Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ασταθείς βαρομετρικές συνθήκες στην Κοπεγχάγη

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009 07:00

Αβεβαιότητα ως προς την έκβαση της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα επικρατούσε χθες στην Κοπεγχάγη, ενώ εξαιτίας της έλλειψης προόδου προς την κατεύθυνση μιας νέας συμφωνίας, πραγματοποιήθηκαν μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις, κατά τις οποίες 230 άτομα συνελήφθησαν, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις με διαδηλωτές και ρίψη δακρυγόνων από τις αρχές.
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται στην πρωτεύουσα της Δανίας για την αυλαία της συνόδου.
«Ο πρόεδρος πιστεύει ότι μπορούμε να έχουμε μια λειτουργική συμφωνία που θα κάνει αίσθηση στην Κοπεγχάγη, μέσα στις επόμενες ημέρες», ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Αντίθετα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν «βλέπει» μεγάλη δυσκολία στην επίτευξη συμφωνίας για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, τόνισε όμως πως είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με όλες τις χώρες, παρά «τα πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ακόμα πως υποστηρίζει «με όλη του την καρδιά» τις προτάσεις για παροχή βοήθειας στην Αφρική.
Αμφιβολίες για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας στην Κοπεγχάγη, η η οποία θα επιτρέπει την υλοποίηση του στόχου μείωσης κατά 2 βαθμούς Κελσίου της αύξησης της θερμοκρασίας στη γη, εξέφρασε και ο Σουηδός πρωθυπουργός και προεδρεύων της Ε.Ε., Φρέντερικ Ράινφελντ.
Από την πλευρά του ο ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: «Είναι απολύτως απαραίτητο να φύγουμε από την Κοπεγχάγη με μια απόφαση δεσμευτική, όχι μόνο διότι είναι εδώ περίπου 120 ηγέτες από όλο τον κόσμο, αλλά επειδή το απαιτούν οι πολίτες αυτού του πλανήτη, της κάθε χώρας, να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε αυτό το μεγάλο θέμα, το μεγαλύτερο που έχει να απαντήσει η ανθρωπότητα».
«Σε μια δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων στην Κοπεγχάγη, η Σοσιαλιστική Διεθνής θέλουμε να παίξει έναν καταλυτικό ρόλο, διότι εμείς γεφυρώνουμε τις παραδοσιακές ομάδες που βρίσκονται στον ΟΗΕ. Εχουμε στους κόλπους μας και χώρες αναπτυσσόμενες και φτωχότερες, από την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης που είχαν οι σοσιαλιστές ηγέτες στην Κοπεγχάγη, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την κλιματική αλλαγή.
Σε χαώδη ατμόσφαιρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις - Προσπάθεια επίτευξης νέας συμφωνίας για το κλίμα του πλανήτη
Το συνεδριακό κέντρο βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας εξαιτίας των διαδηλώσεων.
Ανεβαίνει ο πυρετός στην Κοπεγχάγη, όπου οι υπουργοί συνεχίζουν σε μια χαώδη ατμόσφαιρα τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για το κλίμα, στο συνεδριακό κέντρο που βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας εξαιτίας των διαδηλώσεων.
Με την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στην ολομέλεια, η Ινδία έκανε λόγο για το «απόλυτο παζάρι», το Τουβαλού συνέκρινε τη διάσκεψη με τον Τιτανικό και η Βραζιλία παραπονέθηκε στη δανική προεδρία διότι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ήταν αποκλεισμένος από τη σκληρή υπηρεσία ασφαλείας.
Έπειτα από την παραίτηση της Κόνι Χέντεγκαρντ, η οποία ήταν επικεφαλής των άτυπων διαβουλεύσεων για μια συμφωνία για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την προεδρία της διάσκεψης ανέλαβε ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λέκε Ράσμουσεν.
Εκπρόσωποι αφρικανικών χωρών είχαν διατυπώσει επικρίσεις για την Κόνι Χέντεγκαρντ, ότι ευνοεί τις πλούσιες χώρες στις διαπραγματεύσεις της Κοπεγχάγης.
Στο μεταξύ, το πρωί, την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί για να προσπαθήσουν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του Bella Center, έδρα της διάσκεψης του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές, εκατοντάδες άτομα συνελήφθησαν. Από τα ξημερώματα, ο σταθμός του μετρό που εξυπηρετεί το κέντρο ήταν κλειστός, περιορισμοί εφαρμόσθηκαν στην είσοδο των εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ένα ελικόπτερο βρισκόταν σε πτήση επάνω από το χώρο.
Οι διαπραγματευτές, οι οποίοι προετοιμάζονται για μια, ή και δύο, λευκές νύκτες, δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους, αφού πέρασαν ήδη μια νύκτα διαπραγματεύσεων, η οποία θα επιτρέψει στη δανική προεδρία της διάσκεψης τη σύνταξη σχεδίου συμφωνίας από σήμερα.
«Είμαι λίγο ανήσυχος, διότι μένει τόση δουλειά να γίνει. Φοβάμαι μήπως συμβεί κάτι άλλο, διότι τότε θα είναι δύσκολο να καταλήξουμε», δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής για το κλίμα Μπρις Λαλόντ, κατηγορώντας για διαδικαστική αδεξιότητα την προεδρεύουσα Δανή υπουργό Κόνι Χέντεγκαρντ, η οποία παραιτήθηκε.
Ο Γάλλος αξιωματούχος έκανε λόγο για την προσπάθεια της Κόνι Χέντεγκαρντ να προχωρήσει με ταχύ ρυθμό στις διαπραγματεύσεις που ερχόταν σε αντίθεση με τον επίσημο ρυθμό του ΟΗΕ. «Οι αναπτυσσόμενες χώρες φοβούνται πάντα ένα πραξικόπημα των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών, και όλα αυτά προκάλεσαν πολλές εντάσεις», εξήγησε.
Εκπομπές αέριων ρύπων: Ο ΟΠΕΚ αντιμάχεται την επιβολή φόρου
Με νύχια και με δόντια αγωνίζεται ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών ΟΠΕΚ για να αποτρέψει την επιβολή φόρου στις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με τον Aλγερινό υπουργό Ενέργειας.
Τα μέλη του ΟΠΕΚ συναντώνται με αξιωματούχους των αφρικανικών χωρών για να καταλήξουν σε μια κοινή θέση, όσον αφορά στο θέμα αυτό, κατέληξε ο ίδιος.
Παράλληλα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η Ε.Ε. εξετάζει το ενδεχόμενο τροποποίησης της επιπρόσθετης προσφοράς της για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μεταθέτοντας για μετά το 2020 το στόχο της για μια μείωση κατά 30%, σε συνάρτηση με τις προτάσεις των άλλων χωρών.
Η απόφαση αυτή θα ληφθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., στο τέλος της διάσκεψης του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη.
Οι χώρες της Ε.Ε. έχουν δεσμευτεί να μειώσουν κατά 20% τις εκπομπές των αερίων τους που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές ως το 2020 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 και έχουν δηλώσει έτοιμες να προχωρήσουν σε μείωση έως και 30% κατά την ίδια ημερομηνία, αν οι άλλες βιομηχανικές χώρες κάνουν παρόμοιες προτάσεις και αν οι αναδυόμενες οικονομίες συνεισφέρουν επίσης.
Μια συμφωνία στην Κοπεγχάγη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μπορεί να διευκολύνει την ψήφιση νόμου στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού το ερχόμενο έτος, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Κέρι από την Κοπεγχάγη.
«Ωρολογιακή βόμβα» για τη διατροφική ασφάλεια - Εκτεθειμένοι οι αγροτικοί πληθυσμοί

H κλιματική αλλαγή αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα» για τη διατροφική ασφάλεια στον κόσμο, όπου περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα, προειδοποίησε ο εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη σίτιση, Ολιβιέ ντε Σιτέρ.
Δύο ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, ο Σιτέρ ζήτησε από τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν την εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών που θα στηρίζονται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να αποφευχθεί μια επιδείνωση της διατροφικής κρίσης.
«Γνωρίζουμε ότι ο αντίκτυπος των κλιματικών αλλαγών θα γίνει περισσότερο αισθητός σε ορισμένες από τις πιο φτωχές χώρες και ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.
Μόνον οι πολιτικές που θα λαμβάνουν υπόψη τους τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα στη σίτιση θα μειώσουν τον αντίκτυπο αυτόν στους φτωχούς πληθυσμούς, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στις κλιματικές αλλαγές, καθώς είναι αγροτικοί πληθυσμοί ή πληθυσμοί αυτοχθόνων.
«Μπορούμε να δράσουμε, ώστε οι πολιτικές αυτές να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν κατά τρόπο που να δίδεται προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες ομάδες και οι κλιματικές αλλαγές να μην συμβάλουν επιπροσθέτως στις ανισότητες και στη φτώχεια», σημείωσε ο εισηγητής του ΟΗΕ.
Ο Σαρκοζί χαιρετίζει τη δέσμευση Ομπάμα
Τη δέσμευση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, για μια φιλόδοξη συμφωνία στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στην Κοπεγχάγη χαιρέτισε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντας τον θαρραλέο.
«Θέλω να χαιρετίσω τη δέσμευση του Αμερικανού προέδρου με την οποία η Κοπεγχάγη θα είναι επιτυχημένη. Εχω ήδη πει ότι σκέφτομαι πως ο πρόεδρος Ομπάμα είναι θαρραλέος και είναι μπροστά από την πολιτική αμερικανική τάξη», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Υπάρχει συμφωνία για τη γρήγορη έναρξη (της χρηματοδότησης) και δεν αντιτίθεται με αυτό που εξετάζουμε για την καινοτόμο χρηματοδότηση. Μπορώ μάλιστα να πω ότι υπάρχει συμφωνία σχετικά με την ιδέα της συμμετοχής ιδιωτικών κεφαλαίων», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Πρέπει να βρούμε τακτικές και επαναλαμβανόμενες χρηματοδοτήσεις. Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι αρκετά ανοιχτός σε αυτά τα θέματα», πρόσθεσε ο κ. Νικολά Σαρκοζί.
Προϊδεάζει τους φτωχούς ο Μπαν Κι Μουν
Ο γ.γ. του ΟΗΕ.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ άφησε να εννοηθεί ότι τα φτωχά κράτη μπορεί να χρειαστεί να συμβιβαστούν με την απουσία άμεσης δέσμευσης από τα πλούσια κράτη για την παροχή οικονομικής βοήθειας.
Σε συνέντευξή του στους «Financial Times» ο Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι το ακριβές ποσό της οικονομικής βοήθειας δεν είναι απαραίτητο να συμφωνηθεί σε αυτή τη σύνοδο.
«Αν δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία αυτή τη φορά στην Κοπεγχάγη, θα πρέπει να υπάρξει κάποια αρχική συμφωνία. Τώρα πρέπει να κυριαρχήσουν η κοινή λογική, ο συμβιβασμός και η συνερ

Εμφύλιος στην κυβέρνηση


ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009 


Άμεσα απάντησε η υπουργός Οικονομίας στις εσωκομματικές βολές κατά της εθελουσίας στον ΟΛΠ, λέγοντας πως το κόστος θα καλυφθεί από τον Οργανισμό και όχι από το Δημόσιο.
Η αρμόδια υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή πριν από λίγο ξεκαθάρισε ότι το κόστος της εθελουσίας θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον ΟΛΠ και όχι το δημόσιο και τόνισε πως το πρόγραμμα θα είναι προς όφελος του ΟΛΠ, ο οποίος θα εξοικονομήσει 11 εκατομμύρια ευρώ.
Η κα Κατσέλη δήλωσε ότι μπορεί τώρα να πληρώσει το πρόγραμμα της εθελουσίας ο ΟΛΠ, αλλά εάν αφαιρέσει κανείς τους μισθούς και τις υπερωρίες που θα έδινε για τα επόμενα πέντε χρόνια για αυτά, τότε ο Οργανισμός θα έχει όφελος, όπως προκύπτει και από την αναλογιστική μελέτη.
Ο υπουργός Εργασίας νωρίτερα είχε αντιδράσει έντονα σε αυτό το πρόγραμμα λέγοντας χαρακτηριστικά: "να πληρώσουν οι κινέζοι. Τα ταμεία να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ".

«Εξωφρενική» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τη σύμβαση για την εθελουσία έξοδο.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η κ. Διαμαντοπούλου έριξε τις ευθύνες για τους όρους αυτής της συμφωνίας στην προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για το καθεστώς που επικρατεί πλέον στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr ο υπουργός Εργασίας διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι είναι αδύνατον τα ασφαλιστικά ταμεία πολλά από τα οποία είναι υπό κατάρρευση να αντέξουν το βάρος μιας τέτοιας συμφωνίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση διχάζεται για το θέμα του λιμανιού. Για να λήξει η απεργία των ναυτεργατών τον Νοέμβριο αναγκάστηκε το Μαξίμου να παρακάμψει την αρμόδια υπουργό και να διορίσει διευθύνοντα σύμβολο του ΟΛΠ των Γ.Ανωμερίτη για να κάνει τις διαπραγματεύσεις.
Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 
69 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η εθελουσία έξοδος περίπου 300 εργαζομένων στον ΟΛΠ σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του οργανισμού Γιώργο Ανωμερίτη. “Χρυσή έξοδο” την χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι και πως να μην είναι αφού ο μέσος όρος των χρημάτων που θα βάλει στην τσέπη του κάθε εργαζόμενος που θα φύγει υπολογίζεται στα 230.000 ευρώ!
Το μπόνους της εθελουσίας που προσφέρει ο ΟΛΠ είναι μεγαλύτερο και από αυτό που έδωσε ο ΟΤΕ. 1 δις ευρώ για 4.000 εργαζόμενους που σημαίνει 217.000 ευρώ για τον καθέναν. Με τη διαφορά ότι στον ΟΤΕ το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικός μέτοχος πλήρωσε από τα ταμεία του 400.000 ευρώ ενώ στην περίπτωση του ΟΛΠ όλο το κόστος θα επιβαρύνει τον ίδιο τον οργανισμό.
Όμως ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι το κόστος της εθελουσίας εξόδου θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί να καλυφθεί από τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο του ΟΛΠ που είναι το Ελληνικό Δημόσιο όπως έγινε και στις περιπτώσεις του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής και όχι από τα ταμεία του ΟΛΠ. Δηλαδή θα έπρεπε το δημόσιο να βγάλει και άλλα χρήματα από τα ήδη άδεια ταμεία του.ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Το Ευβοϊκό Βατοπέδι... Αναβολή της μεταφοράς του οικισμού Αγία Σοφία - Εμ...τσάμπα μάγκες δε γινονται!!!!

Μεγάλωσε
ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009

Το Ευβοϊκό Βατοπέδι... Αγοραζαν κοτετσια για να τα ανταλλάξουν με...παραθαλάσσια οικόπεδα
Για όσους εν ξερουν  να θυμισουμε πως λόγω κατολισθησεων ειχε αποφασιστεί η μεταφορά του οικισμού Αγιας Σοφίας σε παραθαλάσια περιοχη που με πραξη αποχαρακτηρισμου από δασική έγινε οικιστική! Δικαιουχοι όσοι ειχαν σπίτια και αρτια και οικοδομησιμα οικόπεδα εντος οικισμου!
Από τη μερα που εγινε γνωστό αυτό συνεβησαν απίστευτα γεγονότα με κοτετσια και σταυλους να εξαγοράζονταν με 2000 και 3000 χιλιάδες ευρώ ακι μαντευετε ποιοι τα πήραν!!!

ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ.... ουτε ενας κατοικος δεν παραδιδει σπιτι παρα μονο......"ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ"  Που  τρεξαν να επωφεληθουν

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Ευβοίας απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στη μεταφορά του οικισμού Αγία Σοφία στη θέση «Πούντα» περιοχής Λιμνιώνα σας γνωρίζει τα παρακάτω:...

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΦΑΓΕΙΑ


ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009

Καταδίκη της χώρας μας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αφορά ουσιαστικά, την διαχείριση των υποπροϊόντων των σφαγείων.
Η Νομαρχία Ημαθίας με τις υπηρεσίες της, φρόντισε τα μέγιστα και σίγουρα, δεν θα πληρώσει την αναλογούσα καταδίκη. Αν και οι καταγγελίες της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας στις υπηρεσίες ήταν συνεχείς, αν και οι δημοσιοποίηση της κατάστασης έγινε πολλές φορές, κανείς δεν επελήφθη. Ούτε υπηρεσίες περιβάλλοντος, ούτε εισαγγελέας. Τώρα, μετά την καταδίκη, η πολιτεία θα ζητήσει ευθύνες από κάποιους; Θα παραπεμθεί κάποιος για παράβαση καθήκοντος; Θα τιμωρηθεί κάποιος επιτέλους, που με την συνειδητή ανοχή αυτής της κατάστασης, έβαλε σε ακόμη μια περιπέτεια μια ολόκληρη χώρα;
Οι φωτογραφίες είναι από την περίοδο που έγιναν οι έλεγχοι από τα κοινοτικά όργανα.  


 

«Η Ελληνική Δημοκρατία, μη εφαρμόζοντας ορθώς τον κανονισμό (ΕΚ) 1774/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 3ης Οκτωβρίου 2002, για τον καθορισμό υγειονομικών κανόνων σχετικά με τα ζωικά υποπροϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο, και μη επιβάλλοντας τις δέουσες κυρώσεις όσον αφορά την ταφή των αποβλήτων χωρίς προηγούμενη μεταποίηση, την απουσία επίσημων ελέγχων, καθώς και τις πλημμέλειες στη διαδικασία εγκρίσεως των εγκαταστάσεων διαχειρίσεως των ζωικών υποπροϊόντων και στη διαδικασία αποτεφρώσεως του υλικού ειδικού κινδύνου, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα άρθρα 4, παράγραφος 2, στοιχεία α΄ και γ΄, 5, παράγραφος 2, στοιχείο γ΄, 6, παράγραφος 2, στοιχείο β΄, 10 έως 15, 17, 18 και 26 του κανονισμού αυτού.»

Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη Ευρωβουλευτή - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 17 Δεκεμβρίου 2009
«Η συμφωνία στην Κοπεγχάγη είναι ακόμη εφικτή»
Δηλώσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος της Δανίας κατά τη συνάντηση με τον Κρίτωνα Αρσένη


Σε μία στιγμή που οι συνομιλίες στην Κοπεγχάγη φαίνεται να καταρρέουν λόγω της αποχώρησης της Κίνας, ο Κρίτων Αρσένης συνάντησε την νέα Επίτροπο Κλιματικής Αλλαγής και Υπουργό Περιβάλλοντος της προεδρεύουσας της Συνδιάσκεψης Δανίας,  Κόνι Χέντιγκαρντ.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης.

Η κυρία Χέντιγκαρντ  δήλωσε ότι η επιστροφή της Κίνας και η συμπλήρωση των δεσμεύσεων των ΗΠΑ με περαιτέρω μέτρα για την αποφυγή της αποδάσωσης, θα επέτρεπε να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία και να οριστεί ημερομηνία υπογραφής της νομικά δεσμευτικής συμφωνίας. Η συνέχιση ή μη του Πρωτοκόλλου του Κιότο, ένα ακανθώδες ζήτημα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μπορεί να συζητηθεί μετά την Κοπεγχάγη.

Ακολούθησε η ενημέρωση της Προεδρίας της ΕΕ.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο συναντήσεων ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε: «Δυστυχώς, ενώ ήρθαμε να παλέψουμε για μια νομικά δεσμευτική συμφωνία που θα εξασφαλίζει το μέλλον της ανθρωπότητας, φτάσαμε σήμερα να ευχόμαστε τουλάχιστον να επιτευχθεί μία μη δεσμευτική πολιτική συμφωνία. Η ευθύνες της Κίνας και των ΗΠΑ είναι τεράστιες.  Δεν είναι η ώρα όμως του απολογισμού. Αυτή τη στιγμή δίνεται μία μάχη για την ανατροπή της πλήρους αποτυχίας της συνδιάσκεψης.  Η  νομικά δεσμευτική συμφωνία πρέπει να υπογραφεί ή να δρομολογηθεί στην Κοπεγχάγη. Η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και η μετάβαση σε έναν πολιτισμό χωρίς άνθρακα είναι εφικτή.  Όπως είπε χθες ο Πρόεδρος των Μαλβίδων «Δεν είναι ο άνθρακας που χρειαζόμαστε, αλλά η ανάπτυξη. Δεν είναι  ο λιγνίτης που χρειαζόμαστε, αλλά η ηλεκτρική ενέργεια. Δεν είναι το πετρέλαιο που χρειαζόμαστε, αλλά οι μεταφορές»....

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009

Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  - www.pierikos-archelaos.gr

 Γραφείο Τύπου                                                                   

Πληροφορίες: Δημήτρης Σφήκας

Τηλ: 6978 495134
E-mail: information@pierikosbc.gr
Δημοτικού Σταδίου 9,60100 Κατερίνη – τηλ.: 23510 32153        




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στις 5 μ.μ.  


Μ. Αλέξανδρος - Πιερικός Αρχέλαος

Χορηγοί και οι: CHEVROLET-ISUZU-PEUGEOT  Αφοί Κεραμιδά και Κοσμήματα «Χριστουλάκη»

● Με το Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης αγωνίζεται ο Πιερικός Αρχέλαος την Κυριακή. Είναι παιγνίδι για την 10η αγωνιστική και  θα γίνει στο γυμναστήριο της Μίκρας στις 5 το απόγευμα. Η κατερινιώτικη ομάδα είναι έτοιμη για τον αγώνα αυτό και όπως δηλώνουν και οι παίκτες της «δεν πτοήθηκαν από το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, αλλά αντίθετα, άντλησαν δύναμη και αισιοδοξία».

● Για το παιγνίδι αυτό ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε: «Παίζουμε με μία από τις πιο ιστορικές ομάδες με σταθερή συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες, με πολύ μεγάλη δουλειά στα φυτώρια και γενικά με πολύ μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό. Το παιγνίδι θα είναι δύσκολο, όπως είναι όλα τα παιγνίδια. Η αλλαγή στον προπονητή της ίσως κάνει το έργο μας πιο δύσκολο. Θεωρώ ότι η αντικατάσταση προπονητή με τον κ. Κοσμά δεν θα φέρει πρόβλημα στη γηπεδούχο ομάδα και δεν θα επηρεάσει την απόδοσή της αρνητικά, αλλά μόνο θετικά, αφού .....

Διχασμένοι οι βουλευτές για την προταθείσα μείωση αποδοχών

Πεμπτη 17-12-2009
Διχασμένοι εμφανίζονται οι βουλευτές, πάνω στην πρόταση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για μείωση των αποζημιώσεών τους. Σύμφωνα με τον ημερήσιο Τύπο, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι μια οριζόντια μείωση της τάξης του 10% ή αν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι η Βουλή ήδη έχει μειώσει τις δαπάνες της, "δίνοντας το μήνυμα της αναγκαιότητας περιστολής των δαπανών εν μέσω οικονομικής κρίσης".
Πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό των Οικονομικών θα αναζητήσουν τους τρόπους περαιτέρω συμβολής του Κοινοβουλίου στην εθνική προσπάθεια βελτίωσης των δημοσιονομικών της χώρας μας.
Υπενθύμισε ακόμη, ότι οι βουλευτές με ομόφωνη απόφασή τους μείωσαν κατά 5% για το 2009, πράγμα που θα συνεχιστεί και το 2010.
Συμφωνία και εκ μέρους του ΛΑΟΣ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης. "Την "πατρότητα" της ιδέας την έχω εγώ και την είχα διατυπώσει και υπάρχει στα πρακτικά. Πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές πρέπει να αποφασίσουμε μείωση των μισθών 50%, για όσο διαρκεί η κρίση" σημείωσε.
"Δε μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό "σφίξε το ζωνάρι" κι εμείς να καθόμαστε αναπαυτικά στην "πολυθρόνα των 7.000 ευρώ". Αυτό ....

Avatar: Ένας θαυμαστός νέος κόσμος

ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009

Γράφει ο Σπύρος Θωμόπουλος

Αυτή η εβδομάδα μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως η εβδομάδα του «Avatar», του θεαματικού έπους επιστημονικής φαντασίας που σήμανε την επιστροφή του James Cameron στη μεγάλη οθόνη μετά από δώδεκα χρόνια. Η φήμη που προηγείται της ταινίας την δικαιώνει, μιας και μπορούμε άνετα να μιλήσουμε για ένα από τα καλύτερα και πιο ψυχαγωγικά blockbusters όλων των εποχών. (Εννοείται ότι πρέπει να προτιμηθούν οι τρισδιάστατες προβολές.)
Στον... πλανήτη Γη και στις λοιπές ταινίες της εβδομάδας, βρίσκουμε την αναμέτρηση του Fatih Akin με την κωμωδία στο «Soul Kitchen» με τους Adam Bousdoukos και Moritz Bleibtreu να δίνουν ‘ελληνικό’ χρώμα ως εστιάτορες στο Αμβούργο και την αρκετά αλμοδοβαρική «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα με τη Μίνα Ορφανού και τον Γιάννη Κοκιασμένο που έρχεται με θετικά σχόλια από το Βερολίνο.
Θα βρούμε ακόμα, τη βιογραφία «Βασίλισσα Βικτώρια – Τα Χρόνια Της Νιότης» («The Young Victoria») του Jean-Marc Vallée με τους Emily Blunt και Rupert Friend, αλλά και την κομεντί «Change Of Plans» («Le Code A Changé») της Danièle Thompson με εκλεκτό, κατά τ’ άλλα, καστ, οι οποίες δεν καταφέρνουν ν’ ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους και απογοητεύουν.
Τέλος, υπάρχει και η ρομαντική κομεντί «New In Town» του Jonas Elmer, με τους Renée Zellweger και Harry Connick Jr., για την οποία όμως δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή.

Πανηγυρική πρόκριση ΠΑΟ 3-0 - Με δυο γκολ του Σισέ πέρασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Με πανηγυρικό τρόπο στο τέλος, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στον άθλιο αγωνιστικό χώρο (και από τη βροχή) του Ολυμπιακού Σταδίου τα γκολ πέτυχαν οι Ρουκάβινα (54’) και Σισέ (80’ 85’). Τόσο ο Παναθηναϊκός στο Γιουρόπα Λιγκ, όσο και ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας.
 
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε σε αρκετά σημεία του αγώνα, να βγάλει στον αγωνιστικό πράγματα που ζητά ο Νίκος Νιόπλιας. Βγήκαν αρκετές κάθετες πάσες, με αποδέκτη τον Σισέ και ένα κέντρο σφιχτό, να προσπαθήσει να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα. Βοηθήθηκε και από το στιλ παιχνιδιού της ρουμάνικης άμυνας που έπαιζε ψηλά και έτσι για πρώτη φορά φέτος, ο Σισέ πήρε τόσες πολλές φορές σωστά την μπάλα.
Οι «πράσινοι» έχασαν αρκετές ευκαιρίες (10’ Ρουκάβινα, 20’ Σισέ, 34’ Βύντρα, 37’ Νίνης) για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα και να παίξει έτσι πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος. Πάντως στο ίδιο διάστημα, υπήρχαν κενά στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και η Ντιναμό απείλησε 3 φορές με τον Τζόρβα να κάνει ισάριθμες επεμβάσεις. Ιδίως στο 36’ όταν έβγαλε με υπερένταση την κοντινή κεφαλιά του Εντόι.
Το γκολ που απελευθέρωσε τον Παναθηναϊκό και έδιωξε το άγχος, πέτυχε....

Πιερικός

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
Πρωί και απόγευμα προπονήθηκε χθες ο Πιερικός
Διπλή προπόνηση χθες στον Πιερικό, μία το πρωί και μία το απόγευμα.
Ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος χώρισε τους παίκτες σε δύο γκρουπ και το πρώτο γκρουπ άρχισε στις 10:30 και το δεύτερο στις 12:00.

Και τα δύο γκρουπ έκαναν το ίδιο πρόγραμμα που περιλάμβανε ασκήσεις δύναμης στην αίθουσα βαρών του Σταδίου και στη συνέχεια ασκήσεις αλτικότητας και αποθεραπεία.
Η δεύτερη προπόνηση άρχισε στις τρεις με ομιλία και κριτική στ’ αποδυτήρια και λίγο πριν από τις τέσσερις βγήκαν στο γήπεδο και προπονήθηκαν όλοι μαζί.
Η προπόνηση άρχισε με το καθιερωμένο ζέσταμα το οποίο περιλάμβανε και σπριντ.
Ακολούθησαν ασκήσεις με μπάλα κατά μικρές ομάδες και στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις κατοχής και καλής κυκλοφορίας.
Το επόμενο στάδιο περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και η προπόνηση τελείωσε με αποθεραπεία
Ο Τασίδης και ο Φρέντερικς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμού στο παιχνίδι με την Καλαμάτα.
Και οι δύο αναμένεται να μπουν αύριο στο πρόγραμμα της ομάδας.
Αυτό σημαίνει ότι ο Τασίδης που αποχώρησε από τον αγώνα με την Καλαμάτα κουτσαίνοντας, εκτός απροόπτου θα είναι παρών την Κυριακή.
Δεν προπονήθηκαν ο Μανουσαρίδης που είχε πάρει άδεια από τον προπονητή του αλλά και ο Ντεμπελέ που έχει πρόβλημα με το γόνατο.
Τρεις παίκτες (Καλλιμάνης, Λαναρής και Σουλίδης) για τους οποίους λέγεται ότι η ΠΑΕ Πιερικός ζήτησε να λυθεί η συνεργασία τους, μετά το ζέσταμα έκαναν ξεχωριστό πρόγραμμα με το συνεργάτη του κ. Σούλη Παπαδόπουλου, κ. Γιώργο Μαυρομουστακίδη.
Ο γάλλος Γκαρά Ντεμπελέ ήταν στο γήπεδο και παρακολούθησε την προπόνηση.
Κανονικά προπονήθηκε και χθες, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα ο Στέφανος Σκέντος.
Σήμερα θα γίνει μία προπόνηση το απόγευμα

Με αποφάσεις του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου - Διακοπή λειτουργίας σχολείων λόγω της νέας γρίπης

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009



Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι με αποφάσεις του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, διακόπτεται προληπτικά η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων και τμημάτων του Νομού Πιερίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).

      Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
     
* Η διακοπή της λειτουργίας του Γρ2 του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης για επτά ημέρες, από 17-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του Γ2 του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης για επτά ημέρες, από 17-12-2009.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
MANOLHS_OTHONASΕξόρμηση στην περιφέρεια πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή υπουργοί, βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερώσουν για το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Ζάππειο.
Η καμπάνια, που αποφασίστηκε στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνει συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αναλυτική ενημέρωση όλων των τοπικών οργανώσεων.
Το καθήκον να ενημερώσει τους Πιεριείς έχει αναλάβει ο βουλευτής Ρεθύμνου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος για θέματα εσωτερικών, Μανώλης Όθωνας, ο οποίος θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στις 5.00 το απόγευμα, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη.

TRAPEZES
Ρε, πού πάνε τα λεφτά!
180 μεγαλοστελέχη των τραπεζών μοιράζονταν σε μπόνους κάθε χρόνο, μέχρι και πέρυσι, ποσό της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ. Τα μπόνους απαγορεύτηκαν για το 2009 στις τράπεζες που ενισχύθηκαν με κρατικά κεφάλαια μέσω του πακέτου των 28 δισ. ευρώ.
Η ταρίφα των μπόνους στην ελληνική αγορά έφτανε έως και το ένα εκατομμύριο ευρώ σε εποχές πριν από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο μέχρι πρόσφατα διοικητής της Εθνικής...

Ημερήσιο Μάτι με τη Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
Να που φοβήθηκε ο Ρέππας παιδιά και μόλις άκουσε ότι θα έρθουν να γκρεμίσουν τα διόδια (ακούς Κερ) είπε…ρε συ αυτοί εκεί στην Πιερία δεν αστειεύονται. Για να ζητήσω επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης.
Και έτσι λοιπόν χθες το μεσημέρι, ακούσαμε το χαρμόσυνο νέο. Πάμε για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων.
Για τα νέα διόδια δεν ακούσαμε τίποτα, ενώ ακούσαμε πεντακάθαρα ότι θα μπουν διόδια και στην Εγνατία.
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σουφλιάς…

ΒΙ.ΠΑ Αιγινίου, πρότυπο πράσινης επιχειρηματικότητας



Την προώθηση του Πιλοτικού Βιομηχανικού Πάρκου πράσινης επιχειρηματικότητας του Αιγινίου ζητά, με επιστολή του προς την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, ο βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, η ίδρυση και η λειτουργία του Πρότυπου Βιομηχανικού Πάρκου Πράσινης Επιχειρηματικότητας στο Αιγίνιο είναι ιδανική, αφού αποτελεί χωροταξικό και γεωγραφικό κόμβο για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και συγκλίνουν σ’ αυτό όλα τα εθνικά συγκοινωνιακά δίκτυα.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του κ. Παπαγεωργίου έχει ως ακολούθως:
«Κυρία Υπουργέ,
Στην περιοχή του Αιγινίου Πιερίας η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, Δήμο Αιγινίου και Νομ. Αυτοδιοίκηση Πιερίας, έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία για την εγκατάσταση σε περιοχή 550 στρεμμάτων, ενός Πρότυπου Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού Πάρκου το οποίο θα ...

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
Σε λίγες μέρες θα’χουμε την τιμή να υποδεχτούμε τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση που εμπνεύστηκε η κυβέρνηση για τα εισοδήματα του 2010.
***
Στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις από ειδικούς,  λιγότερο ειδικούς αλλά και από άσχετους. Έτσι συνέβαινε πάντα, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.
***
Ο στόχος στις περισσότερες μεταρρυθμίσεις ήταν η μείωση της φοροδιαφυγής κάτι που δεν επετεύχθη ποτέ, γιατί δεν υπήρχε και η ανάλογη πολιτική βούληση.
***
Υπήρχε μέχρι πρότινος διαδεδομένη σε παρα-επιστημονικούς κύκλους η άποψη ότι η παρά-οικονομία τροφοδοτεί με δυναμισμό την .....

Πείστηκαν οι… πεπεισμένοι



PEISTHHKAN_OI_PEPEISMENOI_1
 
- Ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρότι «σνόμπαραν» τη διαδικασία οι 12 από τους 13 δήμους της Πιερίας.
- «Αφόρητη» η κατάσταση στην Κατερίνη, από την έλλειψη αιθουσών.
- Πρόταση για τη δημιουργία τριών νέων λυκείων σε Πέτρα, Κορινό και Παραλία, από το Νομάρχη

Ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε επίπεδο υποδομών τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πιερία, διεξήχθη χθες το απόγευμα, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ. Στη συζήτηση συμμετείχαν μαθητές, διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο Νομάρχης Πιερίας και η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δίου. Απόντες (παρότι προσκλήθηκαν) οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων Δήμων της Πιερίας, παρότι το θέμα άπτεται και της δικής τους δράσης και εν πολλοίς εξαρτάται από τις πρωτοβουλίες που προτίθενται να λάβουν.

Περισσότεροι από 15 ήταν όσοι τοποθετήθηκαν καταθέτοντας τους προβληματισμούς τους ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους. «Οι υποδομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, αδυνατούν πια να ανταπεξέλθουν στον αυξανόμενο πληθυσμό των μαθητών μας κ....

Ρεκόρ εισφοροδιαφυγής

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
 Πιθανή η επίσπευση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, αν υπάρξει συμφωνία
Ρεκόρ
εισφορο-διαφυγής
38 στους 100 επαγγελματίες δεν καταβάλλουν εισφορές σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη
Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό μπορεί να ψηφιστεί και πριν τον Ιούνιο, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα, αν η διαδικασία καταλήξει σε «κοινώς αποδεκτή αναλογιστική μελέτη», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλή την Τετάρτη. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε και το χρονοδιάγραμμα για κατάθεση του πορίσματος της Επιτροπής τον Απρίλιο και της νομοθέτησης τον Ιούνιο.

Αν «πάμε σε αποδοχή των αριθμών», όπως συμπροσδιορίζονται από τις επιμέρους αναλύσεις, «μπορεί να έρθουμε πιο νωρίς κι η καταληκτική ημερομηνία να μην είναι η 30η Απριλίου και να πάμε και Μάρτη. Κι αντί τον Ιούνιο η νομοθέτηση να γίνει τον Απρίλιο» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Μακάρι».

Ο Αν.Λοβέρδος ευχαρίστησε τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες που προσφέρουν την συναίνεσή τους και η οποία αφορά, όπως είπε, τρία κόμματα. Αναφερόμενος δε στο ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε: «Η ωραία αφήγηση του προβλήματος δεν πρέπει να συνοδεύεται από προτάσεις και απόπειρα λύσης του προβλήματος; Εμείς έχουμε ξεκινήσει να .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2017-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)