Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Παρελθόν ο Τεν Κάτε, ανέλαβε ο Νιόπλιας!

ΤΡΙΤΗ 8-12-2009
Προπονητής του Παναθηναϊκού ο Νιόπλιας με βοηθό τον Βαζέχα... Βόμβα μεγατόνων έσκασε στην Παιανία. Μέτά τη συνάντηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλαου Πατέρα, με τον Ολλανδό τεχνικό, Χενκ Τεν Κάτε, αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Λίγα λεπτά αργότερα, με νέα ανακοίνωση οι "πράσινοι" γνωστοποίησαν ότι νέος τους τεχνικός είναι ο Νίκος Νιόπλιας, με συνεργάτη του τον Κριστόφ Βαζέχα!
Η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος, κ. Νικόλας Πατέρας με τον προπονητή της ομάδας, κ. Χενκ τεν Κάτε, συμφώνησαν τη λύση της συνεργασίας τους.
Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον προπονητή για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα και για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μέλλον".
Στην επίσημη ιστοσελίδα του "τριφυλλιού" φιλοξενήθηκε και η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Τεν Κάτε: "Υπήρξε τιμή για μένα η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το έργο μου. Έχω βάλει τα θεμέλια για την ομάδα. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συνολική εικόνα, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία. Η απόφαση του προέδρου δεν θα επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση και τη φιλία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους και εύχομαι η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο".
Νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ο Νίκος Νιόπλιας
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Νίκος Νιόπλιας με συνεργάτη τον κ. Κριστόφ Βαζέχα.
"Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Από σήμερα κιόλας πιάνουμε δουλειά και στόχος μου είναι να πετύχω με την ομάδα σαν προπονητής ό,τι και σαν παίκτης: να κατακτήσω τίτλους", δήλωσε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού.
Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Βαζέχα επισήμανε: "Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Παιανία. Η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει στην κορυφή και εκεί θέλουμε να την οδηγήσουμε".
Η σταγόνα του Κατσουράνη ξεχείλισε το ποτήρι...

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009
Τα ωραία έρχονται…είναι στο δρόμο. Αυτά τα Χριστούγεννα η κρίση, λένε οι αναλυτές, θα γίνει πιο αισθητή από κάθε άλλη χρονική περίοδο.
Αναστενάζει ήδη η αγορά. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες δεν ευνόησαν την αγοραστική κίνηση.
Περιμένουν στα ράφια τα χειμωνιάτικα και μην ξεχνάτε ότι αμέσως μετά τις γιορτές έρχονται και οι εκπτώσεις. Δηλαδή…βλέπε μια παρατεταμένη περίοδο ….αγοραστικής υποτονικότητας.
Θα πάρουμε τα απαραίτητα …λένε οι Έλληνες σε σχετική έρευνα. Θα περιορίσουμε τα δώρα, τις εκδρομές και τις εξόδους, θα λιγοστέψουμε τα έξοδα και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε το χειμώνα.
Το μόνο καλό που μας συνέβη φέτος είναι πως ο καλός ...

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

FOTODENTRA_AIGAIO
300 μαθήτριες και μαθητές της Κατερίνης είχαν ανταποκριθεί πέρυσι, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου) στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας να βοηθήσουν στην αποκατάσταση ενός τοπίου παραπλεύρως της εθνικής οδού, όπου κάποιος «χασάπης» είχε σφαγιάσει τα υπάρχοντα δέντρα.
Η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ», που ως γνωστό της έχει παραχωρηθεί (από τη Βουλή) η εθνική οδός για 30 χρόνια, δέχτηκε να φυτέψουν συμβολικά οι εθελοντές κάποια δέντρα και θα αναλάμβανε (είπε) η ίδια τα ....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009
Μετά το φορολογικό ο Καποδίστριας και μετά ο εκλογικός νόμος.
***
Στο φορολογικό λέμε ναι κι όσο πιο βαθιά τόσο πιο καλά.
***
Στον Καποδίστρια λέμε ναι και με το μαλακό.
***
Στον εκλογικό νόμο, το Γερμανικό, λέμε όξω απ’εδώ. Και μη νομίζετε ότι το λέμε γιατί θα μπατιρίσουμε. Άλλωστε από τζαμπατζήδες χορτάσαμε.
***
Το πρόβλημα είναι ότι με το Γερμανικό σύστημα καταργείται ο σταυρός και πάμε σε αρχηγικά κόμματα. Και να ήταν μόνο αυτό; Φανταστείτε ότι θα’χουμε 120 διορισμένους.
***
Κι απ’οτι αντιλαμβάνεσθε τουλάχιστον ....

Οι εκτάσεις δεν παραχωρούνται

OI_EKTASEIS_DEN_PARAXOROYNTAI_1
Συμφωνεί με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Μοναστηριού στην Μητρόπολη, δεν συζητά για διεκδίκηση εκτάσεων, ο Θ. Παπαδημητρίου
Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα για την επιστροφή της Ι.Μ. Πέτρας Ολύμπου στη Μητρόπολη, είχε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Πέτρας, Θ. Παπαδημητρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιθυμίας του δημάρχου και μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους δημότες της περιοχής του, για το (αμφιλεγόμενο) εύρος των διεκδικήσεων της Επιτροπής. Πάντως από όσα έγιναν γνωστά, ο δήμαρχος δεν πήρε πειστικές απαντήσεις, ενώ δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Την έντονη διαφωνία του, με τον τρόπο που επέλεξε η συγκεκριμένη επιτροπή να κινηθεί, εξέφρασε ο δήμαρχος Πέτρας, ο οποίος (όπως και οι περισσότεροι) ενημερώθηκαν για τη συγκρότηση της επιτροπής αγώνα μέσω ανακοίνωσης στον τύπο και χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή προσπάθεια, για τη διερεύνηση των προθέσεων του Δήμου, όσον αφορά το εύρος των διεκδικήσεων.
Από την άτυπη συνάντηση, όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου, δεν προέκυψε κάτι επίσημο, αφού οι προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα (της οποίας ηγείται ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα) κατατέθηκαν μόνο προφορικά.
OI_EKTASEIS_DEN_PARAXOROYNTAI_2Αντίθετα, ο δήμαρχος Πέτρας, ήταν σαφής τουλάχιστον ως προς εκείνα τα σημεία με τα οποία συμφωνεί με την Επιτροπή Αγώνα. Ο κ. Παπαδημητρίου, τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει αντίρρηση να περιέλθει η Εκκλησία και τα κτίρια της πρώην Μονής στην κυριότητα της Μητρόπολης, εφόσον αυτό δώσει μια προοπτική στην περιοχή για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Ο δήμαρχος, ζήτησε από την Επιτροπή, ενόψει της ....

Ευνοούνται οι ασθενέστεροι

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009
Καθιέρωση πολλών κλιμακίων και συντελεστών προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολογία εισοδήματος
Ευνοούνται
οι ασθενέστεροι
Την καθιέρωση πολλών κλιμακίων και συντελεστών προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος από το 2010.
Το βασικό σενάριο που μελετά το οικονομικό επιτελείο αφορά την καθιέρωση συντελεστή 5% για τα εισοδήματα από 12.000 έως 15.000 ευρώ.
Το επόμενο κλιμάκιο, για εισοδήματα από 15.000 έως 18.000 ή 20.000 ευρώ, θα έχει συντελεστή 10% και ο συντελεστής 15% θα επιβάλλεται σε εισοδήματα από 18.000 ή 20.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ. Το επόμενο κλιμάκιο εισοδήματος έως τις 30.000 ευρώ θα φορολογείται με συντελεστή 20%.
Σε αυτό το μέτωπο θα προκύψουν και οι μεγαλύτερες ελαφρύνσεις για τους φορολογουμένους με σχετικά χαμηλά εισοδήματα.
Σήμερα, η φορολογική κλίμακα μετά το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ προβλέπει φορολόγηση των εισοδημάτων έως 30.000 ευρώ με συντελεστή 25%.
Έτσι, ένας φορολογούμενος με εισόδημα 15.000 ευρώ οφείλει στην ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

TRITH 8 DEKEMBRIOY 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2008-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)