Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

"Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δει τα αυτονόητα. "

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009


"Η ιδέα επιδότησης με κεφάλαια κίνησης προς τις ΜμΕ ήταν αρκεττά πρωτοποριακή. Το πρόγραμμα μέχρι χθες αποτελούσε ουσιαστικά τη μοναδική συντεταγμένη πολιτική ενάντια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την αγορά. Αν και ο όρος των τριών κερδοφόρων χρήσεων αδικεί αυτούς που έχουν το...

πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας. Πράγματι οι τράπεζες εκβιάζουν τους πελάτες τους να επανατοποθετήσουν τα δάνεια που εκταμιεύουν σε προθεσμιακούς λογαριασμούς που αυτές τους υποδεικνύουν.
Ωστόσο οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι κανένα κρατικό πρόγραμμα μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε να δανειοδοτήσει τόσες ΜμΕ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Κι όμως το ΥΠΑΝ και ο ίδιος ο Καραμανλής δείχνουν ότι δεν κατανοούν την μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουν μια κρατική τράπεζα ειδικών προδιαγραφών και έτσι και επικοινωνιακά να βγούν μπροστά αλλά και πιο κοντά στο λαϊκό και επιχειρηματικό αίσθημα. Αυτό που μάλλον λείπει απο την πολιτική ηγεσία του τόπου είναι η βούληση να ορθώσουν ανάστημα στο τραπεζικό σύστημα. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς απο μια κυβέρνηση που είναι πηγμένη απο δικηγόρους και μηχανικούς και προπάντων άσχετους..."
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: