Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ξεφτιλισμένε Καραμανλή, δεν έχεις τσίπα;

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

Τα δυο ΦΕΚ για τον Π. Ζαχαρίου...
Την ώρα που τον έδιωχνε, τον ...ξαναδιόριζε ο Αρ. Παυλίδης!

Για να μην "ξεχνάμε" και ορισμένα ντοκουμέντα, λίγο πριν από την ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη. Η μία απόφαση, στις 4 Μαϊου 2007, είναι αυτή με την οποία ο Αρ. Παυλίδης αποδέχεται την παραίτηση του Π. Ζαχαρίου από τη θέση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του. Και η άλλη, στις 10 Μαϊου, με την οποία τον παίρνει ...από τον πίσω πόρτα ως Ειδικό Σύμβουλό του...

Διάγγελμα του...Μεγάλου Αιρετικού‏

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009
Aπό το http://megaloseretikos.blogspot.com/
.
Η αυτού εξοχότης, ο αυτοανακηρυσσόμενος εκπρόσωπος του λαού, κ. Μεγάλος Αιρετικός, απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, και όχι μόνο.
“Ελληνικέ λαέ, λαέ όλου του κόσμου. Με βαθιά συνείδηση των ευθυνών μου έναντι σας, αποφάσισα να κηρύξω των απόλυτα ελευθεριακό νόμο, μετά και τις τελευταίες εκφρασμένες προθέσεις μιας οργανωμένης μειοψηφίας διαχειριστών της εξουσίας.
Για αρχή θα το κάνω μέσα από αυτό το ιστολόγιο και στόχος μου είναι η αποκατάσταση της διασαλευθείσας αταξίας...
Σας καλώ όλους στον...
κοινό αγώνα για να κερδίσουμε και πάλι όλα όσα μας ανήκουν. Καλή δύναμη σε όλους και κυρίως σε μένα που έχω αναλάβει αυτό το μεγάλο χρέος έναντι της ιστορίας... Πιστέψτε στις δυνάμεις σας, αλλά κυρίως πιστέψτε σε μένα και τα όσα έχω να σας διδάξω. Θα δέχομαι την κριτική σας αγόγγυστα, αλλά μην το παραχ.....με κιόλας.

ΥΓ: Η φωτογραφία της σελίδας πάνω δεξιά είναι συμβολική και κάθε φορά που κάποιος δεν συμφωνεί με τα λεγόμενά μου παρακαλώ να προτείνει τον απαγχονισμό μου. Τι σκατά αιρετικός θα ήμουν άλλωστε χωρίς ένα τέτοιο τέλος!”

Με εκτίμηση, ο παντοτινά δικός μου
κ. Μεγάλος Αιρετικός

Ρηγγίλης blogs: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

.
Από το http://kafeneio-gr.blogspot.com/
.
"Η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε τα πρώτα της blogs ενόψει εκλογών. Μπήκαμε στα ενδότερα , ακούσαμε τις πρώτες εντολές στους bloggers που θα δουλεύουν και βγάλαμε και τις απαραίτητες φωτογραφίες...."


Ένας απίστευτος παπαγάλος...

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

.
Από το http://spyros-tagas.blogspot.com/
Ένας απίστευτος παπαγάλος σε τηλεοπτικό show!!!! Μιλάει και λέει ωραία πράγματα! Είναι καταπληκτικός...
Δείτε το βίντεο!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ



Πανηγυρισμοί για τη νίκη ...
Στην Ομόνοια
Πηγή: Mega


Στο ρυθμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων η χώρα



Μαραθώνια η φετινή διαδικασία
Στο ρυθμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων η χώρα
Πηγή: Mega

Ξεκινούν την Τρίτη, 5 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες φέτος θα διαρκέσουν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, σχεδόν δύο μήνες.

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα της Κατερίνης








Δευτέρα, 4 Μάϊος 2009
Πυρκαγιά προκλήθηκε σε διαμέρισμα στην Κατερίνη από μία γιαγια που ξέχασε την κατσαρολα της στο αναμμένο μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας. Κινδύνεψε η ζωή της γιαγιάς αλλά σώθηκε αφού ο εγγονός της στο πάνω διαμέρισμα αντιλήφθηκε εγγαίρως τη φωτιά, έσπευσε να τη σβήσει και μετά με τη συνδορμή και πυροσβεστών κατάφεραν να τη σβήσουν, γλυτώνοντας τη γιαγιά και με μόνο υλικέ ζημίες στο διαμέρισμα.
kraxtis-gr.blogspot.com

Το ίντερνετ κλείνει τις εφημερίδες

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

δημοσιευμένο από τον : P.V. στην κατηγορία media

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Το μουρλάνατε το κορίτσι… Η Espresso.

Ελευθεροτυπία
Από την Κυριακή 10 Μαΐου και για ακόμα 7 εβδομάδες, η Ελευθεροτυπία θα προσφέρει στους αναγνώστες της μια συλλογή βιβλίων κλασικής λογοτεχνίας με σύγχρονη εικονογράφηση. Μεταξύ άλλων θα δοθούν τα ‘Ο γύρος του κόσμους σε 40 ημέρες’, ‘Οι τρεις σωματοφύλακες’, ‘Τομ Σόγιερ’.

Derby
Βουΐζει ο τόπος ότι αναστέλλεται η έκδοση της πράσινης αθλητικής εφημερίδας, Derby. Όχι δεν την κλείνει το ίντερνετ που διαβάζουμε στον τίτλο. Αναμένουμε νεότερα και επίσημα.

ALPHA
Δεύτερη συνεχόμενη Τρίτη, Λαζόπουλο και Αλ Τσαντίρι Νιουζ έχουμε καιρό να δούμε δείτε. Αύριο λοιπόν Τρίτη 5 Μαΐου στις 21.00.

Kindle
Σύμφωνα με τους NY Times, η Amazon θα βγάλει σύντομα Kindle με μεγάλη οθόνη. Διαβάστε περισσότερα.

Google Maps
Εκτός από το να βλέπεις το σπίτι σου και την πισίνα του γείτονα, το Google Maps έχει και άλλες χρησιμότητες. Δείτε εδώ το χάρτη με τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων.

Πρωτιές
Καφές με την Ελένη, Studio Alpha, Μες στην τρελή χαρά, είναι οι τρεις εκπομπές που τερμάτισαν πρώτες τον Απρίλιο για τον Alpha.

Μπάσκετ
Εδώ είναι το επίσημο μπλογκ του καλύτερου παίκτη (όπως ψηφίστηκε) του Final 4, Βασίλη Σπανούλη. Μπείτε να διαβάσετε το νέο του ποστ.

Σκάι
Ας δούμε κι ένα βίντεο.

Ειδήσεις
Μια απογοήτευση πρέπει να τη νοιώθουν οι παρευρισκόμενοι στα δελτία ειδήσεων που ακόμα δεν έχει σκάσει κρούσμα γρίπης των χοίρων στη χώρα μας…

Ίντερνετ vs Εφημερίδες
Σύμφωνα με έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου, το 22% των χρηστών του διαδικτύου έχει ακυρώσει τη συνδρομή του σε μία ή περισσότερες εφημερίδες όπου ήταν εγγεγραμμένο μια και πλέον βρίσκει το ίδιο περιεχόμενο δωρεάν στο ίντερνετ. Με τα διαφημιστικά έσοδα στις εφημερίδες των ΗΠΑ να έχουν μειωθεί 10% τον τελευταίο χρόνο, φαίνεται πως τα πράγματα όλο και θα χειροτερεύουν για τον έντυπο Τύπο. Απ’ την άλλη πάντως, το 61% δήλωσε πως θα του έλειπε η έντυπη έκδοση μιας εφημερίδας αν αυτή σταματούσε.
Όπως και να ‘χει, το ίντερνετ απειλεί εδώ και καιρό τον παραδοσιακό Τύπο, ενώ σειρά παίρνει και η τηλεόραση που η μόνη της σωτηρία είναι να αλλάξει εντελώς μορφή.

Φωτό της ημέρας

Από επίδειξη μόδας στο Σίδνεϊ. Μαύρο χιούμορ ή απλά ανατριχιαστικό;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ηλεκτρονικής εφημερίδας των blogs.

Τεύχος #4 Ηλεκτρονικής εφημερίδας των blogs. Κάντε κλίκ στο εξώφυλλο

Τεύχος #4 Ηλεκτρονικής εφημερίδας των blogs. Κάντε κλίκ στο εξώφυλλο
ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Ερώτημα είναι αυτό βρε Παπανδρέου;που πήγαν τα λεφτά;;έλα να σου πω που πήγαν τα λεφτά....

Δευτέρα, 4 Μάϊος 2009


Λοιπόν φίλε μου Γιώργο Παπανδρέου...τα χρήματα πήγαν στις τσέπες τους,οι περισσότεροι από δαύτους φτιάξανε ΝΕΑ ΕΞΟΧΙΚΑ,αγοράσανε ΝΕΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ,αγοράσανε ΚΟΤΕΡΑ και ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ....υπερπολυτελείας,ήδη πολλοί από δαύτους κάνουνε ταξιδάκια που ούτε ο ΣΕΪΧΗΣ του Μπαχρέιν δεν έχει κάνει...και για να τελειώνουμε,πολλοί από δαύτους,καταθέσανε εκατομμύρια ευρώ σε Ελβετικές Τράπεζες...από το 2004 μέχρι και σήμερα!!
Αμάν βρε Γιώργο...ερώτημα είναι αυτό;
Αυτό το γνωρίζει και ο παππούς μου,που είναι και 123 ετών!
ΔΕΞΙΑ ΟΛΕ GATE 4...!

O Λαμπράκης,έφαγε πόρτα από τον Παπανδρέου...ως γνήσιος ΝΤΑΒ***ΗΣ...και τώρα παρουσιάζει γκάλοπ 2,8%...ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...!

Δευτέρα, 4 Μάϊος 2009


Ιδού το ερώτημα λαέ της χώρας!
Θέλεις έναν πρωθυπουργό καθαρό και μακριά από τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;
Ή θέλεις έναν πρωθυπουργό...μαζί με ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;
ΕΦΑΓΕ πόρτα ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ από τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...και τώρα παρουσιάζει γιαλαντζί γκάλοπ...!
2,8% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...!
Ναι,μόνο που είναι 24444% υπέρ του ΠΑΣΟΚ...στο μυαλό,και στην τσέπη του απλού λαού!

ΕΙΔΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ - Στο ψυχιατρείο η Θώδη!

Στο ψυχιατρείο η Θώδη!
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ http://www.womenonly.gr/loipon
Σε καταστολή στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου νοσηλεύεται από το βράδυ του Σαββάτου η Έφη Θώδη, η οποία εισήχθη μετά από ισχυρό νευρικό κλονισμό. Η γνωστή τραγουδίστρια τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στο εξοχικό της, όταν σύμφωνα με τον οδηγό της, έπαθε νευρικό κλονισμό και σε έξαλλη κατάσταση φώναζε ότι είναι «ο Θεός και ο Ναπολέων».

Ο οδηγός της έντρομος την πήγε στο Σισμανόγλειο, ενώ ειδοποίησε την οικογένεια της. Όταν τα αδέλφια της έφθασαν στο νοσοκομείο, βρήκαν εκείνη στο προαύλιο σε κατάσταση αμόκ να απειλεί με αυτοκτονία, αν την έκλειναν στην ψυχιατρική κλινική. Τελικά, με τη βοήθεια της αστυνομίας και του ιατρικού προσωπικού κατάφεραν να την βάλουν στην κλινική, ενώ οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο προαύλιο μπροστά στα μάτια των έκπληκτων επισκεπτών ήταν αν μη τι άλλο θλιβερές για τη γνωστή αοιδό. Αλλά και την οικογένεια της...

Η Θώδη από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται σε καταστολή και της χορηγείται ειδική φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή μαζί της, ενώ κανείς δεν ξέρει πλέον τι μέλλει γεννέσθαι. Η οικογένεια της και κυρίως η μητέρα της (που λίγο πριν καιρό ζητούσε βοήθεια, βλέποντας την κόρη της να παραληρεί στα παράθυρα διάφορων εκπομπών) βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είναι σοκαρισμένη από την εξέλιξη που είχε η αοιδός. Αν και δεν είναι λίγοι (κυρίως εκείνοι που έμειναν αμέτοχοι το προηγούμενο διάστημα στο «φαινόμενο» Θώδη), που λένε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν... προδιαγραμμένη!

Νέος έρωτας για την Μάρω Λύτρα!

Νέος έρωτας για την Μάρω Λύτρα!


Αγαπημένε μου Σωτήρη,
.ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ http://www.womenonly.gr/loipon .

Η περίπτωση αυτή είναι λίγο ιδιαίτερη. Πρώτα κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι η Μάρω Λύτρα έχει σχέση με τον ράπερ TNS και μετά οι δυο τους αποφάσισαν ότι θέλουν να γίνουν ζευγάρι. Χμ. Μού θυμίζει κάτι περιπτώσεις κουτσομπόληδων σε χωριό, που πρώτα μαθαίνουν αυτοί τα νέα και μετά αυτά γίνονται... Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα μετράει και σημασία έχει ότι η Μάρω λίγους μήνες μετά τον χωρισμό της με τον Γιάννη Αμανατίδη είναι και πάλι ερωτευμένη.

Και δεν έχει λόγο (ούτε ο νυν αγαπημένος της βεβαίως) να κρύψει τη νέα της σχέση, ούτε να μην κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Εξάλλου, το αυτό συνέβη το περασμένο Σάββατο, όταν το νεόκοπο ζευγάρι έκανε μία τσάρκα στα μαγαζιά της Παραλιακής, όπου (κατά μία διαβολική σύμπτωση) σε ένα από αυτά περίμεναν απ’ έξω φωτογράφοι. Τα κλικ πήραν φωτιά με το ζευγάρι να δείχνει ατάραχο.

Έπρεπε με κάποιο τρόπο να γίνει γνωστή η νέα σχέση της showbiz. Και στην τελική, γιατί να το κρύψουνε; Άσε που λίγες μέρες πριν η Λύτρα είχε παραδεχτεί ότι πλέον δεν είναι single. Η σχέση τους δεν μετράει ούτε μήνα, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα είχε παίξει φλερτ και μάλιστα έντονο. Βασικά, από την πρώτη στιγμή που Μάρω και TNS συνεργάστηκαν για το ντουέτο «Κάνεις λάθος» υπήρξε έλξη, αλλά και οι δύο δεν ήθελαν να μπερδέψουν τα επαγγελματικά με τα προσωπικά.

Με τον καιρό, όμως και μετά από κάποια επαγγελματικά ταξίδια, ήρθαν πολύ κοντά και όπως καταλαβαίνεις, δεν ήθελε πολύ να έρθει μία σχέση. Όσοι τους γνωρίζουν από κοντά, λένε ότι δείχνουν πολύ ερωτευμένοι, έχοντας αφήσει και οι δύο πίσω τους τον χωρισμό από τις σοβαρές σχέσεις που είχαν. Η Μάρω με τον Αμανατίδη... Μην μπερδεύεσαι.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού


ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009 - sport24.gr
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό της Γλυφάδας και παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου στην Α1 ανδρών. Οι "πράσινοι" μείωσαν σε 2-1 τη σειρά των τελικών και την Πέμπτη (07/05, 19:00) στο κλειστό του Ρέντη θα "κυνηγήσουν" την ισοφάριση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!! kraxtis-gr.blogspot.com

Ένας αποτυχημένος "Πρετεντέρης" ...

ΔΕΥΤΕΡΑ 4.5.09

Ο Τριανταφυλλόπουλος προσπαθεί να το παίξει Πρετεντέρης. Αλλά με τι προσόντα; Μπορεί μεν ο Ντερμπεντέρης να έχει εμμονές, να υπηρετεί σκοπιμότητες, πολλές φορές και απλώς τη μισαλλοδοξία του, όμως, είναι κατηρτισμένος στα θέματα εσωτερικής πολιτικής και βεβαίως έχει ταλέντο στο να εκρήγνυται ακόμη και όταν παίζει θέατρο. Ο Τριανταφυλλόπουλος που να βρει αυτά τα προσόντα; Προσπαθεί, αλλά είναι σκέτη αποτυχία. Όπως απόψε που προσπάθησε να περάσει στον κόσμο τι Καραμανλής, τι Παπανδρέου (τι Παπάγος, τι Πλαστήρας) . Όλοι είναι ίδιοι...

Ο ΥπουργόςΝαυτιλίας κ.Αναστάσης Παπαληγούρας υπέγραψε σύμβαση άγονης γραμμής με πολιτευτή της Ν.Δημοκρατίας το διάστημα που ήταν και πρόεδρος ΛΤ.Σάμου

Δευτέρα, 4 Μάϊος 2009

Από τη μια ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στέλνει στον Εισαγγελέα την υπόθεση του Λιμενικού Ταμείου Σάμου ,και από την άλλη υπογράφει σύμβαση δημόσιας ανάθεσης, με ένα εκ των μετόχων που τυγχάνει να είναι και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και Νομαρχιακός Σύμβουλος αλλά και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου ,το επίμαχο διάστημα της υπογραφής δηλαδή την 31 Οκτωβρίου 2008

Στις 3 Οκτωβρίου 2008 ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Αναστάσης Παπαληγούρας ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου υπέγραψε σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ,ΦΟΥΡΝΟΙ-ΘΥΜΑΙΝΑ-ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΣ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ –ΒΑΘΥ με επιστροφή ,με τους Νικόλαο Κατρακάζο και Δημήτριο Κασμιρλή οι οποίοι εκπροσωπούσαν την ναυτική εταιρεία ΠΛΟΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Καθορίστηκαν 5 δρομολόγια την εβδομάδα αντί μισθώματος 5.162 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο με το ΕΓ/ΟΓ <<ΣΑΜΟΣ ΣΠΙΡΙΤ>> Ν.Σάμου 57 κατηγορίας 4.

…..η σύναψη Μειοδοτικού διαγωνισμού είναι διάρκειας 12 ετών .

Τα λέμε αυτά γιατί τώρα τελευταία, με τα όσα συνέβησαν στο Λιμενικό Ταμείο της Σάμου, ακούγεται η άποψη εκ μέρους ενός εκ των μετόχων ,η απειλή καλύτερα ότι αν με κουνήσετε θα πάρω το πλοίο από τη γραμμή και θα φύγω .Επειδή κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να συμβεί διότι η σύμβαση που υπέγραψαν τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν και σοβαρές υποχρεώσεις.

Τώρα πως εξηγείται από τη μια ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Αναστάσης Παπαληγούρας να ανακοινώνει ότι το πόρισμα του ελέγχου για την διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου Σάμου αποστέλλεται στον Εισαγγελέα και το γεγονός να υπογράφει ο ίδιος σύμβαση με πλοιοκτήτη που κατά την διάρκεια της υπογραφής ο πλοιοκτήτης Ν.Κατρακάζος που είναι συγχρόνως και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αλλά και πολιτευτής της Ν.Δ είναι ένα μεγάλο ερώτημα που θα απασχολήσει το ......μαντείο των Δελφών


κάντε κλικ πάνω να δείτε την σύμβαση και τους συμβαλλομένους



κάντε κλικ πάνω να δείτε την σύμβαση
αναρτήθηκε από το χρήστη Γιάννης Μ.Νέγρης

«Αντίο Σίλβιο»...




«Διαζύγιο τώρα» λέει η Βερόνικα στον «θερμό» Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Πηγή: Reuters

Αίτηση διαζυγίου ανήγγειλε μέσω του Τύπου η σύζυγος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αγανακτισμένη από το αθεράπευτο φλερτ του «ζωηρού» Καβαλιέρε με νεαρές αιθέριες υπάρξεις. «Αναγκάστηκα να πάρω αυτή την απόφαση» λέει η Βερόνικα Λάριο. Πληγωμένος δηλώνει ο Μπερλουσκόνι και επιλέγει -παραδόξως- την οδό της σιωπής...

Σκεπτικός και προσεκτικός να μην σπάσει τα αυγά !!!

Δευτέρα, 4 Μάϊος 2009


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Θάνατος ομογενή DJ σε κλαμπ της Αυστραλίας


ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

Ομογενής DJ βρήκε τραγικό θάνατο από μαχαιριές που δέχθηκε κατά τη διάρκεια καυγά σε νυχτερινό κλαμπ του Μπρισμπέιν.

Πρόκειται για τον 20χρονο Φίλιππο Χαλιπηλία, ο οποίος χαρακτηρίζεται από όλους ως «ήσυχο παιδί».

Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και οι αστυνομικές αρχές μελετούν τώρα τις κάμερες του κλαμπ για να τους εντοπίσουν.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαχαίρωσαν νεαρό στο κέντρο της Τρίπολης


ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

Λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, στο κέντρο της Τρίπολης, δύο παρέες ανδρών, έχοντας προηγηθεί φιλονικία σε ταχυφαγείο της πόλης, συνεπλάκησαν άσχημα με αποτέλεσμα ένας νεαρός να μαχαιρώσει, στο αριστερό υπομασχάλιο έναν από την άλλη παρέα.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 21χρονο Έλληνα κι έναν 20χρονο Αλβανό, ενώ αναζητά ένα ακόμα άτομο. Οι δύο συλληφθέντες που ανακρίνονται θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Τρίπολης.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διεθνής αναγνώριση για το «τριφύλλι»



ΔΕΥΤΕΡΑ 04-05-09

Διθυραμβικά σχόλια και πανευρωπαϊκή αναγνώριση για τους πρωταθλητές Ευρώπης.


Τα δημοσιεύματα του εξωτερικού αφιέρωσαν χώρο για τη μεγαλύτερη μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση, επευφημώντας τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Αναλυτικά τα σχόλια του ξένου Τύπου:

ΜΑRCA: «O Παναθηναϊκός εκθρόνισε την ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» μετά από έναν δραματικό τελικό κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με κορυφαίους τους Φώτση, Σπανούλη».

EL PAIS: «O πρωταθλητής της δεκαετίας. Ο Σισκάουσκας δεν τα κατάφερε και ο Παναθηναϊκός σήκωσε το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας».

ΑΝSA: «O Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής. Ήταν κυρίαρχος σε όλο το παιχνίδι, με την ομάδα του Μεσίνα να προσπαθεί στο τέλος να γυρίσει το ματς».

GAZZETA DELLO SPORT: «Αποθέωση για Παναθηναϊκό. Οι Έλληνες κατάφεραν να κερδίσουν την ΤΣΣΚΑ, με τον Ομπράντοβιτς να γράφει ακόμα μια ραψωδία στον πάγκο του Παναθηναϊκού».

BILD: «Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ακόμα ένα Final Four. Οι Έλληνες πήραν το πέμπτο τους τρόπαιο κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ».

SPIEGEL: «Θρίαμβος στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός σε αυτό το Final Four και πήρε δίκαια το πέμπτο του τρόπαιο».

SPORT 1: «O Παναθηναϊκός γιορτάζει στο Βερολίνο. Οι «πράσινοι» ήταν απίστευτοι και πήραν ακόμα ένα τρόπαιο».

SPORT: «Νέος Βασιλιάς. Ο Παναθηναϊκός εκθρόνισε την ΤΣΣΚΑ και στέφθηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ευρώπης. Δραματικός τελικός, αν και οι Έλληνες ήταν καλύτεροι».

AS: «Ο μάγος Ομπράντοβιτς ξανά στο θρόνο. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε για πέμπτη φορά το τρόπαιο και ο Ομπράντοβιτς νίκησε τον Μεσίνα στη μάχη των πάγκων».

EUROSPORT: «Ο Παναθηναϊκός το έκανε ξανά. Όπως το 2007, ο Παναθηναϊκός κέρδισε ξανά την ΤΣΣΚΑ και πήρε το τρόπαιο».

Krepsinis net: «Ο τέταρτος τίτλος στην Ευρωλίγκα για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι γεγονός. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου νικώντας την ΤΣΣΚΑ του Ραμούνας Σισκάουσκας».

L'equipe: «Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός, αφού νίκησε την κάτοχο του τίτλου ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Έλληνες είχαν εξασφαλίσει διαφορά 23 πόντων, αλλά οι Ρώσοι επέστρεψαν και πήγαν το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ».

Sport Express: «Η ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η ομάδα του στρατού έκανε ένα μικρό θαύμα καλύπτοντας διαφορά 23πόντων, αλλά στο τέλος οι Αθηναίοι ήταν πιο τυχεροί. Μοναδικό το ρεκόρ του Ομπράντοβιτς με 7 κατακτήσεις».

Πηγή: SPORT-FM

Λευκο: (συγ)καλύπτει τα πάντα!!!‏

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

Από το http://vasilisp.com/blogs

Πιέζει κανείς τον κ. Παυλίδη;...

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

Από τον Φάνη Ξημεράκη
www.Satira-epikerotitas.blogspot.com
.

Έχασε τον πατέρα του επειδή στηρίχτηκε στις υπηρεσίες υγείας της Ελλάδας!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Μάϊος 2009

Έτσι δολοφονεί το κράτος τους πολίτες του
απο το http://kostasxan.blogspot.com
Είναι γνωστό και πάρα πολλές φορές έχει καταγγελθεί πως το Ελληνικό Κράτος αδιαφορεί και πετάει στα σκουπίδια ως άχρηστους, τους πολίτες εκείνους που θα ζητήσουν την βοήθειά του. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε εκείνους που διαθέτουν την άνεση και τις γνωριμίες ή είναι "γνωστοί" και δέχονται πλούσιοπάροχα κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να διατηρηθούν εν ζωή.

Αφορμή για την εγκληματική αντιμετώπιση των Ελλήνων πολιτών από την Πολιτεία, τα όργανά της και τους καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες της, μου έδωσε μία ΑΛΗΘΙΝΗ επιστολή που έφθασε στο e-mail του ιστολογίου και μέσα στην οποία καταγγέλεται Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ενός ανήμπορου Έλληνα στον οποίο οι "υπεύθυνοι" αρνήθηκαν το δικαίωμα στη ζωή. Η επιστολή που ακολουθεί, περιγράφει την εκτελεστική απόφαση-διάθεση εκείνων που η Πολιτεία έχει ορίσει υπεύθυνους για να αγωνίζονται υπέρ της υγείας και της διατήρησης στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Η αδιαφορία τους και η αρνητική τους διάθεση δεν γνωρίζω εάν μεταφράζονται ως προσωπική διάθεση ή εκτέλεση άνωθεν εντολών. Η απώλεια όμως μίας ζωής "λόγω αδιαφορίας", μάλλον μεταφράζεται ως "εγκληματική διάθεση"...
Ο υπουργός Υγείας, αλήθεια, τι έχει να πει άραγε; Τι μπορεί να απαντήσει στην επιστολή που του εστάλει;

Η καταγγελτική επιστολή - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!!kraxtis-gr.blogspot.com!

Νέο "χαστούκι" από Κομισιόν

Σε εφιαλτικές προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η Κομισιόν με την εαρινή της έκθεση. Οριοθετεί το έλλειμμα του 2009 στο 5,1%, κάτι που σημαίνει ότι για να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή με βάση την κοινοτική επιτήρηση και να πέσει το έλλειμμα στο 2,9% θα πρέπει μέχρι τα τέλη του 2010 (δηλαδή σε μόλις 18 μήνες) να ληφθούν μέτρα που θα αποδώσουν πάνω από 5,5 δισ. ευρώ.

Νέο  χαστούκι  από Κομισιόν
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εαρινή έκθεση κάνει λόγο για έλλειμμα 5,1% φέτος στην Ελλάδα και 5,7% το επόμενο έτος, εκτροχιασμό του δημόσιου χρέους στο 103,4% του ΑΕΠ το 2009 και στο 108% το 2010, ενώ αναμένει ύφεση με συρρίκνωση φέτος του ΑΕΠ κατά 0,9%

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις Βρυξέλλες πιστεύουν ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση είναι «μηδενικής απόδοσης» γι’ αυγό και προβλέπουν έλλειμμα 5,7% το 2010. Ζητούν επί της ουσίας ένα νέο προϋπολογισμό.

Επιπλέον η Επιτροπή εκτιμά ότι φέτος η ελληνική οικονομία θα περάσει το κατώφλι της ύφεσης καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι αρνητικός (?0,9%) για πρώτη φορά μετά από το 1993. Μάλιστα προβλέπει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης το 2010 αφού δίνει οριακό θετικό πρόσημο (+0,1%).

Την ίδια ώρα η Κομισιόν προβλέπει "εκτροχιασμό" του δημοσίου χρέους στο 103,4% του ΑΕΠ για φέτος και στο 108% το 2010.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με τις προβλέψεις που έκανε τον Ιανουάριο το δημόσιο χρέος του επόμενου έτους έχει «ψηλώσει» κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Στο μέτωπο της ανεργίας εκτιμά ότι από το 7,7% το 2008 θα πιάσει το 9,1% φέτος και θα εκτιναχθεί στο 9,7% το 2010.

Κώστας Τσαχάκης

kraxtis-gr.blogspot.com

Πεντάστερος!!!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009
Πεντάστερος!!!!!novasports.gr (videos)

O Διαμαντίδης σηκώνει μαζί με τον Αλβέρτη τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο του ΠαναθηναϊκούΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΜΟΥΣΗΣ

Ο μεγάλος Παναθηναϊκός σήκωσε την πέμπτη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας του νικώντας στον τελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 73-71. Η πράσινη αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς νίκησε Ρώσους -αλλά και διαιτητές- με μία παλικαρίσια εμφάνιση στην "O2 World" του Βερολίνου και πρόσθεσε στη φανέλα της το πέμπτο αστέρι.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 23 πόντους 51-28 στο 21', αλλά η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στο παιχνίδι και διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους σε έναν συγκλονιστικό τελικό. Η διαιτησία βοήθησε την εμφανώς βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο ΤΣΣΚΑ να μειώσει στον ένα πόντο (70-69) 25" πριν το φινάλε της αναμέτρησης και το παιχνίδι πήγε στη διαδικασία των βολών. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους 5,8" πριν τη λήξη είχε 1/2 βολές και διαμόρφωσε το σκορ στο 73-71. Ο Ραμούνας Σισκάουσκας ανέλαβε την τελευταία επίθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε με τη μπάλα να... μπαίνει και να βγαίνε από το καλάθι του Παναθηναϊκού και οι "πράσινοι" επανήλθαν στην κορυφή της Ευρώπης.

Απίστευτος ρυθμός...
Ο Παναθηναϊκός μπήκε... αναγνωριστικά στο παρκέ και στα πρώτα λεπτά η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε προβάδισμα πότε δύο και πότε τεσσάρων πόντων. Οι πράσινοι πήραν κεφάλι στο 7' με τέσσερις εύστοχες βολές του Νίκολα Πέκοβιτς μετά από φάουλ και τεχνική ποινή στον Βίκτορ Κριάπα. Η "καταιγίδα", όμως, ήρθε λίγο αργότερα. Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έπαιζαν σκυλίσια άμυνα και επέβαλαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι.

Τα ποσοστά τους έξω από τη γραμμή των τριών πόντων ήταν άκρως εντυπωσιακά (8/14 54%) με την ΤΣΣΚΑ να μην έχει βρει σε όλο το πρώτο ημίχρονο τον στόχο. Ως εκ τούτου η διαφορά γρήγορα πήρε διαστάσεις και με τρίποντο του Ντρου Νίκολας στο τέλος της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα με 20 πόντους (48-28). Οι Ρώσοι ήταν τραγικοί. Προσπαθούσαν να πάνε σε σετ επιθέσεις και δεν ήταν λίγες οι φορές που τους έμεινε η μπάλα στα χέρια, ενώ σημαντικό πρόβλημα υπήρχε και στην αντιμετώπιση των πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού.

Πράσινο black out με... happy end
Η τρίτη περίοδος δεν εξελίχθηκε όπως θα την ήθελε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έπεσε στην παγίδα της ΤΣΣΚΑ και απώλεσε σημαντικό προβάδισμα. Οι πράσινοι σκόραραν μόνο οκτώ πόντους σε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο με την ΤΣΣΚΑ να βάζει 18. Ο Τράγιαν Λάνγκντον πήρε μπροστά, ενώ οι διαιτητές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σπρώξουν τους Ρώσους.

Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε σε ανάλογο ρυθμό και στην τελευταία περίοδο και έριξε τη διαφορά στους έξι πόντους (56-50) επτά λεπτά πριν από το τέλος του τελικού. Ακολούθησε ένα επί μέρους σκορ 9-2 για τον Παναθηναϊκό απόρροια του εκπληκτικού σε εκείνο το διάστημα Στράτου Περπέρογλου. Παρ' όλα αυτά οι Ρώσοι επέστρεψαν και τρία λεπτά πριν το φινάλε μείωσαν στους πέντε (65-60). Ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε με τρίποντο και έστειλε εκ νέου τη διαφορά στους οκτώ πόντους.

Στη συνέχεια οι "πράσινοι" σκόραραν μόνο από τη γραμμή του φάουλ, οι παίκτες του Μεσίνα πέτυχαν δύο τρίποντα, κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο, αλλά η τελευταία πινελιά ενός συναρπαστικού τελικού, όπως προαναφέραμε είχε "πράσινο" χρώμα...

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 48-28, 56-46, 73-71.

Διαιτητές: Μπραζάουσκας (Λιθουανία), Αρτεάγκα (Ισπανία), Μπαχάρ (Ισραήλ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 13 (3), Νίκολας 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (2), Πέκοβιτς 6, Γιασικεβίτσιους 10 (3)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Έτορε Μεσίνα): Ζήσης, Σμόντις 9 (1), Σισκάουσκας 13 (2), Χόλντεν 14, Λόρμπεκ 5, Λάνγκντον 13 (1), Καούν 3, Κριάπα 9 (1), Πλάνινιτς 5, Μόρις

  • Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που κατακτά το τρόπαιο με τρίτη διαφορετική ομάδα. Προηγήθηκαν οι κατακτήσεις με την Μπαρτσελόνα (2003) και με τη Μακάμπι (2004, 2005).

  • Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο τρίτος Ελληνας παίκτης που αναδεικνύεται MVP του Final-4. Πρώτος τα κατάφερε το 2006 ο Παπαλουκάς (ΤΣΣΚΑ M.) και ακολούθησε το 2007 ο Διαμαντίδης.

    Οι τίτλοι των ομάδων
    8: Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανία (1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995)
    6: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, EΣΣΔ/Ρωσία (1961, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008)
    5: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Ελλάδα (1996, 2000, 2002, 2007, 2009)
    - Βαρέζε, Ιταλία (1970, 1972, 1973, 1975, 1976)
    - Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ισραήλ (1977, 1981, 2001 - Σουπρολίγκα, 2004, 2005)
    3: Ρίγα, ΕΣΣΔ (1958, 1959, 1960)
    - Μιλάνο, Ιταλία (1966, 1987, 1988)
    - Σπλιτ, Γιουγκοσλαβία (1989, 1990, 1991)
    2: Τσιμπόνα, Γιουγκοσλαβία (1985, 1986)
    - Βίρτους Μπολόνια, Ιταλία (1998, 2001)
    - Καντού, Ιταλία (1982, 1983)
    1: Μπαρτσελόνα, Ισπανία (2003)
    - Παρτιζάν, Γιουγκοσλαβία (1992)
    - Μπανταλόνα, Ισπανία (1994)
    - Βίρτους Ρόμα, Ιταλία (1984)
    - Ζαλγκίρις, Λιθουανία (1999)
    - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ελλάδα (1997)
    - Μπόσνα Σαράγεβο, Γιουγκοσλαβία (1979)
    - Ντιναμό Τιφλίδας, ΕΣΣΔ (1962)
    - Λιμόζ, Γαλλία (1993)

    Οι προπονητές με τους περισσότερους τίτλους (1958-2008):
    7: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς
    4: Πέδρο Φερναντίθ, Αλεξάντερ Γκομέλσκι, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Ετορε Μεσίνα
    3: Ατσα Νίκολιτς, Πίνι Γκέρσον
    2: Εβγκένι Αλεκσέγιεφ, Βαλέριο Μπιανκίνι, Σάντρο Γκάμπα, Ζέλικο Παβλίτσεβιτς, Λόλο Σάινθ

    Η "χρυσή βίβλος" των MVP σε Final-4:
    1988: Μπομπ ΜακΑντού (Φίλιπς Μιλάνο)
    1989: Ντίνο Ράτζα (Γιουγκοπλάστικα)
    1990: Τόνι Κούκοτς (Γιουγκοπλάστικα)
    1991: Τόνι Κούκοτς (Ποπ 84)
    1992: Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς (Παρτιζάν)
    1993: Τόνι Κούκοτς (Μπενετόν Τρεβίζο)
    1994: Ζάρκο Πάσπαλι (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
    1995: Αρβιντας Σαμπόνις (Ρεάλ Μαδρίτης)
    1996: Ντομινίκ Ουίλκινς (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
    1997: Ντέιβιντ Ρίβερς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
    1998: Ζόραν Σάβιτς (Κίντερ Μπολόνια)
    1999: Τάιους Έντνι (Ζαλγκίρις Κάουνας)
    2000: Ζέλικο Ρέμπρατσα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
    2001: Αριελ ΜακΝτόναλντ (Μακάμπι Τελ Αβίβ) --ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ--
    2002: Ντέγιαν Μποντιρόγκα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
    2003: Ντέγιαν Μποντιρόγκα (Μπαρτσελόνα)
    2004: Αντονι Πάρκερ (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
    2005: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
    2006: Θοδωρής Παπαλουκάς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
    2007: Δημήτρης Διαμαντίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
    2008: Τράιαν Λάνγκντον (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
    2009: Βασίλης Σπανούλης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)








    (4/5/09)

  • Τελικά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα είναι αστεία και της πλάκας;

    ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009
    Αναρτήθηκε από blogger
    On 12:55 πμ
    Πολλοί θα πουν ναι και θα συμφωνήσουν πολλοί μαζί τους..

    Δείτε το βίντεο!

    , , |

    Κρίσιμη η κατάσταση του καθηγητή


    ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό" 34χρονος καθηγητής ψυχολογίας, που τραυματίστηκε από σφαίρα το βράδυ της Κυριακής και ενώ έκανε τον καθιερωμένο περίπατό του

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό" καθηγητής ψυχολογίας, ετών 34 που τραυματίστηκε από σφαίρα το βράδυ της Κυριακής και ενώ έκανε τον καθιερωμένο περίπατό του. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Περιοχ΄ή του Αγίου Παντελεήμονα, στην οδό Σμόλικα 19. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

    kraxtis-gr.blogspot.com

    Τους παίρνει στο λαιμό του ο Παυλόπουλος...

    ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Μαϊ 2009

    Αυτός εισηγήθηκε το "λευκό",
    για την υπόθεση Παυλίδη, που
    οδηγεί τη ΝΔ σε μεγαλύτερο
    διασυρμό και αδιέξοδα!

    .
    Από τον Στάθη Παλαιολόγο
    .
    Στο "λευκό" θα προσπάθήσει να βρει διέξοδο από τα αδιέξοδά της απόψε τα μεσάνυχτα στη Βουλή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη. Ιθύνων νους της λύσης του "λευκού" θεωρείται ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί έτσι να διασωθεί η κατάσταση για τη ΝΔ και την κυβέρνησή της. Με τον πρωθυπουργό σε κατάσταση αδυναμίας και υπό αποχώρηση, ο κ. Παυλόπουλος επιλέγει μια μεθόδευση που εμφανίζεται ως βαλβίδα εκτόνωσης για τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Όμως δεν αντιλαμβάνεται (;) ότι κατ' αυτόν τον τρόπο βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο διασυρμό ολόκληρη η παράταξη της ΝΔ. Γελοιοποιούνται όλοι τους γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει τι συμβαίνει με την υπόθεση αυτή, καταλαβαίνει και την επιχείρηση δυσκάλυψης.
    Ταυτόχρονα όμως, οι πολιτικές παρενέργειες για τη ΝΔ θα είναι μεσοπρόθεσμα ακόμη πιο οδυνηρές αφού...
    θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα -και αριθμητικά- ότι έχει χαθεί ο έλεγχος και ότι η περίφημη πλειοψηφία των 151 είναι κατ΄ουσίαν στον "αέρα".
    Αν η ηγεσία της ΝΔ ήθελε πραγματικά καθαρή στάση, θα έπρεπε να αφήσει τους βουλευτές της να ψηφίσουν ελεύθεροι. Όμως ο κ. Παυλόπουλος έπαιξε καταλυτικό ρόλο προς την αντίθεση κατεύθυνση. Άραγε από αδυναμία να αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις της συγκυρίας ή μήπως είχε κι αυτός λόγους να "κουκουλωθούν" τα πράγματα; Σε κάθε περίπτωση, με τη γραμμή που εισηγήθηκε τους παίρνει όλους στο λαιμό του...

    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

    Το βίντεο της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού...

    Από το http://tvstarnews24.blogspot.com/


    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

    Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 4 Μαΐου


    ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

    Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
    Ανοίγματα προς Δύση και Ανατολή κάνει ο δήμος Δίου.
    Πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος υποδέχθηκε τον Γάλλο πρόξενο, χθες τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.
    Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν, μεσημέρι της Κυριακής, στο συνοικισμό των Μικρασιατών της Νέας Εφέσου.
    Ως γνωστό, ο δήμος Δίου και ο δήμος Σελτζούκ (Αρχαίας Εφέσου) της Τουρκίας έχουν αδελφοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και η επίσκεψη του Τούρκου προξένου έρχεται να πιστοποιήσει τη φιλία των δυο πλευρών.
    Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου Γιάννης Δημητριάδης, ο πρόεδρος του Τ.Σ. της Νέας Εφέσου Κώστας Μουλάς, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του δήμου Δίου Δημήτρης Μουτάφης και αρκετοί κάτοικοι του συνοικισμού της Νέας Εφέσου.
    Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών με ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων στις δύο χώρες.
    Τόσο ο Τούρκος Πρόξενος όσο και ο δήμαρχος Δίου δήλωσαν αποφασισμένοι να προωθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες, στη βάση ανάπτυξης της φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.



    Όπως μας πληροφορεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Σταύρος
    Βιτάλης, πέρασε για 13η φορά τα διόδια των Τεμπών, αρνούμενος να τα πληρώσει,
    επικαλούμενος την οδηγία 1999/62/EC της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Αυτή τη φορά, λέει, ίσως ενημερωμένοι οι υπάλληλοι των διοδίων, δεν επιχείρησαν ούτε
    καν να του ζητήσουν τα στοιχεία του, όπως έκαναν τις προηγούμενες φορές, καθώς εδώ,
    εδώ και 6 μήνες αρνείται συστηματικά να πληρώσει τα συγκεκριμένα διόδια.
    Δεν ξέρω πόσοι είναι τελικά αυτοί που έχουν επιλέξει αυτόν το συγκεκριμένο τρόπο αντίστασης στα διόδια, φαντάζεστε όμως να έπαιρνε μαζικό χαρακτήρα και να μην πλήρωνε (πιχι λέμε τώρα) ούτε ένας στα διόδια Λεπτοκαρυάς;



    Το «Επειδή νοιάζομαι» ...δουλεύει!

    Την περασμένη Πέμπτη είχαμε παρουσιάσει την πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης να αναρτά στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες από «κακώς κείμενα» που χρήζουν προσοχής και επιδιόρθωσης από τους τοπικούς αρμόδιους, με τη δέσμευση ότι θα αναρτά φωτογραφίες και όταν αποκαθίστανται.
    Ένα από αυτά τα «κακώς κείμενα» ήταν και το επικίνδυνο χάλι του παλιού Υδραγωγείου Κατερίνης (είχε αναρτηθεί στις 12 Απριλίου), το οποίο διορθώθηκε στις 28 Απριλίου.
    Η Ομάδα δεν πρόλαβε να βγάλει καινούργιες φωτογραφίες, γνωστοποιεί ωστόσο την αποκατάσταση της ζημιάς στην είσοδο του παλιού υδραγωγείου της πόλης και συγχαίρει το Δήμο Κατερίνης «για τα αντανακλαστικά του»



    Γιατί κ. Δήμαρχε;

    Αντικαπνιστής προφανώς ο φίλος αναγνώστης Αντώνης Μάντζιος, «τα ρίχνει» στον δήμαρχο, για τις διαφημιστικές των τσιγάρων αφίσες, που φιλοξενούνται στις στάσεις των ΚΤΕΛ.
    Εμείς, αν και μανιώδεις καπνιστές, παραθέτουμε ως έχει την ανοιχτή επιστολή του:

    Τη στιγμή που γίνεται μια μεγάλη καμπάνια κατά του καπνίσματος, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας, τη στιγμή που το κάπνισμα είναι υπό απαγόρευση στους δημόσιους κλειστούς χώρους, τη στιγμή που θεωρείται σαν υπ’ αριθμόν ένας εχθρός της υγείας μας, την ίδια στιγμή σε δημόσιους χώρους αναρτώνται διαφημίσεις τσιγάρων με όμορφες αλλά άκρως παραπλανητικές και αντιεπιστημονικές εικόνες.
    Δεν είναι υποκριτικό από τη μια το Δημόσιο να θεωρεί το κάπνισμα δημόσιο κίνδυνο και από την άλλη με ευθύνη φορέων του Δημοσίου για ολίγα ευρουλάκια να προβάλλεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους αποσκοπώντας στα έσοδα της διαφήμισης;
    Και εδώ μιλάμε για στέγαστρα των στάσεων του ΚΤΕΛ στην Κατερίνη, στα πεζοδρόμια του Δήμου , στέγαστρα που εκτός των άλλων δέχονται και διέρχονται) εκατοντάδες μαθητές και νεολαίους.
    Ανεξάρτητα του ποιος έχει την ευθύνη της ανάρτησης, επειδή τα πεζοδρόμια είναι δημοτικός χώρος, τα στέγαστρα σε άλλους δήμους ανήκουν και κατασκευάζονται από τους Δήμους, είναι ως εκ τούτου αδιαμφισβήτητη η ευθύνη της δημοτικής αρχής.
    Ακόμα και αν τυπικά είναι νόμιμες αυτές οι διαφημιστικές αναρτήσεις, εν τούτοις υπάρχει για μας ένα σοβαρό θέμα ηθικής και δεοντολογίας.
    Γιατί λοιπόν κ. δήμαρχε;

    Μάντζιος Αντώνης - οικονομολόγος



    Ξαφνικά, η παγκόσμια οικονομική ύφεση, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού το ενδιαφέρον μονοπωλεί πλέον η γρίπη των ιών. Κάποιοι γνωρίζουν ότι το «πολυτιμότερο αγαθό», είναι η υγεία, οπότε το «ξέσπασμα» ενός γεγονότος που θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον την παγκόσμιας κοινότητας, για κάποιους ήταν μάλλον «δώρο Θεού».
    Εκτός κι αν δεν πρόκειται για «δώρο Θεού», αλλά για μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, αποπροσανατολισμού…
    Και βέβαια ο ρόλος των ΜΜΕ, είναι καταλυτικός… αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 20%, αλλά τα μέσα ενημέρωσης είχαν περισσότερες ειδήσεις που αφορούσαν περιπτώσεις εγκληματικότητας κατά 600%!!!



    Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου η 3η Μαΐου

    Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Ένωσης Δημοσιογράφων, το 2008 συνολικά 70 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους παγκοσμίως.
    Περίπου 125 δημοσιογράφοι βρέθηκαν την περασμένη χρονιά πίσω από τα κάγκελα των φυλακών, οι περισσότεροι σε ασιατικό έδαφος, ενώ τουλάχιστον 673 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν κατά την άσκηση του έργου τους.

    Στην Ελλάδα, οι αγωγές κατά των μέσων ενημέρωσης, είναι καθημερινό σχεδόν φαινόμενο, ενώ πολλοί είναι οι συνάδελφοι, που εξοντώθηκαν οικονομικά –κυρίως στην περιφέρεια- επειδή βρέθηκαν να υπερασπίζονται την αλήθεια, που σε κάποιους δεν άρεσε.
    Η «εξόντωση» της Ελευθερίας του τύπου, δεν είναι κατ’ ανάγκη η φυσική εξόντωση του δημοσιογράφου… και στην χώρα μας δυστυχώς, το ξέρουνε κάποιοι πολύ καλά αυτό.



    Από τον τελικό έλεγχο, αναμένεται να περάσει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Κατερίνης. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη λειτουργία του…
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν τοποθετηθεί και οι ογκομετρητές λυμάτων στην Παραλία, ώστε να μην ξαναδούμε το «σήριαλ» του περασμένου καλοκαιριού και τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στη ΔΕΥΑΚ και το Δήμο Παραλίας.



    Σαν να «χαμήλωσε τον πήχη», όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών για την Ευρωβουλή, ο Γιώργος Φλωρίδης, δηλώνοντας ότι το Πα.Σο.Κ. ενδιαφέρεται για την πρωτιά, ακόμη και με μια ψήφο. Βέβαια ο πρώην υπουργός, θύμισε ότι στις τελευταίες εκλογές το κόμμα του ηττήθηκε με 4% διαφορά, οπότε αν κερδίσει αυτή τη μάχη θα καταγραφεί η αντιστροφή του κλίματος και στην κάλπη (εκτός από τις δημοσκοπήσεις)
    Πάντως δεν ξέρω πολλούς που θα ήταν ικανοποιημένοι από ένα τέτοιο αποτέλεσμα για το Πα.Σο.Κ.. Αντίθετα, ξέρω κάποιους που… θα το ήθελαν
    kraxtis-gr.blogspot.com .