Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Το ίντερνετ κλείνει τις εφημερίδες

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΙΟΥ 2009

δημοσιευμένο από τον : P.V. στην κατηγορία media

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Το μουρλάνατε το κορίτσι… Η Espresso.

Ελευθεροτυπία
Από την Κυριακή 10 Μαΐου και για ακόμα 7 εβδομάδες, η Ελευθεροτυπία θα προσφέρει στους αναγνώστες της μια συλλογή βιβλίων κλασικής λογοτεχνίας με σύγχρονη εικονογράφηση. Μεταξύ άλλων θα δοθούν τα ‘Ο γύρος του κόσμους σε 40 ημέρες’, ‘Οι τρεις σωματοφύλακες’, ‘Τομ Σόγιερ’.

Derby
Βουΐζει ο τόπος ότι αναστέλλεται η έκδοση της πράσινης αθλητικής εφημερίδας, Derby. Όχι δεν την κλείνει το ίντερνετ που διαβάζουμε στον τίτλο. Αναμένουμε νεότερα και επίσημα.

ALPHA
Δεύτερη συνεχόμενη Τρίτη, Λαζόπουλο και Αλ Τσαντίρι Νιουζ έχουμε καιρό να δούμε δείτε. Αύριο λοιπόν Τρίτη 5 Μαΐου στις 21.00.

Kindle
Σύμφωνα με τους NY Times, η Amazon θα βγάλει σύντομα Kindle με μεγάλη οθόνη. Διαβάστε περισσότερα.

Google Maps
Εκτός από το να βλέπεις το σπίτι σου και την πισίνα του γείτονα, το Google Maps έχει και άλλες χρησιμότητες. Δείτε εδώ το χάρτη με τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων.

Πρωτιές
Καφές με την Ελένη, Studio Alpha, Μες στην τρελή χαρά, είναι οι τρεις εκπομπές που τερμάτισαν πρώτες τον Απρίλιο για τον Alpha.

Μπάσκετ
Εδώ είναι το επίσημο μπλογκ του καλύτερου παίκτη (όπως ψηφίστηκε) του Final 4, Βασίλη Σπανούλη. Μπείτε να διαβάσετε το νέο του ποστ.

Σκάι
Ας δούμε κι ένα βίντεο.

Ειδήσεις
Μια απογοήτευση πρέπει να τη νοιώθουν οι παρευρισκόμενοι στα δελτία ειδήσεων που ακόμα δεν έχει σκάσει κρούσμα γρίπης των χοίρων στη χώρα μας…

Ίντερνετ vs Εφημερίδες
Σύμφωνα με έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου, το 22% των χρηστών του διαδικτύου έχει ακυρώσει τη συνδρομή του σε μία ή περισσότερες εφημερίδες όπου ήταν εγγεγραμμένο μια και πλέον βρίσκει το ίδιο περιεχόμενο δωρεάν στο ίντερνετ. Με τα διαφημιστικά έσοδα στις εφημερίδες των ΗΠΑ να έχουν μειωθεί 10% τον τελευταίο χρόνο, φαίνεται πως τα πράγματα όλο και θα χειροτερεύουν για τον έντυπο Τύπο. Απ’ την άλλη πάντως, το 61% δήλωσε πως θα του έλειπε η έντυπη έκδοση μιας εφημερίδας αν αυτή σταματούσε.
Όπως και να ‘χει, το ίντερνετ απειλεί εδώ και καιρό τον παραδοσιακό Τύπο, ενώ σειρά παίρνει και η τηλεόραση που η μόνη της σωτηρία είναι να αλλάξει εντελώς μορφή.

Φωτό της ημέρας

Από επίδειξη μόδας στο Σίδνεϊ. Μαύρο χιούμορ ή απλά ανατριχιαστικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: