Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΠΑΣΟΚ: «Ανίκανη για δημοσιονομική διαχείριση η κυβέρνηση»




Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του ECOFIN και την οικονομική κρίση.

Ανικανότητα στη δημοσιονομική διαχείριση καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλούμενος το κείμενο της απόφασης του ECOFIN από το οποίο χρησιμοποίησε και χαρακτηριστικές φράσεις. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν έχει όραμα και προοπτική και δεν έχει καταθέσει ένα σχέδιο που θα βοηθήσει την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο κ. Παπακωσταντίνου αναφερόμενος στην απόφαση του ECOFIN, επισήμανε ότι σε αυτό αναφέρεται πως το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης κρίνεται ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας καθώς και ότι δεν περιγράφει συνεκτικά μέτρα και δεν προβλέπει δημοσιονομικό πακέτο στήριξης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι αντί η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την έξοδο από την οικονομική κρίση, επιδίδεται σε μια θεατρική παράσταση αποτελούμενη από επτά πράξεις τις οποίες περιέγραψε. Από τον διορισμό επιτρόπων στις τράπεζες, τις εισπρακτικές εταιρείες, τους ημιυπαίθριους χώρους, τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τον ΦΠΑ κ.α.

Με όλα αυτά, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση θα στείλει τελικά το λογαριασμό στους πολίτες για να τον πληρώσουν.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές θα έρθει σε σύγκρουση με το ECOFIN το οποίο προτείνει τη λήψη μόνιμων μέτρων, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι συμφωνεί με το ECOFIN για μόνιμα μέτρα που θα αφορούν στην περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο, στην αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, στη λήψη μέτρων στήριξης των χαμηλότερων εισοδημάτων και της ανάπτυξης κλπ.

Εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με τις ευρωεκλογές και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση την οικονομική κρίση, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με την παρούσα ηγεσία της δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση.

Ερωτηθείς σχετικά με την αυριανή συνάντηση των κ. Παπανδρέου και Σημίτη και τι περιμένει το ΠΑΣΟΚ από αυτή, απάντησε ότι θα γίνει μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Και σχετικά με τις δηλώσεις που έχουν κάνει μέχρι σήμερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την συνάντηση αυτή, ανέφερε ότι οι τοποθετήσεις εκφράζουν το σεβασμό προς το πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού και της προσφοράς του αλλά και την αίσθηση μιας αναμενόμενης εποικοδομητικής συνάντησης.

Σε ερώτηση αν με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η κυβερνησιμότητα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι αυτή χτίζεται καθημερινά κυρίως με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και την εξειδίκευσή του που δείχνουν ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση. Σε ερώτηση εξάλλου σχετικά με τη δημοσίευση καταλόγου στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την απορία γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν ψάχνουν πως διαρρέουν παρόμοια στοιχεία. Θεώρησε ανεπαρκείς τις απαντήσεις που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τις οποίες χαρακτήρισε «δηλώσεις σχολιαστή» και «όχι στελέχους της υπεύθυνης κυβέρνησης» και τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε κινηθεί ο εισαγγελέας και η πολιτική ηγεσία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους ημιυπαίθριους χώρους, τόνισε ότι τυχόν νομιμοποίηση τους θα στείλει λάθος μήνυμα στην κοινωνία ότι μπορούν να νομιμοποιούνται οι αυθαιρεσίες. Και πρόσθεσε ότι αυτό ισχύει και για άλλες περιπτώσεις όπως η περαίωση φορολογικών υποθέσεων κλπ. Ερωτηθείς για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την Μητρόπολη Αττικής και τον πρώην μητροπολίτη Παντελεήμονα, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως όταν οι αποφάσεις βρίσκονται μακριά από το λαϊκό αίσθημα, αποδοκιμάζονται από το λαό.

Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία ο κ. παπακωνσταντίνου απάντησε ότι σημασία δεν έχει τι κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά τι κάνει και τι δεν κάνει η ελληνική κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε πλήρη απουσία από τη διεθνή σκηνή με αποτέλεσμα να έχει χάσει η χώρα σημαντικό έδαφος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κων. Μητσοτάκης: Οι πρόωρες εκλογές μπορεί να φέρουν ακυβερνησία

Κατά των πρόωρων εκλογών στην παρούσα συγκυρία τάχθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Κηφισιάς. Παράλληλα, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική σημείωσε πως η ΝΔ θα έπρεπε να είχε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαρθρωτικές τομές.

«Η απάντηση στη σημερινή συγκυρία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι οι πρόωρες εκλογές. Ο λαός μας με το υγιές του ένστικτο τις απορρίπτει και είναι προφανές ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, εάν γίνουν εκλογές, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μας οδηγήσουν σε ακυβερνησία» ανέφερε μεταξύ άλλων. Τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα και αρχηγό που δεν αμφισβητείται από κανέναν, έβαλε κατά του ΠΑΣΟΚ «Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει εκλογές για να καλύψει την αδυναμία του να εκφέρει υπεύθυνο και πειστικό πολιτικό λόγο και να παρουσιάσει κάποια επιτέλους θετική και συγκροτημένη πρόταση».

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, τόνισε: «Σήμερα επιβεβαιώνεται από όλους -και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- η άποψή που εξ αρχής είχα εκφράσει ότι θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα, στις διαρθρωτικές τομές, που ούτως ή άλλως απαιτούνται. Η ήπια προσαρμογή παρά ήταν ήπια».

Πρόσθεσε πάνως πως «αυτό που είναι πάντα αδιαμφισβήτητο είναι ότι είμαστε το μόνο κόμμα που ήταν και είναι στο σωστό δρόμο, που ακολουθεί τη σωστή πολιτική και είναι φυσικό να υπάρχει συζήτηση και προβληματισμός για την εκάστοτε δοσολογία».

naftemporiki

ΣΥΝ: συνεδρίαση μετά το δημοψήφισμα


Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεδριάζει εκτάκτως η πολιτική γραμματεία του Συνασπισμού, μετά το εσωκομματικό δημοψήφισμα για το ευρωψηφοδέλτιο. Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του αριστερού ρεύματος Ν. Χουντής υπερίσχυσε του Δ. Παπαδημούλη της ανανεωτικής πτέρυγας. Οι δύο βασικές τάσεις του Συνασπισμού εμμένουν στις απόψεις τους, με την εσωκομματική ηρεμία να αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε διήμερη περιοδεία στην Κρήτη την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του είναι το ακόλουθο:

Πέμπτη 12/03:

14:30_Ρέθυμνο: (Αίθουσα Δ 6 Αμφιθέατρο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος): Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

20:30_Χανιά: Ωδείο Χανίων (Νικηφόρου Φωκά 1): Κεντρική Ομιλία

Παρασκευή 13/03:

11:00_Χανιά: Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Νεάρχου 36)

13:00_Χανιά: Πολυτεχνείο Χανίων - Συνάντηση με φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενους

17:00_Χανιά: ΤΕΕ (αίθουσα Συνεδριάσεων, οδός Νεάρχου): Συνάντηση με φορείς, κινήματα και πολίτες για θέματα περιβάλλοντος.

"λυσάρι" μαθηματικών κατά παραγγελία



Την έντονη αποδοκιμασία καθηγητών και το ζωηρό μαθητών έχει προκαλέσει ένας νέος γαλλικός διαδικτυακός τόπος, που προσφέρει μια πραγματικά ασυνήθιστη υπηρεσία: αναλαμβάνει να λύσει τα σχολικά μαθηματικά προβλήματα που οι μαθητές δεν μπορούν ή βαριούνται να λύσουν. Ο λόγος για τον ιστότοπο www.faismesdevoirs.com, όπου σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, τα παιδιά μπορούν με 5 ευρώ να αγοράσουν τις απαντήσεις σε απλά μαθηματικά προβλήματα, ενώ με 80 ευρώ μπορούν να αποκτήσουν μια πλήρη παρουσίαση μαθηματικής εργασίας, για το τέλος του έτους, με τις συνοδευτικες διαφάνειες και τη σχετική ομιλία ενώπιον του καθηγητή και των συμμαθητών.

Το site που ξεκίνησε από χθες να λειτουργεί, δημιουργήθηκε από τον Στεφάν Μπουκρίς, ο οποίος, όπως είπε, απλώς διαπίστωσε ότι "υπήρχε ένα κενό στην αγορά". Ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον των μαθητών, που το site αναγκάστηκε να διακόψει σχεδόν αμέσως προσωρινά τη λειτουργία του και ανακοίνωσε ότι θα ξαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα με όλες τις μαθηματικές ερωτήσεις στο μεταξύ λυμένες!

Οι καθηγητές στη Γαλλία αντέδρασαν έντονα, χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικό» και «ανόητο» το φαινόμενο, "αντίθετο με το σκοπό της εκπαίδευσης, που είναι οι μαθητές να μαθαίνουν μόνοι τους πώς να κάνουν τα μαθήματά τους" και όχι "να μετατρέπονται σε καταναλωτές, που μπορούν με το κατάλληλο αντίτιμο να αποκτούν τα αποτελέσματα που θέλουν".

Ο δημιουργός του site το υπερασπίστηκε λέγοντας ότι οι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν, αν αγοράζουν λυμένα προβλήματα, γιατί οι λύσεις συνοδεύονται από εξηγήσεις για τον τρόπο επίλυσης. "Δεν τους δίνουμε μόνο το ψάρι, τους διδάσκουμε πώς να ψαρεύουν", αντέτεινε ο Μπουκρίς, που παραδέχτηκε ότι ορισμένοι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα για να "κλέψουν". "Αλλά τελικά, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να μάθουν το μάθημά τους, γιατί εμείς δεν θα είμαστε εκεί τη μέρα του διαγωνίσματος", πρόσθεσε.

Μπορεί να φανταστεί κανείς φυσικά ότι κάποιοι ευφάνταστοι μαθητές θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν on-line σύνδεση με το site ακόμα και εκείνη τη μέρα του διαγωνίσματος. Πάει το παλιό καλό «σκονάκι»!

Έχω ένα καλό ΙΧ από «κατάσχεση»...


...μισοτιμής, είσαι μέσα;
.

Από το Νέο ΙΝΚΑ
.
Κύμα κατασχέσεων και αφαιρέσεων Ι.Χ. «σαρώνει» την αγορά αυτοκινήτου εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, των απολύσεων και της αβεβαιότητας που μαστίζει την κοινωνία μας. Παράλληλα, η κρίση και η «βουτιά» κατά 40% τον Ιανουάριο στις πωλήσεις, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Ενδεικτικό της κατάστασης ασφυξίας στον κλάδο είναι το γεγονός ότι περισσότερα από 300 κατασχεθέντα αυτοκίνητα εκποιήθηκαν από 3 τράπεζες σε μία μόλις ημέρα και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου.
Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων που συμμετέχουν στις συγκεκριμένες δημοπρασίες πάντως αρχίζουν σιγά - σιγά να αραιώνουν τις εμφανίσεις τους καθώς οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν τα εν λόγω αυτοκίνητα πλέον μέσω δανείων και η μόνη διευκόλυνση που τους παρέχουν είναι πως μπορούν να παραλάβουν τα αυτοκίνητα που τους ενδιαφέρουν με την έκδοση επιταγής το πολύ 40 ημερών!
Ωστόσο κάποιοι έμποροι με πολύ υψηλή ρευστότητα έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τη λιανική και έχουν περάσει στη χονδρική εμπορία κατασχεθέντων ή αφαιρεθέντων οχημάτων. Βεβαίως χαμένοι είναι και πάλι οι καταναλωτές, που τους αφαιρέθηκαν ή τους κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητά τους. Κανείς δεν τους προστατεύει απέναντι στην αυθαιρεσία. Χάνουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ έχουν πληρώσει σειρά δόσεων και πολλοί από αυτούς εξακολουθούν και μετά την αφαίρεση να οφείλουν στις τράπεζες !!!. Στην πραγματικότητα όμως τους ανήκει ένα μέρος του τιμήματος. Θα πρέπει συνεπώς η κυβέρνηση, που αδρανεί, να λάβει μέτρα για την...
προστασία τους
Πρόταση Nέου ΙΝ.ΚΑ.: Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που να προβλέπει ελάχιστη τιμή εκποίησης με βάση τα ακόλουθα (όπως η αντικειμενικής αξίας για τα ακίνητα):
Α) Ελάχιστη τιμή εκποίησης με βάση την παλαιότητα του αυτοκινήτου και την κατάστασή του. Επίσης ποσοστό μείωσης για κάθε τυχόν τρακάρισμα (τα στοιχεία τα έχει η ένωση ασφαλιστικών εταιρειών) . Β) Με βάση το ανωτέρω κριτήριο: συμμετοχή – συμφωνία του δανειζόμενου, αρχικού αγοραστή στον καθορισμό της ελάχιστης τιμής εκποίησης (μετά και όχι πριν την αφαίρεση του αυτοκινήτου), ώστε να προστατεύονται τα έννομα συμφέροντα των πολιτών – καταναλωτών απέναντι σε συμφωνίες άκρατης και εν τέλει παράνομης κερδοσκοπίας.
Επίσης: να μην μπορεί να υπάρξει αφαίρεση εφόσον έχουν πληρωθεί τα 2/3 των δόσεων ή της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου και ο καταναλωτής ζητεί νέα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής του. Η δυνατότητα νέας ρύθμισης σε μεταβολή των συνθηκών, πρέπει να παρέχεται σε κάθε περίπτωση.
Σημειωτέον ότι σήμερα το μόνο που μπορεί να κάνει ο πολίτης – καταναλωτής για να αντιμετωπίσει αυτού του είδους τις κερδοσκοπικές συμφωνίες τραπεζών ή καλύτερα τραπεζικών και εμπόρων είναι να ασκήσει αγωγή με εντελώς αβέβαιη κατάληξη.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τo νομικό μας σύμβουλο Δημήτρη Καραμήτσα 6936000836

O ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΗ!! ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ κ. ΠΑΝΟ ΜΟΥ;

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009


ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ. ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙ Ο κ.ΒΛΑΧΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ -ας ΠΟΥΜΕ- ο κ. ΦΙΛΛΙΠΟΥ!ΛΕΤΕ;

Το είπε τώρα ο κ.Π.Παναγιωτόπουλος στον Νίκο Χατζηνικολάου.

-"Θα καλέσω είπε, τον Υφυπουργό ανάπτυξης κ. Βλάχο, να κατονομάσει τον βιομήχανο που τον εκβίασε ότι θα κάνει απολύσεις αν συνεχιστούν οι έλεγχοι στη βιομηχανία του".
Ε, να, κάτι τέτοια λένε τα στελέχη αυτής τη Κυβέρνησης και φτιάχνουν τη μέρα μας.
Δηλαδή κ. Κόκκινε Πάνο μας, καλείται τον κ. Βλάχο να αποκαλύψει τον ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ ε; και ΑΝ είναι -ας πούμε- ΛΕΤΕ;- ο κ. ΦΑΓΕ; sorry, ο κ. ΦΙΛΛΙΠΟΥ; ΤΙ κάνει ο κ. Βλάχος κ. Πάνο μου που θάρθουν τα .. απάνω κάτω. Ο κ. αυτός για να μιλάει ΕΤΣΙ σε ΥΠΟΥΡΓΟ θα ελέγχει την μισή Κυβέρνηση, σε γη, ΘΑΛΑΣΣΑ και αέρα.
Άρα .... Μην περιμένεις να μιλήσει ο κ. Βλάχος,κ. Πάνο μου, ούτε η ... γκλίτσα του καν. ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!! Μη μας κοπούν και τα... γάλατα!!
"ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ"
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη

Ο ΣΟΜΠΟΛΟΣ Ο ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ


Σε ποιον ανήκει το κτίριο της ΕΣΗΕΑ και ποιοι έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο «ναό» της ελευθερίας της έκφρασης; Μήπως οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ; Όχι! Μήπως κοινωνικοί φορείς που αγωνίζονται για την υπεράσπιση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων; Ούτε!
Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ το έχει σφετεριστεί η πλειοψηφία του ΔΣ των ΣομπολοΤσαλαπάτηδων και ως εκ τούτου, ετσιθελικά, κατεβάζει τα ρολά όταν της το ζητάμε ως συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στον χώρο των ΜΜΕ, κάτι που έχει συμβεί δύο φορές έως τώρα. Τη μια αγνοώντας μας επιδεικτικά και τη δεύτερη όταν αναγκαστήκαμε να παρουσιαστούμε ενώπιον του κ. Αμελίδη, διορισμένου διευθυντή της ΕΣΗΕΑ, και να ζητήσουμε την αίθουσα που θεωρητικά είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν σε εργαζόμενους λάβαμε την «αποστομωτική» απάντηση πως δεν είμαστε πραγματικοί εργαζόμενοι (η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε προσκομίσει κατάσταση μισθοδοσίας). Σημειωτέον η συνέλευση που θα πραγματοποιούσαμε είχε ως θέμα τις απολύσεις που αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ.
Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ κατεβάζει ρολά με την άρνηση για παραχώρηση αίθουσας σήμερα Τετάρτη (11/03) στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ προκειμένου να δοθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Με το γελοίο πρόσχημα της μη συνεδρίασης του ΔΣ.

Ωστόσο, το κτίριο της ΕΣΗΕΑ παραμένει ανοιχτό στους εχθρούς της ελευθερίας της έκφρασης. Ανοίγει τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο των ακροδεξιών σκοταδιστών που εκτρέφονται από το παρακράτος. Και απαγορεύει την συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα για να φιλοξενήσει, την ίδια μέρα που είχε προγραμματιστεί, μια άλλη επιφανέστερη εκδήλωση, αυτή των φασιστών του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ μέσω του Ινστιτούτου τους ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ.


Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του για να φιλοξενήσει στη στοργική αγκαλιά του μια ακόμη εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο (14/3) που διοργανώνουν το Ελληνοορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας (ΕΛΚΙΣ), η Πύρινη Ρομφαία και τρεις ακόμη οργανώσεις του επιφανούς παραχριστιανικού χώρου.
Την ίδια στιγμή που τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνούνται την παραχώρηση αίθουσας σε εργαζόμενους που αμφισβητούν την ξεφτιλισμένη και απαξιωτική απέναντι στα εργασιακά προβλήματα στάση της ΕΣΗΕΑ και σε κοινωνικές οργανώσεις που μάχονται για αυτονόητα δικαιώματα, επιτρέπουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε αποβράσματα της μεταχουντικής εποχής, σε οργανώσεις - ομπρέλες του ιδεώδους «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», πρόσκαιρους συμμάχους όλων των φιλοβασιλικών, φιλοχουντικών, ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων και οργανώσεων, περιθωριοποιημένα σχήματα του δυτικού φομενταλισμού.
Εχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών τους, οι διοικούντες της ΕΣΗΕΑ φοβισμένοι - και ως εκ τούτου δειλοί - απαγορεύουν επιλεκτικά τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και συνδικαλιστών στο κτίριο και ανοίγουν τις πύλες του στο θεάρεστο κόσμο του σκοταδισμού. Στους δήμιους της ελευθερίας της έκφρασης που καίνε βιβλία, εμποδίζουν την προβολή κινηματογραφικών ταινιών και διαδηλώνουν κατά της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα.
Δεν χρειάζεται να θέσουμε ερώτημα για το ποιες διασυνδέσεις έχουν οι άρχοντες της ΕΣΗΕΑ με αυτό τον υπόκοσμο και ποιος έχει βάλει την υπογραφή του για την πραγματοποίηση των προαναφερόμενων εκδηλώσεων. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα υπάρξει απάντηση.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009



Φοβερό ταλέντο επιλογής υπουργών έχει ο αμέτοχος Κωστας. Σε περίοδο ύφεσης και πείνας, βάζει στο πιο καίριο πόστο του εθνικού εισοδήματος, τον τουρισμό, τον άσχετο Μαρκόπουλο που από χειρουργός καλείται να γίνει Ιησούς και να αναστήσει τη φθίνουσα τουριστική βιομηχανία. Με τι ασχολειται ο υπουργός Τουρισμού; Με τα πρωϊναδικα, τα παράθυρα και γενικώς ο,τι προβάλει την αφεντομουτσουναρα του και τη Ν.Δ. Μιλάει για τον τουρισμό; Όχι, βέβαια. Μιλάει για όλα τα άλλα, εκτός από τη θέση του.

Δεν τον ρώτησε κανείς χαζοβιόλης-παρουσιαστής για το ξήλωμα που έκανε (με μίσος) στην υποδομή του Σπηλιωτόπουλου (λες κι ήταν του ΠΑΣΟΚ ο προκάτοχος του) με αποτέλεσμα να παραλύσει και να είναι ανύπαρκτη η παρουσία του ΕΟΤ στη διεθνή αγορά, τη στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι και άλλοι γείτονες έχουν πέσει με τα μούτρα στη διαφήμιση και την πάσης φύσης προβολή τους.

Μαθημένος να «βάζει το μαχαίρι» ο άσχετος υπουργός ασχολειται ολημερις με τα ελικόπτερα του ΕΟΤ και την προσωπική του προβολή, και καθόλου με τα χάλια του τουρισμού που είναι ο πραγματικός του ασθενής. Οι ρουσφετολογικές επιλογές του Καραμανλή, καταστρέφουν το νούμερο ένα εθνικό προϊόν μας!

john

Οι μπλόγκερ «ξεσκέπασαν» φόνο 24χρονου κρατουμένου στις κινεζικές φυλακές ...

11.3.09

Η κινητοποίηση χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου ανάγκασε τελικά τις κινεζικές αρχές να παραδεχτούν ότι ο θάνατος ενός 24χρονου κρατουμένου στις φυλακές της επαρχίας Γιουνάν δεν προήλθε από «ατύχημα», αλλά ήταν αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού του από τους συγκρατουμένους του.

Ολα ξεκίνησαν στις 12 Φεβρουαρίου, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Λι Κιαομίνγκ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενος για την κοπή δέντρων χωρίς να...
διαθέτει σχετική άδεια, υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο της Κουνμίνγκ. Η λιτή ανακοίνωση ανέφερε ότι ο νεαρός είχε τραυματιστεί έπειτα από συμπλοκή «για ασήμαντη αφορμή».

Η απίθανη αυτή δικαιολογία δεν έπεισε τους χιλιάδες μπλόγκερ που ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πραγματικά γεγονότα. Για να αποφύγουν περαιτέρω όξυνση της κατάστασης, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να συγκροτηθεί μια επιτροπή από αντιπροσώπους οργανώσεων και από μέλη της κοινότητας του Διαδικτύου. Ωστόσο το «πόρισμα» της επιτροπής είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Η «ανεξάρτητη επιτροπή» θεωρήθηκε μια καλά στημένη παγίδα από τις υπηρεσίες πληροφόρησης της Κίνας προκειμένου να καλυφθεί η υπόθεση. Οι υποψίες αποδείχτηκαν τελικώς βάσιμες αφού, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, οι δύο επικεφαλής της επιτροπής εργάζονταν για λογαριασμό μέσων ενημέρωσης προσκείμενων στην κυβέρνηση..
Από Vendeta.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...



Αποκαλύπτω ότι το ΠαΣοΚ έχει ιδρύσει μυστικά δική του εταιρεία δημοσκοπήσεων. Δεν την αποκαλούν «εταιρεία», ούτε παραδέχονται ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο όνομα (όπως π.χ. «ινστιτούτο») για το «κρησφύγετο των ερευνών» που άρχισε να λειτουργεί σε διαμέρισμα στις παρυφές της Χαριλάου Τρικούπη και συγκεκριμένα στην οδό Βαλτετσίου. Από εκεί δέκα δυναμικές τηλεφωνήτριες βομβαρδίζουν τον ελληνικό λαό με ερωτήσεις για την πρόθεση ψήφου και τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» υπό το μαστίγιο της εικονιζόμενης στο σκίτσο αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου κυρίας Μαρίας Καρακλιούμη. Με λίγα λόγια, η ιστορία έχει ως εξής: Στο ΠαΣοΚ σχεδίαζαν εδώ και έναν χρόνο περίπου να δημιουργήσουν δική τους τεχνολογική υποδομή γιατί η πράσινη εμπιστοσύνη στις εταιρείες δημοσκοπήσεων είχε πιάσει πάτο. Η εντολή δόθηκε στην κυρία Καρακλιούμη, η οποία διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις. Τελικά η υποδομή ολοκληρώθηκε εδώ και έναν μήνα περίπου. Αυτό τον καιρό γίνονται δοκιμαστικές μετρήσεις- και όπως μαθαίνω έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο- τρεις. Φυσικά τώρα που η διαφορά στην πρόθεση ψήφου «κλειδώνει» στο 4% το κόμμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά ο «πρωινός καφές» εξακολουθεί να θεωρεί χρήσιμη τη νέα υποδομή για να μην παίρνουν πολύ θάρρος οι δημοσκόποι.



ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Άσπονδα συνεταιράκια...


Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009

Ηρακλής-Φριντρισχάφεν 3-0


Τις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος ζει και πάλι ο Ηρακλής, καθώς την Τετάρτη (11/03) «σφράγισε» την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Champions League και μάλιστα αήττητος.

Η ρεβάνς με τη Φριντρισχάφεν στο κατάμεστο κλειστό του Ευόσμου τέλειωσε νωρίς, με τον «γηραιό» να κατακτά μετά από 22 λεπτά αγώνα το ένα σετ που χρειαζόταν και να…φεύγει νοερώς για την ώρα, για την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Για την ιστορία, η πέμπτη παρουσία των «κυανόλευκων» στην τελική τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης συνοδεύτηκε από νίκη με 3-0 σετ, την δέκατη σε ισάριθμα ματς που έχουν δώσει φέτος στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το παιχνίδι, στόχος των Θεσσαλονικέων ήταν να «καθαρίσουν» όσο γίνεται γρηγορότερα την υπόθεση πρόκριση, κάτι που φάνηκε εξ αρχής. Με το μπλοκ τους να παίζει σημαντικό ρόλο, βρέθηκαν από το εις βάρος τους 9-8 να προηγούνται με 12-9 ενώ «αναχαίτισαν» με τον ίδιο τρόπο και την επόμενη αντεπίθεση των Γερμανών. Οι τελευταίοι πέρασαν μπροστά με 15-14 με τους γηπεδούχους να απαντούν, παίρνοντας κεφάλι με 17-15. Στην αμέσως επόμενη φάση η Φριντρισχάφεν μείωσε σε 17-16 και αυτή ήταν η τελευταία στιγμή που φάνηκε απειλητική, αφού στη συνέχεια ο Ηρακλής ήταν καταιγιστικός. Ξέφυγε με 22-16 και έδωσε τέλος στο σετ με 25-18 με τους πανηγυρισμούς να αρχίζουν τόσο εντός αγωνιστικού χώρου από τους παίκτες όσο και στις κερκίδες από τους φιλάθλους της ομάδας.

Μερικοί όμως εξ αυτών παρεκτράπηκαν και αμαύρωσαν προς στιγμήν το γιορτινό κλίμα που επικρατούσε, καθώς άναψαν βεγγαλικά με την ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο να γίνεται αποπνικτική. Επακόλουθο ήταν να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας στις αρχές του δεύτερου σετ με την αποστολή της Φριντρισχάφεν να διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση. Μετά από αρκετά λεπτά καθάρισε η ατμόσφαιρα και δόθηκε συνέχεια στο ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίρνουν τα ηνία με 15-13 και να τα κρατούν ως το 25-20.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο ισορροπημένο του παιχνιδιού. Οι «κυανόλευκοι» χαλάρωσαν, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν για το γόητρο τους και έτσι έφτασαν πόντο-πόντο ως το 24-24. Στο τρίτο ματς-μπολ που είχε ο «γηραιός» έκανε το 28-26 με τους φιλάθλους και τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας όλοι μαζί την τεράστια επιτυχία της ομάδας.

Τα σετ: 25-18, 25-20, 28-26.

contra.gr

Μπλόφες...

11.3.09



Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΣΤΟΝ ΣΠΑΣΜΕΝΟ καθρέφτη των πολιτικών φιλοδοξιών είναι πάντα δύσκολο να δεις τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το 2010 είναι ακόμη δυσκολότερο.
ΟΥΤΩΣ Ήάλλως, η πλειοψηφία εκατόν ογδόντα βουλευτών που απαιτεί η εκλογή δεν βρίσκεται χωρίς συναίνεση. Δηλαδή χωρίς συνεννοήσεις και συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων. Αλλιώς πάμε σε εκλογές και φθάνουν εκατόν πενήντα ένας βουλευτές. Δηλαδή όποιος κερδίσει στην κάλπη βγάζει Πρόεδρο. Ωστόσο, το...
πολιτικό ημερολόγιο του επόμενου δεκαμήνου είναι μπερδεμένο. Θα κάνει πρόωρες εκλογές ο Καραμανλής τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο; Ή θα αφήσει το πράγμα να φθάσει στον Μάρτιο; Τι ποσοστό θα πάρει το ΠΑΣΟΚ; Θα χρειαστεί δεύτερος γύρος; Και τι διακομματικά αθροίσματα θα προκύπτουν; Τα πολιτικά και αριθμητικά σενάρια είναι πολλά. Άρα όλες οι φιλοδοξίες μπορούν να ανθήσουν.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είπε ότι θα προτείνει Παπούλια ύστερα από εκλογές- κάτι που άρεσε στον νυν Πρόεδρο και τον απαλλάσσει από το να βλέπει να παίζονται στην πλάτη του πάσης προελεύσεως υποψηφιότητες τον τελευταίο χρόνο της θητείας του. Ωστόσο, ανάλογα με το πότε και το πόσες φορές θα γίνουν εκλογές, αλλά και τι θα βγάλουν, υπάρχουν και άλλα ονόματα. Του Γιώργου Σουφλιά- που το παίζει συναινετικός. Του Σταύρου Δήμα- που το παίζει περιβαλλοντολογικός. Του Δημήτρη Σιούφα- που το παίζει διακομματικός. Αλλά και του Κώστα Σημίτη ή ακόμη και του Θόδωρου Πάγκαλου. Οι δύο τελευταίοι παίζουν με εντελώς κλειστά χαρτιά.

ΤΙ ΤΟΥ ΄ρθε του Πάγκαλου να προτείνει τον Σημίτη ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου; Ήθελε να τον αποστρατεύσει στο Ευρωκοινοβούλιο; Ήθελε να προβοκάρει ακόμη μια παρεξήγηση μεταξύ πρώην και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ αφού στον πρώτο δεν αρέσει συνήθως να «παίζει» το όνομά του ξεκούδουνα; Ή μήπως ήθελε να κάψει τον πρώην πρωθυπουργό εν όψει της Προεδρικής του ερχόμενου Μαρτίου; Δηλαδή: είναι η πρόταση αυθεντική ή είναι μπλόφα;

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, σημασία δεν έχουν οι προθέσεις αλλά τα αποτελέσματα. Ο Πάγκαλος προκάλεσε το αυριανό τετ α τετ Σημίτη- Γιώργου. Μένει να δούμε αν θα ισχύσει ο τίτλος της παλιότερης ταινίας του Τζουζέπε Τορνατόρε «Είναι όλοι τους καλά». .

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ Από τα ΝΕΑ.

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ALPHA

11 Μαρ 2009


ΠΕΝΤΕ baby boom στον…ALPHA .Μπορεί το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο κανάλι της Κάντζας να είναι εκρυθμη όσον αφορά στα εργασιακά , αλλα΄πολλες είναι οι μέλλουσες μαμάδες που κυοφορούν …ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Πρώτη και καλύτερη , η γαλανομάτα ανκοργούμαν των μεσημβρινών δελτίων του σταθμού Μάρθα Λεκκάκου. Η Μάρθα οσονούπω περιμένει το πρώτο της παιδί και «πετάει».Ακόμη τέσσερις κυρίες του καναλιού της Κάντζας είναι εν αναμονή…Η Λίνα Κεκέση -αστυνομική ρεπόρτερ του ALPHA είναι επίσης έγκυος. Μαλιστα π΄ροκειται για την βενιαμίν της παρέας αφού είναι μόλις 22 ετών. Οι άλλες τρεις –Σόφία Τσάλα , Σοφη Μπαρμπάτση και Νατάσσα Σικόλα.. Καλή Λευτεριά …


ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜEΡΙΔΑ ΕSPRESSO

Το τεστ της αλήθειας!

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009


http://www.epikairo.gr

ΠΡΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ


Με την ευκαιρία της δημοσίευσης της κωμικής και γελοίας λίστας πιθανών υπόπτων που δημοσίευσε το Βήμα, εμείς έχουμε να κάνουμε μια πολύ απλή πρόταση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των πολυδύναμων Αστυνομικών Τμημάτων. Όσοι εκδότες και δημοσιογράφοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις λίστες και φρουρούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από αστυνομικούς είτε αυτοί φοράνε πολιτικά είτε όχι, να ειδοποιηθούν ότι από εδώ και πέρα δεν συντρέχουν λόγοι φύλαξής τους!
pressmme

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση κατάργησης των ΣΣΕ των τραπεζοϋπαλλήλων


NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 13:41

Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό, μέσω των κρατικών τραπεζών και όχι μόνο, στην επιχείρηση κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενθαρρύνει την απαράδεκτη συμπεριφορά συγκεκριμένων τραπεζιτών, ορισμένους από τους οποίους η ίδια έχει διορίσει, συμπεριφορά που περιφρονεί στην πράξη το Σύνταγμα, τους νόμους και τον θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπό τις σημερινές μάλιστα δυσμενείς συνθήκες, που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε δήλωσή τους σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των Τραπεζοϋπαλλήλων, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, και η πολιτική εκπρόσωπος του Κινήματος, για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν το γεγονός ότι οι σχετικές αγωγές των τραπεζών κατά της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν 45 ημέρες μετά την κατάθεσή τους, όταν ο συνήθης χρόνος σε αυτού του είδους τις υποθέσεις είναι άνω των έξι μηνών.

“Τα χρόνια της…ιλαροτραγικότητας”


11-Μαρ-2009 Απο Αλέξανδρος Κεφαλάς

16098-thinking-manΚι ενώ στην μεσημεριανή ζώνη στις τόσο εκλεπτυσμένες και συνάμα εκπαιδευτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, που είναι απορίας άξιο πως εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα(μάλλον λόγο κεκτημένης ανοχής), ξεκατινιάζονται για τις μειώσεις τον αποδοχών των υπερτιμημένων παρουσιαστών εν όψει της γερμανικής «κατοχής» στον ALPHA, παιδιά ταλέντα που μας έχουν κάνει περήφανους σε κρατικούς και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς μένουν στην αφάνεια και αγωνίζονται για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Και να ήταν οι μοναδικοί; Σε πείσμα όλων αυτών των υψηλά αμειβομένων υπερφίαλων σαλατολόγων και κατά τα άλλα έγκριτων δημοσιογράφων και παρουσιαστών, που έχει σιχαθεί η ψυχή μας να τους βλέπει να βγάζουν τα άπλυτα τους στη φόρα εδώ και τόσα χρόνια, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δημιουργούν, παλεύοντας με τα διάφορα κυκλώματα- γιατί και στον χώρο της διανόησης δυστυχώς υπάρχουν δημοσιοσχετίστικες «παρεούλες»-για χάρη της τέχνης μόνο και των υψηλών ιδανικών. …
Άνθρωποι που έχουν τόσα πραγματικά να προσφέρουν στον πολιτισμό μας αγωνίζονται σκληρά για να κερδίσουν λίγο ζωτικό και βιώσιμο χώρο την ώρα που γνωστοί λαοφιλείς tv περσόνες με χυδαία γλώσσα, ανύπαρκτη ή στην καλύτερη περίπτωση στοιχειώδη παιδεία αμείβονται με αστρονομικά υπέρογκα ποσά που θα έκαναν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ερυθριάζει και μόνο στο άκουσμα τους. Και ερωτώ: με ποια κριτήρια κάποιο άνθρωποι πρέπει να ζουν μες τη χλιδή όταν προσφέρουν τόσα λίγά σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία καταρρέει και που η κοινωνική ψαλίδα(με βάση πάντα τον πλούτο αφού κατά την πλειονότητα τους όλοι τους είναι απλά νεόπλουτοι με αγροτική, εργατική και μικροαστική καταγωγή)διαρκώς ανοίγει; Άραγε ο πολίτης αυτής της χώρας, που βλέπει διαρκώς τη φορολογία, και το βιοτικό του επίπεδο να φθάνει στα ύψη την ώρα που τα εισοδήματα του συρρικνώνονται και το κράτος πρόνοιας και παροχών(που άλλωστε γι’ αυτό τα σκάει)απουσιάζει, έχει συνειδητοποιήσει την προκλητικότητα αυτών των ατόμων που υπεροπτικά και με περισσή έπαρση αξιώνουν τρελά ποσά για τις πενιχρές τους υπηρεσίες;
Είναι για γέλια και για κλάματα η όλη κατάσταση. Πράγματι ζούμε στα χρόνια της…ιλαροτραγικότητας.

Πουλήστε και την Ακρόπολη !



Την άμεση πώληση των ΕΛΠΕ , της ΔΕΠΑ , της ΔΕΗ , του ΟΣΕ και όλων των άλλων ΔΕΚΟ ζητάει σήμερα ο Κουρής ώστε να καλυφθούν τα τεράστια ελλείμματα !

Εμείς πάντως έχουμε να προτείνουμε την πώληση της Ακρόπολης ώστε να κρατήσουμε τις ΔΕΚΟ αλλά να καλύψουμε και τα ελλείμματα...

Ο Παρθενώνας μπορεί να πωληθεί σε πολύ καλή τιμή ενώ μπορούμε να εκποιήσουμε σταδιακά και τις Καρυάτιδες...

Στην εσχάτη πουλάμε και το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο...
παραπολιτική

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟΚΩΝ

11 Μαρ 2009


Μόνο την κυλότα της Τζούλιας Αλεξανδράτου, δεν έβαλαν τα καρακώλια στη λίστα (ΒΗΜΑ) με τους πιθανούς στόχους των Τρομοκρατών. Μια λίστα που βρωμάει απο μακριά υπογραφή δημοσιογράφου -παπαγαλακίου. Μια δημοσχιοσχεσίτικη λίστα της πλάκας, του γλειψίματος-εμετική.
Μπήκαν κάποιοι αυτονόητοι στόχοι, που τους υποθέτει και ο 10χρονος της μεσήλικος Σοφίας Αλιμπέρτη. Ο κόλακας συντάκτης της λίστας, το άθλιο παπαγαλάκι, προσέθεσε σ αυτή ονόματα όπως Μαρία Χούκλη(!), Σεραφείμ Φυντανίδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Πολίτης, Μανώλης Καψής. Μιλάμε για δημοσιογραφικό κωλομπαριλίκι. Απο ποιούς τρομοκράτες κινδυνεύει η Μαρία Χούκλη, ρε ξεφτίλες; Απο ποιους ο Σεραφείμ Φυντανίδης, που η εφημερίδα του είχε δημοσιεύεσει όλες τις προκηρύξεις της 17Ν; Απο ποιούς ο Σταύρος Θεοδωράκης που κάνει εκπομπές με τρεις τσιγγάνους, δύο γκαίηδες και μια αχόρταγη λεσβία; Απο ποιους ο Γιαννάκης ο Πολίτης, με την χλιαρή δημοσιογραφία των καλών τρόπων, του κωλοτριψίματος με την κάθε εξουσία, πράσινη κια γαλάζια; Και τέλος ο Μανώλης Καψής-σώπα ρε μεγάλε λιστάρχη. Αν απο κάποιον κινδυνεύει ο Μανώλης, αυτός είναι ο Μητσικώστας...
Θα μας πειτε λοιπόν καραγκιόζηδες, ότι πρέπει να βάλουμε απο 4 καρακώλια να φυλάνε τον καθέναν απ αυτούς. Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε...

ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.blogspot.com

Απήγαγε... γάιδαρο για να τον σώσει από τα βασανιστήρια

11 Μαρ 2009

Το άτυχο ζώο απήγαγε κυριολεκτικά συγχωριανός του ιδιοκτήτη του, γιατρός στο επάγγελμα, για να το σώσει, και αφού του παρείχε φροντίδα στο σπίτι του το παρέδωσε στον δήμαρχο Τιρνάβου, ο οποίος το μετέφερε στο φιλόξενο πάρκο ζώων του δήμου.
Ο γιατρός Ανδρέας Κουτίνας, ο οποίος έπειτα από χρόνια διαμονής στην Ιταλία επέστρεψε στο χωριό του, δεν άντεχε να βλέπει καθημερινά τον 80χρονο γείτονά του να κακοποιεί τον γάιδαρο.
.....
Συνεχίζεται...

Παρά τις αλλεπάλληλες λογομαχίες μαζί του ο 80χρονος συνέχιζε να χτυπά ανελέητα το τετράποδο και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο πριν από λίγες μέρες, όταν το χτύπησε τόσο βάναυσα που παραλίγο να του βγάλει το ένα μάτι.
Τότε ο γιατρός απήγαγε το ζώο, το φιλοξένησε για λίγες μέρες σε ζεστό και φιλικό χώρο του σπιτιού του και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια το παρέδωσε στον δήμαρχο Τιρνάβου Χρ. Κιτσίδη και στο πάρκο ζώων του δήμου. Στο φιλόξενο πάρκο ζώων του δήμου μεταφέρθηκε το άτυχο ζώο.

ethnos.gr

Έρευνα δείχνει τα ωφέλη της σπιρουλίνας στην άσκηση και κατά του stress

spirulinaΠοια είναι η σχέση της σπιρουλίνας, της άσκησης και του στρες; Την απάντηση δίνει έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έδειξε ότι η σπιρουλίνα είναι ικανή να αυξήσει την απόδοση, περιορίζοντας ταυτόχρονα το ασκησιογενές οξειδωτικό στρες. Η έρευνα έγινε στο Εργαστήριο Βιοχημείας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του ΚΕΤΕΑΘ, σε συνεργασία με το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από ομάδα επιστημόνων, που εξέτασαν την επίδραση που έχει η συμπληρωματική λήψη σπιρουλίνας στην εμφάνιση οξειδωτικού στρες, στην ηρεμία και κατά την άσκηση, στην απόδοση κατά την άσκηση και στο μεταβολισμό των θρεπτικών στοιχείων.

Οι συμμετέχοντες ήταν εννέα νεαροί άντρες με καλή φυσική κατάσταση (προπονούνταν τρεις φορές την εβδομάδα), οι οποίοι πήραν είτε σπιρουλίνα είτε εικονικό συμπλήρωμα (placebo) για τέσσερις εβδομάδες (σ.σ. οι κάψουλες παίρνονταν τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα, ενώ η συνολική ημερήσια δόση της σπιρουλίνας ήταν 6 γραμμάρια την ημέρα).

Τα αποτελέσματα έδειξαν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας, επίκουρος καθηγητής βιοχημείας της άσκησης στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνος για το εργαστήριο βιοχημείας της άσκησης στο Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης, πως η απόδοση (time to fatigue) ήταν πολύ καλύτερη μετά τη λήψη σπιρουλίνας (οι συμμετέχοντες έτρεξαν 40 δευτερόλεπτα περισσότερο μετά τη λήψη σπιρουλίνας).

Επίσης, οι νεαροί άνδρες έκαψαν περισσότερο λίπος (11%) και λιγότερους υδατάνθρακες (10%) κατά τη διάρκεια των δύο ωρών τρεξίματος, γεγονός που εξηγεί, όπως επισημαίνει ο ίδιος, την καλύτερη απόδοση που είχαν οι συμμετέχοντες όταν πήραν τη σπιρουλίνα.

“Τα αποτελέσματα αυτά είναι τα πρώτα τα οποία παρουσιάζουν ότι η συμπληρωματική λήψη σπιρουλίνας μπορεί να αυξήσει την απόδοση και την οξείδωση των λιπών κατά την άσκηση, ενώ αυξάνει τη γλουταθειόνη και περιορίζει το ασκησιογενές οξειδωτικό στρες”, σημείωσε ο κ. Τζιαμούρτας, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι χρειάζεται περισσότερο διερεύνηση ορισμένων παραμέτρων του θέματος.

Επιπρόσθετα, η συμπληρωματική λήψη σπιρουλίνας αύξησε τα επίπεδα μιας ενδογενούς αντιοξειδωτικής ουσίας (γλουταθειόνη) τόσο πριν, αλλά και 24 ώρες μετά το τέλος της άσκησης, ενώ τα επίπεδα της λιπιδικής υπεροξείδωσης (ενός δείκτη οξειδωτικού στρες) δεν αυξήθηκαν μετά τη λήψη αυτής, υποδεικνύοντας ότι η σπιρουλίνα μπορεί να προλάβει ένα κομμάτι του ασκησιογενούς οξειδωτικού στρες.

Τι είναι όμως η σπιρουλίνα; Ο κ. Τζιαμούρτας εξήγησε ότι η σπιρουλίνα είναι ένα κυανοπράσινο φύκι το οποίο παρουσιάζει βιολογικές ιδιότητες και καλλιεργείται για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σαν διατροφικό συμπλήρωμα. Ανάλυση των συστατικών της έχει δείξει πως είναι πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και λιπαρά οξέα (παλμιτικό, λινολεϊκό, και γ-λινολενικό οξύ), βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και σελήνιο.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η σπιρουλίνα περιέχει πολλές χημικές ουσίες, οι οποίες παρουσιάζουν αντιοξειδωτική δράση, γι’ αυτό και αρκετοί ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν την επίδραση που έχει στο οξειδωτικό στρες, που είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός ξεφεύγει από την ομοιοστασία και η παραγωγή ελευθέρων ριζών είναι μεγαλύτερη από την αντιοξειδωτική του δράση.

“Η άσκηση έχει βρεθεί ότι προάγει την παραγωγή ελευθέρων ριζών (δραστικά είδη οξυγόνου και αζώτου) και πως αυτά είναι υπεύθυνα για τη μυική κόπωση. Για να μπορέσει να προστατευτεί ο οργανισμός από το οξειδωτικό στρες αντιπαραθέτει ένα σύστημα με αντιοξειδωτικές ουσίες, που είτε παράγονται στο σώμα του (π.χ. γλουταθειόνη) ή τις παίρνει διαμέσου της διατροφής (π.χ. βιταμίνη C, βιταμίνη Ε)”, διευκρίνισε ο κ. Τζιαμούρτας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Τελεσίγραφο με δυσμενή μέτρα




Τέσσερις βασικές συστάσεις οικονομικής πολιτικής απηύθυνε προς την Ελλάδα το Ecofin αξιολογώντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας που είχε υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την περίοδο 2008-2011. Η Κομισιόν ζητά ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης το 2009, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και του ελέγχου των κρατικών δαπανών και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, μέσω της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας και στο συνταξιοδοτικό. Στις 25 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις της για επαναφορά του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιρλανδίας κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν στο άτυπο Ecofin στην Πράγα στις 4 Απριλίου. Εκτιμάται ότι θα ζητηθεί από την Ελλάδα, να ρίξει το έλλειμμα μέχρι τα τέλη του 2010 και όχι του 2011, χρονικό σημείο το οποίο αποτελούσε επιθυμία της κυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου εκτίμησε ότι η έξοδος από την κρίση μετατίθεται για το 2010 ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται θέμα αύξησης του ΦΠΑ καθώς ένα τέτοιο μέτρο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές, στους χαμηλόμισθους και στους συνταξιούχους, εν μέσω κρίσης. "Για να σημειωθεί ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ό,τι είχε προβλεφθεί, κάτι που θα επιβεβαιώσει κατά πάσα πιθανότητα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις οικονομικές της εκτιμήσεις που θα δημοσιοποιήσει το Μάιο" δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Παπαθανασίου: "Η κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο για τη ρευστότητα των τραπεζών" Συνεδρίασε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών το Συμβούλιο Εποπτείας για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας. "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως το νόμο για τη ρευστότητα των τραπεζών και κατ'επέκταση της οικονομίας, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των πολιτών", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου μετά την πρώτη συνεδρίαση. Ο κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε, ότι θα γίνονται τακτικές συναντήσεις ανά μήνα του Συμβουλίου Εποπτείας στο οποίο μετέχουν οι επίτροποι που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση στις τράπεζες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, για την πορεία του προγράμματος ρευστότητας της οικονομίας και συζητήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες. Η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθεί την πορεία του προγράμματος και όπως αναφερόταν από το υπουργείο Οικονομίας, το θέμα δεν είναι να απορροφηθεί το σύνολο της ρευστότητας αμέσως, αλλά να υπάρχει ρευστότητα καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.

Ένας ιδιόμορφος «τρίτος κόσμος» γεννιέται στην Ελλάδα




Την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, 16 Οκτωβρίου, είδαν το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικά στοιχεία!

Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ 1 στα 5 παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μιλάμε πλέον -και επισήμως;- για την κοινωνία των 2/3! Ούτε αυτοί όμως αισθάνονται ασφαλείς, αφού το 60% δηλώνουν ότι ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί, «εφιάλτης» που συνδέεται άμεσα με το ότι το 50% πιστεύει ότι φτωχός μπορεί κανείς να «καταντήσει» από κάποιο τυχαίο γεγονός, πχ αρρώστια, απόλυση σε προχωρημένη ηλικία. Όπως αποδεικνύεται, το πρόσωπο του κοινωνικού κράτους, παρά τις επανειλημμένες «πλαστικές επεμβάσεις» εξακολουθεί να φαίνεται «χλωμό» στον πολίτη, αδύναμο να του προσφέρει ασφάλεια.

Τα στοιχεία αυτά της Κάπα Research, ήρθαν να προστεθούν στις απόψεις που υιοθετούνται από όλο και περισσότερους, περί αφανισμού της μεσαίας τάξης αφ' ενός και εφ' ετέρου περί δημιουργίας γενεών, με σημαιοφόρους στην ιδιόμορφη αυτή «παρέλαση» τους σημερινούς 30ντάρηδες, που -σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στην Ελλάδα από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- δεν περιμένουν η ζωή τους να είναι καλύτερη από αυτή των γονιών τους.

Πολλοί μάλιστα, προεξοφλούν ότι θα είναι χειρότερη, αφού η απόκτηση σπιτιού, η δημιουργία «κομποδέματος» για μια δύσκολη ώρα και πολλά ακόμη αυτονόητα για τις παλαιότερες γενιές, αποτελούν για αυτούς «όνειρα θερινής νυκτός». Το μόνο για το οποίο μπορούν να είναι «περήφανοι» είναι ότι η «γενιά των 700 ευρώ», αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης για τους σύγχρονους κοινωνιολόγους και οικονομολόγους. Όλοι αναρωτιούνται πώς τα καταφέρνουν!

Για την επίλυση της -ομολογουμένως δύσκολης- εξίσωσης δίνεται ως δεδομένο ότι ο δανεισμός των νοικοκυριών ανήλθε στα 89,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 37,3 δισ. αφορούν καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες. Ακόμη, αναφέρεται ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι αυτόχειρες, που βρίσκονται στην ηλικιακή κλίμακα 25-45 αποτελούν κάθε χρόνο το 38-40% του συνόλου των αυτοκτονιών. Η αυτοκτονία είναι παγκοσμίως η τρίτη αιτία θανάτου στις ηλικίες από 15 έως 34 χρόνων, αλλά η πλειοψηφία τους αφορά ενηλίκους, προσθέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Κυνική απαισιοδοξία και καταστροφολογία; Πιθανώς, αλλά φαίνεται να αποτελεί ελληνική «επιδημία» αυτός ο τρόπος σκέψης, αφού το 68,4% θεωρούν ότι η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών θα ανοίξει κι άλλο στο μέλλον.

Εκτός του 1/3 των απόλυτα φτωχών, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των σχετικά φτωχών, εξηγούν οι ειδικοί. Γιατί μπορεί ένα εισόδημα άνω των 470 ευρώ να απορρίπτει κάποιον από τη «λίστα φτωχών», δε του εξασφαλίζει όμως τα απαραίτητα για την κάλυψη των -βασικών- αναγκών.

Η διεύρυνση της φτώχειας -σχετικής και απόλυτης- καταφέρει γερά χτυπήματα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, προειδοποιούν οι ειδικοί για κοινωνικά θέματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνδικάτων και επιστημονικών φορέων. Μιλούν για «τέλος εποχής», δημιουργία «ιδιόμορφου τρίτου κόσμου» και «νέας τάξης νεόπτωχων».

Ομοφώνως υποστηρίζουν ότι αν η κατάσταση δεν αλλάξει, οι κοινωνικές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες και ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φτώχειας κινούνται στη λογική της «φιλανθρωπίας» και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν αποτελεσματική αντιμετώπιση. Επιδόματα εξευτελιστικά, που απλώς διαχειρίζονται την εξαθλίωση, χαρακτηρίστηκαν από κάποιους.

Τέλος, προτείνουν λύσεις που πρέπει να εφαρμοστούν προτού η κοινωνική ειρήνη αποτελέσει παρελθόν.

Έρευνα: Αργυρώ Π. Τσατσούλη

Στη Ρόδο στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Β.Παλαιοκώστα

Βρέθηκαν χρήματα από τα λύτρα


ΑΠΕ
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Β.Παλαιοκώστα (φωτ.) και του Αλκέτ Ριζάι παραμένουν άκαρπες
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Ίχνη του δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα αναζητά στη Ρόδο η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό, στο νησί, τεσσάρων χαρτονομισμάτων που προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.

Σύμφωνα με τα Νέα, τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπισθεί στη Ρόδο τέσσερα χαρτονομίσματα των εκατό ευρώ σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Το γεγονός έθεσε σε συναγερμό τις διωκτικές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν πώς κατέληξαν τα χρήματα στις τράπεζες και κυρίως από ποια χέρια πέρασαν.

Εκτιμάται, όμως, ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων βρίσκεται στα χέρια του Β.Παλαιοκώστα και μικρότερο σε σημείο που γνωρίζουν οι υπόλοιποι συνεργοί του.

Αλλωστε, όπως πιστεύουν οι διωκτικές αρχές, με χρήματα από τα λύτρα χρηματοδότησε ο Β.Παλαιοκώστας τη δεύτερη απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Έως τώρα, πάντως, οι έρευνες για τον εντοπισμό τόσο του Β.Παλαιοκώστα όσο και του Αλκέτ Ριζάι παραμένουν άκαρπες.

Newsroom ΔΟΛ

Ερώτηση στη Βουλή...


Δώστε στοιχεία για τα πούρα...
.
Λεπτομερή στοιχεία για τα έξοδα δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών, πούρων γευμάτων και "λοιπών απολαύσεων" της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητούν με Ερώτησή τους στον υπουργό Οικονομικών 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλοντας "όργιο σπατάλης" την ώρα που κλείνουν 40 καταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής για λόγους οικονομίας...
Η πρώτη αποκάλυψη - καταγγελία για τις σπατάλες με τα πούρα των 230 ευρώ κλπ είχε γίνει από το Press-gr στις 23 Φεβρουαρίου (πατήστε εδώ και εδώ) και τώρα παίρνει νέα συνέχεια...
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΙΟΥ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, για τα πούρα, τους ακριβούς αναπτήρες, τα μεταξωτά πουκάμισα, τις φούστες, τις μπλούζες, τις καραβίδες, τα γεύματα και τις λοιπές απολαύσεις, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ» ΩΣ «ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ» πληρωμένα από την Εθνική Ασφαλιστική για χάρη ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ, την ίδια ώρα που δρομολογείται, με άμεσες συνέπειες στους υπαλλήλους της, τους συνεργάτες, αλλά και τους ασφαλισμένους, το κλείσιμο 40 και πλέον καταστημάτων της ανά την Ελλάδα, προκειμένου να εξοικονομηθούν… χρήματα!»

Η οικονομική κρίση, που βρίσκει τη χώρα μας ανοχύρωτη εξαιτίας των άδικων, αντιλαϊκών και αντιαναπτυξιακών πολιτικών της Κυβέρνηση Καραμανλή τα τελευταία πέντε χρόνια, φαίνεται πως δεν αφορά τους ολίγους «εκλεκτούς» του «γαλάζιου Κράτους» που «επανίδρυσε» η Κυβέρνηση Καραμανλή, όπως αναδεικνύουν οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το ΞΕΦΡΕΝΟ «πάρτυ των γαλάζιων επίλεκτων» σε βάρος του δημοσίου χρήματος.
Σύμφωνα με αυτές τις αποκαλύψεις, στην Εθνική Ασφαλιστική τα «γαλάζια» ήδη υπέρογκα αμειβόμενα στελέχη της, δικαιολογούν ως «έξοδα παραστάσεως», πολυτελείς απολαύσεις τους στις οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνονται:
- αγορά πούρου 230 ευρώ
- αγορά αναπτήρα 320 ευρώ
- μεταξωτά πουκάμισα, φούστες, μπλούζες και πασμίνες
- γαστρονομικές απολαύσεις κυρίως θαλασσινών και οινοποσίες, ύψους7.200 ευρώ σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα.
Την ίδια στιγμή, η Κυβερνητικά διορισμένη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής,
που έχει αυξήσει κατά 40 % το οργανόγραμμα για να βολευτούν ολίγοι «εκλεκτοί», εκτινάσσοντας πολύ ψηλά τα κόστη των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας
που έχει προβεί σε αλόγιστες δαπάνες για αμοιβές ημετέρων πρώην υπαλλήλων της Εταιρείας που συνταξιοδοτήθηκαν ως Διευθυντές με παχυλές αποζημιώσεις και κατόπιν επαναπροσλήφθηκαν ως Σύμβουλοι εισπράττοντας σε πολλές περιπτώσεις αμοιβές ανώτερες και από αυτές των Γενικών Διευθυντών.
Και που μόνο οι μισθοί, χωρίς να συνυπολογίζονται τα bonus, οι αποζημιώσεις και οι λοιπές παροχές 5 υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας ετησίως ανέρχονται σε 1.080.000 ευρώ.
έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμο 40 και πλέον καταστημάτων της εταιρείας ανά την Ελλάδα με άμεσες συνέπειες στους υπαλλήλους της, τους συνεργάτες, αλλά και τους ασφαλισμένους, προκειμένου να εξοικονομήσει ποσό 1.800.000 ευρώ,

ΕΠΕΙΔΗ το πρωτοφανές αυτό όργιο σπατάλης που λαμβάνει χώρα στην Εθνική Ασφαλιστική με πρωταγωνιστές τα Κυβερνητικά διορισμένα «γαλάζια στελέχη της» έχει ασύλληπτο μέγεθος,
ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ την πλήρη αναξιοπιστία των Πρωθυπουργικών εξαγγελιών για δήθεν περιορισμό της σπατάλης
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ την ασύλληπτη αναλγησία που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση Καραμανλή
και αποτελώντας ευθεία προσβολή στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που καλούνται από την Κυβέρνηση σας να προβούν σε ακόμα μεγαλύτερες στερήσεις, για λόγους … δημοσιονομικής προσαρμογής!
Καλείσθε:

Να κοινοποιήσετε στην Ελληνική Βουλή τους κωδικούς ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ της ασύλληπτης αυτής σπατάλης των «χρυσών γαλάζιων παιδιών» της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφορικά με:
- τα έξοδα λειτουργίας (αυτοκίνητα, συντήρηση, καύσιμα, κάρτες, κλπ)
- τα έξοδα δημοσίων σχέσεων
- τα έξοδα φιλοξενίας
- τα έξοδα ταξιδιών εσωτερικού και εξωτερικού
Για τους πολυάριθμους Συμβούλους, Γενικούς Διευθυντές, Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές, κλπ της εταιρείας,
καθώς και να προσκομίσετε τον πλήρη κατάλογο των «δώρων», με αναφορά των ονομάτων των πελατών – αποδεκτών τους, που έχουν πληρωθεί από την Εθνική Ασφαλιστική, από το 2004 μέχρι σήμερα.

2. Να τοποθετηθεί η Κυβέρνησή σας απέναντι στο αδιανόητο, προκλητικό και προσβλητικό για το κοινό αίσθημα, φαινόμενο οι «εκλεκτοί» σας, με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας, εν μέσω οικονομικής ασφυξίας για τον μέσο Έλληνα να κλείνουν 40 και πλέον καταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής με άμεσες δυσμενείς συνέπειες για την επιχειρηματική προοπτική της εταιρείας, τους εργαζομένους της, αλλά και τους Έλληνες πολίτες – ασφαλισμένους της, για να μπορούν να συνεχίζουν να αμείβονται με ευνοιοκρατικές και ασύλληπτα υψηλές αποδοχές και να ικανοποιούν επιπλέον με «έξοδα» της εταιρείας τα ακριβά γούστα τους με «πολυτελείς» απολαύσεις κάθε είδους.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Γρήγορης Νιώτης
Χρήστος Αηδόνης
Δημήτρης Τσιρώνης
Μάρκος Μπόλαρης
Θάνος Μωραΐτης
Γιάννης Κουτσούκος
Βασίλης Γερανίδης
Στάθης Κουτμερίδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Χρύσα Αράπογλου
Θεοδώρα Τζάκρη
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Μιχάλης Παντούλας
Μιχάλης Κατρίνης
Μανώλης Σκουλάκης
Ηλίας Λαμπίρης
Νίκος Ζωίδης
Χρήστος Χάιδος
Σούλα Μερεντίτη
Παναγιώτης Ρήγας
Γιώργος Ντόλιος
Γιάννης Αμοιρίδης
Ελπίδα Τσουρή
Γιώργος Νικητιάδης

Σεμνά και με στύλ

Tετάρτη, 11 Μάρτιος 2009




ideodoxeio

Μονή Αγίας σκέπης.....

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009


ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ...


H απόλυτη ξεφτίλα του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. Συνέταξαν λίστα με υποτιθέμενους στόχους των τρομοκρατών και την διέρρευσαν στο ΒΗΜΑ (πατήστε κλικ)! Τρομακτική επιπολαιότητα των στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ. στοχοποίησαν δημόσια πρόσωπα και στην συνέχεια διέρρευσαν την λίστα στο σημερινό ΒΗΜΑ το οποίο τις δημοσίευσε! Διάτρητες υπηρεσίες και απόλυτη ξεφτίλα. Άχρηστοι μια ζωή. Ας καταθέσουν όλοι μαζί αγωγές κατά των πολιτικών προϊσταμένων και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα παρέμβει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς μαζί με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, για ν'ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου...
pressmme

4 Βαρομετρικά Χαμηλά σε στέλνουν άκλαφτον!!

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009


Στα δύο βαρομετρικά χαμηλά που είχαν εγτατασταθεί πάνω από του Μαξίμου τις τελευταίες μέρες και προκαλούσαν <μούδιασμα> ! λέω για κείνα του <συγκάτοικου στην ίδια πολυκατοικίαν > που ζητούσε έκτακτη γενική συνέλευση για αλλαγή διαχειριστή! και εκείνο της αμφισβητισης του προγράμματος σταθερότητος απο την Εκοφίν! Προσετέθησαν από χθές και εκείνα της ανακοίνωσης της Χίλαρι ότι ο Ομπάμα πρόκειται εντός των προσεχών εβδομάδων να επισκεφθεί την Τουρκία όπου θα μείνει εκεί επί τριήμερον!! και εκείνο με την περίπτωση <Σημίτη>!!...Περισσότερα εδώ.......http://diaporon-bl.blogspot.com/

Όλα τα λεφτά ήταν απόψε ο τίτλος που έδωσε ο Γ.Κύρτσος ...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Όλα τα λεφτά απόψε ήταν ο Γ.Κύρτσος !! Τον καλύτερο τίτλο για για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τον έδωσε απόψε με δυο λέξεις ο Γ.Κύρτσος. "Βλέποντας και κάνοντας" ... Το σχόλιο ήταν καλό και στη συνέχεια. "Προσπαθούν να κάνουν την αδυναμία δύναμη. Δεν παίρνουν διαρθρωτικά μέτρα για την Οικονομία, αλλά εισπρακτικά. Βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση εσόδων" .
Εξαιρετικό νομίζω ε?...diaporon-bl/