Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Τους παίρνει στο λαιμό του ο Παυλόπουλος...

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Μαϊ 2009

Αυτός εισηγήθηκε το "λευκό",
για την υπόθεση Παυλίδη, που
οδηγεί τη ΝΔ σε μεγαλύτερο
διασυρμό και αδιέξοδα!

.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Στο "λευκό" θα προσπάθήσει να βρει διέξοδο από τα αδιέξοδά της απόψε τα μεσάνυχτα στη Βουλή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη. Ιθύνων νους της λύσης του "λευκού" θεωρείται ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί έτσι να διασωθεί η κατάσταση για τη ΝΔ και την κυβέρνησή της. Με τον πρωθυπουργό σε κατάσταση αδυναμίας και υπό αποχώρηση, ο κ. Παυλόπουλος επιλέγει μια μεθόδευση που εμφανίζεται ως βαλβίδα εκτόνωσης για τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Όμως δεν αντιλαμβάνεται (;) ότι κατ' αυτόν τον τρόπο βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο διασυρμό ολόκληρη η παράταξη της ΝΔ. Γελοιοποιούνται όλοι τους γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει τι συμβαίνει με την υπόθεση αυτή, καταλαβαίνει και την επιχείρηση δυσκάλυψης.
Ταυτόχρονα όμως, οι πολιτικές παρενέργειες για τη ΝΔ θα είναι μεσοπρόθεσμα ακόμη πιο οδυνηρές αφού...
θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα -και αριθμητικά- ότι έχει χαθεί ο έλεγχος και ότι η περίφημη πλειοψηφία των 151 είναι κατ΄ουσίαν στον "αέρα".
Αν η ηγεσία της ΝΔ ήθελε πραγματικά καθαρή στάση, θα έπρεπε να αφήσει τους βουλευτές της να ψηφίσουν ελεύθεροι. Όμως ο κ. Παυλόπουλος έπαιξε καταλυτικό ρόλο προς την αντίθεση κατεύθυνση. Άραγε από αδυναμία να αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις της συγκυρίας ή μήπως είχε κι αυτός λόγους να "κουκουλωθούν" τα πράγματα; Σε κάθε περίπτωση, με τη γραμμή που εισηγήθηκε τους παίρνει όλους στο λαιμό του...

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: