κατ' επέκταση στην υπονόμευση κυρίως των μη χρηματικών αξιών, όπως της αξίας του κληροδοτήματος ή της αξίας της ύπαρξης, εις βάρος των μελλοντικών γενεών, εκφράζουμε την επιθυμία να μετατραπεί η νοοτροπία σε ιδεολογία, με τρόπο που να εκλείψουν φαινόμενα και συμπεριφορές, που μάλλον εμπάθεια, κακεντρέχεια, συκοφαντία αποπνέουν, παρά ουσιαστικό ενδιαφέρον για επίλυση ενός υπαρκτού προβλήματος, (π.χ. άρθρα με βαρύγδουπους τίτλους «σφάζουν δέντρα στον Όλυμπο και οι υπηρεσίες απουσιάζουν», που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε τοπική εφημερίδα ή, προσπάθειες εκφοβισμού από ιδιώτες κλπ, με μηνύσεις για δήθεν παράβαση καθήκοντος επειδή ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος τους, για καταστροφή δάσους ή επειδή χαρακτηρίσθηκε μια έκταση ως δασική, από την υπηρεσία μας). Τέλος φρονούμε ότι οι συντάκτες στον τοπικό τύπο, αλλά και στα λοιπά μέσα ευρείας ενημέρωσης, οφείλουν να σέβονται πρωτίστως τις βασικές αρχές του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, να προβάλλουν όλη την αλήθεια, διασταυρώνοντας τα στοιχεία που διαθέτουν και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, με την αρμόζουσα προβολή των θεμάτων τους.» (Ολόκληρη η επιστολή, δημοσιεύεται στην ΕΠΤΑ 21-3-09) Απάντηση του συντάκτη
Ως συντάκτης του κειμένου, οφείλω μια διευκρίνιση-απάντηση, σε ότι αφορά το δημοσίευμα της «Π» (9-3-2009), στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας. Ο τίτλος του κειμένου, αναφέρεται σε «απουσία υπηρεσιών» και όχι κάποιας συγκεκριμένης. Ως εκ τούτου, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η Διεύθυνση Δασών (της οποίας οι υπάλληλοι τελικώς έφθασαν στον τόπο της παράνομης υλοτόμησης, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα), θεωρεί ότι «στοχοποιείται» ή ότι τέλος πάντων «στοχοποιείται» μόνο αυτήν, κάνοντας λόγο «…για συμπεριφορές, που μάλλον εμπάθεια, κακεντρέχεια, συκοφαντία αποπνέουν, παρά ουσιαστικό ενδιαφέρον για επίλυση ενός υπαρκτού προβλήματος, (π.χ. άρθρα με βαρύγδουπους τίτλους «σφάζουν δέντρα στον Όλυμπο και οι υπηρεσίες απουσιάζουν…)» Επίσης, οφείλω να υπενθυμίσω, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται στην εφημερίδα μας, παράνομη υλοτόμηση. Στις 30-7-2009 στην «Π» είχε δημοσιευθεί ρεπορτάζ με τίτλο «Παράνομη υλοτόμηση και στον Όλυμπο», ύστερα από καταγγελία των Φίλων του Περιβάλλοντος. Στο εν λόγω ρεπορτάζ, επισημαίνεται η δυσκολία του να πιαστούν επ’ αυτοφώρω οι δράστες, καθώς και η ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση με προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας. Επίσης, από τον περασμένο Ιούλιο, στο ίδιο ρεπορτάζ είχε τονιστεί η ανάγκη «για νομική κατοχύρωση της προστασίας του βουνού», όπως είχε επισημανθεί και το ότι «όσο υπάρχει ατιμωρησία, τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματα.» Όσον αφορά την τελευταία παράγραφο και «την αρμόζουσα προβολή των θεμάτων..» του περιβάλλοντος, τουλάχιστον οι εφημερίδες «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και «ΕΠΤΑ», έχει δημοσιοποιήσει πάμπολλα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την υποβάθμισή του και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτήν, καταφέρνοντας να ενεργοποιήσει «αρτηριοσκληρωμένα» (λόγω έλλειψης προσωπικού) αντανακλαστικά υπηρεσιών με στόχο την ταχεία επίλυσή τους. Κάποια δε, έφτασαν μέχρι και τις αίθουσες των Δικαστηρίων, προφανώς επειδή τα ρεπορτάζ ήταν απόλυτα διασταυρωμένα και τηρώντας οι συντάκτες τους τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Κατά τ’ άλλα προσυπογράφουμε τα όσα αναφέρει ο Διευθυντής για την ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας του και δεσμευόμαστε να αναδείξουμε (για μια ακόμη φορά) τα προβλήματα που πηγάζουν από την έλλειψη προσωπικού, στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας.
Πολιτεία - Βαγγέλης Ζαμαντζάς

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Και είχαμε και τα μέτρα Παπαθανασίου, όπως είχαμε τα μέτρα Αλογοσκούφη και τόσων άλλων. Και είχαμε μέτρα φορολογικά, παρόλο που κάθε φορά ακούγαμε τα ίδια. Κανένας νέος φόρος δεν θα επιβληθεί.

***

Όμως ο πνιγμένος απ’τα μαλλιά του πιάνεται κι όταν φτάνεις στο αμήν και δεν έχεις σωτηρία, επιβάλλεις μέτρα καλού-κακού κι όποιον πάρει ο χάρος.

***

Έτσι κι αυτή τη φορά πήραμε νέα μέτρα που θα κληθούν να πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι, άλλοι μένοντας στον πάγο κι άλλοι συμβάλλοντας με τον οβολό τους.

***

Έτσι θα εξοικονομήσουμε περίπου 270 εκ. ευρώ, ούτε μια τρίχα απ’το ΤΕΜΠΠΕ δηλαδή κι επειδή είμαστε ευαίσθητη ως χώρα θα επιστρέψουμε και τα μισά περίπου στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας υπό μορφή βοήθειας. Βοήθειά τους.

***

Κάτι είναι κι αυτό. Το να παίρνεις 0,70 λεπτά την ημέρα σε περίοδο κρίσης είναι γενναιοδωρία, άσχετα αν μετά βίας μπορείς να αγοράσεις ένα κουλούρι με μεγάλη ή μικρή τρύπα.

***

Βέβαια έχουμε και κάτι το πρωτότυπο. Τον κεφαλικό φόρο που δεν θα έμπαινε αλλά μπήκε και μάλιστα με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης.

Να πούμε όμως ότι εδώ έχουμε μια εξελιγμένη μορφή κεφαλικού φόρου καθότι δεν επιβάλλεται σ’ολους ανεξαρτήτως εισοδήματος αλλά κλιμακωτά και με βάση το δηλωθέν εισόδημα.

***

Και ίσως δεν είναι σε λάθος κατεύθυνση (αν και θα μπορούσε να αμβλυνθεί) ως προς την αναλογικότητά του αλλά είναι γενικώς λάθος ως προς τη φιλοσοφία του.

***

Πριν λίγους μήνες αυτή η ίδια κυβέρνηση απέρριψε σχεδόν το πολυσυζητημένο θέμα των τεκμηρίων διαβίωσης που ήταν προ των θυρών με το σκεπτικό ότι ήταν αναχρονιστικό μέτρο και προφανώς άδικο.

***

Κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο και επανειλημμένα διατύπωσα την άποψη ότι σ’ένα σύστημα ανίκανο και αναποτελεσματικό να συλλάβει τη φοροδιαφυγή η μόνη επιλογή είναι τα τεκμήρια και η δραστική ενεργοποίηση του πόθεν έσχες σε κάθε φορολογούμενο.

***

Ένα σύστημα λοιπόν που καταλογίζει έστω κατά προσέγγιση τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και επιχειρήθηκε κατά περιόδους στη χώρα μας και καταργήθηκε λόγω πολιτικού κόστους, βαπτίστηκε αναχρονιστικό, που πάει να πει όχι μοντέρνο λες και γεμίσαμε από γαλάζιους οικονομολόγους σύγχρονης οικονομικής σκέψης κι έχουμε πολλές λύσεις.

***

Έτσι λοιπόν επιστρατεύτηκε ο κεφαλικός φόρος ως σύγχρονος τρόπος απονομής φορολογικής δικαιοσύνης, πραγματικά ένα πρωτόγονο μέσο, που έχει τις ρίζες του στην εποχή της φεουδαρχίας.

***

Στην προκειμένη περίπτωση του κεφαλικού φόρου το κράτος δεν λειτουργεί βέβαια σαν μια οργανωμένη οντότητα αλλά σαν ένας θρησκευόμενος τύπος επικεφαλής εράνου που στο όνομα μιας κάποιας σωτηρίας εισπράττει, πάντα με τη μορφή ενός καταναγκασμού άμεσου ή έμμεσου.

***

Δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Η χώρα βρίσκεται σε μια γενική κατάσταση ραθυμίας, η πολιτική ηγεσία δεν έχει την τόλμη να σπάσει τα δεσμά των παραθεσμών, των παράπλευρων δρόμων της οικονομίας, των προνομίων.

Επιδίωξή της είναι να διατηρηθεί στην εξουσία και το επιτυγχάνει εξυπηρετώντας συνωστισμένα συμφέροντα μικρά ή μεγάλα.

''ΚΡΑΧΤΗΣ΄΄

kraxtis-gr.blogspot.com

Ο Π.Τατούλης έφερε το σκάνδαλο Κουρή στην βουλή!

Σάββτο 21 Μαρτίου 2009

troktiko

Γίγαντας ο Πέτρος Τατούλης. Ο μόνος που τόλμησε και τα έβαλε με τον Γιώργο Κουρή και έκανε ερώτηση στην βουλή στον υπουργό Γ.Παπαθανασίου για τα πλαστά τιμολόγια και το πρόστιμο των 50 εκ ευρώ! Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης ερωτά τον υπουργό Οικονομίας Ιω. Παπαθανασίου με βάση ποια νέα στοιχεία για τις ανωτέρω υποθέσεις η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία θεώρησε σκόπιμη τη διενέργεια ελέγχου. Επίσης ζητεί από τον κ. Παπαθανασίου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι σε καμία υπόθεση από τις επανελεγχθείσες δεν διαπιστώθηκε ζημιά του ελληνικού Δημοσίου αλλά και...
στις 15 περιπτώσεις διεγράφησαν οι βεβαιωθέντες φόροι με ανυπολόγιστη ζημιά αυτού. Αναφέρει ότι σε μεγάλη εταιρεία διενεργήθηκε έλεγχος από την αρμόδια ΦΑΕΕ Πειραιά, βεβαιώθηκε φόρος και επιβλήθηκαν προσαυξήσεις 5.052.999 ευρώ. Ακολούθησε επανέλεγχος και το εν λόγω ποσό μειώθηκε στα 200.000 ευρώ. Επίσης σε άλλη περίπτωση, σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας (σ.σ. πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του Alter) βεβαιώθηκε φόρος και επιβλήθηκαν πρόστιμο και προσαυξήσεις 50.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, όπως σημειώνει ο κ. Τατούλης, έπρεπε άμεσα να βεβαιωθεί και εισπραχθεί.

Για τις ανωτέρω 15 υποθέσεις ο κ. Τατούλης ζητεί από τον υπουργό Οικονομίας να κατατεθούν όλα τα στοιχεία, ενώ για τον τηλεοπτικό σταθμό ερωτά τον λόγο που παρατηρείται η αδικαιολόγητη και παράνομη καθυστέρηση στην είσπραξη του οφειλόμενου φόρου.

Εκτός από τα στοιχεία αυτά, ο βουλευτής ερωτά τον κ. Παπαθανασίου ποιοι ήταν οι εντολείς για τη διενέργεια διαχειριστικού - οικονομικού ελέγχου στην υπόθεση του πρώην γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλου, ζητώντας ταυτόχρονα την κατάθεση του πορίσματος από τη διενέργεια του ελέγχου. Επίσης ερωτά εάν διατάχθηκε έλεγχος στις υποθέσεις των δομημένων ομολόγων και του Βατοπεδίου, και αν όχι, γιατί καθυστερεί η εντολή ελέγχου. Τέλος, ρωτά εάν διενεργήθηκε επανέλεγχος στην υπόθεση της Siemens.

ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ...

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

"Ανθέλλην" , αθυρόστομος, βίαιος, αντιδραστικός, με εμμονές... Με μια λέξη "συφιλιτικός" ...
Σήμερα τα έβαλε με το χριστεπώνυμο πλήθος των Ελλήνων. Σύμπασα τη φυλή. Χαρακτήρισε το Νεοέλληνα, Ελληνάρα. Και σε μια από τις συνήθεις κρίσεις "μαύρου" πυρετού είπε "Αλλά κι αυτή η...

νοοτροπία του Ελληνάρα, που θέλει συνέχεια προγράμματα, ενισχύσεις, έχει κουράσει την Ε.Ε. Ζητάει συνέχεια και κάνει και το μάγκα. Μας έχουν βαρεθεί" ...
Φυσικά, όλους. Εκτός από τον Ντερμπεντέρη...

ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009


Παραίτηση Κώστα Μπακογιάννη, αλλά για… καλό


Την παραίτησή του από ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών υπέβαλε, όπως μαθαίνουμε, ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο λόγος πάντως δεν είναι κάποια διαφωνία με τη μητέρα του, υπουργό -αλλοίμονο...-, αλλά ότι θέλει να διασφαλίσει την κάθοδό του στην πολιτική, ως υποψήφιος της ΝΔ στην Ευρυτανία, χωρίς να έχει νομικά κωλύματα με τυχόν ασυμβίβαστα.

Πηγή

Βρήκαν... κελεπούρι

Η κόντρα Καρατζαφέρη - Μπακογιάννη παίρνει... οικογενειακές διαστάσεις!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλης είπε χθες στη Βουλή ότι η παραίτηση του Κώστα Μπακογιάννη από τη θέση συμβούλου της μητέρας του στο υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί «προανάκρουσμα» της καθόδου του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οταν είπε μάλιστα ότι «στρώνεται» ο δρόμος για να κατέβει ο υιός Μπακογιάννης υποψήφιος στην Ευρυτανία, στις τάξεις των γαλάζιων βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα... σήμανε συναγερμός!

«Θα είναι τιμή για τους Ευρυτάνες να είναι υποψήφιος ο Κώστας Μπακογιάννης!», έσπευσε να δηλώσει ο Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Μπούρας βεβαίωσε ότι «θα είναι τυχεροί οι Ευρυτάνες αν τους εκπροσωπήσει στη Βουλή ο Κ. Μπακογιάννης».

Καλά, τέτοιο... κελεπούρι είναι ο γιος της Ντόρας;

Πηγή

Σχόλιο: Όλο το Μητσοτακέικο στη Βουλή... και η αυλή της κυρίας Ντόρας με τις γλώσσες για γραβάτες.... η Αλεξία θα αργήσει να εισέλθει στο Μητσοτακέικο Α.Ε;

Δύο κορυφαίοι σκηνοθέτες

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009

Δύο κορυφαίοι σκηνοθέτες, ( ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Φράνσις Φόρντ Κόππολα), δύο κόρες (η Ντόρα και η Σοφία) και ένα πάθος (για εξουσία)...

ΔΕΙΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ-ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ
ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ BLOG Σ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ>








"Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δει τα αυτονόητα. "

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009


"Η ιδέα επιδότησης με κεφάλαια κίνησης προς τις ΜμΕ ήταν αρκεττά πρωτοποριακή. Το πρόγραμμα μέχρι χθες αποτελούσε ουσιαστικά τη μοναδική συντεταγμένη πολιτική ενάντια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την αγορά. Αν και ο όρος των τριών κερδοφόρων χρήσεων αδικεί αυτούς που έχουν το...

πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας. Πράγματι οι τράπεζες εκβιάζουν τους πελάτες τους να επανατοποθετήσουν τα δάνεια που εκταμιεύουν σε προθεσμιακούς λογαριασμούς που αυτές τους υποδεικνύουν.
Ωστόσο οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι κανένα κρατικό πρόγραμμα μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε να δανειοδοτήσει τόσες ΜμΕ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Κι όμως το ΥΠΑΝ και ο ίδιος ο Καραμανλής δείχνουν ότι δεν κατανοούν την μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουν μια κρατική τράπεζα ειδικών προδιαγραφών και έτσι και επικοινωνιακά να βγούν μπροστά αλλά και πιο κοντά στο λαϊκό και επιχειρηματικό αίσθημα. Αυτό που μάλλον λείπει απο την πολιτική ηγεσία του τόπου είναι η βούληση να ορθώσουν ανάστημα στο τραπεζικό σύστημα. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς απο μια κυβέρνηση που είναι πηγμένη απο δικηγόρους και μηχανικούς και προπάντων άσχετους..."
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Προσαρμογές

Σάββατο 21 Μάρτιος 2009


Τον χαβά του ο καταλληλότερος, που διατείνονταν πριν λίγους μήνες ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει να φοβάται τίποτα από την επερχόμενη, τότε, παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτή τη φορά, βάφτισε την νέα άγρια φορολογία των μικρομεσαίων ως έκτακτη εισφορά. Δήλωσε συγκεκριμένα, από τις Βρυξέλλες: «Νέος φόρος δεν μπαίνει, μιλάμε για έκτακτη εισφορά. Έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν και έκτακτες πολιτικές» και πρόσθεσε ότι «το μέτρο θα ισχύσει μόνο για φέτος».

Χμμμμ... Απορία: Πώς γίνεται να δηλώνεις κατηγορηματικά ότι «το μέτρο θα ισχύσει μόνο για φέτος» και στο καπάκι να λες ότι «εμείς πιστεύουμε ότι με τις πολιτικές αυτές φτάνουμε τους στόχους μας αλλά θέλει διαρκή παρακολούθηση, διαρκή επικαιροποίηση και αν χρειαστεί βεβαίως να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε νέες ανάγκες»;

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009

Την έντονη ενόχληση του Προέδρου της Βουλής κ. Δ. Σιούφα, αλλά και άλλων κοινοβουλευτικών αξιωματούχων, προκάλεσε η "μεθόδευση" υπό την οποία ανακοινώθηκε το μέτρο της παρακράτησης ποσοστού 5% από τη βουλευτική αποζημίωση που θα ισχύσει για έναν χρόνο και θα στερήσει από κάθε βουλευτή περίπου 300 ευρώ μηνιαίως.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας θεωρεί «επέμβαση στα εσωτερικά της Βουλής» την κυβερνητική απόφαση για την παρακράτηση ποσοστού 5% από τη βουλευτική αποζημίωση.Και, όπως δήλωσε , τα της βουλευτικής αποζημίωσης «καθορίζονται από την ίδια τη Βουλή και τον πρόεδρό της» και «θα μπορούσε να ήταν πρόταση της κυβέρνησης για να πάρουμε εμείς την απόφαση».

Δηλαδή τώρα, αυτοί οι 300 που βγάζουν γύρω στις 190.000 ευρ
ώ (ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ) από τη βουλευτική τους αποζημίωση ετησίως, παραπονιούνται όσο πιο ΕΝΤΟΝΑ μπορούν, για την ΑΔΙΚΗ έκτακτη εισφορά που θα πληρώσουν;;; Για ένα χρόνο μόνο;;;;;; Μήπως δεν έχω καταλάβει καλά;;;;;

Εξαιρέσαν τις επιχειρήσεις και κυρίως τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ, που αποκόμι
σαν κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ το 2008, από κάθε έκτακτη εισφορά και προσπαθούν, για άλλη μια φορά, να μαζέψουν όλο το χρήμα (σιγά το χρήμα) από τους δημόσιους υπαλλήλους με πάγωμα μισθών, κεφαλικούς φόρους, ενώ δεν την γλυτώνουν ούτε οι συνταξιούχοι..και οι βουλευτές μας, τα καμάρια μας, οι στυλοβάτες της κοινωνίας μας, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΡΟΣ, το ίδιο(;;;;;;;;;;;;;) εκφράζει δυσαρέσκεια, γιατί δεν φτάνει που θα πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο των 1.000-5.000 ευρώ λόγω εισοδήματος, θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον...


Τι άλλο θέλουμε να ακούσουμε και να δούμε για να τους μαυρίσουμε όλους;;;
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση πλέον, ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κανένας μα κανένας από όλους αυτούς τους "επαγγελματίες" και "καριερίστες" πολιτικούς να σώσει κανέναν άλλο, από το ίδιο το τομάρι του!

Οι μόνοι που μπορούν να λάβουν δράση, είμαστε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες που πρέπει να πάψουμε να λειτουργούμε με ιδιοτέλεια, να σταματήσουμε να συγκαλύπτουμε την διαφθορά που ξεχειλίζει στην κοινωνία, να αναδείξουμε τους κοινούς μας στόχους και να αποκτήσουμε συλλογική συνείδηση ενάντια στην αδικία, την αναξιοκρατία και την ημιμάθεια.

Σταματήστε να πιστεύετε ότι δεν μπορεί ν'αλλάξει κάτι! Μόνοι μας μπλέξαμε σε αυτή την κατάσταση και μόνοι μας μπορούμε να ξεμπλέξουμε αρκεί να το πιστέψουμε ότι μπορούμε. GREEKBLOCK

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ -
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Τα "μαγικά φίλτρα" του σεξ.



Σάββατο 21 Μαρτίου 2009
Μήπως ψάχνεις να βρεις τον πιο φυσικό τρόπο για να αυξήσεις τη διάθεσή σου για το σεξ; Μήπως θες να σηκώσεις το πεσμένο ηθικό του καλού σου, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στα μπλε χαπάκια; Τώρα που τα οικονομικά όλων είναι δύσκολα, αναζήτησε τη λύση που σου δίνει η φύση, χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό κόστος, με ασφάλεια και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα!

Βασικές συνταγές βοτάνων

Αγκαθιά: Ρίχνεις 2 κουταλιές θρυμματισμένης ρίζας σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό, σκεπάζεις το μείγμα για 10 λεπτά, σουρώνεις και πίνεις σιγά σιγά. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, κοιλιακό πόνο, ναυτία και διάρροιες.

Αντράκλα (γλιστρίδα): Βράζεεις 1 κουταλιά της σούπας σπόρους του φυτού σε 1 φλιτζάνι γάλα και πίνεις το μείγμα χλιαρό. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό πόνο, διάρροιες και πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Βάλσαμο: Φτιάχνεις αφέψημα βαλσαμόριζας ρίχνοντας 12 γραμμ. ρίζας μαζί με λίγα σπόρια σε 300 γραμμ. νερό. Σουρώνεις καλά και πίνεις. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ατονία ή υπνηλία.

Δεντρολίβανο: Φτιάχνεις αφέψημα με 2 κλαράκια από τις κορυφές του φυτού ή με 1 κουταλάκι του γλυκού άνθη σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και, αφού το σουρώσεις καλά, το πίνεις πολύ αργά. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, ίλιγγο και σπασμούς.

Δυόσμος: Μουλιάζεις μερικά ξερά φύλλα σε βραστό νερό και πίνεις από λίγο δύο φορές την ημέρα. Μην το χρησιμοποιείς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ημερών. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό πόνο ή και αλλεργικές αντιδράσεις.

Θρούμπι: Ρίχνεις 2 κουταλιές σούπας θρούμπι σε 1 λίτρο νερό και το βράζεις για 15 λεπτά. Σουρώνεις και πίνεις 1 φλιτζάνι κάθε 8 ώρες. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό πόνο και διάρροιες.

Κανέλα: Βράζεις για λίγα λεπτά 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα σε 1 φλιτζάνι νερό και πίνεις λίγο μόλις κρυώσει. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να αποσταθεροποιήσει το σάκχαρο του αίματος.

Κάρδαμο: Αραιώνεις 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό κάρδαμου σε 3 φλιτζάνια νερό και πίνεις τη μισή ποσότητα. Εάν χρειαστεί, επαναλαμβάνεις έπειτα από 12 ώρες. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και ταχυκαρδίες.

Πιπερόριζα (τζίντζερ): Μουσκεύεις 20 γραμμ. πιπερόριζας σε 3 φλιτζάνια βραστό νερό για περίπου 6 ώρες. Το πίνεις λίγο λίγο σε διάστημα 12 ωρών. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει στομαχικά προβλήματα και εμετό.

Πράσινο τσάι: Ρίχνεις ενάμιση κουταλάκι του γλυκού τσάι σε 2 φλιτζάνια καυτό νερό και, αφού σουρώσεις καλά, πίνεις από 1 φλιτζάνι μετά το μεσημεριανό και το βραδινό φαγητό, προσθέτοντας λίγες σταγόνες λεμόνι και ένα κουτάλι του γλυκού μέλι. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αύξηση της θερμοκρασίας.

Τσουκνίδα: Κοπανάς καλά 30 γραμμάρια σπέρματα τσουκνίδας και τα αφήνεις να βράσουν μέσα σε 800 γραμμ. άσπρο αρετσίνωτο κρασί. Σουρώνεις καλά και πίνεις 1 φλιτζανάκι του μείγματος γιατί μεγαλύτερη ποσότητα θα σε βλάψει! Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει μέθη, ζάλη, κοιλιακούς πόνους, διάρροιες και πτώση της πίεσης.

Μελισσοβότανο: Βάζετε 1 κουτ. της σούπας μελισσοβότανο σε 150 γραμμ. καυτό νερό, τα αφήνετε για 10 λεπτά και σουρώνετε. Πίνετε 2 φλιτζάνια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ίλιγγο, ζαλάδες και ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό.

Μάραθο: Βράζετε 2 κουτ. της σούπας μαραθόσπορους σε 1/2 λίτρο μαύρο ξηρό κρασί, σουρώνετε καλά και πίνετε μισό ποτηράκι του κρασιού από το μείγμα αλλά όχι περισσότερο! Σε μεγάλες δόσεις προκαλεί μέθη.

Λύσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με το κατάλληλο βότανο:

  1. Άγχος σεξουαλικής απόδοσης.
  2. Αδυναμία, ατονία.
  3. Έλλειψη διέγερσης, επιθυμίας.
  4. Κόπωση, εξασθένηση.
  5. Κυκλοφορικά προβλήματα.
  6. Προστάτης.
  7. Στυτική δυσλειτουργία

Ενδεικνυόμενα βότανα κατά περίπτωση

  1. Αγκαθιά, βάλσαμο, βασιλικός, θυμάρι, μαντζουράνα, μαστίχα, μελισσοβότανο, ρολογιά, τζίνσενγκ
  2. Γαϊδουράγκαθο, δεντρολίβανο, θρούμπι, κανέλα, μαντζουράνα, μάραθο, τζίνσενγκ, τσουκνίδα, φασκόμηλο
  3. Άκορος, αντράκλα, δίκταμο, δυόσμος, θρούμπι, θυμάρι, κανέλα, κάπαρη, κάρδαμο, κουρκουμάς, κυδώνι, μέντα, μοσχοκάρφια, τζίνσενγκ, φλούδες ροδιού
  4. Αγριμόνιο, αχιλλαία, δεντρολίβανο, θρούμπι, θυμάρι, λουίζα, τζίνσενγκ
  5. Αγκαθιά, γαϊδουράγκαθο, γκι, ήλιος, θυμάρι, κλήμα, μαϊντανός, τίλιο, τριφύλλι, τσάι, φασκόμηλο
  6. Σερενόα η πριονόφυλλη (saw palmetto)
  7. Γλυκάνισο, δίλοβο (ginkgo biloba), γιοχαμπίνη (yohimbine), κανέλα, μοσχοκάρφια, τζίνσενγκ

Προσοχή:

Τα βότανα μπορεί να είναι φυτικά, αλλά δεν είναι πάντα αθώα, ιδιαίτερα όταν τα λαμβάνεις σε μεγάλες δόσεις! Επιπλέον, δεν πρέπει να τα καταναλώνεις πολύ συχνά και βέβαια να μην τα συνδυάζεις μεταξύ τους, με αφροδισιακές τροφές ή φάρμακα. Πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε βότανο, τιτλοδοτημένο ή μη, είναι σκόπιμο να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό, για να σε κατευθύνει κατάλληλα!

Ερωτικά ελιξίρια για καλύτερες επιδόσεις

Αυξάνουν τις ερωτικές επιδόσεις και βελτιώνουν την ερωτική διάθεση! Ο λόγος για κάποια φυσικά ελιξίρια που ανεβάζουν τη λίμπιντο στο... κόκκινο και κάνουν τη σχέση με το σύντροφό μας πιο ενδιαφέρουσα και πολύ πιο πικάντικη.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα «μυστικά της φύσης» αναλυτικά...

Η έκρηξη της λίμπιντο: Λίγοι κόκκοι κόλιαντρου σε ένα ποτήρι κρασί θα απογειώσουν την ερωτική σας διάθεση.

Γυναικεία υπόθεση: Γνωστή από το παρελθόν είναι και η επίδραση της γλυκόριζας, κυρίως για τις γυναίκες, αφού τις μεταμορφώνει σε τίγρεις του σεξ.

Εκρηκτικός συνδυασμός: στρείδια με μαϊντανό! Μαζί ή το καθένα μόνο του, ειδικότερα τα στρείδια, τονώνουν τον ανδρικό ερωτισμό και τη θηλυκή πρωτοβουλία.

Έρωντας: Ή αλλιώς δίκταμο. Πρόκειται για ένα βότανο που απογειώνει την ερωτική επιθυμία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ- WOMENONLY