Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Μα να θες να αγιάσεις και να μη σ'αφήνουν. Να πέφτουν επάνω σου τα θέματα....βρε δεν θέλω... όχι θα το πάρεις.

Σας είχα υποσχεθεί Πέλεκα. Τον έχετε. Όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή θα πρέπει όταν μιλάμε να σοβαρολογούμε...

Οι φωτογραφίες -που ενημερωτικά σας λέω πως τραβήχτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στις 6.15 για πάσα ένα που θα με αμφισβητήσει-δείχνουν πεντακάθαρα ότι γίνονται κανονικότατα εργασίες μέσα στον ποταμό.

Ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Μέσα στον ποταμό.

Έχει καταστραφεί μέρος του πεζοδρομίου, έχουν αποξηλωθεί δέντρα, σωλήνες έκθετοι στο σημείο και οι εργασίες γίνονται μέσα-μέσα στο ποτάμι. Πιο μέσα δεν γίνεται

Και ερωτώ. Εκείνη η τυπική, πλην χρονοβόρα διαδικασία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έτσι όπως εσείς την αποκαλείτε βέβαια, υπάρχει τελικά; Τι προβλέπει; Τι εργασίες μπορούν και τι όχι να γίνουν μέσα σε έναν ποταμό.

Ποιος ελέγχει ποιον;

Ποιος ελέγχει τι μπαίνει και κυρίως τι βγαίνει από το ποτάμι.

Τέρμα τα αστεία. Αν δεν θέλετε να μου απαντήσετε, όπως κάνετε όλο αυτό το διάστημα με μια σειρά θεμάτων, βγείτε στην τηλεόραση.

Ξέρετε το δρόμο. Εγώ γράφω στην εφημερίδα, εσείς απαντήστε στην τηλεόραση. Με πολλές πιθανότητες να μην καταλάβει κανείς τίποτα...να μην ακούσει κανένας....να μην ενημερωθεί αυτός που πρέπει.

Δεν πειράζει. Τα ξέρω αυτά.

Όμως είναι και αγένεια. Θέτει ένας δημοσιογράφος ένα ερώτημα. Δεν μπορεί να απαντάς σε άλλον... δεν τα λέμε στη νύφη να τα ακούει η πεθερά.

Διότι η πεθερά...που μάλλον είμαι εγώ δεν είναι και υποχρεωμένη να παρακολουθεί όλη μέρα όλα τα μέσα ενημέρωσης για να πάρει απαντήσεις.

Αυτή είναι επίσης μια πρωτόγνωρη, δεοντολογική και άκρως δημοσιογραφική διαδικασία.

Η δεοντολογία λοιπόν λέει...πως απαντάς εκεί που σε ρωτάνε.

Επειδή φλομώσαμε στη δημοκρατία τελευταία... στις ανοιχτές πόρτες και στα ανοιχτά μυαλά.

Το΄χουμε ξαναδεί το έργο... λίγους μήνες πριν, που οργανώσατε συνέντευξη τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για να απαντήσετε σε δυο...που έγιναν ένα.

Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε σ'αυτό τον τόπο.

Αλλαγή θέματος όχι όμως πεδίου.

Βρήκα σημαντικά στοιχεία για το περίφημο ειδικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ και σας τα παρουσιάζω.

Ελπίζω ο νέος πρόεδρος της Επιχείρησης να μην ακολουθήσει τα δικά σας πατήματα και βγει κι αυτός σε άλλο μέσο ενημέρωσης να απαντήσει.

Εδώ...οι απαντήσεις σας εδώ.

Θα χαρώ πολύ να υπάρχει και νέα νομοθεσία επί του θέματος και να αποδειχθεί πως το υλικό που συγκέντρωσε η «Η» με τη βοήθεια των σκεπτόμενων και δραστήριων αναγνωστών της, να είναι …μπαγιάτικο.

Ελπίζω να μην πληρώναμε κατά λάθος το ειδικό τέλος επί δυο ή τρία χρόνια.

Πάντως είτε έτσι είτε αλλιώς θα με χαροποιούσε μια απάντηση. Στο κάτω-κάτω της γραφής, εμείς μεταφέρουμε την αγωνία και τις ερωτήσεις των πολιτών κι εσείς …απαντάτε.

Μη το ξαναγράψω…. Εδώ απαντάτε. Το λέει και ο δημοσιογραφικός κώδικας δεοντολογίας. Όπως λέει και κάτι άλλο.

Δεν «παίρνεις» το θεματάκι, χωρίς να αναφέρεις την πηγή του, τα πράγματα με ονοματεπώνυμο και απουσία του μέσου…θέτεις και ερωτήματα.

Άντε παιδιά. Μην κάνουμε μουζαβιές.

Καλή μας ημέρα και σήμερα.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: