Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

ΠΕΜΠΤΗ 30/4/2009


Άμα κάτσεις και το φιλοσοφήσεις λιγάκι το ζήτημα "περί προσωπικότητας του Καραμανλή" θα βγάλεις ένα άνισο συμπέρασμα:


Πώς να αισθάνεται, άραγε, μέσα του ο πρωθυπουργός μας όταν γύρω του οι "συνεργάτες του", τους οποίους περιέβαλε με εμπιστοσύνη, αρμέγουν ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ το έρμο το κράτος μας και αυτός τους παρακολουθεί ανήμπορος (λόγω 151) να αντιδράσει.


Πώς να αισθάνεται, άραγε, αυτός ο πραγματικά ταπεινός άνθρωπος (το αποδεικνύει η καθημερινότητά του και η λιτότητα της προσωπικής του ζωής) όταν με ακραίο και άσεμνο τρόπο τα λαμόγια οι βουλευτές και υπουργοί του ΑΡΠΑΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ, ειδικά τώρα που ξέρουν ότι οι μέρες τους είναι λίγες;


Ειλικρινά, κάντε τον κόπο και προσπαθήστε να μπείτε στο μυαλό του. Πέστε ότι είστε ένας καλόκαρδος άνθρωπος που έγινε με το ζόρι πρωθυπουργός και θέλει την ησυχία του.


Τί θα σκεφτόσασταν, άραγε;

Άλλοι για Siemens τράβηξαν κι άλλοι για............. New York!

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 (ΑΠΟ ΚΡΟΓΙΑΣ)

Το γραφικό:

Το βίντεο:


και το άρθρο από "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

κ. Τζίμα είστε ανόητος και αγράμματος!?!

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Δεν το λέω εγώ. Ο συνάδελφός σας της Ν.Δ. κ. Τζαβάρος, που ήταν και μέλος της ειδικής επιτροπής Παυλίδη, της οποίας ήσασταν και αντιπρόεδρος βεβαίως-βεβαίως, το είπε...


Βέβαια, έχει δίκιο ο κ. Τζαβάρος στο ότι "δεν κάνουν πάρτι οι καταθέσεις, αλλά οι άνθρωποι". Οι άνθρωποι όμως κάνουν καταθέσεις! Δεν γίνονται μόνες τους...
Στις εξυπνάδες απαντάμε με εξυπνάδες... Δεν παλεύονται αλλιώς!

Βγάλανε στο πόρισμά τους ότι ο Παυλίδης είναι (πολιτικά) τρελός, βγάζουν τώρα κι έναν από αυτούς που συνυπέγραψαν το πόρισμα... ανόητο! (ΑΠΟ ΚΡΟΓΙΑΣ)

Παγκόσμια Ημέρα κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών»

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009Παγκόσμια Ημέρα κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών»
Με τον όρο "κακοποίηση - παραμέληση παιδιών" περιγράφεται ένα φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο ένας ή περισσότεροι ενήλικες που έχουν την ευθύνη της φροντίδας ενός παιδιού, προκαλούν ή επιτρέπουν να προκληθούν στο παιδί σωματικές κακώσεις ή συνθήκες στέρησης σε τέτοιο βαθμό, ώστε συχνά να επιφέρουν σοβαρές διαταραχές σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής η κοινωνικής μορφής ακόμα και το θάνατο.
«Τα χέρια είναι για να φροντίζουν και όχι για να τιμωρούν. Σηκώστε το χέρι σας κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών!»
,

Υπό πλήρη έλεγχο φωτιά στην Καβάλα


ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης σε ιδιωτικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Καβάλα.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα και 20 άνδρες καθώς και εθελοντές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας διεξάγει έρευνα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιά
kraxtis-gr.blogspot.com.

«Αλμα» πάνω από τις 2.000 μονάδες στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

ΠΕΜΠΤΗ 30/04/09 11:25
Αισιοδοξία στην αγορά
«Αλμα» πάνω από τις 2.000 μονάδες στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Reuters

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.

Λίγο πριν τις 11:30, ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 2,38% στις 2.037,90 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 71,2 εκατ. ευρώ.

Κέρδη σημείωναν 133 μετοχές, απώλειες 38, ενώ αμετάβλητες ήταν 144.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται, μεταξύ άλλων για τις Εθνική (+4,54% στα 15,66 ευρώ), Πειραιώς (+5,08% στα 6,83 ευρώ), Proton (+18,18% σε 0,91 ευρώ) και Aspis Bank (+16% σε 1,16 ευρώ).

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της κίνηση, μετά τις δηλώσεις τις κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ότι ίσως τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης ανήκουν στο παρελθόν.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο FTSE-100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,43%, ο CAC-40 κατά 1,42% και ο DAX κατά 1,96%.

Newsroom ΔΟΛ

Όχι» στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων λέει η κυβέρνηση

ΠΕΜΠΤΗ 30/04/09
Δεν αλλάζουν οι συμβάσεις
«Όχι» στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων λέει η κυβέρνηση

Eurokinissi
Ανώφελη, σύμφωνα με τον Πρ.Παυλόπουλο, είναι η προσφυγή των συμβασιούχων στα δικαστήρια
Αθήνα


Κατηγορηματικά «όχι» στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων λέει η κυβέρνηση, παρά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωδικαστηρίου. Όπως υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, η αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου είναι αντισυνταγματική.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων, ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις».

«Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, είτε είναι συμβάσεις εργασίας είτε συμβάσεις έργου, είναι αδύνατη λόγω Συντάγματος. Κατόπιν τούτου, δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις αυτές» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε γιατί να μη γίνει μια νομοθετική προσαρμογή στην απόφαση του Ευρωδικαστηρίου «ώστε να μην έχουμε χιλιάδες προσφυγές συμβασιούχων, που, τώρα θα κερδίσουν».

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, τους συμβασιούχους ότι «ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος, του οποίου την κατάληξη μπορεί να διευκολύνει η κυβέρνηση, αλλιώς, μπορεί τα δικαστήρια να ασχολούνται συνεχώς με αυτή την υπόθεση».

Ανταπαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση μετατροπής των συμβάσεων» και ως εκ τούτου «ας μην οδηγηθούν (οι συμβασιούχοι) σε δικαστικές περιπέτειες που θα τους κοστίσουν».

Υπογράμμισε επίσης ότι βάσει του αναθεωρημένου Συντάγματος «νομοθετική ρύθμιση αυτόματης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν πρόκειται, και δεν μπορεί να έρθει».

«Ούτε δικαστήριο είναι δυνατόν να πάρει τέτοια απόφαση, γιατί όποια απόφαση κι αν έπαιρνε θα ήταν contra constitutionem (σ.σ. αντισυνταγματική). Το άρθρο 103 παρ 8 είναι σαφές και κατηγορηματικό» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ

Γιάννης Βαρδινογιάννης - Προς κάθε κατεύθυνση

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, μετά το τέλος της συνεδρίασης του διοικητικού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

kraxtis-gr.blogspot.com

Απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου... ... υπέρ Ελληνοκύπριου

ΠΕΜΠΤΗ 30 Απρ 2009

.
Aπό το http://www.voanews.com/
.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν δικαίωμα ανάκτησης περιουσιών τους που εγκαταλείφτηκαν στο βόρειο τμήμα του νησιού μετά την Τουρκική εισβολή το 1974.
Το δικαστήριο έλαβε απόφαση επί της υπόθεσης του Ελληνοκυπρίου Μελέτη Αποστολίδη, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιουσία του και να μετακινηθεί στο νότο μετά την Τουρκική εισβολή. Το ακίνητο αγοράστηκε αργότερα από... ζευγάρι Βρετανών, εναντίον του οποίου, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, θα μπορούσε να ασκηθεί μήνυση σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα και να αναγκαστεί είτε να αποζημιώσει τον κ. Αποστολίδη, είτε να του επιστρέψει το ακίνητο.
Εκπρόσωπος της Τουρκοκυπριακής πλευράς δήλωσε ότι η απόφαση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις τρέχουσες συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. . kraxtis-gr.blogspot.com

Συζήτηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με ακροατές στο LSE μετά την ομιλία του


ΠΕΜΠΤΗ 30/04/2009

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απάντησε σε ερωτήσεις ακροατών, μετά την ομιλία του στο LSE, για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, την Ελλάδα και τις Διεθνείς Εξελίξεις.

Toν....έφαγε τον πσατριώτη η Βίκυ

Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2009Μία μόλις εβδομάδα μετά την ανάθεση του Πρωινού Καφέ στη Βίκυ Καγιά και η πρώτη αποχώρηση είναι γεγονός. Ο 40χρονος ηθοποιός, Γιάννης Δρίτσας, βρίσκεται από σήμερα εκτός Πρωινού Καφέ.
Όλα δείχνουν ότι η απόφαση αυτή βρήκε σύμφωνες όλες τις πλευρές, καθώς τόσο το κανάλι όσο κι ο ίδιος δεν ήταν ευχαριστημένοι από...


τη συνεργασία. Σύμφωνα με πηγές του yupi η αποχώρηση του Γιάννη Δρίτσα δεν θα είναι η μόνη: "Θα υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα από το Σεπτέμβιο" λέει άνθρωπος από το κανάλι του Αμαρουσίου. "Για αυτόν το λόγο η Βίκυ ξεκίνησε τώρα και όχι το φθινόπωρο, για να διαπιστωθούν οι αδυναμίες της εκπομπής και να μπορέσει να μπει δυναμικά στη μάχη της τηλεθέασης την επόμενη σεζόν".

To yupi επικοινώνησε με τον Γιάννη, ο οποίος δήλωσε λακωνικά: «Υπήρχε ασυμφωνία χαρακτήρων γι' αυτό και έφυγα».
www.yupi.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2009


Άνδρες της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χτες οκτώ άτομα από τη Βουλγαρία και την Αλβανία, τα οποία όπως προέκυψε είναι μέλη του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών...

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία αλλοδαπού από την Αλβανία τον οποίο μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τρία συγγενικά του πρόσωπα καταβάλλοντας το ποσό των 1.000 για κάθε άτομο.
Όταν ο αλλοδαπός ζήτησε προθεσμία για να βρεί τα χρήματα γιατί δεν τα είχε στη κατοχή του, τα μέλη του κυκλώματος ζήτησαν την καταβολή διπλάσια του ποσού για κάθε μέρα που περνούσε και για κάθε άτομο.
Μετά τις συλλήψεις οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 3.350 ευρώ, καθώς και πέντε ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν, για να μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες.

Τέλος ο Κύρτσος και τυπικά από τον ALPHA

Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2009


Ό Γιώργος Κύρτσος από την Παρασκευή 1η Μαίου αποδεσμεύεται από τις υποχρεώσεις του όσον αφορά την τηλεόραση του ALPHA.Πλέον,ο γνωστός δημοσιογράφος θα εργάζεται μόνο στο ραδιόφωνο του Ομίλου. Kαι εκεί για λίγο διάστημα αφύ έχει κλείσει ήδη στον ALPHA και όπως είναι λογικό θα κάνει και εκπομπή στον σταθμό των Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη...

mediakanea.blogspot.com

Τώρα έμπλεξες γουρουνάκι..

Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2009


Αφού δεν μπορούν να πιάσουν τον Παλαιοκώστα, ας πάνε και κάποιον στο έρημο το τμήμα..

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
kraxtis-gr.blogspot.com
.

Σφαγή χοίρων από αγνώστους στη Λάρισα

(ΦΩΤΟ ΠΑΛΙΑ)

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Άγνωστοι έσφαξαν 19 χοίρους και στη συνέχεια έκλεψαν τα σφάγια σε χοιροτροφική μονάδα στον Παλαιόπυργο Λάρισας.

Άγνωστοι εισήλθαν σε χοιροτροφική μονάδα στην περιοχή Παλαιόπυργου Λάρισας, μέσα στην οποία έσφαξαν 19 χοίρους και στη συνέχεια αποχώρησαν με τα σφάγια των ζώων.

Το περιστατικό αυτό συνέβη τη νύχτα 28 προς 29 Απριλίου 2009, ενώ η οικονομική αξία των χοίρων υπολογίζεται στα 7.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής διερευνούν τις συνθήκες της περίεργης αυτής κλοπής ζώων, καθώς πέρα από την απώλεια του οικονομικού κεφαλαίου για την επιχείρηση, η σφαγή τους έγινε μέσα στους χώρους της χοιροτροφικής μονάδας, χωρίς τον απαραίτητο υγειονομικό έλεγχο συνιστώντας απειλή για τη δημόσια υγεία.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ

kraxtis-gr.blogspot.com
.

Σύγκρουση τρένου με ΙΧ αυτοκίνητοΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Ο οδηγός του ΙΧ τραυματίστηκε, ενώ η αμαξοστοιχία δεν εξετράπη.

Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στις 05:30 περίπου το πρωί στην περιοχή Αραχωβίτικα Ρίου, όταν η επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Κιάτο έπεσε πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητο που προσπαθούσε να περάσει από φυλασσόμενη διάβαση.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, τον οποίο απεγκλώβισαν πυροσβέστες, και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πατρών.

Το τρένο παρέμεινε στις γραμμές και κανένας από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σκέψεις για «λευκό» από βουλευτές της ΝΔ στην ψηφοφορία για τον Αρ.Παυλίδη Με το βλέμμα στην κάλπη

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΤΑ ΝΕΑ

Τα μεσάνυχτα της 4ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του Αρ.Παυλίδη βάσει των πορισμάτων της Προανακριτικής για την υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή Φ.Μανούση.

Δείτε τα πορίσματα των κομμάτων

Η Αντιπολίτευση έχει ταχθεί υπέρ της παραπομπής, ωστόσο, οι 151 ψήφοι είναι δύσκολο να βρεθούν στην κάλπη, ενώ στη ΝΔ κερδίζει έδαφος η επιλογή του «λευκού».

kraxtis-gr.blogspot.com

Κομισιόν: Εφιαλτικές προβλέψεις για συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Για τη χώρα μας αναφέρει ότι το 2060 το 38% του ελληνικού ΑΕΠ θα διατίθεται για δαπάνες συντάξεων ασφαλιστικών ταμείων υγείας, , πληρωμή επιδομάτων ανεργίας και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης

Ρεπορτάζ Γιώργος Δαράτος .

Εφιαλτικές προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού συστήματος ιδίως σε χώρες «υψηλού κινδύνου» όπως η Ελλάδα διατύπωσε χθες η Κομισιόν.

Για τη χώρα μας αναφέρει ότι το 2060 το 38% του ελληνικού ΑΕΠ θα διατίθεται για δαπάνες συντάξεων ασφαλιστικών ταμείων υγείας, , πληρωμή επιδομάτων ανεργίας και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δαπάνες για συντάξεις θα φθάσουν στο 24% του ΑΕΠ από 11,7% .

Το ευρωπαϊκό μοντέλο θα φθάσει σε αδιέξοδο καθώς για κάθε συνταξιούχο άνω των 65 ετών θα εργάζονται δύο άτομα από τέσσερα σήμερα.

Για τον λόγο αυτό η Κομισιόν ζητά άμεση εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και αναμόρφωση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών συστημάτων.

Πιο αναλυτικά στην έκθεση της Επιτροπής αναφέρεται πως το 2060 το 38% του ελληνικού ΑΕΠ θα διατίθεται για την πληρωμή συντάξεων , ασφαλιστικών ταμείων υγείας, επιδομάτων ανεργίας και στην εκπαίδευση. Το μεγαλύτερο ποσοστό θα κατευθύνεται στις συντάξεις οι οποίες από το 11.7% του ΑΕΠ που αντιστοιχούν σήμερα θα ανέλθουν σε 41 χρόνια στο 24.1% του ΑΕΠ , θα αυξηθούν δηλαδή κατά 12,4 ποσοστιαίες μονάδες. Στον τομέα της υγείας η αύξηση θα είναι πιο ήπια δηλαδή μόνο της τάξης του 1,4% ενώ για την μακροχρόνια περίθαλψη η αύξηση θα είναι 2,2% . Μηδενική τέλος θα είναι η αύξηση για την εκπαίδευση και την ανεργία. Είναι προφανές ότι η πρόσφατη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη χώρα μας δεν ικανοποιεί ούτε πείθει την Κομισιόν για την θετική επίδραση που θα έχει στα δημόσια οικονομικά της.

Η ίδια έκθεση κατατάσσει τις κοινοτικές χώρες σε τρεις κατηγορίες κινδύνου ανάλογα με τη δημοσιονομική κατάσταση τους

Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου( αύξηση δαπανών άνω των επτά ποσοστιαίων μονάδων) βρίσκονται η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, η Σλοβενία ,η Κύπρος, η Μάλτα ,η Ολλανδία, η Ρουμανία ,η Ισπανία και η Ιρλανδία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής η αναλογία ενεργών ατόμων προς συνταξιούχους που είναι σήμερα τέσσερα προς ένα, θα μειωθεί σε δύο προς ένα τη περίοδο 2015-2035 αν δεν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις. Το 2015 οι θάνατοι θα ξεπεράσουν τις γεννήσεις και το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 65 ετών από 17% επί του συνολικού πληθυσμού το 2008 ,θα φθάσει το 2060 στο?30%.

kraxtis-gr.blogspot.com

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


ΠΕΜΠΤΗ 30 Απριλίου 2009
Δεν είναι αργία είναι απεργία. Το σύνθημα γνωστό και χιλιοειπωμένο αλλά καλά θα κάνουμε να το υπενθυμίζουμε, γιατί μαθαίνω ότι γυαλίζονται οι σούβλες. Κι αν η εργατική πρωτομαγιά ειδικά η φετινή δεν τιμηθεί, τότε δεν ξέρω σε ποια άλλη περίσταση θα πρέπει να το κάνουμε πιο δυναμικά. Ξεχωριστός θα είναι ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κατερίνη όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και στην πλατεία Ελευθερίας από το ΠΑΜΕ. Τα διόδια εντάχθηκαν κανονικά και με το νόμο στα ψηφίσματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Όπως εξάλλου και η παγκόσμια οικονομική κρίση. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται το 10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης. Τηλεφωνούν για την κακή κατάσταση του δρόμου. Παιδιά, υπομονή. Πλησιάζουν εκλογές. Εκείνο το αρδευτικό δίκτυο ρε παιδιά, πόσες ακριβώς φορές θα το προαναγγείλουμε; Ούτε όταν ξεκινούσε η γέφυρα Ρίου-Αντίρριου δεν έγινε τόσος σαματάς. Φτάνει. Φτάνει. Φτάνει. Ας ξεκινήσει μια φορά και ας τελειώσει και να γράψουμε. Αυτό το πράγμα με τους τίτλους: «Εγκρίθηκε, εξελίσσεται η διαδικασία, σε λίγους μήνες αρχίζει, δημοπρατήθηκε, βγήκε ανάδοχος κ.α». Όλο και περισσότερους φίλους κερδίζει το facebook. Για να μην περάσω στις γνωστές δημοσιογραφικές υπερβολές σας ενημερώνω πως ήδη όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος…αναλύει την τοπική επικαιρότητα μέσω διαδικτύου. Αλίμονο σε όσους δεν είναι…. Αποκαλυπτικά ρεπορτάζ δεν υπάρχουν στην Κατερίνη. Κάθε μέρα όλο και περισσότερο βυθιζόμαστε σε ανούσια ρεπορτάζ που συνήθως …αφορούν πρόσωπα και όχι γεγονότα. Με κάθε διάθεση αυτοκριτικής. Τρεις μέρες πριν το Πάσχα και τρεις μέρες μετά φιλοξενούμε έθιμα και γιορτές. Εκδηλώσεις και πανηγύρια. Έχουν δίκιο ορισμένες φορές στην κριτική τους οι κρίνοντες. Αλλά καλό θα είναι να αναλογιστούν και τους λόγους. Θα ήταν πιο χρήσιμο. Αυτούσια δελτία τύπου, φωτογραφίες με απίστευτο ρετούς και πόζες προεκλογικές σε καθημερινή βάση. Αυτοεξευτελισμός…. Συγκινητική και ανθρώπινη η εκδήλωση που έγινε λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας όπου πρωταγωνιστούσε ο δικός μας Κώστας Παπαχρόνης στην Κατερίνη το βράδυ της Δευτέρας. Το κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη κατακλύστηκε από κόσμο και το χειροκρότημα για όλους εκείνους που μίλησαν για τον Κώστα Παπαχρόνη ήταν αβίαστο. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε για την προσφορά του και ο σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ. Παρόντες ο νομάρχης, ο δήμαρχος Κατερίνης, ο δήμαρχος Πέτρας με τις συζύγους τους, ή σύζυγος του βουλευτή Κ.Κουκοδήμου, δημοτικοί σύμβουλοι, πολύς κόσμος…. Πάμε μια βόλτα στα μπλογκς να δούμε ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Έχει πιο πολύ πλάκα. Σήμερα δεν θα ασχοληθώ άλλο με την τοπική επικαιρότητα. Εξάλλου κάθε φορά που ασκείς κριτική και λες τη γνώμη σου, επωνύμως παρακαλώ, ακούς για δέκα μέρες σάλια.
Σας δίνω ρεπό για σήμερα. Πάμε στα μπλογκς. Troktiko: O διάλογος έγινε τώρα στο mega και μάλλον είναι αληθινός: Οικονομέας: Τα έχεις κόψει τα ληγμένα φάρμακα; Καμπουράκης: Εσύ παίρνεις φάρμακα Οικονομέας: Εγώ δεν... παίρνω φάρμακα, εσύ παίρνεις ληγμένα. Καμπουράκης: Παίρνω ληγμένα αλλά και ότι άλλο βρω μπροστά μου" Ε, πέστε το ντε να σας βλέπουμε με άλλο μάτι. Δικοί μας είστε...

Επτά επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τη γρίπη των χοίρων στο ΜεξικόΠαγκόσμια ανησυχία
Επτά επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τη γρίπη των χοίρων στο Μεξικό

Για επτά επιβεβαιωμένους θανάτους από τη γρίπη των χοίρων κάνει λόγο η κυβέρνηση του Μεξικού, ενώ υπό εξέταση βρίσκονται οι περιπτώσεις άλλων 152 θανάτων. Εκτός Μεξικού επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος και στις ΗΠΑ: πρόκειται για βρέφος 23 μηνών στο Τέξας.
.kraxtis-gr.blogspot.com

Επειδή νοιάζομαι για την πόλη μου...

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Ένα ιδιαίτερο τρόπο «επικοινωνίας» με τις υπηρεσίες της πόλης και του νομού εγκαινίασε η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας. Με ένα απλό κλικ στην κατηγορία «Νοιάζομαι», της ιστοσελίδας της (otoposmou.gr), μπορούν πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου Κατερίνης ή της Νομαρχίας να «πλοηγηθούν» στα κακώς κείμενα (μικρά ή μεγάλα) που πρέπει να διορθώσουν, αλλά για κάποιους λόγους τους διέφυγε.
«Επειδή τα μάτια 80.000 πολιτών μπορούν να δουν περισσότερα από όσα τα μάτια 300 υπαλλήλων του Δήμου ή της Νομαρχίας», αναφέρει η Ομάδα, «σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την βάση δεδομένων, μία συλλογή από σημεία της πόλης μας, τα οποία χρίζουν άμεσης μέριμνας», ευελπιστώντας ότι πολίτες και διοικούντες θα κάνουν χρήση αυτού του εργαλείου. Δηλαδή, οι μεν πρώτοι θα καταθέτουν στην ιστοσελίδα ό,τι πέφτει στην αντίληψή τους, οι δε δεύτεροι θα πράττουν αυτό δια το οποίο ετάχθησαν, θα διορθώνουν δηλαδή ό,τι πρέπει να διορθωθεί.
Έτσι, πριν από μερικές μέρες ανάρτησαν φωτογραφίες από το παλιό, ετοιμόρροπο (και προς κατεδάφιση σύμφωνα με πολυκαιρισμένες σήμερα γνωμοδοτήσεις) Υδραγωγείο της Κατερίνης και από ένα σημείο-παγίδα σε δρόμο της πόλης.
Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν είναι αρκούντως εύγλωττα. Υδραγωγείο Το υδραγωγείο είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης μας. Για δεκάδες χρόνια, ακόμη και σήμερα, χιλιάδες αγρότες προμηθεύονται νερό για τις καλλιέργειές τους. Παλιά με το άλογο και το γαϊδουράκι, σήμερα με το βυτιοφόρο.
Τα σπλάχνα αυτού του συμβόλου (εκτεθειμένοι ηλεκτρολογικοί πίνακες υψηλής τάσης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι δυστυχώς απροστάτευτα.
«Αν δεν κάνω λάθος», σημειώνει ο συντάκτης του κειμένου, «το υδραγωγείο ανήκει στον τομέα ευθύνης της ΔΕΥΑΚ. Στην υπηρεσία, η οποία πρόσφατα μοίρασε Bonus στους υπαλλήλους της για την ιδιαίτερη προσφορά τους στον τομέα ευθύνης τους». Παγίδα θανάτου Παγίδα θανάτου για δίκυκλα, αλλά και για αυτοκίνητα. Πρόσφατα συμπολίτης μας έσπασε το χέρι της όταν έπεσε η ρόδα του ποδηλάτου της σε παρόμοιο σημείο του δρόμου. Οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης αμέσως την επόμενη μέρα έσπευσαν εκεί να επιδιορθώσουν το ασφαλτόστρωμα. Μήπως και εδώ θα πρέπει πρώτα να σκοτωθεί κάποιος συμπολίτης μας; Και τα δυο σημεία που υποδεικνύει η Ομάδα, υποδεικνύονται και στους χάρτες που έχει αναρτήσει, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση, να μη υπάρχει κίνδυνος αποπροσανατολισμού.
Επίσης, έχει προβλέψει χώρο για να τοποθετηθούν οι φωτογραφίες και η ημερομηνία αποκατάστασης. Πάντως μέχρι στιγμής (οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και τα κείμενα αναρτήθηκαν πριν από 15 μέρες), ο χώρος είναι κενός.
.
kraxtis-gr.blogspot.com .

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα


ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Η κοινή πορεία στο ίδιο όχημα, δεν αποτελεί κατ’ ανάγκην και κοινή πορεία στις επερχόμενες νομαρχιακές εκλογές, για πολλούς και διαφόρους λόγους, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι ο Θόδωρος Παυλίδης, ρίχνει το ειδικό του βάρος στο Δήμο Κατερίνης, ενώ ο Γιώργος Παπαθανασίου, παρότι διέψευσε τα σενάρια περί συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του Πα.Σο.Κ., είπε μια φράση η οποία επιδέχεται πολλών ερμηνειών (και παρερμηνειών) «μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία πρόταση και δεν ξέρω και αν θα υπάρξει. Δεν ξέρω τι διαδικασίες θα ακολουθήσουν τα κόμματα. Για την ώρα, η θέση η δική μας είναι ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση της Νομαρχίας» Πάντως και οι δύο φαίνεται να απολαμβάνουν την κοινή τους πορεία, κατά πως δείχνει και η σχετική φωτογραφία

Το χοιροστάσιο της Σεβαστής, απασχόλησε για μια ακόμη φορά το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ύστερα από ερώτηση του νομαρχιακού συμβούλου Αλ. Κουτσή, ο οποίος ζήτησε να μάθει τι έχει κάνει η υπηρεσία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αφού όπως είπε πρόσφατα επισκέφθηκε την περιοχή και είδε λύματα από την εν λόγω μονάδα να έχουν φτάσει μέχρι την πομώνα από την οποία υδρεύεται η περιοχή. «Αυτό το θέμα ανακινείται κάθε που πλησιάζουν οι εκλογές», απάντησε ο νομάρχης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει επιβάλει πρόστιμα, ενώ υποχρέωσε τους ιδιοκτήτες να εγκαταστήσουν και βιολογικό καθαρισμό, ενώ κάλυψε πλήρως το τμήμα Περιβάλλοντος για τις μέχρι στιγμής ενέργειες, αφού σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να στοιχειοθετήσει τυχόν κατηγορίες. Γνώστης του θέματος, δήλωσε και ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος, ο οποίος σημείωσε ότι η Υπηρεσία του τις τελευταίες μέρες πήγε στην περιοχή, πήρε δείγματα και περιμένει τα αποτελέσματα από το Χημείο του κράτους… Ο κ. Συγκερίδης συμπλήρωσε ότι στις αρχές του μήνα, θα εκδικαστεί και η μήνυση που κατέθεσε η υπηρεσία εναντίον του ιδιοκτήτη, για παλαιότερη περιβαλλοντική παράβαση… Το ζήτημα είναι ότι οι χρονοβόρες διαδικασίες, μόνο σύμμαχος του περιβάλλοντος δεν είναι…

Η νόσος των χοίρων, δεν μεταδίδεται από τα γουρούνια στον άνθρωπο, αλλά από άνθρωπο σε άνθρωπο, διαβεβαίωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος και γιατρός, Δημήτρης Χριστογιάννης… Όπερ σημαίνει, ότι μπορώ άφοβα να συνεχίσω να συνδιαλέγομαι με γουρούνια…

Τράπεζα με άλφα-άλφα εξυπηρέτηση Όσοι πιστεύουν ότι οι Τράπεζες μπορούν να γίνουν ζάφτι (όπως λένε και στο χωριό μου), μάλλον απατώνται οικτρά… Υποκατάστημα μεγάλης Τράπεζας στην Κατερίνη, αρνήθηκε χθες να εξαργυρώσει δίγραμμη επιταγή, διότι η επιχείρηση, δεν είχε λογαριασμό στο κατάστημά της!!! Παρά τα νομιμοποιητικά έγγραφα που προσκόμισε ο άμοιρος πελάτης, ο ταμίας της τράπεζας αρνήθηκε να την εξαργυρώσει, στέλνοντας τον επιχειρηματία στην τράπεζα της οποίας είναι πελάτης. Αποτέλεσμα να περιμένει τουλάχιστον άλλες έξι μέρες (valeur γαρ) για να εισπράξει τα χρήματα. Αν πιστεύουν στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν τη ρευστότητα της αγοράς, μάλλον λανθασμένη πληροφόρηση έχουν… Παραμένουν τρομοκράτες, (και χωρίς κουκούλα) κατά πως είπε και ο πρόεδρος…
.
kraxtis-gr.blogspot.com .