Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση κατάργησης των ΣΣΕ των τραπεζοϋπαλλήλων


NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 13:41

Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί εδώ και καιρό, μέσω των κρατικών τραπεζών και όχι μόνο, στην επιχείρηση κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενθαρρύνει την απαράδεκτη συμπεριφορά συγκεκριμένων τραπεζιτών, ορισμένους από τους οποίους η ίδια έχει διορίσει, συμπεριφορά που περιφρονεί στην πράξη το Σύνταγμα, τους νόμους και τον θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπό τις σημερινές μάλιστα δυσμενείς συνθήκες, που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε δήλωσή τους σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των Τραπεζοϋπαλλήλων, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, και η πολιτική εκπρόσωπος του Κινήματος, για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν το γεγονός ότι οι σχετικές αγωγές των τραπεζών κατά της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν 45 ημέρες μετά την κατάθεσή τους, όταν ο συνήθης χρόνος σε αυτού του είδους τις υποθέσεις είναι άνω των έξι μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: