Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Κων. Μητσοτάκης: Οι πρόωρες εκλογές μπορεί να φέρουν ακυβερνησία

Κατά των πρόωρων εκλογών στην παρούσα συγκυρία τάχθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Κηφισιάς. Παράλληλα, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική σημείωσε πως η ΝΔ θα έπρεπε να είχε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαρθρωτικές τομές.

«Η απάντηση στη σημερινή συγκυρία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι οι πρόωρες εκλογές. Ο λαός μας με το υγιές του ένστικτο τις απορρίπτει και είναι προφανές ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, εάν γίνουν εκλογές, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μας οδηγήσουν σε ακυβερνησία» ανέφερε μεταξύ άλλων. Τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα και αρχηγό που δεν αμφισβητείται από κανέναν, έβαλε κατά του ΠΑΣΟΚ «Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει εκλογές για να καλύψει την αδυναμία του να εκφέρει υπεύθυνο και πειστικό πολιτικό λόγο και να παρουσιάσει κάποια επιτέλους θετική και συγκροτημένη πρόταση».

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, τόνισε: «Σήμερα επιβεβαιώνεται από όλους -και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- η άποψή που εξ αρχής είχα εκφράσει ότι θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα, στις διαρθρωτικές τομές, που ούτως ή άλλως απαιτούνται. Η ήπια προσαρμογή παρά ήταν ήπια».

Πρόσθεσε πάνως πως «αυτό που είναι πάντα αδιαμφισβήτητο είναι ότι είμαστε το μόνο κόμμα που ήταν και είναι στο σωστό δρόμο, που ακολουθεί τη σωστή πολιτική και είναι φυσικό να υπάρχει συζήτηση και προβληματισμός για την εκάστοτε δοσολογία».

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: